МНОГОДЕТНИ МАМИ

• 102 732
  • 738
  •   1
Отговори
# 510
здравейте момичета,
имам нужда от вашия съвет- моля, помагайте с отговор- имам прекрасно момиченце на почти 7 години- кака Стефани тази есен тръгва в 1-ви клас и много се радва, както и имам още една принцеса, която на 16 юни ще навърши 1 година( тогава ще я кръстим), но в момента съм бременна в 1-вия месец и съм в голяма питанка какво да правим- първо много се зарадвах, но страха излезе на преден план после, докато нашия татко беше сигурен, че ще ни е много трудно и искаше да абортирам, тази сутрин го усетих, че е раздвоен. Нашите баби вече знаят- и двете са на мнение, че сигурно ще е момченце този път и май се опитват да ни повлият да го оставим, но как да стане??Не мога да разчитам на тяхната помощ и те не го крият??!! Свекито ми е в чужбина, а майка ми е плътно на работа през седмицата и вижда децата в събота или неделя и то , когато не е на село с баща ми, та оттам помощ не очаквам кой знае каква??!! Ако оставим бебо, разликата между 2-то и 3-то ще е 1 год и 8 месеца, но има и друго- аз бях секцирана с втората ми принцеса, която се роди в началото на 8-я месец и според лекаря ще успея да износя и това бебе, но само , ако не вдигам тежести( а дъщеря ми още не е проходила, аз си я къпя, храня и всичко останало,а тя иска да стои все в ръцете ми), та се чудя как ще стане- хем да не я вдигам, хем да се пазя, а и да не лишавам никоя от дъщерите ми от гушки и грижи??! МОля ви , помогнете ми, разкажете ми как сте се пазели докато сте имали все още непроходило дете, а сте били бременни.Решението трябва да се утвърди до още 10 дни, а ми е такава мъгла, притеснено ми е,а може би трябва да кажа, че по принцип ние искахме 3-то дете, но според мъжа ми е добре да имат поне 2-3 год. разлика.А и не искам да се почувства нашата кака първокласничка ощетена от към внимание заради училището.

# 511
  • София
girlsmum  Hug Добре дошла!  Hug

От това което си написала разбирам че ТИ решението си го взела, никъде не прочетох че искаш да абортираш ( ужасявам се от тази дума) , "таткото иска", "бабите няма да помагат".......... но ти в сърцето си искаш това детенце. Не познавам бита ви, и не знам какво да те посъветвам за НЕвдигането на тежести, но все ще измислите нещо за да не вдигаш малката често. Докторите винаги така казват за пазенето, но нали знаеш колкото и да се пазиш ако не му е писано да живее....а и обратния вариант го има : Свекърва ми е забременяла с мъжът ми на 19г направила е и невъзможното да направи спонтанен аборт( скачала е от гараж) , но ето го сега голям мъж...
Каквото и да ти кажем ние или някой друг решението трябва да е ТВОЕ, вземи го и бъди спокойна и щастлива .  Hug Hug Hug

# 512
  • Бургас
girlsmum,това е много лично решение.Не бих питала тук във форума,но ще ти дам и моя съвет.Казваш,че имаш поне 10 дни да взземеш решение.Преспи една нощ с мисълта,е ще оставиш детето,а на другия ден преспи с мисълта за аборта.Приеми,че решението ти е окончателно и виж как ще се събудиш и след двете решения.
Тук доста майки не разчитат на бабите и те съветвам да не ги вземаш като фактор.Също и дали бебето било момче или пак момиче.Мисли за себе си и твоето здраве.Решението е твое,даже не говори с таткото,че сигурно ще ти повлияе,а според мен той не е по-малко объркан и чака всъщност ти да решиш.

# 513
момичета,
аз помолих за мнение и съвети относно това, както съм конкретизирала, дали някой, а сигурна съм, че да, е имал проблем като моя- да трябва да се пази по време на бременността при положение, че има непроходило дете, което си изисква пълни грижи, от гледна точка на това, че няма кой и как да помага!! Разбира се, че не очаквам някоя от вас да ми каже дали да го оставя или не, както и че няма абсолютно никакво значение пола на детето, това въобще не е фактор, който има значение относно моето състояние !!! Не ме карайте да съжалявам, че споделих с вас, от които искам мнение относно грижите за едно голямо бебе докато пазиш своето неродено .

