ТЕЛК, Обжалване на ТЕЛК 2

• 225 432
  • 770
  •   1
Отговори
# 90
Гледайте като си пратите молбата за преосвидетелстване да си задвижите и нещата с документациите  Confused
А нали в горния пост стана ясно,че молба не е необходимо да се подава(става въпрос за преосвидетелстване на възрастен,не на дете)?И задвижване на документация как да стане,като едва след получаването на писмото се разбира какви неща всъщност изискват?

# 91
Всъщност не е сигурно, че има месец да се подготви за изследвания и документация. Моя опит не показва това. Винаги съм получавала писмата за явяване около седмица преди самото явяване /дори и в по-малък срок/. Гледайте като си пратите молбата за преосвидетелстване да си задвижите и нещата с документациите  Confused

Направо се чудя къде е този ТЕЛК, на който ходиш, за какво се явяваш и защо пишеш нещо, за което не си наясно? Shocked Така бъркаш хората...
1. Как ще ти дадат 1 седмица, като за това време едва ли ще успееш да си направиш всички изследвания, заключения от специалисти, а обикновено хроничните болести са по цял куп? Или те не знаят колко време е нужно за това?
2. Как ще успееш да постъпиш в болница и да излезеш навреме за ТЕЛК, а на всяко явяване изрично ти искат епикризи от болнични заведения?
3. Каква молба подаваш и за какво, след като ТЕЛК те уведомява, че подлежиш на нова освидетестване? Да напомня ,че става въпрос за възрастен, а не за дете. Възрастните болни не подават молби за преосвидетелстване, а чакат от ТЕЛК да ги повика.

# 92
  • Sofia
Би трябвало. Виж в наредбата за кои диагнози какъв % дават и обжалвай ако са те ощетили много

ТЯ и ТОЙ  ми казал кьде мога да я видя тази наредба и колко е актуална? Grinning

# 93
  • в старата къща на село.(ехххххххххххх мечтииии)
Привет на всички.
Сина ми има валиден ТЕЛК до края на май.
До колкото помня преди като наближеше време да изтече ,подавахме молба в картотеката(става дума за Бургас) която сега е на последния етаж в окръжна.
Там обаче нямам спомен какво се носеше,стария ТЕЛК и молба свободен текст???
И имате ли някаква представа колко след  подаването на  молбата ,е датата за новото явяване?
Минаваме комисия в очна клиника Варна, а до 20 май съпруга ми отсъства и няма как да се занеса с баткото и малката до там. ooooh!
Предварително благодаря!

# 94
Старото решение на ТЕЛК не се носи.

1. Копие от Акта за раждане на детето
2. Направление от личната лекарка за явяване пред ТЕЛК
3. На място се попълва молба

Подайте си тези документи още сега, защото явяването за преосвидетелстване става 2-3 месеца след подаването им.
Докато чакате писмото от ТЕЛК с определена дата и час за явяване, си подгответе всички изследвания за заболяването на детето.

# 95
Привет,темата е много полезна,чудя се дали ще може и на мен някой да ми помогне.
Дъщеря ми има ТЕЛК 60% с придружител,казуса е следния
постоянния и адрес е вписан на мое име по лична карта,днес отидох за молбата в социалните,и те ми казаха да отида и да си извадя сметка за да ми прехвърлят парите назад,и на която всеки месец да ми плащат обезщетения.,и тук идва проблема....аз съм поръчител по кредит които не се обслужва,нямам лични кредити и никога не съм имала,от банката ми казаха,че сметката ще ми бъде запорирана Shocked
въпрос:
 може ли мъжът ми с които не сме женени Wink и се водим на различни адреси,т.е адреса вписан за детето в ТЕЛК решението не е същия,...та може ли той като родител да ходи да подаде молбите в социалното към неговия район newsm78 newsm78
въпрос
или по лесния вариант,мога ли подавайки аз молбите към моя си район да впиша сметка на негово име,и нужно ли е той да присъства.... #Crazy
Дали ме разбрахте....
Благодаря предварително за Вашите отговори.....

# 96
  • Бургас
Много интересен казус, когато кандидатстваш за кредит ,не се взема под внимание дохода от социалните,а в обратния случай, банката има достъп до парите... Другия вариант е да направиш сметка на името на детето, но май и там имаше някакви спънки при тегленето на парите/ или при изтекла дебитна карта/ ...

# 97
Най-после ни дойде писмото от НЕЛК! ще се явим на 08.06.2012г при Др.Цв.Бакърджиева.Нека някой, ако се е явявал при нея за дете да сподели.ще съм Ви благодарна!

# 98
  • 2 етажа над тавана
Взехме си решението от ТЕЛК и трябва да отида до социалните.
Освен молбата за детски, за социална оценка и по чл.8д/ако не бъркам буквата/ трябваше ли да подавам други молби.
ТЕЛК-а е 50% без чужда помощ.

Освен това, как стои въпросът с винетките, при какъв процент се полагат и подава ли се отделно за тях и къде някаква молба?

Благодаря предварително за отговорите. Hug

# 99
За винетката трябва да подадеш друга молба,
но в социалната служба, където ще подадеш молба по чл. 8д ще ти обяснят дали при тях или в друга дирекция.

# 100
агоре долу колко време се чака докато се получат писмата от ТЕЛК, преди повече от месец съм подала документие за сина ми и още нямаме известие...?
Някой по-горе спомена че има наредба, в която пише за кое заболяване колко % дават, къде мога да я намеря?

# 101
  • София
от банката ми казаха,че сметката ще ми бъде запорирана Shocked
А от банката защо не бяха така любезни да те информират, че дори и при запорирана сметка нямат право да ти задържат социалните плащания и обезщетенията за болничен и съответно сметката се разблакира и се изплащат сумите които са преведени от СП или НОИ.  Simple Smile  Naughty
А от социалните защо държат на банков превод?  newsm78 Можеш в молбата вместо банково сметка да посочиш, че искаш изплащане на помощите по ведомост в пощенският клон по местоживеене! Thinking
Другия вариант е да направиш сметка на името на детето, но май и там имаше някакви спънки при тегленето на парите/ или при изтекла дебитна карта/ ...
Ако въобще й дадат картата,тъй като не е титуляр.

# 102
Уважаеми майчета искам да ми изпратите конкретни въпроси които ви вълнуват относно ТЕЛК и да ги задам официално към НЕЛК София. въпросите ми изпращайте на лични съобщения

# 103
Здравейте, мами!
На майка ми и предстои първо явяване пред Телк и в момента пролежава в болница.
Ще има 3 отделни епикризи и всяко пролежаване отнема време. Четох, четох и не можах да разбера може ли личният лекар да издаде направлението за Телк предварително, да се занесат молбата, направлението и някой от документите в РКМИ и да се чака за дата и допълнителни документи или трябва всичко да се събере предварително?
До сега джипито даже не е дало всички направления, още повече че те не са за Телк, а до съответния специалист, а можело директно да ги дава за хоспитализация??
Звънях няколко пъти в Телк Смолян и РКМЕ, а там само ме препращат по телефони.
Тя е на 64 г., а доколкото знам , ако стане на 65 последващо явяванене се прави.

# 104
     danielka_y, ето ти наредбата   http://www.homeopathybg.org/members/DeJure/naredbi/TELK.html

Общи условия

Активация на акаунт