КОЗУНАЦИ - 2012г. - 1

• 100 685
  • 735
  •   1
Отговори
# 405
Петя,дано ви хареса!  bouquet
Конците най-добре личат,докато е още леко топъл,преминат ли няколко часа и поизсъхне ли може да не се отличават така добре,както в началото.То аз и затова гледам да ги разчупя още топлички за снимките,за да се виждат. Peace

# 406
  • Австрия
Здравейте,
и от мен поредният козунак

и кифличките на Angellove. Всичко беше за подарък.

# 407
  • София
Петя,дано ви хареса!  bouquet
Конците най-добре личат,докато е още леко топъл,преминат ли няколко часа и поизсъхне ли може да не се отличават така добре,както в началото.То аз и затова гледам да ги разчупя още топлички за снимките,за да се виждат. Peace

снимах го вече аз, ама утре ще кача снимките. То сърце не търпи да го пробвам.  Mr. Green Кафявата захар не го направи много по-сладък. Аз лично бих добавила още една с.л към захарта. Иначе е на страхотни конци и много вкусен. Вече си хапнах.  Grinning

# 408

Днес едни завъртяни кифли по рецептата на Еликсир за козунака с кисело мляко, превъзходни Hug, неустоими, нападат се още топли и нищо не остава Peace
Плънката е с локум орехи и парченца шоколад

При мен обаче остава проблема, при второто втасване плетките бързо, бързо изчезват, тестото ми е меко и еластично, меко и въздушно на вкус, мислите ли че ако го оставя по твърдо ще е по добре, не мога да открия къде ми е грешката Thinking
nudel33, прекрасни са ти козунаците, аз все още издирвам такава захар на кристали и не откривам baby_neutral

# 409
# 410
# 411
  • Варна
Здравейте и от мен с два козунака по рецепта "От тук-от там" Grinning
С локумС локум
Със сладко от ягоди
Не се виждат добре конците,но си имаше и то добре изразени bowuu
Малко се разтече сладкото,но понеже бях сложила хартия за печене на дъното,не ми загоря.Козуначето с локум стана страаашно!Аз плетки не мога да гоня още(то се вижда Mr. Green),а и вкусът пред визията определено ми е по-важен Grinning
P.S.Сори за големите снимки,но не ми се занимаваше да намалям Blush

# 412
Записвам се да ви чета. Имам още седмица да реша дали да си купя козунак или пак да правя, а и евентуано рецепта да си харесам. Hug

# 413
  • USA
]

Последна редакция: вт, 03 апр 2012, 06:00 от tumbi999

# 414
  • USA
Tumbi, за какво се слага стритата дъвка на прах,би ли споделила?Тук,  май нямаме такава...

мм  Днес проучих вапроса за дъвката!
Говорих един час по телефоните newsm03

Има я в БГ по аптеките названието MASTIX

Моята баба слагаше задалжително дъвка и и казваше "истинска дъвка"- едни малки зранца,много ароматни,като се смесят с восък си става дъвка newsm44
Тук в USA има в Арабските магазини.
За козунака я смилам в кафемелачката да стане на прах!
 И аз когато меся голямо количество тесто-в найлоново торба по якичка и в леген с топла вода!!!

Последна редакция: вт, 03 апр 2012, 06:04 от tumbi999

# 415
  • USA
Капризче, прекрасен козунак,  Hug   bouquet  радвам се, че си доволна и още повече се радвам, че имаш желание за втори опит. Останалото ти го писах на ЛС, надявам се да съм ти била полезна.

Tumbi999, радвам се много за успеха ти.  Hug   bouquet Искам също да ти благодаря  newsm51 за идеята да се сложи купата в друга с топла вода. Аз поставям тестото по принцип в доста голяма купа, но ще намеря в какво да я сложа. Тази идея ми допада повече от идеята за печката. От децата имам и термометър за вода. Така че всичко си идва на място.  Следващият път и аз ще направя като теб и дано не се изложа Simple Smile.
Голяма си смехурка-ти да се изложиш smile3532

# 416
  • София
Tumbi, blagodarq!
 Прекрасни козунаци виждам,браво!

# 417
  • София
Стар, на мене кифлите ти ми се виждат с идеална плетка, не знам защо смяташ, че имаш проблем с това Thinking

# 418
Снощи пак правих! Embarassed

Оказа се, че като пека с алуминиеви форми(тези за еднократна употреба) - отдолу и от страни не прегаря - незнам защо се получава така, но съм много доволна! Peace

Обещавам следващия пък и аз да снимам! Simple Smile

# 419
Искам да направя козунака на лебедуна -империята отвръща на удара Simple Smile Тъкмо ми донесоха една машина за хляб moulinex ow 2000. Aко някой я е ползвал да ми каже на коя програма да меся, че нищо не и разбирам на машината. Четох, четох ама не разбрах Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт