И победител е ... Софи Маринова

• 48 885
  • 736
  •   1
Отговори
# 210
  • Под липата
Не гласувах в анкетата, защото я няма моята опция  Wink
Песента ми харесва, но в никакъв случай не е шедьовър, а е и над неопределеното ( поне според мен ) ''става''.
 Чух я за първи път в ''Шоуто на Слави'' и бях приятно изненадана, защото не съм фен на чалга-изкуството и чалга певиците и не очаквах, че Софи Маринова ще изпее подобна песен, която е всичко друго, но не и поп-фолк. Има потенциал песента и ми хареса изпълнението. Успех на Софи!
  И на България, естествено!

# 211
Направо се чудя що за музика трябва да слушаш, та да враг да ти бъде Софи Маринова.

Защо да ти бъде враг, просто да не ти харесва чалгата, чалга певиците и чалга певицата Софи Маринова - и ето защо на мен не ми харесва ни песента и, ни варианта чалга песен да бъде избрана за поп конкурс.
  За тези които смятат, че е чалга-певица но пее поп песен - може, до момента на изключително характерните чалга извивки.

Наистина, толкова ли няма поп-песни в България, странно е някак си.

Нито аз слушам чалга, нито някой от познатите ми.
Вероятно това е причината да не сме толкова грозно изострени - за нас няма опастност да бъдем оприличени на съмишленици.
И защо България трябва да бъде представлявана от поп-песен? За някои това е все едно там да бъде чалга знаменитост.

# 212
  • гр. Шумен
Уффффф.
Наистина си мислех, че песента не ви допада.

Да, на мен наистина не ми харесва.Звучи ми елементарно, безлично, за текста изобщо нямам коментар.
Мисля си, че имаме сериозен дефицит на талантливи композитори, но вероятно това е само една от причините за чутото.Стихописци- също.Някой да е чул скоро нова песен по текст на поет, не на писач на рими ?
Затова попитах съвсем искрено- защо се намеси етносът в спора.
НЕ е нужна да бъде непременно поет с една камара стихосбирки зад гърба си, а и текста на една песен не е добра идея да се разглежда отделно от музиката. Иначе вярно е, че имаме дефицит на автори - и композитори и текстописци. Или по-скоро от чудене кого точно да имитират, правят блудкави, неслушаеми песни. Няма мелодия, ритъм, които да те грабнат. В последно време ми харесаха дуетите на Мариана Попова и Орлин Горанов, но те не са за за фестивал, където се залага на шоуто, на нещо абсолютно грабващо и ефектно. Дори и балада да е, да има ефектно представяне. Това е Евровизия - една огромна сцена, която трябва да изпълниш. Не е зала България, не е джаз-клуб. Затова там понякога вървят и елементарни песньовки, но подходящо представени. Софкината песничка е тъпичка, чалгее, но гласът й е ефектен, може и да успее да събере фенове, макар, че за мен вие повече отколкото мога да понеса. Ама той Краси Аврамов ви още повече, надвиквайки фалшиво трите моми до него, особено вокалът-сирена ПЕтя БУюклиева. ТАя поне няма да фалшиви.  Mr. Green

# 213
  • Бургас
Iris04, не само поп-песни са печелили този конкурс. Особено в последно време конкурса печелят песни от страни, в които залагат на своята автентична орнаментика, народни мотиви, като страните по-близо до Ориента също не се възпират да използват свои ритми. Правят го с удоволствие и Гърция, и Турция, и Кипър. Като първите две съвсем скоро са печелили конкурса именно с поп-песни, но с харатерно фолк-звучене.
Специално в Софи няма никаква чалга - нито в пеенето, нито във визията, нито в представянето. Пее с характерни цигански или български народни извивки. Като циганските са си нашенски - циганската музика във всяка страна е различна, в зависимост от местната народна музика и традиции.

# 214

Нито аз слушам чалга, нито някой от познатите ми.
Вероятно това е причината да не сме толкова грозно изострени - за нас няма опастност да бъдем оприличени на съмишленици.
И защо България трябва да бъде представлявана от поп-песен? За някои това е все едно там да бъде чалга знаменитост.

А, да бе. Аз, понеже слушам тайно, и затова са ми изострени сетивата, сакън някой да не ме оприличи на съмишленик...
   Сетивата ми се изострят, когато на детето ми в градината за физзарядка му пускат сутрин Слави Трифонов и Софи и Устата, когато отиваме на детски празник  и надбягването в чували се озвучава със смес от вой и бълбукане на поредната чалга, и в прочие сходни ситуации, действително, но не припадам чак толкова - още едно нещо за обясняване каква е тая простотия, и толкоз.
  А по другия въпрос, предполагам, че защото е поп конкурс, макар и халтура...

Iris04, не само поп-песни са печелили този конкурс. Особено в последно време конкурса печелят песни от страни, в които залагат на своята автентична орнаментика, народни мотиви, като страните по-близо до Ориента също не се възпират да използват свои ритми. Правят го с удоволствие и Гърция, и Турция, и Кипър. Като първите две съвсем скоро са печелили конкурса именно с поп-песни, но с харатерно фолк-звучене.
Специално в Софи няма никаква чалга - нито в пеенето, нито във визията, нито в представянето. Пее с характерни цигански или български народни извивки. Като циганските са си нашенски - циганската музика във всяка страна е различна, в зависимост от местната народна музика и традиции.

Еми добре, щом това е най-доброто което българската музика предлага...

# 215
Средата на обитание също има голямо значение.

# 216

Средата, или страната, не знам какво имаш предвид, но обитавам, според мен, съвсем прилична среда, столица, смятан за общо взето, добър квартал, детска градина за която се предполага че е от добрите във въпросния квартал... посещаваме например обикновено общинско или читалищно, или друго институционализирано мероприятие... и тЕ ти от тонколоните Малина.
 Но няма лошо, родители и деца се радват и вият кръшно снаги. А пък ако не е Малина , а Софи Маринова, предполагам, че всичко ще е и удовлетворително и от гледна точка на най-високия музикален вкус.

Последна редакция: пт, 02 мар 2012, 12:46 от Iris04

# 217
Софка има талант
 Ако престанете да я свързвате с чалгата и произхода и
може пък  да спрете да се срамувате от нея, и да се засрамите от себе си

Много точно казано!
Циганка била, чалгаджийка била, не била достойна да ни представлява... И всичко това от жени, които се имат за много ерудирани, възпитани и възвишени - срамота!
Ненавиждам чалгата, но като слушам Софи Маринова чувам само глас, от който настръхвам. Песента не е
кой знае какво, но е жизнерадостна, носи послание и е лесно да си я тананикаш. Превъзхожда в пъти последните няколко български представяния на Евровизия. Ще стискам палци на Софи!

# 218
Нямам нищо против това каква е по произход, но с тоя вид и това виене ми идва малко нанагорно, повечето от певците с лекота могат да вият по подобен начин, но не го правят защото е кофти.

# 219
Нямам нищо против това каква е по произход, но с тоя вид и това виене ми идва малко нанагорно, повечето от певците с лекота могат да вият по подобен начин, но не го правят защото е кофти.

Е не, не могат повечето с лекота, даже въобще рядко могат, но пак си е кофти звучене. Той и човекът-глас виеше, ама...

# 220
  • Бургас
Iris04, ако не намираш разлика между Софи Маринова и Малина...  Rolling Eyes Нямам какво да кажа.
Повечето хора се престарават в плюене по поп-фолка, защото така е "културно" и "интелигентно". Без да се замислят, че изпълнителите в един жанр (особено като този) са много различни, че не може така да се категоризира и плюе наред. Да, жанрът е принизен в по-голямата си част, изобилства от плява, но има и добри попадения. Песента "Дяволско желание", например, която се изпълнява от Преслава, е авторска и много хубава. Софи Маринова също има много хубави авторски песни със сполучливи текстове, имаше период, в който Надежда Захариева предимно пишеше текстовете за песните и.

# 221

Е не, не могат повечето с лекота, даже въобще рядко могат, но пак си е кофти звучене. Той и човекът-глас виеше, ама...

Обърках, като казах певците. Повечето от хората е правилно, даже децата като се опитват да пеят нещо и не им се получава, винаги взимат високи тонове и ей ти го виенето.

# 222

Средата, или страната, не знам какво имаш предвид, но обитавам, според мен, съвсем прилична среда, столица, смятан за общо взето, добър квартал, детска градина за която се предполага че е от най-добрите във въпросния квартал... посещаваме например обикновено общинско или читалищно, или друго институционализирано мероприятие... и тЕ ти от тонколоните Малина.
 Но няма лошо, родители и деца се радват и вият кръшно снаги. А пък ако не е Малина , а Софи Маринова, предполагам, че всичко ще е и удовлетворително и от гледна точка на най-високия музикален вкус.

Не исках да се повтарям, но... средата на обитание е важна.
Общо взето в такива теми хората повече се излагат, отколкото се изтъкват какъв висок допир с културата имат.

# 223
Yulichka  Hug

Непонятно ми е неистово афишираното желание за разграничаване от "чалгата".   Peace

argun, права си, но средата определя не само музикалните предпочитания, но и отношението към света и другите в голяма степен.

# 224
  е, отказвам се вече, нито искам да убеждавам някой какъв висок или нисък допир имам с каквото и да било, просто не искам чалга отвсякъде, но явно няма как.

Общи условия

Активация на акаунт