МНОГОДЕТНИ МАМИ

• 102 749
  • 738
  •   1
Отговори
# 540
Мария, дошло ти е изневиделица, затова не можеш да се зарадваш. Иначе, като гледам възрастта на децата ти, ще сте точно като у нас. Нашата кака получи трето братче в края на първи клас. Вярно, че отначало не е лесно, но полека-лека нещата си идват по местата. Досега не съм чувала някой да съжалява, че се е решил на още едно дете, обратното съм чувала често - "ех, защо не си родихме още едно". Сега, от позицията на човек с 4 пораснали деца и аз си го казвам. Вие си знаете най-добре - каквото и да решите, изборът е ваш. Само се опитвам да ти вдъхна кураж, че не е толкова страшно, колкото изглежда отстрани.

сладка, Ванче, писали сме едновременно. Simple Smile

# 541
Здравейте, момичета!
Виждам темичката се е напълнила с много очакващи мами.  Grinning Та и аз като Vania3m
страшно много се радвам на бременни мами. И мене са ме "наскачали" едни мисли, та почти завист изпитвам към бъдещите мами. И постоянно си повтарям че е страшно  хубаво че се решихме на трето детенце - не искам да си мисля колко разочарована щях да бъда ако не бях изпълнила и пресътворила това свое желание.
girlsmum, да споделя аз своя опит. Големият ми син беше на 6 месеца, когато забременях с малкия. Става ясно че детето си беше точно в най-"шавливият" период  Wink . Първата бременност беше проблемна (2 прокървявания в рамките на около  2-3 седмици, вторият път лежах в болницата около 20 дена). Толкова много исках това дете, а и да не говорим че ми беше първа бременност с моя отрицателен резус фактор,който се оказа също проблемен и толкова много бях притеснена че изгубя ли това дете няма да имаш шанс за повече. Та пазех се доста, въпреки че после си имах и "добри" предварителни контракции. Детенцето слава Богу се роди съвсем навреме (само с 1 ден закъснение от термина)  Grinning Втората бременност беше абсолютно идентична на първата - отново 2 прокървявания, пак за малък период от време, с уговорки, че не трябва да вдигам нищо тежко, а синът ми към този период беше някъде към 7 кг и заспиваше само на ръце. Първата седмица след изписването ми от болницата, съпругът ми взе седмица болничен да помага. На следващата свекърът трябваше да помага - хранеше го, играеше с него, но трябваше ли да се приспива, синът ми надаваше такъв вой и се налагаше аз да го разнасям на ръце, докато заспи.  Всичко се разви добре - явно им е било писано да се родят в нашето семейство и да се сдобият с такива родители  Wink  Laughing  Това което е може би по-различното от твоята ситуация, е факта че близо 1,5 месеца бях при моите родители, които ми помогнаха много. Но упоритите опити да се учи да ходи бяха паднали основно на нашите плещи с мъжа ми. Но и с огромен корем си го разхождах хванала го за ръчичка от стая в стая. Третата бременност беше различна - никакво прокървяване  Wink  със скъсяване на 50% от шийката на матката. Гинеколожката веднага изказа мнение че трябва да бъде извършен серклаж, но моят страх беше по-голям по отношение на серклажа, отколкото за евентуален аборт и аз отказах. Близо 6 месеца пиех постоянно хапчета. Резултатът беше че малката направи закъснение от 4 дена след термина и понеже беше си "полегнала"  Wink на една страна, се наложи секцио.
Та след тези дълги излияния (права е Saly като казва че не пише, защото се олива - но сега да види аз как направо ви заливам  Wink  Laughing ) ясно е че решението си е лично твое. Моят съвет е ако наистина го искате това детенце (без да мислите за чисто лекарските предписания) да го "оставите" то само да избере дали да се появи сега при вас. А като страстна бебехоличка вътрешно крещя "Раждайте! Раждайте!"  Grinning 

# 542
И като съм почнала да се изкажа и по друга тема.  Laughing
И трите бременности бяха придружени със страшни гадения. За повръщане не говоря,но понеже в картона ми беше записано че майка ми е с високо кръвно, всички със страх очакваха и аз да правя такова. Да, да, ама не! Моето кръвно през 3 бременности си беше ниско (нещо от типа на 90/60 ). Припадъци не  съм имала,но честичко ми се случваше да ми причернява и в такива моменти просто сядах, където сваря (абе, на човек като не му е добре, как само забравя за всякакви притеснения!  Wink ) Все пак този вариант е за предпочитане пред високото кръвно,особено за бременните. Та аз оцелях и всичко е наред , като се има предвид че почти през целите си бременности ми беше лошо. Важното е че всичко се разви добре! Но няколко пъти са ми казвали че специално за ниско кръвно е хубаво да се пие айран със сол. Аз лично не съм го пробвала, защото през бременеенето не можех да вкуся никакви млечни продукти - просто получавах киселини от тях. Това го казвам като вариант за майчето, което се надявам че поне няма още такъв проблем.

# 543
При нас има много нови нещица, но все време не остава да седна да пиша ( а и този пуст мързел -много голям!  Sad )
През февруари нашият татко се яви на изпит,който успешно успя да пребори (да не му се начуди човек как успя да се подготви с тези деца вкъщи!  Wink ) и от март започна работа в Шуменския университет като гл. асистент. Много разстроен беше като разбра че няма вариант да останем в Бургас (естествено че няма да го оставя пак да живее на 150 км от нас) и сега като една истинска Приливна вълна ни очаква отново сагата "преместване към нашите земи". Та наложи ми се доста да го поуспокоявам, но факта че заплатата е с около 200 лв. (чисто) по-висока внесе леко радостен елемент в целия "филм".  Simple Smile
Хм, колко кратко разказах нещо, което ми се струва че беше с доста по-голяма продължителност...  Confused
 Joy
Всъщност има и още неща, които са в процес на "ставане", но за тях - като станат!  Laughing

# 544
И като съм се заела - 37 страница от темичката ще е моя!   Wink  Joy
Честито на всички завършили абитуриенти! Пролетна фея, много красиви деца си имате! Абитуриентката много нежна (роклята и тя), абитуриента - видно е, интелигент!
Браво и за оценките - кажи на момчето да не се кахъри, аз лично още утре ще го давам като светъл пример на моите деца с тайната надежда някой ден и те да изкарат такива оценки на матурите си!!!

Почвам да правя грешки - ясно е че трябва да спя!
Пожелавам на всички да успеят децата им където искат и най-важното - което ще бъде за тяхно добро!!!
Пишете момичета, аз си ви чета постоянно! Надявам се да мога да се включвам и по-редовно, отколкото сега!  Grinning

# 545
  • София
Мария това е страхотна новина  Hug Малкото бебенце вече живее в теб, то ви е избрало , остава да решите как ще го посрещните на материално ниво  Hug много се разфилософствах, но се вълнувам и наистина бих била щастлива да съм 28 г. бременна с 4-то. Пожелавам ти здраве каквото и да решиш  Hug и пиши да се радваме заедно с теб Peace

# 546
Здравей, Мария.
Това е най-прекрасната новина на света. Поне за мен. Чак ме е страх да започна да пиша, че щом стане дума за бебета, не мога да се спра. "В друго време, в друг свят" сигурно щях да бъда като майка-зайка – с цял куп зайчета наоколо. Simple Smile И аз се разтапям като видя бременна жена или малко бебенце. А около нас е пълно с бебоци и сега лятото е изкарало всичките навън, навсякъде се чува гукане, размахват се голи пухкави крачета и ръчички…. Ох, много обичам… Душата ми просто крещи за още едно бебе, но вече надминах възрастовата граница. Confused Затова се радвам на всяко ново бебе като на свое. А тук, както е видно, сме се събрали все такива бебехолички и сме родили по 3, 4 и повече деца. Знам, че решението не е лесно най-вече от материална гледна точка, но ако прецените, че може да си "позволите" още едно детенце, тогава смело напред. Ти вече имаш три деца и знаеш, че всяко следващо излиза "по-евтино" от предишното – ползват се дрешки, обувки, играчки, количка … Ако пък кърмиш, може да си спестиш цяло състояние от адаптираните млека. Grinning Наистина не е чак толкова страшно да си родите и това бебче. Пък и ти си млада, ще изкараш една хубава бременност и ще си имаш още едно съкровище в къщи. Децата ви са свикнали да се появяват нови бебета у дома, значи и те ще се радват. А по-големичките ще се чувстват пораснали и ще помагат според възможностите си.
Естествено, решението ще го вземете вие с мъжа ти, без да се съобразявате с нашите мнения, но аз все пак да си кажа, че на твое място бих го родила….
Каквото и да решите, то ще бъде правилното за вашето семейство. А ти винаги си добре дошла при нас. Hug

Приливна вълна, надигни се с пълна сила и отнеси семейството си в Шумен. Градът е хубав и спокоен. Децата ще се чувстват добре, а и едни 200  лв. отгоре никак не са за подценяване. Благодаря ти за хубавите думи и пожеланията за младежа.  Hug  Днес е по-спокоен и сега учи. Добро дете ми е той, да ми е жив и здрав, но е страшно избухлив и почти не може да се владее в такива моменти. Дано с възрастта се научи да овладява страстите си.

Леле, като гледам какво съм изписала, срам ме хваща… Май всички ние, дето пишем по-рядко, като започнем веднъж се изливаме като водопад. Grinning
Пожелавам хубав и успешен ден на всички.
   bouquet

# 547
Здравейте!
Направо на въпроса към мамите със стаж - имате ли идея за това как да излизам на разходка безопасно и без количка с три деца - на 2, 4 и 6 години?!
Трябва ми нещо хитроумно. Толкова ми е тъжно, че нямам повече ръце... Единственият вариант, за който се сещам, е нещо от типа на въже с халки, каквото съм виждала, когато извеждат цели групи от детските градини за някакво мероприятие навън. Вариантите със слинг и раница за най-малкото не ми вършат работа, заради кръста. Проблемът е, че маршрутът ми с децата е дълъг с пресичане на улици, метро и прочие градски опасности.
Благодаря предварително!

# 548
Да, въжето е единият вариант, но трябва да си сигурна, че малките няма да се пуснат от него неочаквано.
Аз съм практикувала следното: хващам двете най-малки за ръце, а най-голямото се хваща за другата ръка на средното (леле, как звучи, но мисля, че ме разбираш). И аз като теб често пъти чувствам недостиг на ръце.  Laughing Затова пък виж Кабо Алма колко ръце има!
  Hug

# 549
  • София
Здрасти Simple Smile Когато пътувах сама с трите ползвах едни ранички с дълги опашки за момичетата - нашите са маймунка и куче, които се слагат на гърба и се закопчават здраво отпред. Отзад имат опашки животинките - малко като каишка на кученца - дълги са околоко метър и половина и завършват с примка, която си слагам на ръката.  Така не могат да ми избягат неочаквано.

Сега, когато излизаме, големите държат малкия или едната кака е отдясно, а малчо е между мен и другата кака. Ама с раничките си е по-сигурно Simple Smile

# 550
  • София
  Докато Елена беше в количка, каките се държаха от двете страни на количката. Откакто тя ходи нея за рачичка, а каките, които са вече около 5-6 годинки, просто им подвиквам и ги държа близко до мен. Евентуално при пресичане или по-опасно място хващам и едната кака, за ръка, а другата карам да се хване за нея и така.
  С трите не съм имала инфарктни ситуации, но виж докато каките бяха малки, са се случвали доста притеснителни ситуации и оттогава повечко внимавам, а и те са се понаучили да се съобразяват големите.

# 551
  • София
Diandeto, чела съм, че в САЩ масово практикуват ползването на каишки (сега да не се стреснеш от наименованието Laughing), подобни на коланите за прохождане. Малко екстремно звучи, но ми се струва най-сигурно от гледна точка на безопасността, поне за двете малки дечица. Въжето не ми се струва надежден вариант, защото в някакъв момент може да го пуснат.

Пролетна, сигурна бях, че младежът ще се поуспокои. Wink

Момичета, благодаря за прекрасната среща днес! Беше чудесно! Heart Eyes

# 552

Ей, я, бързо да разкажете как е минала, че да поразведрите нас, бачкаторите!

Суит, поуспокои се той, но сега отпраши към училище да види защо, аджеба, му е "толкова ниска" оценката. Като се върне, ще ви докладвам какво настроението в къщи.
  Mr. Green

# 553
  • Варна
Да, въжето е единият вариант, но трябва да си сигурна, че малките няма да се пуснат от него неочаквано.
Аз съм практикувала следното: хващам двете най-малки за ръце, а най-голямото се хваща за другата ръка на средното (леле, как звучи, но мисля, че ме разбираш). И аз като теб често пъти чувствам недостиг на ръце.  Laughing Затова пък виж Кабо Алма колко ръце има!
 Hug

Съвсем разбираемо е  Wink. Ние излизаме по същия начин. Но ако ми предстои дълъг преход задължително сме с количка. Не обичам сама да си усложнявам живота.  Grinning

Мария, мога само да те поздравя! Hug
И аз май съм в партията на Ванчето и Пролетна, отново с желания за малко бебе.  JoyВ събота бяхме на детски рожден ден и цял ден се радвах на една 7 месечна госпожица.

Сали, какво стана с детската градина? Ние сме приети по второ желание, но пак съм доволна.
girlsmum, и трите ми деца са родени секцио. Според моята АГ при определен режим няма по-голям риск от друга бременост. Така че ако си го искате говори със читав лекар. Hug А за малката разлика, не е толкова страшно колкото изглежда - въпрос на организация и преподреждане на приоритетите. Wink

Последна редакция: вт, 12 юни 2012, 15:17 от antonia

# 554
  • София

Супер беше! Действате ми много добре. Като здравословно меню сте, обогатявам се с полезни вещества.  Grinning Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт