И победител е ... Софи Маринова

• 49 029
  • 736
  •   1
Отговори
# 315
  • гр. Шумен

Спомнете си "човекът глас", Йоана от Дийп Зон, мякащите от Каффе и още ред други знайни и незнайни музикални недоразумения, когато навсякъде се тръбеше, че българските представители пеят фалшиво. Много по-кофти според мен е да пускаме разни фалшификати, които изобщо не ги бива там, за където са тръгнали.

Не съм съвсем съгласна. Мариана Попова и Поли Генова пяха стабилно, а Поли имаше и добро присъствие, но не успя да се класира за финала за една бройка. Миро наистина беше безличен с оная лигава балада в стил мексиканска сапунка. А Човекът-глас... сега ме мързи, но ако пусна търсачката тука колко ли защитници ще срещна, обвиняващи всички които не го харесват в злоба, завист, простотия, некадърност и т. н. Начетох се тогава из интернет-пространството, колко уникален е Краси, какви феноменални успехи има и каква суперзвезда е в Щатите.

# 316
Когато разбрах кой е победителят, малко се учудих.После реших да си пусна песента и  слушах няколко пъти.Хареса ми ритъма, чистото изпълнение, дори темата на текста.Може би Софи трябва да поработи върху английското произнасяне на "обичам те".Много е кофти как го пее.Иначе има всички данни за по-предно класиране, ако добави балет и ефекти.С две думи-харесва ми и ще и стискам палци!!

# 317
  • на брега на морето
Напротив, гордея се и съм спокоен, че ще ни представи достойно, защото където и да се появи може да премести планини с гласа си и заковава тоновете като с чук.

Чувал ли си я как пее акапелно? Без грешка!
Пожелавам й победа!

# 318
  • София
Норвежците и те действат стратегически , с  темпераментен кандидат от ирански произход :

http://www.youtube.com/watch?v=CQDtLeLb1Ok
Ето, и те трябва да се срамуват. Иронизирам, разбира се.
Песента е приятна, а Софи наистина има глас и е интересна. Аз не виждам нищо потресаващо в това, че тя ще ни представя. Дори смятам, че този път ще сме с по-добри резултати.
 А, да уточня- чалга не слушам, но от Софи отдавна съм впечатлена- и от пеене, и от свежестта  й в интервюта.

# 319
МОЯТА ПЕСЕН беше песента на Симона Не мога да обясня точно защо и как ,но това е.Песента й беше някак широка ,всеобхватна и обгръщаща. Колкото пишещи ,толкова мнения. Ноооооооооо , преди две години в хотела ,в който бяхме на почивка взехме програма за масаж,сауна иииииииииииииии..... Разберете обидата ми когато масажистката филипинка ме попита "ИМА ЛИ И ДРУГИ КАТО ВАС В БЪЛГАРИЯ ?,защото тя познавала по-различни "българи" Дълго трябваше да обяснявам ,че повечето  са като мен,а другите са "джипси".каквито има много и в страната където тя работи Русо -оранжева съм по рождение и с лунички ,а мъжът ми е с много красива светло кестенява коса.Нямам нищо против пеенето на Софи Тя дори е доста по-различна от събратята си,но сега мнението че българите всъщност са цигани ще се затвърди и то не само в Европа. А този конкурс както знаем е геополитически ориентиран.Много малко от песните на Евровизия са се запомнили Може ли някой да затананика песента на Дима Билан примерно или на гъркинята ,която беше "откраднала" уж някаква "македонска" песен

# 320
  • София
  gerik 1980, да не искаш да кажеш,че който не е рус и светъл не е българин?Има и много тъмни българи.Нашия род, поколения наред сме тъмнокоси и чернооки, не сме мургави, но всичко друго ни е тъмно.

# 321
Както обичаше да казва баба ми, лека й пръст: "Тя е от старите българи"  Laughing
Не виждам нищо страшно в това, че ще ни представя точно тя на Евровизия. Циганите отдавна не са малцинство в България. Колкото и да ви е мъчно мами, все повече от нас ще стават и мисля, че това, че Софка се класира за този конкурс е реално отражение на българската действителност.

# 322
Искам Софка да спечели
И не за да ви натрие носовете,
 а за да пуснете после тема-"Ох, олекна ни, те и европийците нямат вкус"

# 323
  • София
Искам Софка да спечели

То пък Азербейджан една Европа Joy

# 324
Искам Софка да спечели

То пък Азербейджан една Европа Joy
Клонке, моля ти се
И Айдахо е щат на Америка

# 325
  • в колонките
.. Разберете обидата ми когато масажистката филипинка ме попита "ИМА ЛИ И ДРУГИ КАТО ВАС В БЪЛГАРИЯ ?,защото тя познавала по-различни "българи" Дълго трябваше да обяснявам ,че повечето  са като мен,а другите са "джипси".каквито има много и в страната където тя работи Русо -оранжева съм по рождение и с лунички ,а мъжът ми е с много красива светло кестенява коса.Нямам нищо против пеенето на Софи Тя дори е доста по-различна от събратята си,но сега мнението че българите всъщност са цигани ще се затвърди и то не само в Европа.

