МНОГОДЕТНИ МАМИ

• 102 183
  • 738
  •   1
Отговори
# 90
Леле, че сте бързи! Преброих 7 заявки за участие. Още 3 - и имаме група. В понеделник ще говоря с другата водеща, че тя сега е на друго обучение и не мога да кажа нищо конкретно.
Момичетата извън София, прави сте да искате да се случва и при вас. Ще помислим какво може да направим. Не обещавам да записваме и качваме сесиите - самият формат не предполага публичност. Нека да видим дали първата група ще е доволна, пък ще измислим и по-широко разпространение.

# 91
  • София
Ето я осмата заявка за участие  Wink

Кабо Алма, благодаря ти за гостоприемството! Беше ми много приятно да ви видя, момичета  Hug
Маминко, изпрати ми на лични съобщения фейсбук профила ти, за да те включа в групата.

# 92
Момичета, пуснах писмо до всички членове на Асоциация Родители. Моля тези от членовете на "Пълна къща", които не са го получили, да ми изпратят на лични мейлите си, за да проверя дали не са въведени погрешно.

# 93
  • Sofia, Bulgaria
Здравейте мамчета  . Отдавна не съм се вясвала, но нещо напоследък не съм в кондиция със себе си. След последните 10 дни напрежение и днешното ми преживяване обаче започвам да губя почва под краката си. Бях в болница с Айси,а днес излезнах срещу подпис.Бях обвинена,че съм лоша и безотговорна майка и не на последно място се гледаше през целия ни престой там на мен като на нисше създание.Елементарно,неуко и необразовано.Което ражда деца за да прибира парите на държавата.Да! Не направих кариера,съгласна съм,но това беше само за да бъда всеотдайна и грижовна майка отдадена на децата си.Колко хора с кариери обаче могат да се похвалят,че са родили ,отгледали и възпитали достойни за уважение хора?Децата ми не пият ,не пушат ,не бягат от училище не вземат наркотици! За мен това е важно.Значи не съм се провалила с възпитанието им. Не знам дали ме разбирате правилно,какво точно искам да кажа.В момента май ,аз самата не се разбирам.Не и отива на една детска докторка да има такова отношение към мен,защото съм направила избора да имам повече деца.На мен пък тя ми прилича на стара мома,озлобена от факта,че се осъзнала,че децата са всичко а тя няма нищо.На такива хора изкрещявам в лицето,че искам още деца! Толкова ми е криво и болно в момента,избива ме на рев и знам,че само вие можете да ме разберете правилно.Всяка една от вас сигурно се сблъсква с такова отношение.Преди се опитвах да отворя на слепеца очите,сега просто си замълчавам.След Айси,много от познатите ми се отдръпнаха.Най-близката ми приятелка получи забрана от мъжа си да контактува с мен.Мразя тази дума ,но според него съм к..ва.Друг наш общ познат с Жоро,когато разбра за Айси ми каза,че съм задминала и "СВИНЯТА МАЙКА" и колко още искам да ги народя.Извинявай те ............сигурно ви отрових деня ..................толкова много ми се насъбра обаче...................................... не помня някога до сега да съм била толкова сдухана.Най - лошото обаче е ,че се чувствам виновна .................................
Точно над компютъра на стената виси една плочка с надпис: Да се ядосваш,значи да наказваш себе си за грешките на другите........................................ колко хубаво е казано

Последна редакция: пт, 16 мар 2012, 16:45 от Елочка Шчукина

# 94
За какво, бе Еми, си виновна - че си обичаш децата? Че са ти по-важни от всички външни и преходни белези на успех? Да, ужасно обидно е това отношение - не плач, вой до небето е малко. Но като ти поотмине остротата на обидата, просто погледни децата си. Който не разбира какво виждаш - много му здраве.

# 95
  • София
  Eми не се ядосвай и просто не им обръщай внимание.
  Кажи по-скоро как е малката и вече добре ли сте?

# 96
  • София
Емиииииииииии, защо изобщо и отговаряш на тази докторка? Аз като родих Йоан, в "Тина Киркова", дойде докторката, която да го прегледа на първия ден, а аз горда заявявам, че това ми е 4- то дете, уверявам ви няма по- глупава реакция от въпроса "Е, за какво ви е?" Идваше ми да я ударя с нещо и да я попитам тя за какво ни е?
Бързо да прегърнеш и целунеш всеки поотделно у дома и да му кажеш колко много го обичаш. Сигурна съм, че ще се чувстваш много по- добре. Hug Hug Hug

# 97
  • София - Дианабад
Привет,
И аз бих участвала в такова обучение, но зависи от деня и часа, в който ще се провежда. Така е поне до 31 май.

Hug

# 98

rotfImbo
Ох, Теди, извинявай, ама не се сдържах! Нищо по-абсурдно не бях чувала!

# 99
  • През девет земи в десета
Еми, това са хора които трудно живеят със себе си, какво остава да търпят повече деца Hug. Аз също имам такива познати, не искат да чуват за деца, не ги понасят и някои по-шумни прояви от страна на по-малката ми дъщеря ги докарва до лудост, а тя е изключително кротка и послушна. Съответно определят всякакви идеи за повече от едно дете като грешни и осъдителни. Как е Айси, по-добре ли е?

Теди, случила си на докторка Laughing Моята слава богу беше привърженичка на многодетните семейства и все ме даваше за пример Wink Майка-героиня и суперлативи от сорта. Една думичка накриво да ми бяха казали и щеше да хвърчи перушина.

# 100
  • София
Еми, това са хора които трудно живеят със себе си, какво остава да търпят повече деца Hug

Напълно съм съгласна. Peace Обидно е, Еми, трудно се преглъща, но....това са увредени хора, бедни душевно. Ти притежаваш много повече от тях, а те...никога няма да го разберат.

# 101
  • София
Аз седя на компа и гледам ей така Shocked Shocked!  Най-омразно ми е като е назначен някой да помага ( в сучая лекар, който трябва да лекува болни), да се изтъпани да съди или класифицира.  #2gunfire
Остави личните мотиви, има едно нещо, дето му викат професионализъм - независимо какво мислиш за човека, му се усмихваш и го питаш ще желае ли още нещо - те келнерите по-учтиво се държат, иначе няма бакшиш.

Еми, прегръдки, гледай си живота и си го обичай такъв какъвто е, не можеш да промениш другите и мнението им - ревеш, крещиш и продължаваш.  Hug
Как е Айси сега? (още помня предването, в което участваше, колко прекрасна беше, а всички наоколо искаха да те спасяват, само една чужденка в студиото говореше за майчинството като за най-нормалното нещо на света и избора дали ще си гледаш децата или ще избереш по-различен стил на живот приемаше като нещо, което на другите не им влиза в работата).
 Както и да е, знаеш наш'та мантра ''И ТОВА ЩЕ МИНЕ!" Hug Hug

Като чух какво на Теди й е казала докторката в родилното и ми дойде брилянтната идея да събера всички бисери, които лично сте чули за имането на повече деца - смешни, странни, тъпи, грозни, хубави - всякакви - пращайте ми ги на ЛС или и-мейл (в профила ми е) и ще направя една статийка за блогчетата си - да се усмихват хората и да се замислят. Чакам ви! Hug

Хайде, малко кофеин в системата, че....

# 102

rotfImbo
Ох, Теди, извинявай, ама не се сдържах! Нищо по-абсурдно не бях чувала!

Що не и каза че предното е паднало в локва? Rolling Eyes

Ако е събота и неделя курса - може и мен да ме огреят техники за надвиване на зверове..

# 103
А пък на мен този въпрос "За какво ти е?", ми го зададоха и свекърва ми и майка ми. И после майка ми 3 месеца не ми говори, а свекърва ми се държеше студено. Само свекър ми всеки ден в 12.00 ч. ми се обаждаше да ме пита как съм. И това продължи през цялата ми бременност. Много се трогнах. Но хората се различни. Един има едно, друг 2, 3, 5........

# 104
  • София
Здравейте момичета и от нас  Hug
Скоро ще се присъединя и аз към многодетните мами. Vester ме покани в темичката доста отдавна  Hug , но ей сега хадйе после...съвсем скоро гордо гордо ще се изтипосам и аз в редичката Heart Eyes
На по горния пост...какво да кажа, буца ми заседна направо. Все още не ми е познато такова отношение, но е достатъчно като видя погледа им върху корема ми. Не смятам повече НИКОГА в живота си да се оправдавам и държа сметка на другите хора, било то майка и баща. Когато нямахме деца...защо нямате, хайде...как да им кажем, че не можем да имаме и пак буца в гърлото. Сега...пак да имам буца и да отговарям на въпроси Защо ни е трето, като с един куршум сме били ударили две

Hug Елочка страхотен надпис над компютъра имаш, благодаря ти, още една крилата мисъл, която да бъде с мен всеки ден.
Чувствам се най-щастливия човек и сълзи ми напират само при мисълта, че ще имаме три деца  Grinning  Grinning  Grinning 

Общи условия

Активация на акаунт