За неизбежната самоотбрана

• 35 319
  • 548
  •   1
Отговори
# 210
  • гр. Шумен
От самото начало в мен изникна въпроса Защо тези двама братя са настанени в стая с трети човек,нима вече няма семейни общежития ?Едно е да се настанят трима непознати с които тепърва ще трябва да се опознаеш и заживееш ,съвсем различно е двама братя и един непознат.
Доколкото знам семейните общежития са за семейства - съпруг, съпруга, евентуално дете. Или евентуално брат и сестра в отделна стая. Но двама братя и две сестри - не, не е имало прецедент да са в семейно общежитие. Поне така беше към 90-та +/- някоя и друга година. И аз съм живяла в стая с две сестри. И то на първия етаж - неофициално втория вход на общежитието след като се заключи в 1.00. Не е проблема в роднинството, и без да са братя, а приятели например могат да се ушият и да вършат простотии. Абе добре е човек като си знае пиянството, да си слага някаква спирачка, за да не се излага. И да не се стига до такива работи.

# 211
Моя съквартирантка и сестра и ги настаниха в семейно общежитие в началото на 2 семестър ,до него момент всяка живееше в стая с други момичета ,не двете заедно+ друго момиче,затова ми е чудно,още повече че в семейните на УНСС живееха и доста несемейни преди 15 г .
За останалото съм съгласна с теб,решат ли да вършат простотии няма спиране за съжаление.

# 212
Според мен дори самата система на трима в една стая вече е предпоставка за конфликти. При групите от трима винаги двама са по-близки и при нужда се обединяват срещу третия. В случая двама близнаци, т.е. младежи в най-активната възраст със силна връзка помежду си, са настанени в стая със само момче. Много е ясно, че в съгласие с добрите първобитни принципи, първата им работа ще бъде да му покажат ветровития ъгъл до входната врата, където да спи.
Като цяло тройните стаи не са добра идея.

# 213

Останах с впечатление, че стаята е била двойна и в нея са съжителствали само Илко и починалото момче - не е ли така?

# 214
  • София и там където не се пуши

Останах с впечатление, че стаята е била двойна и в нея са съжителствали само Илко и починалото момче - не е ли така?
Не, тримата са съжителствували.

Това със семейните общежития си е решение.

# 215
Хм. Стаята трябва да е била тройна. Нали още няколко дни след началото на учебната година Илко се е изнесъл от стаята, заради това, че не се е спогаждал с близнаците, и от УНСС са го настанили в някаква тотална мизерия. С такова впечатление останах от новините през седмицата.

ПП - в семейно общежитие няма да могат да се напиват като гъзове и да вилнеят целоседмично. Там има семейства с деца и възрастни родители, дисциплината е друга.

# 216
И в другите блокове има стаи за братя и сестри.. не само в семейните. И според мен е редно да не настаняват трети човек при тях. Майката на близнаците обясняваше как Илко ги бил тормозел... съжелявам, но аз това не мога да го повярвам. Никак не мога да повярвам как едно момче тормози двама братя.. които винаги са си подкрепа ..абсурдно ми звучи Peace

# 217
Все пак говорим за пълнолетни хора, които учат в университет. Не смятате ли, че е малко странно да обвиняваме начина им на настаняване за случилото се? Те можеха да се сбият с човек на улицата, тогава вечерен час ли ще въведем? Много хора живеят по трима, но не се нападат физически.
Не ме разбирайте погрешно, ще се радвам хората да имат малко по-добри условия на живот.

# 218
В момента групата "ДА ПОДКРЕПИМ ИЛКО!"
https://www.facebook.com/groups/267382040003804/267980813277260/ … _t=group_activity
се организира да прави митинг- шествие за гр. Добрич и гр. Варна.
Ще го подкрепя като родител на 1-во курсник студент и като техен бивш съсед!  Peace

# 219
  • Варна
В момента групата "ДА ПОДКРЕПИМ ИЛКО!"
https://www.facebook.com/groups/267382040003804/267980813277260/ … _t=group_activity
се организира да прави митинг- шествие за гр. Добрич и гр. Варна.
Ще го подкрепя като родител на 1-во курсник студент и като техен бивш съсед!  Peace

Не разбирам, как така митинг шествие, като дори не са ни известни фактите. Ако ги оповестят официално и ако е това, което предполагаме тук в темата,тогава съм съгласна, но без да съм наясно - не.

# 220
Майката на близнаците обясняваше как Илко ги бил тормозел... съжалявам, но аз това не мога да го повярвам. Никак не мога да повярвам как едно момче тормози двама братя.. които винаги са си подкрепа ..абсурдно ми звучи Peace
     Дори тук са изложени крайни мнения в полза на едното или другото момче. От хора, които не ги познават, но свободата на словото им дава право да си кажат становището. Изказват се предположения за характерите им, за поведението им, за развитието на ситуацията, и то на база няколко статии и новинарски емисии. Какво остава да си замълчи една майка, току-що изгубила син. Тя има право на субективно мнение, има право да страда, да обвинява, да изисква.
    И съм убедена, че тази жена вярва в това, което казва. Дали е въпрос на самозаблуда, на успешна заблуда от манипулативни деца или истината, за нея е все едно.
    Същото мисля и за майката на обвиненото момче.

# 221
Все пак говорим за пълнолетни хора, които учат в университет. Не смятате ли, че е малко странно да обвиняваме начина им на настаняване за случилото се? Те можеха да се сбият с човек на улицата, тогава вечерен час ли ще въведем? Много хора живеят по трима, но не се нападат физически.
Не ме разбирайте погрешно, ще се радвам хората да имат малко по-добри условия на живот.

Има университети (не в България), които при настаняването се съобразяват точно с това с колко други деца студентът е делил стаята досега. Оказва се, че всичко има значение, и сами деца биват настанявани самостоятелно, тези, които са имали друг брат или сестра - в двойна стая, и т.н. Братовчедка ми беше настанена в самостоятелна стая по тези причини, от там знам.
Доколкото познавам живота в общежитията - там наистина всичко има значение. Дори, че тези момчета са били от Перник, а другото момче - от Добрич - и това е оказало влияние, всъщност някъде назад в темата вече се писа.

# 222
  • Най-сетне у дома
Не се сърди за съжаление си права в чуденката си дали въобще има начин да се реши проблема, защото той не е в това колко дискотеки има, наоколо, а някъде много по назад във времето - в първите 7 години, в семейството, в личния пример...
Аз също съм била студентка и по моя време за 2 години имаше 3 смъртни случая. И в трите в основата стоеше поведението след количество изпит алкохол. Иначе - да, момчетата си бяха много свестни като не пият /поне на пръв поглед/.

Не съм много убедена. Когато учех в Щатите, живеех в кампус на същия принцип, както и нашия студентски град. Далеч не всички студенти имаха късмета да са минали през добри основополагащи първи 7. Някои от тях имаха ужасяващи лични истории, включително и на зависимости. Въпреки това имаше правила и хората се бяха постарали те да се спазват. Който не ги спазваше - изхвръкваше. Внасянето на алкохол в общежитията беше абсолютно забранено и не се правеше. Нямаше дискотеки. Нищо лошо в дискотеките, но студентските райони не са парти-центрове, а място, където студентите учат и спят. Да се забавляват другаде. При въвеждане на правила и задължителното им спазване, нещата ще изглеждат много различни. Като се не се спазват - вън на квартира за двайсет пъти по-солен наем. Само, че никой не смее да пипа в нашия Студентски град, много бизнес - интереси има там.

Жалко за момчето  Sad

# 223
Хексе,
Това ще бъдат хора, които са съученици, преподаватели,
колеги на родителите, съседи.
Добрич не е голям град и хората се познават.

" Stoqn Dimov: И да не забравяме,че протестът не трябва да бъде УБИДА,а молба от нас гражданите към действащите власти и сили,че заслужаваме СПРАВЕДЛИВО ПРИЛАГАНЕ НА ЗАКОНИТЕ."

# 224
Saule аз пък съм съгласна с теб, защото споделяш опита си от общество с правила и ред. А аз от общество-, в което важат законите на джунглата.
Включих се в групата, защото съчувствам първо на момчето и после родителите му.

Общи условия

Активация на акаунт