ТЕЛК, Обжалване на ТЕЛК 2

• 225 363
  • 770
  •   1
Отговори
# 285
leniprof,
благодаря ти за съвета още веднъж.Днес отидох в Телк и отвориха досието на детето и се оказа че няма ЕР от миналата година , а само експертна консултация.Бяха много отзивчиви и поправиха грешката Grinning

# 286
Урааааааааа!Браво!

# 287
 smile3501, uBeTa5, а вече имаш ли ЕР и то с дата от миналата година? (важно е - иначе си е само консултация)
Нашата дата за повторна обща ТЕЛК е за 28.02.2013 г. (на 09.11.2012 г. бяхме на НЕЛК и от там връщат решението да се вземе от ТЕЛК). Много мотат датите, при положение, че всичко е ясно  Sad.
Ленипроф, утре сме на бронхоскопия- дано всичко е наред Praynig

# 288
izina,аз съм най-големия противник на бронхоскопията,но вече сте се запътили...

# 289
izina, ЕР е същият номер като това от миналият месец...само промениха точка 5 и 6 които ми пречеха, и сложиха новото напечетано в картотеката:) сега има 2 ЕР със една и съща дата с различни данни заверени с подписи и печати и със един и същ номер:) България-държавата на абсурдите:)Аз съм много щастлива де, да не останете с грешно впечатление Simple Smile

# 290
  • Варна
Искам да питам къде точно е картотека на инвалида във Варна, нали там се подават молби за преосвидеелстване ? И какви други дкумнти трябва да се носят освен старото решение и молбата, която се попълва на мяст. Имам спомен от преди две години, че май само това ми искаха, за дете става въпрос.

# 291
Zdraveite ! Iskam da popitam nqkoi znae li za nqkakva nova naredba za opredelqne na datata na invalidnost . Ot TELK mi kazaha , che spored tazi naredba (uj nova) datata trqbvalo da byde blizka do datata na pregleda v TELK .Podadohme dokumenti iuni mesec s epikriza ot mai , datata na invalidnost ni e noemvri , za6toto dekemvri sme bili na komisiq  . Ne6to ne mi se vqrva taka da se opredelq , no znae li nqkoi ne6to pove4e po vyprosa?

# 292
  • В къЩи.
Здравейте.
ТЕЛК/а на сина ми изтича юни месец и тъй като ни е пръв не знам как се процедира...аз ли трябва да подам някаква молба и колко месеца преди изтичането на срока ...?

# 293
Здравейте.
ТЕЛК/а на сина ми изтича юни месец и тъй като ни е пръв не знам как се процедира...аз ли трябва да подам някаква молба и колко месеца преди изтичането на срока ...?

Подаваш молба в картотеката - РКМЕ, с ЕР /копие/, за преосвидетелстване поради изтичане на срока. Това го правиш не по късно от април /два месеца преди изтичане на срока/. Принципно срокът за явяване пред ТЕЛК е три месеца след подаване на молбата. Така имаш реална възможност да нямаш прекъсване между двата ТЕЛК - а.
Към молбата /тя е формуляр/ прилагаш копия от епикризи или други медицински документи, които имаш.

# 294
  • В къЩи.
Благодаря ти.   bouquet
А ще ни дадат ли пак дата за среща ,за да видят детето както първия път? 

# 295
  • Sofia
Здравейте Л-ия относно вторият ТЕЛК той протича като пьрвият пьт.Да ще ви викнат пак да ходите кьдетови е комисията според заболяването и ще питат общо взето какво се е случило сьс сьстоянието на детето за изминалата година в която сте били с ТЕЛК.
Аз имам сьщо едно питане кьм по запознатите.
Моя приятелка 1.2012г бяха на ТЕЛК за подновяване на изтичащт но тогава ни ги пуснаха и те обжалваха в Нелк и сега 25.01.2013 минаваха пак на ТЕЛК.Ако им го дадьт този пьт имат ли право да си получат парите за чл.8д сьс задна дата за и ако е да от кога?От датата на изтичане на предишншят им телк 12.2011г или от 25.01.2013г от датата на сегашното минване.За 1год.в която са били без Телк детето е влошавало сьстоянието си доста пьти.
И да питам ако пак решат да не ги одобрят защото са се дьржали малко иронично с тях в петьк има ли смисьл да обжалва на ново?
Стано малко дьлго но благодаря предварително на всички които могат да ми отговорят.  bouquet

# 296
  • В къЩи.
  bouquet  bouquet  bouquet

# 297
Моя приятелка 1.2012г бяха на ТЕЛК за подновяване на изтичащт но тогава ни ги пуснаха и те обжалваха в Нелк и сега 25.01.2013 минаваха пак на ТЕЛК.Ако им го дадьт този пьт имат ли право да си получат парите за чл.8д сьс задна дата за и ако е да от кога?От датата на изтичане на предишншят им телк 12.2011г или от 25.01.2013г от датата на сегашното минване.За 1год.в която са били без Телк детето е влошавало сьстоянието си доста пьти.
И да питам ако пак решат да не ги одобрят защото са се дьржали малко иронично с тях в петьк има ли смисьл да обжалва на ново?
Стано малко дьлго но благодаря предварително на всички които могат да ми отговорят.  bouquet

В случай, че решението на ТЕЛК сега е с 50 и над 50% имат право да си получат парите от декември 2011година.

Ако решението не ги ползва - имат право пак да го обжалват пред НЕЛК. В случай, че могат да докажат влошаванията в здр. състояние на детето - престой в болница, епикризи, контр. листове, диспансеризация и т.н. - има смисъл да обжалват.

# 298
  • София
Здравейте
На 12.07 2012г.се явихме на ТЕЛК.Дадоха ни 20%.Обжалвах в 14 дневния срок,и когато получих писмо да се явим на НЕЛК датата беше.....04.01.2013г.Явихме се и ни дадоха 50%.
В решението на Нелк пише,че забавянето не е по наша вина,а поради претовареност на НЕЛК.
По принцип сме с вродено заболяване ,но преди години ни изплатиха със задна дата парите .
Телка сега ни е със срок 3 години,но вече е минали 1/2година
Въпроса ми е:
Имам ли право да си искам парите със задна дата от датата на ТЕЛКА който обжалвахме?,което значи от 12.07.2012г.

Благодаря Ви предварително за отговорите!

# 299
  • Бургас
Ако няма прекъсване между двете решения, така или иначе ще ви ги изплатят. Обжалването, особено във вашия слу, не се смята за прекъсване.

Общи условия

Активация на акаунт