И победител е ... Софи Маринова

• 49 031
  • 736
  •   1
Отговори
# 330
  • в колонките
И понеже съм музикант и много си обичам професията, пък и изобщо музиката като изкуство, много ми е мъчно и ме е срам.
    Че си обичаш професията е чудесно. И аз обичам своята.Но защо Бг-то НЕ ПРОИЗВЕЖДА добри композитори и стихотворци ?  newsm78.Никога ли не сте си задавали този въпрос ? Певецът,както и музикантът са изпълнители,те НЕ произвеждат изкуство,пресъздават го. И защо нашите песни не са известни извън границите ни. Май сме си некадърници. И критикари,но без покритие /мнението си е мое/.

Последна редакция: нд, 04 мар 2012, 15:47 от sivila

# 331
  • София
това, което съм чувала е, че пазарът бил твърде малък и затова кадърните отивали в чужбина.

# 332
  • София
Цитат
И понеже съм музикант и много си обичам професията, пък и изобщо музиката като изкуство, много ми е мъчно и ме е срам.

Защо нашите музиканти ни се чуят, ни се видят?Как можаха румънците да направят песни, добри и ставащи за МТВ, а нашите музиканти пишат и свирят песни като от едно време, все бавни и безмислени, направо... Sick.Аз не слушам фолк,не слушам и нашата съвременна музика, защото ме втриса,не слушам и разните западни хитове. Слушам само кпоп, те са весели игриви, набиват ти се в главата и си ги тананикаш и насън.

# 333
Защото и с музиката е като с всяко друго нещо - една птичка пролет не прави. Трябва ти не само талант, трябва ти възпитание, учене, упражнения, личния пример на други хора. Трябват ти учители, добра система на обучение и укрепване на постигнатото,работи се дълго и упорито. И всяко звено по веригата трябва да си е на мястото - трябва ти още сцена, цял куп специалисти, да не ги изброявам, това са десетки професии. Трябва ти конкуренция - или има силно поколение творци, или има отсъствие на култура. Държавната политика също има решаващо значение - на високо ниво нещата се решават комплексно, подхожда се систематично и затова ползата е огромна, когато се работи.

# 334
  • в колонките
Защото и с музиката е като с всяко друго нещо - една птичка пролет не прави. Трябва ти не само талант, трябва ти възпитание, учене, упражнения, личния пример на други хора. Трябват ти учители, добра система на обучение и укрепване на постигнатото,работи се дълго и упорито. И всяко звено по веригата трябва да си е на мястото - трябва ти още сцена, цял куп специалисти, да не ги изброявам, това са десетки професии. Трябва ти конкуренция - или има силно поколение творци, или има отсъствие на култура. Държавната политика също има решаващо значение - на високо ниво нещата се решават комплексно, подхожда се систематично и затова ползата е огромна, когато се работи.

Много бла,бла...Трябва само и единствено  ТАЛАНТ. Naughty .Но го нямаааа...  Peace

# 335
  • София-Лагера
Френски, турски и испански издания публикуваха на първите си страници огромни статии, в които хвалят българската песен за "Евровизия" - "Любов без граници".
Според западната преса, изборът на Софи Маринова е повече от добър, а страната ни увеличава значително шансовете си за успех на финала в Баку през май.

Французите вече са ни обещали 12 точки, което е максимумът при гласуване, пише "Стандарт". Междувременно Софи бе поканена от тв канал в Мадрид за видеообръщение, което се очакваше да бъде излъчено снощи на испанския финал. В него певицата говори на български, но накрая казва "обичам те" като същинска Пенелопе Крус.

# 336
  • гр. Шумен
Цитат

Защо нашите музиканти ни се чуят, ни се видят?Как можаха румънците да направят песни, добри и ставащи за МТВ, а нашите музиканти пишат и свирят песни като от едно време, все бавни и безмислени, направо... Sick.Аз не слушам фолк,не слушам и нашата съвременна музика, защото ме втриса,не слушам и разните западни хитове. Слушам само кпоп, те са весели игриви, набиват ти се в главата и си ги тананикаш и насън.
Аз продължавам да недоумявам вие песните щото са по МТВ или разбиват класациите ли ги харесвате. И ако една песен е хубава, но по една или друга причина не стане мега-европейски хит, висококултурната ССФ няма да я отрази, щото чака някой да й каже да я хареса. Има толкова много държави, които не правят европейски хитове (кажете ми един чешки мегахит от последните, а и не само, години), но не им дреме  от това. Аз също не харесвам 90% от съвременните български песни, но не защото не са станали европейски или световни хитове, а защото просто не стават за слушане.

# 337
  • София
     Изобщо не ме интересува МТВ, и там не знам какво пускат,никога не съм го гледала.Чух от мъжа ми и дъщеря ми,че са пробили там румънците.Аз писах какво слушам, друго не ме интересува.А това,което слушам, го слушам в нета, все още нямам по телевизията техни музикални канали. 

# 338
Искам Софка да спечели
И не за да ви натрие носовете,
 а за да пуснете после тема-"Ох, олекна ни, те и европийците нямат вкус"
абе важно е слюнка да се лее! Mr. Green

# 339
  • Варненска клюкарка
     Изобщо не ме интересува МТВ, и там не знам какво пускат,никога не съм го гледала.Чух от мъжа ми и дъщеря ми,че са пробили там румънците.

Между другото песничката на Софи е точно в стила на румънските денс хитове, които  влязоха в класациите на МТV.

# 340
  • София
сесили, точно затова съществуват и МТВ и сходните канали - заради стадното чувство на хората - щом е по телевизията, значи става. Повечето песни се харесват И защото не разбират какво точно се казва в текста, а си слуша мелодийката и се подрусва.  А в тази тема литературни анализи се правят. "Никой не слуша какво пееш, а как си облечен", както казва другарката певица Рени.  Wink

# 341
Между другото песничката на Софи е точно в стила на румънските денс хитове ...
Peace И на мен така ми звучи...харесвам новата румънска денс музика, свежа е, лека и мелодична, има някаква нежност в нея...Но, мисля, че песента на Софи, няма да спечели, не е лоша, но не ме грабва...Някак е еднотипна с това звучене на типичен румънски денс хит, който не можеш да сбъркаш, но няма онова нежно звучене, което тия хитове излъчват...някак е прилична, приятна песен, но без душа, без свой облик и горе-долу нищо не събужда като усещане...

# 342
  • Пловдив
Наистина нямаме хубава БГ музика Sad И в Евровизия сега ме докосна само една песен, и тя се оказа че не е написана от българи - Eternal на Симона Сиванио.
Но като цяло се радвам, че спечели Софи. Песента й е свежа, а тя самата има талант и е много естествена и позитивна. Вярвам, че това печели хората. Затова й стискам палци!

# 343
  • гр. Шумен
Наистина нямаме хубава БГ музика Sad И в Евровизия сега ме докосна само една песен, и тя се оказа че не е написана от българи - Eternal на Симона Сиванио.
Според мен напоследък нямаме хубава БГ музика. Или по-скоро не я чуваме по медиите. Наскоро имаше една интересна статия за т. нар. платена ротация - ако си платиш, и най-голямата боза да създадеш, ще звучиш. И така ще си слушаме баладките на Графа и подобните му до тридесет и третото пришествие.
Едно съм сигурна - каквото и да направи Софка в БАку поне няма да се оплаква как са я нападали, мразели, как й е виновно международното положение и т. н. КАто този например - http://www.blitz.bg/news/article/132504

# 344
Не знам колко от вас гледат MTV, но в последно време там въртят всичко друго, но не и музика  Laughing
Така че, не ми е съвсем ясно критерий за какво точно е тази телевизия  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт