Мартенички бели и червени вързваме на октомврийчета засмени.

• 31 305
  • 705
  •   1
Отговори
# 90
Добро утро и честит празник bg

Смуси  браво , че все пак Миа нещо е харесала  Hug дано и другите неща все повече да и харесват

Зелда така ми харесваше как миришеш  Mr. Green жалко , че ти е дошла водата  Laughing Mr. Green това в кръга на шегата  Hug а сега на сериозно  честито

За  уши ами аз като малка съм си подгъвала ухото за да заспя и сега с едното хващам и сателит и нет без пари  Mr. Green гледам че и Дарина така си ги подгъва но гледам да и ги оправям

Марси приятно изкарване на хижичката и дано случите на време  Hug

Ааа и да ви попитам колко парички е минималното майчинство  newsm78 че от както са ми свършили болничните първия път са ми превели 245лв. а сега гледам 270лв. а са за един и същи период  newsm78 newsm78

# 91
Добро утро на ранобудните като мен, ние ваобще не сме спали това дете пак цяла вечер се рартя и като се ококори в 12ч и до там и си играхме и така пак заспа за малко.Вчера бяхме на конултация пораснал е 8300 и 69 сантиметра ,но фонтанелата ни е затворена почти и пак ни изпратиха да я погледне специалицт и бях ме се разбра ли да отидем пак при предната за да я види и нияо да не носим защото вече имам направление което важи един месец , да ама  сега влязло някакво изменение и за всеки преглед трябва ново направление иначе 30лв.и сега трябва да и нося направление, но много добра жена поне ни направи компромис и ни прегледа каза да спирам с капките иначе всичко се развива добре.Тия маичински още нямам превод а последничт болничен ми е до 06.01 и от тогава на сам нищо, отбих се вчера и до нои да ги питам , но неможеш да допариш много майки чакащи и неиздаржах да стоя с часове а по телефона както обекновенно никои не ми отговори.Майченството се изплаща 90% на колкото си осигорявана през последната година, поне това ми обесниха.

# 92
Гледам тук обсъждате много интересен въпрос за голотата.  Много се чудя и аз кое е по-правилно. Ние като сме в една стая и няма как да не види някой поне по бельо. Много ми е кофти като порасне, че трябва примерно да ходя да се преобличам след баня в кухнята (няма условия за това) или него да го гоня там, но явно няма друг начин.  Rolling Eyes
За къпането обаче мисля да го къпя докато аз съм с дрехи. Другия вариант е да се къпят с баща си - не мисля, че е срамно. Аз винаги съм се къпала с майка ми докато не влязох в пубертета, че понякога и след това.  hahaha Не мисля, че ми се е увредила психиката.  Rolling Eyes Виж, когато за пръв път видях чисто гол мъж в едно списание, ми се стори най-отвратителната гледка на света.  Sick
Обаче дори и бебока да не ме вижда гола, аз мисля да му купя образователни книжки като стане на 5 годишна възраст - там всичко е обяснено. Помня, че подобна книжка купувах и на брат ми. Има рисунки на голи мъж, жена, момче и момиче и всичко е обяснено много научно. СПоред мен е добре да се знае вместо да се крие. Така и така сме различни. АКо се крие според мен ще е по-интересно.
Наскоро мернах и една книга за секса, специално направена за малки деца. Мисля и тая книга да му я взема. Според мен е добре всички тези неща да се знаят. По-добре е да го научи вкъщи, отколкото на улицата. Още повече, че вкъщи може да му се втълпи по-нормално възприятие на тези неща - че това е нормално и т.н., а на улицата ще добие различна представа - че е срамно и едва ли не извратено. Обаче да не се окаже сина ми най-младия баща на света при това положение.  hahaha Че тогава няма да ми е до смях, но ще го информирам и за тези подробности. Мисля, че информираността е по-добра от учението на улицата, пък ще видим.  Wink
Иначе като отидем на море един ден със сигурност ще има мадами по монокини, прашки и т.н. Няма как да скрием тези неща. Да не говорим за филми, реклами, дори пана по улицата. Аз съм на мнение, че и да иска, човек няма как да ги скрие.  Laughing Но дали е редно да вижда майка си/баба си гола и т.н. не съм сигурна. Не мисля, че бих му се показала гола - и на мен ми се вижда извратено.  newsm78

Ивелина Георгиева, хубави мерки - голямо детенце имате и вие.  newsm10
А за тези правила, направления и т.н. ми омръзна все да ги сменят та белким изкарат някой лев на чужд гръб.  #Cussing out
За парите значи да не се чудя толкова защо и при мен няма нищо засега, но в понеделник ще тичкам до Нои да видя какво става.  newsm78 Сигурно и аз ще почакам доста, но явно не са смогнали с документите и изплащането та има толкова много майки.  newsm78
А да те питам ти по кое време на деня отиде в Нои- сутрин, на обяд, след обяд?

Честит празник!  bg

# 93
Добро, утро, момичета!

ЧЕСТИТ НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК!

По въпроса за голотата- споделям мнението на Ахилеа, по-добре е детето да се информира от родителите, отколкото  да го е срам да говори с тях за тези неща и да научи какво ли не от улицата.

Днес в София пече слънце, ама духа вятър и мъжът ми казва, че не било за детето навън-да видим каква ще я свърщим и дали ще я изведем навън, или ще остане вкъщи баба и да я наглежда newsm78

Зелда-Честита баня! Grinning Лелеее, това да си без вода е мнооого гадно, а по въпроса за свекърва ти, си мисля, 4е ако моята го направи тоя номер, аз такъв скандал ще и спретна и мъжът ми и той, 4е ще се 4уди от къде и е дошло. #Cussing out

Петкова-метни едни сандвичи за закуска и не се чуди много, много Hug

Това е за сега от мен, по-късно пак ще се включа.

# 94
аз ходих към 2:30ч , но веднаж ходих сутринта и нямаше никои

# 95
  • Горна Оряховица
Лусин, браво за бъбречетата, много се радвам, но би ли обяснила как изглежда това срастване, че направо ме изплаши.
Съни,   Hands Clap за темата, страхотна както винаги.
Ахилея, видях малкия сладур на снимката за колажа голям сладур е и въобще не е кюфтенце както си го представях. Много ми допадна "тактиката" ти с книжките, изглежда ми най-приемливо или пони за сега.
Радостина, браво, че си успяла да направиш тази снимка, аз като и дръпна устната по-надолу, за да видя зъбчето или евентуално да го снимам и веднага се появява един език, който пречи на всичко. ooooh!

За режима- нямаме абсолютно никакъв. Ето днес се събудихме в 7, снощи до към 9 рита и се въртя все едно има червейчета из нея, а предната вечер нямаше и 7:30 като отпраши.
 Да ви се оплача от няколко дена съм изложена на домашно насилие, малкия звяр ме щипе, драска, рита  ooooh! най се кефи като се приближа на една ръка разстояние и започва да ми щипе бузите, мен направо ме боли, а на нея и е така забавно.
А сега с риск да досадя кой с едно, кой без едно , а ние сме с цели две зъбчета   #Crazy ... хайде да подканя и другите бебчовци направете по една изненадка за предстоящия празник на мама, зарадвайте я с по някой зъбче
Хайде изчезвам, че почват едни цъъър звуци да се чуват

# 96
Ивелина, лошото е, че и аз ще ходя след обяд, че сутрин не мога да сколасам, а и ще чакам свекървата да дойде след работа да гледа бебочко, така че след 15 часа най-вероятно ще се натъкна на навалицата.  Rolling Eyes

Николинчо, браво на вас с двете зъбчета.  Mr. Green Аз днес оглеждах пак ченето ( hahaha) на малкия, но той много се дърпа и не ми дава. Забелязах обаче, че едното долно странично зъбче почти е пробило. Вижда се през венеца вече беличко от самото зъбче от едната страна, така че чакам всеки момент да се покаже. Ама колко ще е дълъг тоя момент не знам. Очаквам след него и още зъбки да изкарват, че почти всички долни са на едно ниво и то предимно страничните. От горните пак кучешките се забелязва, че са на ход. Като че ли страничните зъбки ще израстат преди централните.  Rolling Eyes
А за домашното насилие  Laughing моя много обича да ме драска, но като видя че замахва с ръка, го дърпам по-надалече.  Laughing Иначе той самия себе си щипе. Особено много смешно ми стана снощи като го къпехме и по едно време гледам, че кожата на корема му е много червена и почнах да се чудя защо. Та мъжа ми обърна внимание, че той сам себе си щипе ама не как да е ами си хваща кожата и я върти чак.  ooooh! Май ще излезе мазохистче.  Whistling
Иначе да се похваля, откакто го къпя само 1 път на седмица със сапун, кожата му много се подобри, спря да се бели и стана нормална, а не суха. Но иначе с вода го мия на 2 дена веднъж и гъзенцето винаги го мия със сапун. Обаче след вчерашната баня само с вода, забелязвам че на някои места пак почна да се изсушава и мисля да му разредя къпането на 3 дена веднъж поне докато не стане по-топло.  newsm78 Но ще видим дали ще го направя, че много ми се вижда.

# 97
Честит 3 март  bg

Честит имен ден всички именници  bouquet

Честити месечинки на всички бебчовци  :bouquet:

Николинчо, честито ви второ зъбче Heart Eyes

Много честитки станаха.Но по-добре да имаме повече поводи да си честитим разни неща Praynig

Баба ви Марта днес се сдуха напълно.От сутринта при нас валя дъжд, сняг и сега пече слънце Grinning

За анкетата гласувах пъстри.Те и моите и на мм са някви такива,уж са кафеви, а понякога си променят цвета, зависи от светлината.

Симеон е добре не успя да се разболее, все още му давам осцилококциум, вече 3 ден, но май утре няма да му давам вече.

Аз бях споменала, че ще ходим на ендокринолог.Сега ще споделя и причината и ако има някоя мама, която е запозната може да сподели.От известно време забелязах, че на тестисите на Самито са излезли косъмчета, не са много на брой но са дългички и твърди, не са като мъхче.Доста се притесних и ги покозах на педи ония ден като ходихме за кашжлицата, тя каза, че е хубаво да се направи консултация със специалист.На какво може да се дължи това, на хормони ли newsm78
Исках час за доц.Йотова, че казаха, че е най-добрата, но за нея ще се записват часове на 15 март за април, а за другите ендокринолози има свободни часове.Ще видим дали ще изчакаме за Йотова или ще отидем при друг.

Приятен уикенд ви желая Hug

# 98
  • София
Честит празник на всички българи.
Честит имен ден на именниците, на моя син и на баща ми - да са живи и здрави.
Приятен ден

# 99
  • Sofia
Честит празник и от мен!
Честит имен ден на всички, които празнуват днес!
Честита месечинка на всички бебчовци, родени на днешната дата!

Леле, днес много поводи, много чудо!  Grinning

Ние с Ели днес така се бяхме наканили да излизаме, но ММ звънна и каза, че много силен вятър духа и пропадна. Сега пак пълна скука вкъщи. Cry

За голотата споделям мнението на Ахилеа и Зелда. Не мисля, че е възможно да се скрие от детето, но да му се показвам аз или баба му гола Naughty Ще обеснявам, когато му дойде времето с книжки с картинки. Смятам, че колкото повече една тема е табу, толкова повече става интересна на детето. А хич не ми се струва редно да разчитам да се информира само от не се знае какви източници.  Crossing Arms

Да ви кажа бях си поръчала памперси Хъджис от Mothercare в Англия, защото от всички останали малката или се изриваше или ми пропускаха. Та днес пристигнаха и сега ще видим има ли разлика в качеството от тези, които съм купувала в БГ и тези в Англия. С доставката излизат на цената на Папмерс премиум кеър, което ме устройва. Ако и от тези имам проблем, вече не знам какво ще правим... Тези многократните и тях ги пробвах, но нещо не ги одобрих.  newsm78

За това срастване при момиченцата - и аз да помоля - кажете какво да гледам, че леко се хвърлям във филми дали всичко е ок...

Снимка на зъбчето посмъртно и аз не мога да направя. Ради браво, че ти си успяла.  Peace Нашето хем е странично, хем и отгоре, просто е абсурд да успея да го щракна...

# 100
  • Куциндрел
Честит 3-ти Март!
Днес изпуснахме разходката, че навън духа силно. Успяхме да подремнем вкъщи. Час и половина ни отпусна малкия. hahaha

# 101
Здравейте, моми4ета!

Ние днес излизахме на разходка. Ходихме да разгледаме Националния Военноисторически музей. Входът беше безплатен по повод националния празник. Имаше мног охора. Експозицията е интересна. Кали си кротува в количката. На връщане в колата се размрънка, но това защото огладня и като се прибрахме веднага я нахраних с пюренца от банан и круша и млякце след това.
Николинчо- честито ви второ зъбче! Hug Добра идея е бебчетата да ни зарадват с по едн озъбче точно за празника на мама-това би било най-хубавия подарък Laughing
Сега разбрах, че днес било и Тодоровден! Честит празник на всички именници! Hug
Смехоранка- и аз скучая като не излизаме, та много се надявам да става все по-хубаво времето, че да се разхождаме. Тези дни съм се наканила да купя на Кали термобурканчета, термос и контейнерчета за адаптирано мляко, за да мога да я храня навън, когато това се наложи. До сега не съм го правила това и мисля като ги купя да направя едно "тестово" хранене" у нас на двора да видим как ще е, че ако видя зор се прибираме. Laughing 

# 102
записче! Peace

# 103
  • София
Здравейте момичета,

Първо искам да благодаря на всички, които ни мислиха и ни стискаха палци. Hug Днес ни изписаха от болницата и въпреки, че ни предстоят още няколко сложни и натоварващи изследвания, поне ще ги правим амбулаторно. Вече сме си вкъщи и Самуил е добре.

Дени, Мира   Hug Hug Hug

Честит 3 март  bg

Честит имен ден всички именници!

Честити месечинки на всички бебчовци Simple Smile

Ще се включа по-късно по обсъжданите теми.

# 104
Привет и от мен.Днес времето е много гадно и не сме излизали,но пък си ходихме на село за няколко часа. Simple Smile
Али нещо пак е кисела и се чудя...Няма ли да излиза тоя зъб,че само я мъчи...Гледам,че е подуто и побеляло,но нищо няма все още.На Боян по-рано му излезе първия зъб,при Алинка много се забави....Ама и аз така като почна да ги сравнявам hahaha
Утре с ММ ще отидем до Плевен,че да видим какви промоции има в Метро и Кауфланд,че да купим и памперси,и пюрета...И други неща трябва,та...Дано времето е хубаво поне,че и да се разходим.

bgЧестит национален празник! bg

Честит имен ден на всички именници!  bouquet
И честита 5-та месечинка на Ева,Изабел,Богдана,Максим,Димо и Иван!

Напомням пак за снимките за колажа.Крайния срок е след 5 дни! Peace

Цвети,втората година майчинството е колкото минималната заплата. Peace

Николинчо,така е и с Алина...Хапе,рита и боде hahahaСкубе ме,дърпа ми косата,опитва се да ми бърка в очите,устата и носа.Подлага ме на пълен тормоз LaughingИ Боян го щипе и дърпа,а той хич не търпи и само пищи...Та понякога в чудо се виждам...
И...честито ви второ зъбче!Да е беличко и здравичко! Wink

Ендирка,много се радвам,че всичко е минало ОК и със Самуил вече сте си вкъщи.Дано и с останалите изследвания всичко да е наред!Много целувки за малкия герой! Hug

Аз изчезвам,че да се оправяме и да отиваме на гости,че да видим кръщелницата,нали вчера ги изписаха и нямам търпение вече да я видя.Забравила съм какво е да гушкаш съвсем малко бебче. Laughing

Общи условия

Активация на акаунт