# 514
girlsmum  Hug Добре дошла!  Hug

От това което си написала разбирам че ТИ решението си го взела, никъде не прочетох че искаш да абортираш ( ужасявам се от тази дума) , "таткото иска", "бабите няма да помагат".......... но ти в сърцето си искаш това детенце. Не познавам бита ви, и не знам какво да те посъветвам за НЕвдигането на тежести, но все ще измислите нещо за да не вдигаш малката често. Докторите винаги така казват за пазенето, но нали знаеш колкото и да се пазиш ако не му е писано да живее....а и обратния вариант го има : Свекърва ми е забременяла с мъжът ми на 19г направила е и невъзможното да направи спонтанен аборт( скачала е от гараж) , но ето го сега голям мъж...
Каквото и да ти кажем ние или някой друг решението трябва да е ТВОЕ, вземи го и бъди спокойна и щастлива .  Hug Hug Hug
здравей, благодаря ти за хубавите думи, да , разбрала си ме правилно, наистина искам това малко бебе, но се притеснявам относно това как ще премине бремеността ми, че с първите две беше ужас, през цялото врме се чувствах като парцал, особено с второто, а и няма 2 години от секциото, много майки казват, че е добре да минат поне 2-3 години, принципно и лекаря ни е на това мнение, но каза,ако решите, ще се пазите повече и по-чести посещения при мен. Обясни ми, че уж няма някаква връзка между 2 бремеността и това, че малката се роди предварително , не значи , че може отново да се случи но и гаранции не дава..Все пак , благодаря , още веднъж за думите ти, да са ти живи и здрави дечицата, виждам, че си имаш 3 слънчица Simple Smile

# 515
  • Бургас
Спокойно,не съм искала да те засегна.Прочети внимателно поста ми.Целта ми беше да се абстрахираш от това кой какво казал,помислил.Концентрирай се само върху себе си.

Относно гледане на деца с малка разлика имам поглед върху сестра ми.Тя е с три с много малка разлика,примерно между първото и второт 2 години.
Направо и се спира тока,но когато и казах,че съм бременна с трето,тя каза,че колкото и да е изморена е страшно щастлива с трите си деца.
Трудно е,много е трудно,но си заслужава.
Дано успееш да вземеш ЗА ТЕБ най-правилното решение.
Успех! Heart Eyes

# 516
  • На село (близо до Лондон)
girlsmum явно си много объркна сега  Hug, но наистина няма причина да не се справиш с още едно малко бебче. Трудно е в началото докато имаш две бебета, докато малкото стане на 6-7 месеца после е по-лесно физически.

Аз съм с три деца, с по-малка разлика между най-голямото и най-малкото отколкото при теб, сами се оправяме с мъжа ми по гледането им.
Естествено трябва да си делиш вниманието между децата, и първата година с Питър ми беше трудна. Но не е не възможно за справяне изобщо. Успех!
Много жени тук имат децата си с много малка разлика

# 517
  • Sofia, Bulgaria
girlsmum разликата между номер 3 и номер 4 е 1 година и 4 месеца.Бремеността ми беше тежка и рискова и въпреки това се пазех с малката кака.Не е възможно изобщо да не е я гушнеш,но няма и да ти е по цял ден на ръцете я.Въпреки,че беше много мъничка под една годинка,аз всеки ден и говорех,че в коремчето на мама расте нейно братче или сестриче и аз и тя трябва много да го/я пазим.Държахме се за ръчичка разхождахме се и така неусетно проходи,а времето си минаваше.Щом аз успях да се справя и то на тия години ще успееш и ти,стига да го искаш.Както вече и другите са ти казали повечето от нас само си гледат децата без баби и дядовци.Каквото и да решиш успех!
Момичета стиснете ни по едни палчета,ако се сетите във вторник по обяд.Имам пак сериозни проблеми с Айси.В понеделник нашия поп пак ще и пее молитва за здраве....................милото ми детенце..............................Има една хубава налензена снимка в фейса от 6-ти(ако на някой му се гледат две нахилени маймунки ).Ходихме в 5 часа на Копитото да посрещнем изгрева  Crazy и се оказа,че рано сутрин е много смешно  rotfImbo

# 518
  • Бургас
Еми,изпращам ти цялата си положителна подкрепа! Hug Hug Hug

# 519
  • София
здравей, благодаря ти за хубавите думи, да , разбрала си ме правилно, наистина искам това малко бебе, но се притеснявам ...
  Hug Опитай да не си притесняваш и всичко ще е наред.

Еми  Hug стиснати палчета от нас за малката сладуранка!

# 520
Момичета, живи и здрави да сте , за да можете да се радвате на вашите прекрасни дечица Simple Smile Невероятно е, че се справяте сами, а и има мами с 4 деца. Майко мила, къде е сега подкрепата на правителството за такива майки- героини.Предизвиквате възхищението ми, какви жени е раждала България и ражда, браво на вас! Благодаря ви за съветите, за подкрепата , чудесни сте.Извинявайте, ако съм ви изглеждала засегната просто в момента ми е малко изнервено Simple SmileНе ви познавам още, трудно ми е и с имената, но за мамата и детенцето- всичко ще е наред с детенце, стискам палци да сте добре, още веднъж , благодаря ви! Целувки за всички вас
 Heart Eyes Praynig

# 521
girlsmum, второто и третото ми дете са с година и половина разлика, та разбирам как се чувстваш. Няма начин да не си притеснена и напрегната. Решението си е твое, но не бързай, дай си възможност да усетиш кое най-доброто за вас. Със сигурност отначало няма да ти е лесно, защото на практика ще имаш едновременно две бебета с различни режими и нужди и напасването е трудно. В известен смисъл е дори по-трудно, отколкото с близнаци. Но от разстояние на времето мога да ти кажа, че този период ще отмине и ще видиш колко много плюсове има - най-голямото ти дете ще развие значителна самостоятелност и грижовност, средното ще порасне по-бързо от повечето си връстници, а най-малкото ще ви забавлява безкрайно всичките. Щом само три години след третото се решихме и на четвърто, значи не е толкова страшно. Simple Smile Баби и гледачки не сме ползвали и не съжалявам за това. Стискаме ти палци да вземеш най-доброто за всички ви решение.

Еми, с вас сме!

# 522
Добре дошла, girlsmum. Аз пък останах с впечатлението, че и двамата с мъжа ти искате да задържите бебенцето, но се страхуваш от медицинска гледна точка, защото е минало малко време от секциото ти, а също и от това как ще се справяте след това  с три дечица, две от които на практика бебета. За втората част от притесненията – не го мисли много. Нещата винаги намират начин да се подредят, дори и без помощта на баби и други роднини. Ние също никога не сме имали помощ, пък децата едно по едно отраснаха, даже "бебето" ни вече стана на 4 годинки. Вярно е, обаче, че разликите при нас са по-големи и първите деца помагаха според възможностите си за по-малките. Но тук има много мами с деца с малка разлика, дори и с близнаци и друго дете с малка разлика. Пък се оправят. Значи и вие ще успеете – сигурна съм.  Grinning
За първата част от проблема ми е малко трудно да дам мнение, защото аз, слава Богу, успях да отърва ножа при ражданията. Но щом лекарят смята, че нещата не са безнадеждни, довери му се. Все някак ще измислиш как да не вдигаш бъдещата кака на ръце и да се щадиш максимално. Вярвам, че нещата ще се наредят и по тази линия.  Hug
Ще се радвам, ако ни навестяваш по-често и ни държиш в течение.

Еми, прегръдки и стиснати палци и от мен. Вярвам, наистина вярвам, че Айси ще се оправи, рано или късно.  Praynig Просто трябва да издържиш всички изпитания.
Hug

# 523
  • София
girlsmum, ти най-добре можеш да прецениш, дали ще се справите със ситуацията. Всяка от нас е с различни разбирания и възможности. Но пък можеш да бъдеш сигурна, че ще те подкрепим, каквото и да решиш.  Peace
Вторият син беше на 1г. 5м., когато разбрахме че съм бременна. Тъкмо беше тръгнал на ясла и за него и мен беше голям стрес. За капак на всичко мъжът ми остана без работа, което вдигна напрежението още повече... Но пое почти изцяло грижата за децата. Като напреднаха месеците, докторът ми забрани да вдигам тежко, и препоръча да почивам и лежа повече, заради разкритието и контракциите, които имах. Аз ходех на работа до преди 45 дневния болничен, нямаше как. Вечер след работа, лежейки се занимавах с децата, приспивах ги и така... Бабите обаче са близо до нас и когато имаше нужда почти винаги са помагали. Особено събота и неделя.
Обсъдете с твоя доктор, плюсовете и минусите на третата бременност и преценете, кой ще е приемливия вариант за теб и здравето ти, защото то е най-важно в случая. Успех.

Емили А. ще стискам палци, разбира се  Hug Дано се подобри състоянието на Айси.  Hug

# 524
  • София
Момичета, да ви попитам за тези пари, които се полагат на първокласници. Какъв е реда за получаването им?

Общи условия

Активация на акаунт