Мартенички бели и червени вързваме на октомврийчета засмени.

• 31 305
  • 705
  •   1
Отговори
# 75
Ахилеа - сигурна съм, че ще се справиш с пюретата - необходимо е само желание.

Лусин - няма по-хубава новина от тази за бъбрека, много се радвам. За останалото -и то ще се оправи. Аз съм си казвала, че ще излизам на разходки и студено да е, искам да каля детенцето. Без значение бабите по улицата, които все забележка ми правят. Нямат си друга работа, та с мен се занимават. Ама аз им затварям устата, много се дразня да ми дадат акъл, без да съм поискала. И тъй като ми е много голяма устата - и на мен ми се падна домушарче:)

Радостина87 - аз разрязвам ябълките на две, почиствам ги, слагам захар и вода (за нас) в образувалата се дупчица след почистването. В тава нареждам ябълките и наливам вода до средата на ябълките - стават много сочни, като варени, може би, но отгоре запечени и леко карамелизирани. Обаче ще пробвам твоя начин.

Анбибиян - от Варна съм и трябва да потърся санитарна аптека. Дали са специални лепените?

И да попитам: Нали съм нощна птица - пюретата мога ли да ги правя през нощта и да ги давам на следващия ден, колко часа им е срока, колко време след като са замръзени са годни, каква трябва да е температурата и на водна баня ли ги затопляте?

# 76
Здравейте, моми4ета!

Силви-85- аз затоплям на водна баня пюренцата, мисля, 4е добре се полу4ава. За срока им на годност да ти кажа-на купените пи6е до 48 4аса от отварянето, аз като направя си ги пълня в буркан4ета от 125 милилитра и ги слагам в хладилника, но не в камерата и пак така до 48 4аса ги използвам. Не знам като се замразят дали са по-трайни, може би? ooooh! Нека някоя друга мама с опит дето е замразявала пюренца да сподели и на мен ще ми е полезно.

Моми4ета, забелязвам, 4е от както въведох зелен4уците-от понеделник, след като един ден не ака, заради пюрето от морков и аз на следващия ден и дадох пюре от сини сливи, Кали запо4на да ака по4ти след всяко хранене, т.е. преди ака6е по един-два пъти, а сега ака по 4-5 пъти. Нормално ли е това?
Това е за сега от мен, отивам да я видя, 4е църка.
Лека ве4ер на вси4ки! Hug
Честити месе4инки на вси4ки беб4ета, които празнуват днес! Hug Hug Hug  bouquet  bouquet  bouquet

# 77
Здравейте!Ние с Али днес откарахме 2 часа навън,ходихме и на кафе с приятелки.След обяд баба я гледа за 1 час и аз отидох да поиграя пак федербал с една приятелка Simple Smile
Днес са изписали и кръщелницата ми.Нямам търпение да отидем да я видим.Утре след обяд ще им ходим на гости,но се чудя какво да й вземем? newsm78
Аз мисля да й купим пакет памперси и да дадем парички,мисля че така е добре,не знам Rolling Eyes
Справихме се някак с колектора и събирането на урина....Трудничко беше,ама накрая успях.Занесохме урина,взеха й кръв,тя поплака малко....и сега ще си чакаме резултатите. Simple Smile

Лусин,да,така става,когато излизат зъбките.Мястото се подува и белее. PeaceРадвам се,че с Леда всичко е наред! Simple Smile

Звездичкова,при нас миналата година стана така и мартеничките не стигнаха.Тая година обаче реших да съм предвидлива и взех повече.Но пък едно момиченце му дало мартеница с Барби и той се обидил и не искал да й даде ooooh!Та днес пак носи,че да даде на момиченцето.Опасна работа са тия деца...

Марсика,колко играчки й купуваш на Ая,бе hahahaХич не й е зле LaughingПриятно изкарване на хижата и дано Ая е спокойна! Hug

Маги,Пенка,добавих ви на 1-ва страница и вас! Wink

Деси,добавих ви сиви очички.Вече може да гласуваш Simple Smile Hug

Ради,до кога е промоцията в Метро? Rolling EyesМоже да отидем с ММ в неделя.

Силви,снощи и аз съм заспала на дъжда hahahaТа ММ по някое време се събудил и ставал да го спира LaughingМного е приятно,аз по принцип много обичам да спя,когато навън вали...Та този сайт е супер.

