МНОГОДЕТНИ МАМИ

• 102 726
  • 738
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Tanija, заминаха вече девойките, значи? Simple Smile Знам колко е криво първите дни без тях. Hug За колко време си ги пратила, за цялото лято ли?

За дългата коса явно ще трябва да търсим някакъв компромис. Laughing Изглежда трябва да го оставя да експериментира със себе си....пък в някакъв момент ще си намери най-добрия за него вариант. Peace

Много ми е напрегнато с това кандидатстване..... Sad Нещо не ми се удава да гледам философски на нещата. Първите ни желания са ясни, най-голяма мъка са ми другите училища. Главата ми пуши от различни мнения- училища, които се смятат за елитни, се оказват не толкова елитни, хвалят се други, където пък се влиза с доста по-нисък бал, и се чудя как да ги подредя. Ще прощавате, че ви занимавам, но в момента не искам да питам в други теми, та ще питам вас: моля за мнения или информация за 31 СУЧЕМ "Иван Вазов", 35 СОУ "Добри Войников", 32 СОУ "Климент Охридски", 127 СОУ "Иван Николаевич Денкоглу" , 22 СОУ "Георги Сава Раковски", 30 СОУ "Братя Миладинови".  Hug

Ванче Hug Heart Eyes

# 496
  • София
Абе, гръмнала ми е главата вече с тия кандидатствания. Той знае какво иска да учи и къде, ама нямам три хиляди лева в задния джоб да го пратя там. (суит, писали сме заедно, значи не само аз съм ''над справочника унесен'')
Ние търсихме определени специалности къде се учат, затова и определени училища ни попаднаха в полезрението. И мен ме объркват мненията за различните училища, затова въобще не търся вече такива. Питам чавето - такова искаш ли да учиш, то като каже ''добре'' меткам в списъка. Изключили сме всички СОУ-та, де, така каза мама. Laughing
Не знаех, че ще ми трябва толкова време да се ориентирам в цялата хамалогия - то не е за прости хора като мен.  Mr. Green

Виж, със щерката вече ще съм къде-къде по-ориентирана.  Laughing Цял ден днес се е отдала на само-татуиране. Laughing Рисува си по ръцете цветя с червен и син химикал и току ми се хвали. О, и сладкиш си направи от течен шоколад и натрошени бисквити сам сама в една кукленска паничка. Е, сега, между кулинарното и художественото училище има разлика, ама аз вече знам това! Joy

# 497
Много ми е напрегнато с това кандидатстване..... Sad Нещо не ми се удава да гледам философски на нещата. Първите ни желания са ясни, най-голяма мъка са ми другите училища. Главата ми пуши от различни мнения- училища, които се смятат за елитни, се оказват не толкова елитни, хвалят се други, където пък се влиза с доста по-нисък бал, и се чудя как да ги подредя. Ще прощавате, че ви занимавам, но в момента не искам да питам в други теми, та ще питам вас: моля за мнения или информация за 31 СУЧЕМ "Иван Вазов", 35 СОУ "Добри Войников", 32 СОУ "Климент Охридски", 127 СОУ "Иван Николаевич Денкоглу" , 22 СОУ "Георги Сава Раковски", 30 СОУ "Братя Миладинови".  Hug

Ванче Hug Heart Eyes

Миленка, аз също не съм наясно с училищата в София, но подходих по следния начин- на принципа на естествения подбор:
Взех списъка с минимален и максимален бал за паралелките в София за миналата година и като се съобразих с предпочитанията на дъщеря ми за език, който иска да учи, съставих списък, от най- висок бал миналата година към по- нисък. Осланям се на това, че те като имат желание за учене, навсякъде ще успеят, ние просто избираме максимално по- конкурентна среда, за да може нивото на учениците да дърпа напред и самия клас. Всичко е въпрос и на късмет!!!
Дано да съм ти помогнала!

Последна редакция: чт, 07 юни 2012, 14:41 от slavina_S

# 498
  • Бургас
Аз вече писах в Шестокласниците,но и тук да дам непоискан акъл. Laughing

Моят съвет е да пишете винаги по ред на желанията на децата.Статистиката за оценките е ясна,тя е за оценките,но не и за реда на желанията на родители и ученици.Там нещата са непредсказуеми и практиката ми с мои приятелки го доказва.Всички се водят от баловете за прием от предните години и съответно за текущата нещата се променят.Напливът от едно училище отива в друго.Лично познавам деца в Бургас,които се подведох от статистики от предни години.

Относно косата на Косето нямам търпение да видя какви реакции ще предизвика... Grinning
Ако има косата на майка си,не само на опашка,но и на дебели плитки може да се фризира.  Laughing
Дано му мине мерака до есента.Късата коса е по-лесна за поддържане и стои по-мъжествено.
Милен,кажи му,че на металистите им трябва дълга,че да я размяткат по концертите. Laughing

# 499
  • София
  Ох ние също ще се разделяме с каките за 10 дни. Заминават в понеделник рано сутрин на море, дано не е много студено. Ще са с ДГ и все още се чудя, тъй като ще са към Бургас и има една дупка от седмица и малко до нашето море, дали да се връщат в София или да пратя дядо им от Добрич да ги вземе, но така ще сме много дълго разделени. Мисля, че ще го реша в движение, те досега освен зимата за 5 дни не са се отделяли от нас и макар уж да искат да ходят на Добрич сами без нас, незнам дали след десет дни на море, няма да си променят мнението и дали и аз ще издържа...

# 500
  • През девет земи в десета
Много ми е напрегнато с това кандидатстване.....:  моля за мнения или информация за 31 СУЧЕМ "Иван Вазов", 35 СОУ "Добри Войников", 32 СОУ "Климент Охридски", 127 СОУ "Иван Николаевич Денкоглу" , 22 СОУ "Георги Сава Раковски", 30 СОУ "Братя Миладинови".  Hug
Сладка мама, аз имам впечатления от 30 СОУ и 32 СОУ, в първото аз съм учила от 1 до 11 клас и после голямата ми щерка беше една година там, но нивото не беше същото, смениха ни класната и я преместих в 32-ро. Там изкара 7 години, а Георги 3. Общо впечатленията  ми са  такива, че като преместих Гого в селското училище до нас се родих. От една страна финансово, първо заради това, че във въпросното елитно училище има деца на "елитни" родители, които си мерят възможностите и второ защото не минаваше седмица без да се искат пари за нещо. Дали за настоятелство, дали за класна стая, дали за сборници от знайни и незнайни автори, които още отлежават из кашоните у дома чисто новички. Третото най-важно нещо заради, което всъщност преместих Георги беше, че на една родителска среща на дъщеря ми (няма да споменавам коя учителка) ни заяви, че знанията които получават в училището са абсолютно недостатъчни за изпитите след 7-ми клас и най-нагло си остави телефона на дъската. Иначе като цяло, не е лошо училището.
Сега обаче ако ме питаш, бих избрала 30-то, пред 32-ро. За 22 ро и 31-во съм чела само хубави работи, лични впечатления нямам.

# 501
Извинявам се,че ще се намеся в училищните страсти.....Но...искам съвет......

Моя добра приятелка е бременна и термина и е 3.12. Но.....много и е ниско кръвното. Припадала е на работа. Много повръща, от тук се обезводнява и резултата е 90/50 кръвно. От 3 дни е в болнични, защото положението е нетърпимо. Пие само фолиева киселина. Докторката и дава съвети за положението, които нямат кой знае какъв успех. Най-добре се чувства като лежи. Но тя е дебела глава и трудно го изпълнява. А и голямото и детенце, което е на почти 5г., не я оставя много на спокойствие. С първата бременност нямаше подобни проблеми.

Дали вие имате някакъв лек за подобни ситуации, нещо изпитано от вас, с добър успех. (аз съм нямала подобни неразположения и нямам никаква идея)

Успех на всички дечица! Избирайте смело училището и дано след 1г. да сте много щастливи от избора си! Понякога едно се вижда, а друго излиза. Така че...смело напред!

Последна редакция: чт, 07 юни 2012, 23:50 от Мама Цоцоланка

# 502
Цоци, съжалявам, не мога да съм полезна по твоя въпрос. Дано бързо намерите решение и приятелката ти изкара лека бременност.

сладка, моите и тримата минаха през дългите коси и сами се отказаха. Точно в 8-9 клас беше манията. Сега ходят много късо подстригани. Може би дори си забелязала снимката на Камен в офиса, там е в периода на дългата коса. Обаче като му казаха няколко пъти в градския транспорт "Момиченце, слизаш ли?", ентусиазмът му спадна. И въобще цялата врътня около поддържането на дълга коса им се видя излишна. Според мен не си струва да влизате в битки за такова нещо. Нека си има собствена територия, собствени победи, собствени решения - това гради самочувствие. Имайте предвид, че психолозите твърдят, че в тази възраст за самоидентичността им на първо място е името, на второ - външността и са готови чудеса да направят, за да изглеждат както смятат, че е най-добре. Още няколко години ще си представят, че през цялото време всички ги гледат и ги оценяват, че през цялото време са пред публика. Така че според мен не си струва битката.

