За неизбежната самоотбрана

• 35 424
  • 548
  •   1
Отговори
# 255
Къде точно се слага границата на неизбежната самоотбрана и това не е ли малко субективно? Законът казва ли нещо по въпроса?

# 256
  • с/у ОколоМръсТното
Такива случки е имало, има и ще има... Не вярвам дори да вземат мерки, това безобазие да спре. Имам предвид среднощно прибиране на подпийнал съквартирант.

Кой каза, че братята трябва да са в 2-ка? Има такива стаи, но в бекярските общежития са малко на брой. А в семейните радко се уреждаш. УНСС не се слави с голяма леглова база в Ст. град.
Аз бях съквартирантка на една близначка. Сестра й беше се омъжила и аз заех мястото й. Имали са и 3та мацка, тя пък се беше уредила да е с брат си - близнак в семейните общежития, в двойка стая.
Въобще никъде не е регламентирано, че щом има близнаци (еднополови) те трябва да са в самостоятелна двойна стая. Това се допускаше само за разнополовите близнаци. И пак казвам, според бройката леглова база на конкретен ВУЗ.

Жалко, за погубения млад живот, жалко за грозното стечение на обстоятелствата, което е на път да разруши още един млад живот.

И дано Господ даде сили и на 2те семейства, да преминат през това.

П.П: Илко също имал починал брат...

# 257

Успех на Илко! И дано се отърси някога от преживяното, въпреки че не ми се вярва.

Saule, искаш да кажеш, че има жилищни сгради, обитавани само от пълнолетни, в които е забранен алкохола? Може, аз не бях чувала досега, но си признавам, не съм запозната отблизо  Peace

# 258
в мойте общежития на МУ-София няма 3-ки, и кой е тоя дето ще ми каже да не внасям алкохол hahaha

# 259
Къде точно се слага границата на неизбежната самоотбрана и това не е ли малко субективно? Законът казва ли нещо по въпроса?

Няма как в закона да се постави точна граница. Той дефинира що е неизбежна отбрана, но няма как да опише всеки конкретен случай. Субективно е доколкото дали е налице неизбежна отбрана се преценява от съдебен състав, чиито членове са хора. Но във всеки конкретен казус се преценяват всички факти и обстоятелства. Има стотици съдебни решения по дела, свързани с неизбежната отбрана.
В началото на темата коментирахме този въпрос, даже съм копирала 2 съдебни решения.

# 260
Няма как в закона да се постави точна граница. Той дефинира що е неизбежна отбрана, но няма как да опише всеки конкретен случай. Субективно е доколкото дали е налице неизбежна отбрана се преценява от съдебен състав, чиито членове са хора. Но във всеки конкретен казус се преценяват всички факти и обстоятелства. Има стотици съдебни решения по дела, свързани с неизбежната отбрана.
В началото на темата коментирахме този въпрос, даже съм копирала 2 съдебни решения.

Благодаря и се извинявам, след като е обсъждано, връщам се да чета Peace

# 261
Не го написах с укор да се върнеш да четеш Simple Smile.
казах го, за да не се повтарям.

# 262
Тоя Илко го изкараха голяма работа.
Да пребие трима...

# 263
Не мога да разбера какъв е критерия, по който определят кога да поднасят информацията с инициали и кога с име, снимка и адрес?

За самозащитата, има ли такъв момент, независимо от броя на нападателите, ако ти имаш по-сериозно оръжие - самозащитата е надвишена? т.е. нападат те 10-тима с ножове, ако продиводействаш с нож е самозащита, ако извадиш пистолет вече не е?
Вярно ли е това?

# 264
Не мога да разбера какъв е критерия, по който определят кога да поднасят информацията с инициали и кога с име, снимка и адрес?

За самозащитата, има ли такъв момент, независимо от броя на нападателите, ако ти имаш по-сериозно оръжие - самозащитата е надвишена? т.е. нападат те 10-тима с ножове, ако продиводействаш с нож е самозащита, ако извадиш пистолет вече не е?
Вярно ли е това?

Не е.

# 265
  • София и там където не се пуши
Аз също на Илко му желая много сили и да успее и да му дадат да си завърши образованието и да успее в своите мечти.

По БТВ даваха репортаж http://btvnews.bg/kriminalno/ilko-radev-izliza-ot-aresta.html

# 266
Последното обвинение е по чл. 119 от НК - при превишаване пределите на неизбежната отбрана.

# 267
Дано не попадам в ситуацията на Илко ,защото бих направила всичко по силите си за да се защитя .

# 268
  • София
Цитат
...едно че нямаха толкова много гняв натрупан,
А сега от какво го трупат този гняв?Всичко им се дава, всичко им е позволено...

Предполагам, че е до известна степен точно заради това. Ако искаш да разложиш човека, дай му неограничен достъп до всички възможни изкушения, и той сам ще се закопае.

Сега каква стана тя, близнаците били ангели небесни. А в танцовите състави още от време оно какви купони се спретваха... При малките има дисциплина, обаче големите като отидеха по тренировъчни лагери, оле майко, такива неща се разказваха още по време на соца, не ти е работа!

# 269
Тоя Илко го изкараха голяма работа.
Да пребие трима...
аха и то сънен

Общи условия

Активация на акаунт