Щъркелче с добро сърце МАРТенички ще ни донесе! - 11

• 40 962
  • 641
  •   1
Отговори
# 210
  • Варна
Адикт, искрено ти съчуствам. И аз се мъча да кърмя и излиза проблем след проблем. Дано ти отговорят бързо. Но всъщност това зачервяване като обрив ли е, да не е алергия към нещо?Ако не са ти запушени каналите, какво ли ще е това  newsm78

Аз също с въпрос към ЛЛЛ:

След като се научихме да захапва гърда, не винаги от първи път, но все пак захапва, как да го накарам малкият да захапе правилно. Знам за позата, за положението на зърното над горна устничка, но той все не си отваря устата много и захапва само частта на зърното. Кажете някой трик, за да захапе правилно. Почнаха да ме болят и мен зърната и нищо чудно и аз да съм тръгнала към рагади.

# 211
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ МАМИ И ТЕХНИТЕ РОЖБИЧКИ, ДА СА ИМ ЖИВИ И ЗДРАВИ И ДА ГИ РАДВАТ МНОГО Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

След като се научихме да захапва гърда, не винаги от първи път, но все пак захапва, как да го накарам малкият да захапе правилно. Знам за позата, за положението на зърното над горна устничка, но той все не си отваря устата много и захапва само частта на зърното. Кажете някой трик, за да захапе правилно. Почнаха да ме болят и мен зърната и нищо чудно и аз да съм тръгнала към рагади.[/color]

Нека специалистите кажат, но мога да споделя , че позата е много важна. коремче до твоето коремче и личицето му  да е съвсем близо до гърдата, да я докосва с брадичка и носле - тогава погъделичкваш долната устничка със зърното и дебнеш много бързо, когато ще отвори  уста.
Можеш лекичко да отвориш устата като натиснеш брадичката надолу или да притиснеш леко гърдата от страната на ореолата за да е по-лесно захапването. Трябва търпение и практика, не се отказвай и Успех

Последна редакция: пт, 09 мар 2012, 08:13 от sivanovaa

# 212
  • Пловдив
Cho_ko, честита радост! Да ти е жива и здрава рожбата и нека носи много топлина и детски смях в дома ви! Бързо възстановяване  Hug

# 213
аз съм със съшия проблем , мажи зърната с крем за зърна и като попие , сложи отгоре обилно преварена свинска маз не само върху зърната ами и върху гърдата , за да омекне, аз използвам и подложки за гърдата , тъй като без тях сутиена ми става много мокър, тъй като кърмата блика, намажи и самите подложки с маз, за да не е болезнен контакта между гърдата и сутиена.Понеже кърмата ми е много и аз вдигнах температура 39,2 се принудих и си купих електрическа помпа за изцеждане на медела суинг, много е скъпа, но ми реши проблема, иначе с механичната беше ужас, стискам , стискам и изтича бавно и малко.Преди изцеждане наложи върху гърдите навлажнена хавлиена кърпа, за да се отпушат каналите на гърдите и да излиза повече кърма.За самото кърмене и аз използвам протектори за гърди първо взех на чико, но са по твърди и после на авент и с тях не ме боли чак толкова, какво да ти кажа и аз се напатих , общо взето.Ако имаш температура вземи ми хомеопатично beladonna 9ch  и можеш да смучен по  5 гранулки през час, при мен помогна.

# 214
Момичета аз вече започвам да си мисля,че ще пренося Rolling Eyes Twisted Evil
Вчеря бях на запис на тонове и минах за преглед при доки и тя каза,че нямам никакво разкритие и бебо още не е слязъл ниско долу.Също така до сега не съм имала никакви родилни контракции ,освен подготвителните и се чудя дали скоро ще родя.

# 215
marieta_plovdiv, благодаря ти за отговора! Направила съм почти всички неща, за които си ме посъветвала. Мажа зърната, използвам подплънки, преди кърмене правя топли компреси, пия Беладона за температурата и още едно хомеопатично за запушени канали и мастит. Ползвам на Медела ръчната помпа, но си е болезнено цеденето, т.к. зърната са разранени. Пробвах да доизцеждам на ръка, но нещо не ми се получава. Иначе теорията ми е ясна, но защо на практика не ми се получава - не зная!
Докато бях бременна и ходех на лекции на ЛЛЛ, бях убедена, че съм информирана и напълно подготвена за успешно и дълго кърмене. Какво се оказва сега - прилагам всичко научено, смятам правилно, но следват проблем след проблем. Упорита съм, обаче, и нищо не е в състояние да ме откаже да кърмя Малкия принц.
fufi_7, зачервяването не е като обрив, а си е по-голям зачервен участък върху гърдата. На това място има и болка, все едно някой те е ударил там.
 Дано останалите мами - настоящи и бъдещи се разминете с подобни проблеми! Пожелавам ви безпроблемно кърмене!!! Hug

# 216
Addict успех със кърменето, не се отказвай нещата ще се наредят и ще си се кърмите с бебчо без проблеми.Горе главата маме !
Успех на мамите тръгнали да раждат !

# 217
  • Пловдив
Щъркелова новина

Тази нощ в 12.25 ч. poulin роди своята принцеса Белослава с идеалните мерки 3.850 кг., 52 см. Раждането е минало нормално без упойка, лесно и бързо за 35 мин., но след като са го предизвикали.
Поли честити на всички мами, които гушкат вече своите съкровища и пожелава кураж на останалите, на които това щастие им предстои!

Поли да ти е честита дъщеричката и нека донесе много радост в живота ти!!!   bouquet  bouquet  bouquet

# 218
Честито на мама  poulin , да и е жива и здрава принцеската Белослава !

# 219
  • Стара Загора
Честито на мама poulin ,за малката кукла Белослава да расте живо и здраво дете и да има най-веселото и безгрижно детство.... Hug  bouquet Hug  bouquetбързо ввъзстановяване на мама Hug
Аddict,не се отказвай една от тайните на кърменето е много постоянство и упоритост,аз също срещнах много пречки но не се отказах в началото е най-трудно после всичко ще се нормализира,ако мн те боли наистина пробвай на ръка  капка по капка с два пръста отстрани на ареолите,стискаш и пускаш,мен така ме болешеееее но капка по капка бавно но облекчава иначе и аз бях с Т и като камък гърди....изцеждай по малко колкото да се облекчиш не на цяло,след време бебо ще си регулира кърмата сам
 хайде чакаме нови бебчета днес и аз не знам кога ще родя никакви признаци като ALEX4ETO ,мила разбирам те ужастно е да чакаш,аз от време на време контр. и това е...бях с 2см. разкр. на 22.02 а сега до каде съм го докарала не знам Hug
[/color]

# 220
  • София
Добро Утро!  Hug
Честита дъщеричка на poulin, да й е жива и здрава принцесата и много щастие им желая.
Адикт,  fufi_7 - браво на вас , че не се отказвате, мога само да кажа , че с времето проблемите ще отпадат един по един, защото ще се добили вече практика и ще сте намерили своя правилен начин за кърмене.
Адикт, аз в началото също имах разраняване и зачервяване , болеше ме много около зърната, особено когато дъщеря ми засукваше, стисках зъби. Бях на крачка да се откажа ,но си се мотивирах сама и тъй като нямаше кой да ми каже и покаже, непрекъснато търсех информация, в свободното си време изчитах всичко от библиотеката в Кърмаческия форум Simple Smile.  Започнах да ползвам кремче за разранени зърна и положението малко се облекчаваше. Трябваше ми около месец след раждането , за да привикнат един вид гърдите ми към кърмене и да намеря най-удобната поза за мен и бебето. После изчезнаха и раните и болката, остана само приятното усещане  от кърменето и ми беше много лесно, толкова лесно и удобно ми стана, че откарахме до 2г. и 3м. И пълна подкрепа на мъжа ми, защото той виждаше ползите. Най-малкото можеше да се наспи вечер, а не да става да приготвя мляко  Laughing, на път също не се тревожехме каква храна да вземем и как да я приготвим и съхраним  Laughing. И още много, много ползи, които всички знаем.
Пожелавам ви успех и на двете и още малко търпение , за да се напаснете с бебчовците Simple Smile Simple Smile Simple Smile .

Сега с нетърпение чакам да видя , как ще е с второто ни детенце, но тя не иска да излизааа  Sad, това чакане ме разбива, първото дете се роди почти 3 седмици по-рано, а това вече мина и подмина термина и няма никакви намерения явно все още да излиза.

Хубав ден на всички!   bouquet

# 221
  • Германия
Адикт, искрено ти съчуствам. И аз се мъча да кърмя и излиза проблем след проблем. Дано ти отговорят бързо. Но всъщност това зачервяване като обрив ли е, да не е алергия към нещо?Ако не са ти запушени каналите, какво ли ще е това  newsm78

След като се научихме да захапва гърда, не винаги от първи път, но все пак захапва, как да го накарам малкият да захапе правилно. Знам за позата, за положението на зърното над горна устничка, но той все не си отваря устата много и захапва само частта на зърното. Кажете някой трик, за да захапе правилно. Почнаха да ме болят и мен зърната и нищо чудно и аз да съм тръгнала към рагади.

fufi, честито бебче от мен!
Без паника, аз съм само временно на помощ, докато върви ЛЛЛ-семинарът този уикенд. Би могла да опиташ следният трик, придържайки добре бебето в тила, накланяш леко назад, така че главичката да се отпусне, в този момент челюстта се отпуска инстинктивно и устата се отваря.Ето това е моментът да се сложи на гърда, когато е широко отворена устата и изправяш леко бебето отново напред. Можеш сама да опиташ как се усеща, като погледнеш нагоре в тавана или облаците. Или погледни тази анимация Лек натиск със зърното по долната устна също помага за отваряне, или както вече ти е писано- съвсем лекичко потупване с пръст в средата на брадичката.

Hug

# 222
  • Германия
Спешен въпрос към ЛЛЛ консултантите:
Имам нужда от помощ! Синът ми е на 12 дни. Кърмя го от първия ден в болницата. Зърната ми не са добре оформени и усетих болка още при първото засукване. За един ден се сдобих с разранени и болезнени зърна. На 2-рия ден гърдите ми станах огромни, тежки, парещи и тежащи. Започнах да го слагам на гърда по-често, на 1,5-2 часа. След още 3 дни гърдите значително се пооблекчиха. На 6-ти ден ни изписаха. На 8-мия вдигнах температура (стигна до 38,5 и започнах компреси с оцет). Едната гърда се зачерви. Беше напрегната, но не твърда. След кърмене от нея, червеното си стоеше и ме пареше. Лекарката ми (хомеопат) ми предписа лекарство. След 2 дни, през които поддържах температура 37,2-37,5 се почувствах добре. Един ден (сряда) бях без оплаквания и днес пак се повтаря историята, само че с другата гърда. Зърната ми продължават да са разранени, по тях изтича нещо като лимфна течност. Затова кърмя бебо със силиконови зърна. Дайте ми съвет какво да правя. Опитвам се да цедя след кърмене на ръка, за да облекча гърдата, но не успявам да изцедя повече от 10 мл.
Ауч, звучи болезнено, но винаги има светлинка в тунела. Честито бебче и от мен!
Ако правилно съм разбрала, кърмата е слязла, гърдите се усещат напрегнати и има ранички. Принципно редовно кърмене би облекчило дискомфорта, като е важно бебето да е обхванало правилно гърдата /зърното е дълбоко в устата му, колкото е възможно повече от ареолната тъкан е вътре и има вакуум, тоесто не се чува цъкащ звук, когато суче/. Можеш да разпознаеш ефективното сукане по това, че бебето преглъща, челюстта се движи, и това движение се вижда чак до слепоочието. Би могла да опиташ такава поза, в която ъгъла на бебешката устна се пада там, където е разраненото- по този начин се щади болезненото място, защото именно в ъгъла на устните вакуумът е най-нисък.
Ако мажеш с някакво кремче между кърменията е добре да е тънък слой, за да може да попие добре, а не да остава и бебето да се изплъзва от гърдата.
Самата ти да си седнала или легнала удобно, бебчето да е подпряно стабилно зад гърба, най-добре да е лепнало коремче за твоя корем за да не се издърпва назад, респ. да дърпа зърното и го разранява още повече. Ако мислиш, че ще ти е удобно и от полза, може да се опита и позата на 4 крака, като бебето е подпряно от двете страни стабилно и...гравитацията работи в твоя полза при слизането на кърмата. Wink
И разбира се, винаги можеш да се обърнеш към ЛЛЛ-лидер от твоя град, по възможност да се види на място поставянето, как минава кърменето и ...просто да те подкрепи за усилията, които полагаш. Понякога малка промяна ...и една приятелска усмивка вършат чудеса  Hug

# 223
  • UK
Здравейте, момичета, добър ден Hug
Аз съм по-добре. Боря гърлобола и така. Ill

fufu_7, Addict, момичета наистина ви желая да се справите бързо с проблемите и да се наслаждавате на успешно кърмене на вашите бебоци  newsm03

ALEKS4ETO, на мен терминът ми е далече (още 21 дена имам), но аз пък нямам даже подготвителни контракции (или наистина не ги разпознавам), разкритие нямам (само дето тапата ми падна преди 2 седмици, но иначе други признаци за скорошно раждане нямам)... а не ми се иска да преносвам... предпочитам една седмица преди термин да тръгне бебо, ама нещо ме съмнява.... newsm78

poulin, честита малка рожа Белослава! Да ти е жива и здрава и много много да ви радва!
  ylinfant

# 224
  • Europe
Хайде здравейте и от мен. Отново се завръщам на фронта  Laughing Laughing Laughing  

Искам искрено да ви благодаря за прекрасните ви поздравления и пожелания. Направо се просълзих ...  Hug

ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ МАМИ, КОИТО РОДИХА ПРЕЗ ПОСЛЕДНАТА СЕДМИЦА докато ме нямаше тук!!!
Колко много прекрасни бебенца се появиха.

Чо-Ко, ние с теб сме се засекли вчера на 8 Март в МД за няколко часа. Нас ни изписаха в 14:00 часа, а ти си родила малко по-рано! Честито мила! Прекрасен двоен празник за цял живот! За нас изписването на 8 Март също беше страхотен двоен празник и най-хубавия подарък за цялото ни семейство. Чо-Ко, аз бях на 7-ми етаж. А ти къде си?

Моят юнак вече си има име - Мирослав. Косата му е гъста, черна четина, около 2,5-3 см. Наддал е, и вече тежи 4150 !!! Направо първокласник.  Laughing Суче като обезумял от първата минута, а сега, вече е на почти 7 дни, вече дърпа по 90-100 грама на хранене!!!!! Ужасно щастлива ме прави.

Бягам да хапна нещо, че съм освирепяла от глад, а след малко ще се кърмим. От 16 качени кг., след раждането съм -9. Т.е. около 70 кг. съм в момента. Тепърва предстой трудното сваляне, особено като се кърми хич не стават бързо нещата, но ще му мислим после ....

Доскоро ... чета ви с интерес, но имам по-малко време за писане  breastfeeding bombs  ylinfant

Общи условия

Активация на акаунт