# 503
  • София

Дали вие имате някакъв лек за подобни ситуации, нещо изпитано от вас, с добър успех. (аз съм нямала подобни неразположения и нямам никаква идея)
Миличката , представям си какво и е . Всъщност не мога да си представя истински, понеже и аз не съм имала проблеми по време на бременностите, но имах проблем с кръвното. Години наред бях с ниско кръвно и все пиех кафе за да го вдигам, в един момент започнах да вдигам кръвно , ходих по лекари и ми обясниха , че съм хипертоничка и трябва да пия лекарства до края на живота си  #Crazy Тогава реших да се заема сериозно, отслабнах малко , спрях кафето и започнах да пия сутрин на гладно чаша топла вода+сока от 1/2 лимон+1с.л. мед (истински)- тази комбинация е чудесен регулатор на кръвното. Аз понякога слагам цял лимон и я пия и през деня когато почувствам нужда от енергия. ( всичко това съм го споделяла много пъти , дано не съм досадна)
Цоци, дано се оправи приятелката ти и спокойно да се радва на дечицата си  Hug Hug Hug

# 504
  • София
Цоци, сестра ми изкара подобна бременност. Обезводняваше се, защото повръщаше дори водата, която пиеше. Правиха й вливания в болница. По принцип даже и предлагаха да я хоспитализират за няколко дни, да си лежи и да си кротува, но тя предпочиташе да си е вкъщи и да ходи само при нужда. При всички положения да си следи кръвното, да лежи и да поема течности, задължително болнични да си взема и ако може някой да я отмени в грижите за детето й. Отминава това състояние, но в този момент да се грижи за себе си значи да се грижи за бебока, така че, да слушка! Wink Всичко най! Praynig

# 505
Девойки, предлагам ви среща във вторник (12.06.) от 10 ч. на детската площадка зад офиса на Родители. Времето е хубаво, вместо да се блъскаме вътре, по-добре да пуснем децата да играят, а ние да се видим. Мисля, че предиобедът е по-подходящ заради спането на децата, а и не е толкова горещо. Ако има други предложения, казвайте.

# 506
  • София
Благодаря за съветите относно кандидатстването и дългите коси! Hug Мъжът ми се съгласи, че няма смисъл да настояваме (за косата). Преди малко говорих и с Косьо и постигнахме споразумение- да се подстриже за първата лична карта, която предстои да му издаваме (на 16.06 става на 14 години Wink), и след това да я пуска при условие, че ходи отвреме-навреме да му я оформят, за да не изглежда като избуял буренак. Laughing

Излезе и оценката по биология от НПМГ. Доста се е поизложил, но за една седмица учене-толкова. Все пак очаквам балът му (за НПМГ) да е 26.10, което е над минималния за миналата година, така че не губим надежда. Simple Smile Косьо все повече се ориентира натам, дори се чуди дали да не го сложим на първо място. Дано да успее! Praynig

Цоци, съжалявам за проблемите на приятелката ти! Sad Аз съм с ниско кръвно (около 90-100), но не съм повръщала с нито една от бременностите. Знам, че има хомеопатични лекарства, които действат добре срещу повръщането, даже наскоро бях чела една статия.Ако ми попадне някаква полезна информация за нейния случай, непременно ще пиша. Peace

Кабо, чудесно предложение! Аз съм на линия, макар и без деца. Wink Дано да е удобно и за останалите!

Последна редакция: пт, 08 юни 2012, 15:08 от sweetkids_mama

# 507
  • София
Девойки, предлагам ви среща във вторник (12.06.) от 10 ч. на детската площадка зад офиса на Родители.
Ако не се закучи нещо сме там!  Hands Thumbsup

# 508
  • През девет земи в десета
Все пак очаквам балът му (за НПМГ) да е 26.10, което е над минималния за миналата година, така че не губим надежда. Simple Smile Косьо все повече се ориентира натам, дори се чуди дали да не го сложим на първо място. Дано да успее! Praynig
Сладка мама, ние така бяхме направили, на първо място това, което Гого искаше. Иначе има вероятност да ви приемат по първо желание в училище, което не му харесва толкова много. Аз съм доволна от НПМГ, детето също Peace Мисля, че обучението там все още е на ниво. Peace

# 509
  • Не съм от тук и съм за малко
Излезе и оценката по биология от НПМГ. Доста се е поизложил, но за една седмица учене-толкова. Все пак очаквам балът му (за НПМГ) да е 26.10, което е над минималния за миналата година, така че не губим надежда. Simple Smile Косьо все повече се ориентира натам, дори се чуди дали да не го сложим на първо място. Дано да успее! Praynig
Дано!  Praynig  Ние също сме доволни от училището.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт