И победител е ... Софи Маринова

• 49 062
  • 736
  •   1
Отговори
# 225
Yulichka  Hug

Непонятно ми е неистово афишираното желание за разграничаване от "чалгата".   Peace

argun, права си, но средата определя не само музикалните предпочитания, но и отношението към света и другите в голяма степен.

Това е така, средата определя не само това, което харесваме, но и това което мразим. Това е и моята теза всъщност.

# 226
   А не може ли човек да не държи да се разграничава, гледам, че това звучи дразнещо за повечето от вас, каквото и да значи, а просто да не харесва да  слуша чалга?
  Колкото до средата - естествено, че ако не ми навлиза в средата нито ще ме дразни, нито въобще ще съм чувала за нея - и тъй като нямам претенции да обитавам някаква различна от съвсем обикновена  среда, би трябвало, предполагам само, поне в учебни заведения децата да не са подложени на тотален кич, но уви.
 За обитаващите друга среда, естествено е да бъдат и ларж към такива реалности.

Юле ,това не е ли чалга? Хванах първото, което излезе.  Иначе самата тя е симпатяга, непосредствена е и забавна, нямам нищо против  жената.

http://www.youtube.com/watch?v=yJpUVPtzug4

Последна редакция: пт, 02 мар 2012, 13:08 от Iris04

# 227
Софка има талант
 Ако престанете да я свързвате с чалгата и произхода и
може пък  да спрете да се срамувате от нея, и да се засрамите от себе си

Много точно казано!
Циганка била, чалгаджийка била, не била достойна да ни представлява... И всичко това от жени, които се имат за много ерудирани, възпитани и възвишени - срамота!
Ненавиждам чалгата, но като слушам Софи Маринова чувам само глас, от който настръхвам. Песента не е
кой знае какво, но е жизнерадостна, носи послание и е лесно да си я тананикаш. Превъзхожда в пъти последните няколко български представяния на Евровизия. Ще стискам палци на Софи!

Peace Тази песен е най- имащата шанс от години наред, точно с етно мотивите и гърлището на Софи. На моменти гласа и много ми прилича на този на Лили Иванова /а аз харесвам песните и, за разлика от нея самата  Mr. Green/
Деси ме разочарова, адски блудкава и незапомняща се песен.

# 228
  • София
Софи Маринова на Евровизия - не, от това не ме е срам, дори се радвам, защото по този начин ще покажем на европейците, че сме надскочили всички расови предразсъдъци и сме поставили изкуството над тях.
Пък и тя като излезе на сцената да не би да й пише на челото, какъв й е произхода!?!

# 229
Пък и тя като излезе на сцената да не би да й пише на челото, какъв й е произхода!?!

Срамота, честни хора сме, българете, първи ще си го кажем и ще си го настоим, твърдо ще се и разграничим!  Simple Smile

# 230
Софито  няма шанс да я оценят като глас в Европа. Както не оцениха и Спунджи и Елица. Това са вокали , които на нас ни носят емоция, може би и на хората от нашия регион. Песен, която ми харесваше за този конкурс беше първата им песен със Слави Т. Имаше дует, имаше и логика защо се появява ромска певица, в самата песен ромски мотив напевен и т.н съвсем друга бира беше преди години , а и беше нещо ново. За мен това бе единствената песен с някакви шансове.

# 231
Софи Маринова на Евровизия - не, от това не ме е срам, дори се радвам, защото по този начин ще покажем на европейците, че сме надскочили всички расови предразсъдъци и сме поставили изкуството над тях.

Да покажем, да покажем, колко да покажем - е, на - нали видиш.

# 232
  • гр. Шумен
Софито  няма шанс да я оценят като глас в Европа. Както не оцениха и Спунджи и Елица. Това са вокали , които на нас ни носят емоция, може би и на хората от нашия регион. Песен, която ми харесваше за този конкурс беше първата им песен със Слави Т. Имаше дует, имаше и логика защо се появява ромска певица, в самата песен ромски мотив напевен и т.н съвсем друга бира беше преди години , а и беше нещо ново. За мен това бе единствената песен с някакви шансове.
А, то щото звученето на Мариана Попова много го оцениха. Или на Поли Генова. Дето не е точно нашенско. ДА не говорим за човекът-глас - той идва да покаже на Европа уникално шоу, ама на, само му се присмяха.  Mr. Green
Не смятам, че Елица и Стунджи са се провалили, даже напротив - преди тях бяха Сърбия, Украйна (с ВЕрка), Русия, дето си гласуват помежду си и Турция (тя има един кашон гастарбайтери из цяла Европа). НАй-балансирани бяха гласовете за Елица и и Стунджи.

А я вижте тука какво става http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=4613431

# 233
  • София
Песента си е точно в стил "Евровизия".
А там много рядко има добри песни.
Просто такъв им е стандарта.
Но може би точно защото е по техен стандарт, има шанс.

Софка си я обичам и и се радвам.

# 234
  • София
Истината е, че да - Софи Маринова е чалга певица, но песента не е чалга, в никакъв случай.
Време е да спрем да бъдем "коне с капаци" и да насочим енергията си към това, как да я подкрепим, за да се представи тя възможно най - добре, щом така или иначе вече това е избора на България.
Всеки може да даде своите идеи, вместо за хиляден път да се напише, че е от някакъв си произход.
Много е вероятно тук да четат хора, които участват в подготовката за окончателното представяне на песента.

# 235
  • В Космоса
Не ми харесва песента. В началото ми напомня на Елицините "доре ле -та - море ле-та", следва включване на Лилито Иванова и изведнъж се отприщва нашата си Софка с гадните чалгаджийски скимтиажи.

Иначе самата Софи ми е симпатична и нямам притеснения, че е циганка (макар да ги недолюбвам по принцип).

До сега за Евровизия, за мен най-достойни бяха Елица и Стунджи.

# 236
  • София
Софи ме кефи, харесвам гласа и, харесвам и как пее в нейния си стил. Тази точно песен обаче хич не е за нея, изобщо не може да се разбере колко добра изпълнителка е. И самата песен не ми харесва, имаше други по-слушаеми песни. Но за мен Софи е най-добрата певица от кандидатите за евровизия.

# 237
  • Варна
Великобритания срази всички със 75-годишна легенда на "Евровизия"

Цитат
Хитър ход или тъжно падение - това не могат да решат самите британци, които се разделиха на два лагера около изненадващото решение.

Цитат
Песента, с която ще се яви на тазгодишната "Евровизия" в Баку, още не е обявена, но екипът зад музиката и текста й е внушителен, тъй като стои и зад звезди като събралата куп награди "Грами" Адел, Мери Джей Блайдж и Лана дел Рей.

# 238
Великобритания срази всички със 75-годишна легенда на "Евровизия"

Цитат
Хитър ход или тъжно падение - това не могат да решат самите британци, които се разделиха на два лагера около изненадващото решение.

Цитат
Песента, с която ще се яви на тазгодишната "Евровизия" в Баку, още не е обявена, но екипът зад музиката и текста й е внушителен, тъй като стои и зад звезди като събралата куп награди "Грами" Адел, Мери Джей Блайдж и Лана дел Рей.

Това и аз го видях преди малко.Ще е забавна тази година Евровизия. Laughing

Относно Софи Маринова.Има глас, но за мен ми е прекалено, чудя се как да се изразя, за да не скочи някой...Не мога да измисля по-подходяща дума, обаче.Кафански ми звучи Софито, глас подходящ за кръчми, маанета, типичните извивки при чалгаджиите и циганските песни.
Но песента не е толкова лоша, става за слушане и като се има предвид, че на този конкурс няма кой знае какви шедьоври, подходяща е за там.

Моите фаворити бяха една група, първото изпълнение, ако не се лъжа и също ми хареса Светозар Христов.А и в сравнение с минали конкурси, този път имаше доста приятни парчета за слушане, особено сред финалистите.

# 239
Аз не мога да разбера, защо е цялата тази лудница около този конкурс, като той винаги бива свързван със скандали, както на българско, така и на европейско ниво  Tired
Евровизия просто е символ на нагласеността.
Не ме интересува изобщо, кой е спечелил в България, защото със сигурност се е знаело още преди месеци.  Иначе слушах песента и мога да кажа, че е изключително блудкава и безлична.

Общи условия

Активация на акаунт