За ушичките-на Боян са малко щръкнали,ама те и на Али малко й стърчът.Е,не е чак толкова забележимо,но не е и като да не стърчът Grinning

Честит 6-ти месец на Стойо!Честит 5-ти месец на Илиян, Леда, Ивайло, Магдалена, Кирил, Дениз, Димитър и Стелиян!

# 78
И нашите ушички са леко щръкнали, а за очичките гласувах - кафяви Wink

# 79
silvi-85 аптекарката, която ми каза къде да търся лепенките, каза че са специални, имало различни видове и едните били силиконови. Аз като отидох в аптеката не знаех дали има наистина такова чудо и си мислех, че ще ми се посмеят, а то се оказа че има  Mr. Green

# 80
Seengirl, silvi-85, не е само до желание - има си и техника. На мъжа ми една братовчедка ми обясни техниката на ориза и сега го направих превъзходен. Всичко ометохме с мъжа ми, толкова много му хареса и аз много се радвам. Това е първия успешен ориз в живота ми.  newsm44 newsm68  Laughing
Сега чета в една книга за готвенето разни основни хитринки за това как да стане хубаво ястието и се оказва, че аз съм правела точно каквото не трябва.  Whistling
Та ще видим и с пюретата.  Rolling Eyes

Тони, мисля че е нормално да не ака след морков, нали запича. Както и да ака много след сини сливи - те пък разхлабват. Това е лошото на еднокомпонентните пюрета, че или запичат, или разхлабват. Докато им хванеш цаката минеш през голям зор.  hahaha Аз примерно не си представям да въвеждам запичащо или разхлабващо пюре 5 дена.  ooooh! Майко мила, какво ще стане.
Най-добре според мен да се правят някакви комбинации като се внимава да са успешни. Не винаги готовите комбинации са успешни - от опит мога да ти кажа. Предполагам, че заради това, че разхлабват, в някои плодови пюрета слагат нишесте, уж да тушират  това им свойство. Ама колко е успешно вече друг въпрос.  Rolling Eyes

# 81
Ahilea- така е, да сините слив иразхлабват. Аз затова ги дадох като видях, 4е не ака от моркова. Тя мног осе напъв и плака, но се изака. Аз винаги давам комбинации, да не е сам озапи4а6то, или само разхлабва6то пюре. Днес например яде на обед картоф и тиква и след обед банан и кру6а, сините сливи ги дадох самостоятелно само веднъж оня ден , на едно единствено хранене, и после пак така- гледма да е запи4а6то и разхлабва6то, да комбинирам, но тя си ака по 4,5 пъти, но акото е нормално като цвят и консистенция, жизенана е, има си апетит, абе няма никаква друга промяна.

# 82
Нуриии, и аз се чудех как е правилно по отношение на голотата, в нашия все по-извратен свят, но не мога да преодолея неудобството си. Въпросът в случая, обаче, не е толкова в голотата (въпреки че ако съм решила да се "крия", трябва да се съобрази с мен), а в това, че се е накиснала при детето във ваната. Много е гнусно, аз не бих се изкъпала с друг човек, още повече баба. Че аз още му пера дрешките отделно от нашите, още повече се ядосвам. Имам предвид много случки, с които няма да оспамвам темата, но има нещо нездраво в отношението й към Ники. Най-безобидния пример: Ники не може още да говори, маха й очилата и й се смее и тя: Така повече ли ме харесваш, бабо? - обръща се към нас - вижте го, маха ми очилата, така повече ме харесва - пак към Ники: Красива ли съм така, бабо? - и така 100 пъти го пита красива ли е Crazy Извинявам се, че ви ги споделям тези глупости, но искам да знам дали реакцията ми е адекватна или е резултат на чиста женска ненавист  Mr. Green Още повече, че в краткосрочен план съм злопаметна, но в дългосрочен съм малодушна и добричка смотанячка, а написаното тук ще мога да си го прочета след време за да мога пак да се ядосам и да си спомня защо не съм й оставяла децата. Нашите също не могат да разберат, правят ми забележки, че не давам възможност да се вижда с баба си. И аз като лусин смятам, че контакта с баба и дядо е много важен, но с такава баба, а и дядо, май е по-добре да липсва.

Zellda, това което свекърва ти е направила наистина НЕ Е нормално, реакцията ти е напълно разбираема, ако се случи на мен бих я линчувала.  #2gunfire #2gunfire #2gunfire

# 83
Зелда, аз и 5 минути не бих стояла с децата при свекървати  Tired
Моята е добра жената, ама пак се радвам, че сме надалече  Mr. Green

# 84
Миша, благодаря ти много за предложението  Hug Още го мисля, дори и да вляза остава проблемът  с детегледането, не знам как ще мога с две деца, а и чак в София. Така искам, но се страхувам да не е нещо моментно и да се откажа (както правя обикновено). Дори сънувах, че отивам на друга планета да я изучавам - купувам си списание, което продават на "входа" за 30 лв - в него е цялата история на планетата + мострички на храните им, които не опитах и се отказах.

Хубелена - ами и той беше потресен, каза, че съвсем била изпръщяла.

Ради, много ти благодаря за рецептата, ще пробвам още утре и ако ми се получат няма да се оттървеш от мен. А това за фунията няколко пъти се връщах да го чета, много ме разсмя. За пащърнака - аз ще ти кажа  Mr. Green На Ники правих ориз с пиле и пащърнак нарязан на дребни кубчета, да не го вижда. Става вкусно, много даже, но не и за претопляне, някак странно ми замирисва после, както и ако го затворя в бурканче за навън. Но с картофи не си го представям.

varol, anbibian, благодаря ви за мненията. Аз не смея да се конфронтирам, просто я избягвам, ама сега с водата нямаше как. Иначе със седмици не го вижда Ники, ако се скараме и с месеци.

# 85
Честита половин година на Стойо!
Честита пета месечинка на Илиян, Леда, Ивайло, Магдалена, Кирил, Дениз, Димитър и Стелиян!

Magi356,  welcome

Ахилеа, мине не мине твоето момче пак огладнява Laughing И аз давам Дентокинд и Дормикинд и съм доволна.

Seengirl, мерси за информацията на пюретата на ДМ, ще разгледам и аз. Тъкмо като въведа круша с еднокомпонентно пюре на Гербер, може така да въведа ориз, ако има в това пюре.

Zelda, честита ви баня!

Lusine, браво за хубавата новина за бъбреците на Леда Hug А това срастване как изглежда, че много ме е страх и уж все гледам, ама не знам и аз какво да гледам newsm78

Съни,
браво за кръщелницата Hug

Миа днес яде няколко лъжици пюре морков и картоф на Хип, но тъй като го давам вече 5 дена май и получи запек от него и следобяд и дадох пюре от круша 1 лъжичка и да ви кажа за пръв път май нещо ни хареса нещо...Аз нали цяла бременност само на плодове карах и може би и тя това ще обича. Утре трябва да купя малко пюрета, че ни остана само половин от картоф и морков за утре на обяд и едно от круша. В неделя мисля да направя пюре от картоф и тиквички, за тиквичките мисля да ползвам замразени, имам един пакет.

# 86
Анбибиан - моля те, кажи ми как се казв аптеката, за която ми писа, за да намеря коодинати и да се свържа с нея. Във Варна не мога да открия лепенки з ушичките. Четох, че има и на Чико, но не пише, къде се продават. Благодаря предварително.

Аквариум н Фишер Прайс - искаме да вземем на Крис, но нито в Джъмбо, нито в Хиполенд има. Някоя от Вас да знае от къде можем да го вземем?

# 87
  • Варна
Добро утро!
Да ви разправям какъв смях ми се смяха вчера. Паркирам си колата аз, разпъвам цирка - количката, детето, едно друго.. и се замислих да си взема ли дъждобрана(сякаш на ръце ще го нося), но не го взех, оставих го в колата. Подуха ни малко вятъра, ама нищо страшно и звъни мъжа на компанията ми и и вика "как на разходка, ама тука в квартала вали?" и докато приключат разговора заваля и при нас. Уж росеше и детето си спеше, ама се притесних да не усили и почнахме бързо, бързо да се ориентираме към колата подтичвайки и гилдията почистваща морската ни се смее и вика "тичайте, тичайте бързо, да не се намокрят децата"  hahaha  hahaha  hahaha Обаче гледам другите майки си продължиха кротко и спокойно, явно с времето се свиква - като те навали два три пъти.  Mr. Green
Зелда оглеждах се за вас, ама нъц.  Thinking
Сега ще ме простите, че няма да се включа по останаллите теми, но трябва да измислям закуска, че ми дойдоха "скъпи" гости.  Crazy Направо ми идеше да ги гръмна още на първите 30 минути.  #2gunfire #2gunfire #2gunfire ММ ги предупреди да изчакат преди да почнат да се любуват на малкия, малко от малко да свикне с тях детето, ама найци - той пък им отвърна с рев и джука...  Laughing После като го почнаха , викам моля, моля не го целувайте, особено с тия червила..  Naughty като се надявах, че освен червилата ще им дойде на акъла да изтрият и другите тонове грим - фондьотен, пудра, сенки, 2 шишета с парфюми - на мен ми прилоша от миризми, на детето не знам...  ooooh!
Но така или иначе, няма как, трябва от хорска срама да се покажа като домакиня поне с приготвянето на закуската. За обяда не мисля да участвам.  Naughty
На вас мноооого  Hug  и хубав и усмихнат ден!

# 88
Добро Утро, момичета!

Честит Трети Март!

Честита 5-та месечинка на Ева,Изабел,Богдана,Максим,Димо,Иван!

Зелда-
стискам палци да се получат и съм винаги на разположение  Laughing

Сега и аз да изкажа гледната си точка за голотата- За мен е абсолютно недопустимо след 3 годишна възраст детето да вижда майка си, баща си и които и да е от роднините си гол. Да се къпе с тях и всякакви тем подобни. Не смятам, че опознаването на човешкото тяло трябва да стане посредством родителите. За мен детето трябва да знае къде е границата. За съжаление имам пример за това как едно дете приема майка си за своя любима и определено това е далеч от мойте представи за нормално.
Зелда- това което е направила свекървати не само е ужасно, отвратително, но и против всякакви норми и аз съм повече от възмотена.
Дано не съм обидила някой!

Съни- промоцията е до 7.03

Силви- и твоята рецепта звучи добре и ще я пробвам да видим, коя ще ни хареса повече!

# 89
  • Нейде из лудите гори...
Добро утро и от мен  Mr. Green Мърморана спи, а баща й върши последни задачки преди почивката  Mr. Green Аз мисля да си мързеланствам още малко и реших да се разпиша  Mr. Green Тук ( в момента съм в Исперих) е доста неприятно времето , надявам се в Русе да ни пекне слънце. Не че съм взела количка (просто нямаше място за нея, иначе сигурно щях да я помъкна  Blush ) , но бих се радвала на слънце  Mr. Green
Довечера ще нощуваме в Търново, та и там се надявам на благосклонно време, че нали е празник, а аз най-обичам на днешния ден да сме в Търново  Heart Eyes Та да можем и там да се поразходим дори за малко Simple Smile
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК БЪЛГАРКИ !!!  Mr. Green Mr. Green
Ахилеа, предложение нямаше, ММ на 29ти имаше важна среща и за сметка на проваленото ми предложение ще си имаме бетонов възел  Laughing Хахах , голямо успокоение, а?  Laughing и браво за ориза. сигурна съм , че ще се осъвършенстваш Simple Smile
Петкова, да е летен дъжд да свикна, ама вчерашния не беше от най-приятните  Wink Успех с гостите  Mr. Green
Зелдаааа, честита ви течаща вода Wink Това ще ти ограничи поне малко срещите с онова животно (извинявам се , ако прозвуча грубичко, ама така я чувствам вече  Crazy )
Лусин, радвам се, че всичко с бъбречето е добре  Hug Но това с детския  гинеколог ме втрещи, в интерес на истината не знаех, че има такива специалисти  Embarassed Казваш, че на Леда всичко на пръв поглед е наред, а как разбра този лекар, че са срастнали. Сега ме вкара малко във филм.  Shocked
Съни, до сега купувах по играчка на месец, но оня ден просто не се сдържах  Blush После обеснявам на ММ , че 2 месеца играчки няма да купя и той ми вика: " Не си прави труда да обеждаваш и мен и себе си в нещо, което и двамата знаем , че няма да се случи "  Joy Много ми е хубаво да купувам неща за Ая . Мисля, че спокойно вече мога да го нарека мания  Heart Eyes Heart Eyes
За голотата, не съм против  Peace Смятам, че детето не бива да се срамува от тялото си или по-скоро да смята голотата за табу. Още повече , че всяко лято къмпингуваме по плажове , където 80% от хората са нудисти, в крайна сметка, детето ще свикне с голотата. Не съм съгласна с постъпката на Стелината баба  Naughty С кисненето във ваната и с нейната показност. Не бих позволила на майка ми да се размотава гола и да се "показва" на Ая, но това е ,защото това е БАБА й  Naughty 
Желая ви прекрасен ден , момичета   Nature Sun With Face Аз ще се готвя за бебешкия празник  Mr. Green
Честити месечинки  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт