МНОГОДЕТНИ МАМИ

• 102 646
  • 738
  •   1
Отговори
# 150
Кардам е добре, слава Богу! Благодаря на всички за стискането на палци!

За сведение на момчешките майки - тестисите са: асансьорни, запушващи,усукващи, неслезли и пр. (всичко това преживяно само с двама сина). Просто не мога да повярвам, че един толкова малък и на този етап не толкова важен орган може да има толкова изяви #Crazy ooooh!

# 151
Ох, наистина, Слава Богу!
И аз не мога да повярвам колко проблеми създава въпросният орган: сраствания, възпаления, подуване ...  ooooh! Дано няма проблеми занапред.
Praynig

# 152
Привет, честит имен ден на всички Габриели и производни днес!

Може ли да споделя една рецепта за повече кърма, ако на някого му трябва. Изпитана е от една настояща мама и наистина действала. 7-8 изсушени смокини се сваряват, и водата им се пие на гладно сутрин и вечер в продължение на една седмица. След това се почива една две седмици и пак наново. През почивката може да се ползват други методи за увеличаване на кърмата.

Не знам при вас, но тук е истинско лято - децата играят по потници на площадките, по джапанки...Те верно тук са малко луди на тема обличане. Малко слънце да видят и мислят, че лятото е дошло. Но наистина е много хубаво времето - само слънце.

При нас се задава голяма ваканция - цели 18дни. Всъщност моята от днес започва, мина ми изпита и сега чакам само резултатите. Почнах да търся работа, малко на шега, заради езика,защото далеч не е  на нужното ниво. Пък и за административна работа на повечето места искат и френски.
По-точно определение на желанието за още едно дете не съм чувала. И мен понякога ме тресе тая треска, ама се възпирам щото хич не сме за още едно, макар че малките покрай едно бебе наблизо, казват че искали братче. Много интересно, при положение, че те двамата са братя, защо пак искат братче, а не сестриче!? Ама детска им работа!
Не си! Но като минат 3-4-5 години и ... почваш да мечтаеш за тази дрога. Мрънкат, тряскат врати, капризничат, а в креватчето расте нова надежда, че това няма да е като другите Laughing Питай старило, дет се вика!  Wink

# 153
  • София
Момичета, да споделя една информация за тези, които са заблудени като мен.

Вчера си разглеждах Удостоверението за безплатно еднократно годишно пътуване за ЖП и автобусен транспорт.
На последната страница има забележка да се завери ежегодно до 31.01, което аз съответно не бях направила. Директно отидох в социалните да видя какво може да се "направи". Оказа се, че от миналата година заверката не важи, така че няма проблем да се ползва така  newsm68

# 154
neonkaa, привет!
Като си зачезнала има-няма 2 години от февруарската тема, добре дошла тук  Hug
Бях в страховата депресия -темичка, в която не искам да попадам пак! Мерси за горещото посрещане!

# 155
  • Варна
А това удостоверение и за автобусите ли важи?
Това лято ще ми се наложи да пътуваме с дъщеря ми до София. Понеже ще сме само двете се чудих дали да не си хванем автобуса. А ако има вариант безплатно още по-добре.

ДИП, бързо възстановяване на момчето!

# 156
  • София
А това удостоверение и за автобусите ли важи?
Да важи 1 годишно в двете посоки ,и макар че ще пътувате лятото,  отиди сега си го направи понеже се чака около месец докато ти го издадат  Peace

# 157
  • Варна
Много благодаря за инфото!   Hug bouquet Ще се възползвам и ще си подам заявлението още тази седмица.

# 158
  • София
Да, Тони за едно пътуване с автобус за една календарна година в рамките на БГ в двете посоки. За връщането може да се използва в рамките на един месец от ползването на първия билет. Купуваш си билетите и след като се върнеш от пътуването, отиваш в социалните със сложен печат и подпис от автобусната компания на самото удостоверение, което е едно картонче. Прилагаш и закупените билети. Сумата по заплатените от теб билети ти се връща на банковата ти сметка от социалните.

За ЖП-то е друга схемата. Там нищо не плащаш, но пак си трябва удостоверението, което ти се подпечатва на ЖП каса. На самото пътуване го носиш с теб, защото може кондуктора да го изиска за сверяване с личната ти карта.

Само да допълня нещо - сега не знам как е, но до преди две години, за изваждане на удостоверението от социалните не ме счетоха за многодетна, защото третото ми дете нямало навършена 1 година.

Последна редакция: вт, 27 мар 2012, 15:04 от maminko

# 159
  • Варна
Maminko, много благодаря!
Иска ми се да пътуваме през нощта, и си мисля че с автобус ще е по-бързо. Първото ни пътуване ще е в рамните на 2-3 дни така че ще се включим в срока.
Получихте ли писмото?

# 160
  • Варна
Преди нова година пътувах и съответно си вадих удостоверение.
Извадиха ми го за 15 мин. Бебето беше с мен, така че беше ясно, че е на 2м, но нищо не са ми казали. Даже господина там ми попълни той молбата и документите.
И по влака никой нищо не каза, че детето няма 1г.
Тая година смятам пак да си я използвам веднъж картата.

# 161
Ей, Пеши, много те бива! Оправяш се във всяка ситуация! Надявам се, че Каро е добре и притесненията са минали!

Момичета, предлагам родителският тренинг да започне от 11.04. и да се провежда всяка сряда от 14 ч. Надявам се, че ентусиазмът ви не е преминал. Simple Smile

# 162
  • София
Кабо, аз съм мераклийка, ама на 18-ти ме няма, цялата седмица ще отстъстваме семейно. Ако приемате участници с 1 отсъствие, включвам се!

# 163
  • София
Момичета, предлагам родителският тренинг да започне от 11.04. и да се провежда всяка сряда от 14 ч. Надявам се, че ентусиазмът ви не е преминал. Simple Smile

Съгласна! Peace

# 164
  • София

Съгласна! Peace
Peace А първата седмица от април среща ще има ли?

Общи условия

Активация на акаунт