За неизбежната самоотбрана

• 35 408
  • 548
  •   1
Отговори
# 270
  • София
да, и аз се изненадах как е възможно един човек да пребие трима така, както го описват сега защитниците на близнаците. Той да не е Джеки Чан и Брус Ли взети заедно!

# 271
  • София
Aз по Илко следи от побой не видях в репортажа.
Имаме убит човек. Наръган в гърба с нож.
Когато трима души те млатят, не ми е ясно как би успял да отидеш до кухнята, да вземеш нож и да наръгаш някого. Да, вярно, те кухня нямат, стаята е малка, но ножът явно е бил под ръка.

Съболезнования на родителите и близките.

Тъжна, много тъжна история. Но определено си мисля, че едно позвъняване на 112, вместо отваряне на вратата и влизане в пряк конфликт, би било по-удачният избор в случая.

Не съм склонна да оправдавам убийство на невъоръжен човек, но и не мога да зная, ако не беше убито това момче, дали нямаше да четем некролога на Илко сега.

Не мога да взема страна по този случай - нито да съдя, нито да оправдавам.
При всички положения, в този случай, като майка, бих предпочела да съм на мястото на майката на Илко, отколкото на тази, чието дете никога повече няма да се върне.

да, и аз се изненадах как е възможно един човек да пребие трима така, както го описват сега защитниците на близнаците. Той да не е Джеки Чан и Брус Ли взети заедно!
Другите трима са били яко пияни, а той - не.
Освен това, категорично по лицето му не видях следи от побой. Представях си дуга картинка, след прочетеното в Блиц. Да, има някаква драскотина горе към скалпа, на челото.

А изявлението на Илко "Нищо не се е случило, оставете ме на мира..." някак си ме обърква...

# 272
  • София
след три дни в ареста какво да каже!  Peace

# 273
КЛОНКА , не дай си Боже да попадаш в ситуацията на момчето и след изживяния шок дали ще реагираш и отговаряш адекватно. И защо реши , че трябва точно по лицето му да има следи от побой ? А това ,че те са били пияни и той станал от сън ги е натръшкал и тримата няма да коментирам  ooooh!

# 274
Каквото и да кажем,едно е ясно- Илко можеше да на мястото на близнака.
При тази ситуация все някой щеше да го е отнесъл.

# 275
А изявлението на Илко "Нищо не се е случило, оставете ме на мира..." някак си ме обърква...
Бях си изградила друг образ за това момче, но след репортажа съм на друго мнение, някак си лъха агресия, арогантност дори. Та той дори намигна на репортерите...

# 276
  • София
Каквото и да кажем,едно е ясно- Илко можеше да на мястото на близнака.
При тази ситуация все някой щеше да го е отнесъл.
Не е нито ясно, нито сигурно. Редовно се млатят младежи, но не се колят. Peace

# 277
  • София и там където не се пуши
Бях си изградила друг образ за това момче, но след репортажа съм на друго мнение, някак си лъха агресия, арогантност дори. Та той дори намигна на репортерите...

Седемдесет и два часа да не спи, не мисля, че човек може да е адекватен. За мен беше неадекватен.

# 278
Аз не мога да разбера как може да съжителстват тези момчета, при тази неприязън, която са изпитвали взаимно.  Аз не биха търпяла, че да се стигне до там, че да се убиваме.

# 279
  • София
аз изобщо не знам как родителите се съгласяват децата им да живеят там, вместо на свободен наем. Вярно, че няма гаранция дали ще случи човек на съквартиранти и в наето жилище, но поне може да се изнесе, ако не му харесва, а  и условията в днешно време са по-добри, не като преди двайсет години по смотани тавани и мазета. Ако е моето дете, ще гледам да намеря пари за квартира, а не да го пращам в тази обстановка.

# 280
  • Варна
аз изобщо не знам как родителите се съгласяват децата им да живеят там, вместо на свободен наем. Вярно, че няма гаранция дали ще случи човек на съквартиранти и в наето жилище, но поне може да се изнесе, ако не му харесва, а  и условията в днешно време са по-добри, не като преди двайсет години по смотани тавани и мазета. Ако е моето дете, ще гледам да намеря пари за квартира, а не да го пращам в тази обстановка.

Някои хора не могат просто така да намерят пари за квартира. Предполагам , че едва намират пари да го издържат ако е вярно , че бащата е безработен, а майката учителка.

# 281
Съгласили са се родителите, защото наема в общежитието е 30-40 лева, а на квартира 200 евро, а определено в провинцията и безработицата е по-висока и заплатите са по-ниски...

# 282
  • София
разбирам го това за парите. Но си има неписано правило, че безплатен обяд няма, а и нали и без това студентите всяка година протестират,че им вдигали наемите, дори твърдяха някои по телевизиите, че наемите се доближавали до тези извън общежитията. Не знам, да ти кажа, зависи хората и какво искат да знаят, не е трудно да се направи сметка доколко е здравословен животът в СГ, от години се говори за кръчмите, Лас Вегаси, мен като родител би ме притеснило доста, ако имам първокурсник. Близо е до ума да се сетя какво, аджеба, ще прави отрочето ми вечер.
Къде са тези наеми от 200 евро? И за какво жилище и къде? Нали съм живяла на квартира, в един двустаен живеят четири човека, дори да приемем това за триста евро (което е много даже, ако е в по.крайните квартали), на калпак се падат по малко повече от сто лева. Признавам, не съм гледала скоро цени на наемите, но с тази криза едва ли са се вдигнали, дори се говореше, че има спад.

# 283
  • София и там където не се пуши

Някои хора не могат просто така да намерят пари за квартира. Предполагам , че едва намират пари да го издържат ако е вярно , че бащата е безработен, а майката учителка.

Начална учителка, а бащата доста време е бил безработен, това ме води, че в момента не е.

# 284
  • Варна

Начална учителка, а бащата доста време е бил безработен, това ме води, че в момента не е.

Дори да не е, не ми се мисли какви са заплатите в Добрич.
Но дори и да са имали възможност да плащат квартира, според мен не са си давали сметка какво се случва в СГ.

Общи условия

Активация на акаунт