КОЗУНАЦИ - 2012г. - 1

  • 98 525
  • 735
  •   1
Отговори
# 135
  • забравих си мисълта...
  • Мнения: 5 728
коя рецепта е най -сполучлива?
някои може ли да ми даде рецептата на Venetta че от 1-ва страница не ми се отваря

Заповядай,  bebe_27     Козунак Venetta

# 136
  • Мнения: 11
Момичета,възхищавам Ви се от творенията!Може ли да ми кажете къде ми е грешката?Вече 2 пъти правя козунак по рецепта подобна на Скарлет",но козунака стои твърд след изпичане.Все едно,съм го опекла преди три дена.Забелязах , че плетката не личи много-това значи ли, че брашното е било малко?Ето по коя рецепта го правих-1 кг брашно, 1кубче мая, 6 яйца, 150 гр,мас, 300гр.захар,кора лимон,ванилия-2 бр,1/2 ч.л.сол.
Дайте съвет рецепата ли да сменявам или друго.

# 137
  • Русе/София
  • Мнения: 1 838
.Забелязах , че плетката не личи много-това значи ли, че брашното е било малко?Ето по коя рецепта го правих-1 кг брашно, 1кубче мая, 6 яйца, 150 гр,мас, 300гр.захар,кора лимон,ванилия-2 бр,1/2 ч.л.сол.
Дайте съвет рецепата ли да сменявам или друго.
А течност някаква не добавяш ли?Плетката не личи,понеже е меко тестото и се разлива,поне според мен.

# 138
  • Мнения: 11
Изпуснала съм при  преписването 250 мl прясно мляко - добавям

# 139
  • Русе/София
  • Мнения: 1 838
Изпуснала съм при  преписването 250 мl прясно мляко - добавям
Може би печеш на висока температура  newsm78,пробвай с чашка с вода във фурната докато печеш козунаците

# 140
  • Мнения: 11
Пека на 170 градуса 45 минути с паничка вода.

# 141
  • Мнения: X
Привет, дами! Миналата година пропуснах покрай натовареното си ежедневие темичката, но не пропуснах да направя козунак поне за вкъщи. Тази година, тъй като съм в творчески отпуск, ако ме разбирате, ще се постарая повечко, така че с удоволствие се присъединявам към вашите редици.
В някой от следващите постове ще напиша моята рецепта за козунак, която е смесица от няколко други, които опитах и взех от всяка по нещо.
Хубав ден на всички и честита ви първа пролет!

# 142
  • Варна
  • Мнения: 458
Някои хора изреваха от такива опити и не смятам, че е нужно да се насърчават.
Пералнята е за пране, не за месене!

имаше въпрос-дадох отговор !!!
в никой случай не насърчавам никого да прави опити ,пак ще повторя попитаха -отговорих
защото аз лично опитах
смятам че сама мога да взимам решения какво да правя с личната си пералня ,ти с твоята прави каквото искаш!!!
резултата при мен беше очевиден и задоволителен !!!

# 143
  • Мнения: 2 220
Някои хора изреваха от такива опити и не смятам, че е нужно да се насърчават.
Пералнята е за пране, не за месене!

имаше въпрос-дадох отговор !!!
в никой случай не насърчавам никого да прави опити ,пак ще повторя попитаха -отговорих
защото аз лично опитах
смятам че сама мога да взимам решения какво да правя с личната си пералня ,ти с твоята прави каквото искаш!!!
резултата при мен беше очевиден и задоволителен !!!

Не съм те цитирала, за да се обръщаш с такъв тон към мен.
Имаше въпрос- дадох отговор!!! Много добре си спомням за девойки, които споделиха, че след подобни експерименти са купували нови перални и смятам, че е нужно да се знае.
От там нататък всеки е свободен да прави каквото си иска- ако ще и тухли да върти в пералнята си.  Peace

# 144
  • 5 етаж в ляво
  • Мнения: 1 410


Не съм те цитирала, за да се обръщаш с такъв тон към мен.
Имаше въпрос- дадох отговор!!! Много добре си спомням за девойки, които споделиха, че след подобни експерименти са купували нови перални и смятам, че е нужно да се знае.
От там нататък всеки е свободен да прави каквото си иска- ако ще и тухли да върти в пералнята си.  Peace
[/quote]
 Joy Joy Joy

# 145
  • Мнения: 1 775
Каква е причината един козунак да става на вкус по-скоро като сладък хляб? Къде бъркам?

Също така някак ми се губи покрай сладненето вкуса, как да го кажа, сол ли липсва, но не се смейте - това сериозно питам. Laughing

# 146
  • Мнения: 2 220
 Thinking Ами във всички рецепти има известно количество сол...
Освен това, за мен лично вкусът на козунак идва от лимонените корички. Аз съм малко шашава, но всеки сладкиш с лимонови корички ми навява спомен за козунак, та е възможно ако ги пропускаш да не се получава точно вкусът  Confused

# 147
  • Мнения: 1 775
Thinking Ами във всички рецепти има известно количество сол...
Освен това, за мен лично вкусът на козунак идва от лимонените корички. Аз съм малко шашава, но всеки сладкиш с лимонови корички ми навява спомен за козунак, та е възможно ако ги пропускаш да не се получава точно вкусът  Confused

Рецептата, която ползвах нямаше сол. Може би трябва да добавям.

Лимонени корички сложих, права си, доста уханен го прави, така че и занапред с тях ще е.
Обаче нещо ми липсва? А да не говорим, че като цяло вкуса си е на сладък хляб. И м.г. с друга рецепта правих, пак така стана, мислех, че е в нея проблема, но явно е в мен. Crazy 

# 148
  • Мнения: 2 220
Прочети съветите на Джемма http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=382668.msg10647724#msg10647724
Може да са ти от полза  Peace

# 149
  • Мнения: 1 775
Прочети съветите на Джемма http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=382668.msg10647724#msg10647724
Може да са ти от полза  Peace

 Peace благодаря ти, ще търся причината и ще опитам пак

Общи условия

Активация на акаунт