И кой ти е казал,че ние,българите непременно трябва да сме руси или рижави.  Naughty.В семейството ни също няма руси.И какво ? Даже и авторката на тази тема не е руса . Ето я,с червената блуза . #Crazy     http://eurovision.bnt.bg/%D0%B4%D0%B5%D0%BB%D1%8F%D0%BD%D0%B0-%D … 1%80%D0%BE%D0%B2/   
        Това с цветът на косата,кожата,вероизповедание и народност си е чист расизъм и аз не го толерирам.  Naughty.Важно е какво е постигнал човекът в живота си,останалото са си  празни приказки.Мнението си за  Софка го дадох,харесва ми момичето,хубав глас има.Успех и желая.  bouquet

# 326
  • София
откъде да сме руси и синеоки? Каквито и теории да има за произхода ни, доминантността на тъмната коса и тъмните очи все още никой не я е отменил. Русите със сини очи са все с проява на рецесивни.

# 327
Срам ме е, че такава "песен" ни представя.
В крайна сметка не съм музикант, че да изказвам компетентно мнение, но песните които чух /не съм слушала всички допуснати песни до финал/ бяха ужасни, а и живото изпълнение си беше или слабо или фалшиво...

# 328
Аз гласувах, че ме е срам от тази песен... Срам ме е изобщо от нивото на представяне на песните, от липсата на професионализъм във всяко едно отношение. От песните, от маниера, от осветлението, от костюмите, от хореографията и така до самия край във всяка подробност. Дори талант като Поли Генова се провали в такава обстановка. Софи Маринова също не блести и много ще се изненадам, ако в чужбина подобно изпълнение бъде забелязано и отличено. Занимавах се оттук оттам с участниците, макар и непряко, видях и сравнение с представяния на чужденци. Впечатли ме най-вече единството на сценичното решение и песента при чужденците - личеше си, че всеки елемент е част от цяло, личеше си, че има идея, чувство, различно и подчертано за всяка песен.
В нашата Евровизия, в тази обща атмосфера на случайни решения, непочувствани песни, мрънкане и надвикване не виждам професионализъм, нито любов към музиката, нито любов към публиката. И понеже съм музикант и много си обичам професията, пък и изобщо музиката като изкуство, много ми е мъчно и ме е срам.

# 329
  • гр. Шумен
    И кой ти е казал,че ние,българите непременно трябва да сме руси или рижави.  Naughty.В семейството ни също няма руси.И какво ? Даже и авторката на тази тема не е руса . Ето я,с червената блуза . #Crazy     http://eurovision.bnt.bg/%D0%B4%D0%B5%D0%BB%D1%8F%D0%BD%D0%B0-%D1%86%D1%80%D1%8A%D0%BD%D1%87%D0%B5%D0%B2%D0%B0-%D0%B8-%D1%8F%D0%BD%D0%B0-%D1%88%D0%B8%D1%88%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D0%B5%D0%B2%D1%80%D0%BE%D0%B2/   
        Това с цветът на косата,кожата,вероизповедание и народност си е чист расизъм и аз не го толерирам.  Naughty.Важно е какво е постигнал човекът в живота си,останалото са си  празни приказки.Мнението си за  Софка го дадох,харесва ми момичето,хубав глас има.Успех и желая.  bouquet
А аз да питам, ако на Евровизия в някоя и друга година ни представи Рафи Бохосян пак ли ще викате "какъв българин е той". Да не говорим за Шанел Еркин (помните ли тая сладурана от Мюзик айдъл 2)? Тогава пък не ми се мисли какви приказки за турцизация ще чета.
Едно е да не харесваш песента и пеенето на Софи, а съвсем друго да си скубиш косата, че едва ли не е срамно циганка да ни представя. Второто мирише на комплекси.
Penkailieva, като човек навътре в нещата да те питам, ако един певец е комплексен артист и сам може и да пее, и да изпълни с личното си присъствие и харизма сцената, дали му са нужни всякакви пудри около него? ПЪрвите конкурси за Евровизия отпреди 40 години да не би да са залагали на шоуто? Все ми се струва, че тъпче сцената с една камара народ тоя, който не може сам да впечетли публиката. Ако правиш цял концерт, да, мога да приема шоуто като разнообразяване на нещата, но за една песен... ей го Красимир Аврамов като си докара три беквокала (дето му изпяха песента), с които се надлайваше и кокили отзад, да не би да я свърши както трябва.

Общи условия

Активация на акаунт