КОЗУНАЦИ - 2012г. - 1

  • 98 560
  • 735
  •   1
Отговори
# 240
  • София
  • Мнения: 461
хм, не се бях сетила Simple Smile малко ще ми е притеснено във фризера да го сложа,но може би,ако го увия в домакинско фолио и го оставя в хладилника, също ще си запази влагата. като се замисля,4 дни са..уж не би трявбало да е фатално. благодаря ти много за идеята:)

# 241
  • Мнения: 130
някъде назад из старите теми за козунаци бях чела, че ги замразяват във фризера и после са като току-що опечени.... е без аромата на прясно печиво, за съжаление Simple Smile

# 242
  • София
  • Мнения: 1 374
Правя повече козунак и винаги замразявам, в хладилника няма да се запази както във фризера . След като го извадя и се размрази ухае на прясно изпечен козунак.  Simple Smile

# 243
  • София
  • Мнения: 461
Страхотни сте! ще пробвам с фризера:) Благодаря ви много отново!:)Че бъдещата рода трябва да впечатлявам и се бях изприщила от притеснение:)

# 244
  • Мнения: 227
Записвам се и аз да следя. Всяка година правим козунаци с баща ми. Миналата година нещо не ни се получиха  Blush Тази година ще направя пробно в събота, мисля да пробвам по рецептата на Venetta Hug Изглежда страхотно  chef Най- лошото е че всяка година, когато правя козунаци съм на диета и не ги ям, но пък много обичам да ги правя Crazy

# 245
  • Варна
  • Мнения: 1 576
Страхотни сте! ще пробвам с фризера:) Благодаря ви много отново!:)Че бъдещата рода трябва да впечатлявам и се бях изприщила от притеснение:)

Задължително във фризера, а не в хладилника. Знаеш от опит че в хладилника като сложиш сладкиш примерно го бива най-много два дена и изсъхва. Същото ще стане и с козунака. Докато от фризера ще ти излезе наистина съвсем мек, като току що изпечен. Завий го с найлоново фолио и замразявай смело. После ще му трябват към 3-4 часа да се размрази.

# 246
  • Мнения: 832
И аз днес козунак правих. Ето го и него, много ни хареса, дано и следващите да се получат така хубави.

   

# 247
  • Мнения: 28
От дозата стават два, да. Сега сложих доза и половина. Трябва да ги пека още малко но ние така го обичаме. Извинявам се, че още не съм прочела как да намаля снимката.
Наталина, колко време могат да стоят във фризера замразени козунаците?

Последна редакция: чт, 29 мар 2012, 08:08 от miusli

# 248
  • Мнения: 249
miusli много апетитно изглеждат ,чак ми потекоха лигите Simple Smile , били споделила рецептата

# 249
  • Мнения: 249
Здравейте и от мен. Записвам се да ви следя, че имам голям мерак да се пробвам с козунаците тази година.Имам хлебопекарна и искам да ми препоръчате   рецепти

# 250
  • При децата ми
  • Мнения: 7 249
И аз днес козунак правих. Ето го и него, много ни хареса, дано и следващите да се получат така хубави.

   

Чудесен е!:crazy:По коя рецепта го прави?

# 251
  • Мнения: 434
Идеята за замразяване на козунаците ще се пробва задължително тази година

Здравейте и от мен. Записвам се да ви следя, че имам голям мерак да се пробвам с козунаците тази година.Имам хлебопекарна и искам да ми препоръчате   рецепти

С две ръце препоръчвам рецептата на Еликсир
http://kulinarenelixir.blogspot.com/2011/02/blog-post_23.html
Става страхотен козунак, пекла съм го и във фурната и във машината и винаги резултатът е страхотен.

# 252
  • Мнения: 1 874
Добро утро,
снощи почнах с пробите за тази година - разбира се - като първа проба си намерих куп кусури.  Crazy Сега знам, че следващите ще са перфектни и после за Великден отново нещо ще се случи и няма да е съвсем както трябва! Joy Joy Joy

Имам няколко въпросчета - моля, Praynig не ми се смейте - знам, че сигурно за вас са тъпи, но..................... Praynig



1. Каква е разликата при печене на по-висока и по-ниска температура(например между 180 и 200)!? newsm78 Интересувам се на коя температура да пека за да се изпича по бързо от вътре и да не прегаря от вън!? newsm78


2. Ако ползваме фурната за втасване - горе -долу на 30-40 градуса добре ли е и с какво да покрия!? Мокра кърпа или нещо друго!? newsm78




3. Като пека най-долната ли решетка да ползвам или по средата!? До сега винаги съм пекла на средна, но ми изгаряха леко отгоре(въпреки, че слагам фолио) - майка ми ми каза, че трябвало най-долу - е да, но така игоряха отдолу и май много повече!?
newsm78

# 253
  • Мнения: 832
И аз днес козунак правих. Ето го и него, много ни хареса, дано и следващите да се получат така хубави.
Чудесен е!:crazy:По коя рецепта го прави?

Благодаря! Правих го по рецептата на max mama, като малко намалих продуктите, стана ми един брой козунак. Но следващия път смятам да запазя оригиналните количества, защото формата, в която последно го втасвах и пекох, ми идва малко голяма, та с повече козунак смятам ще се запълни още по-добре.

Отделно някой път ще пробвам и с на еликсир рецептата, да видим коя ще е по-сполучлива за мен.

# 254
  • Мнения: 249
Blue_eyes благодаря Simple Smile мисля днес да пробвам

Общи условия

Активация на акаунт