Плодчето хапни, чайче с мед пийни и мечтана фигура постигни! Тема 44

• 54 571
  • 744
  •   1
Отговори
# 60
Здравейте и от мен!  Hug Днес съм на ябълки, а довечера на салатка (зеле, моркови, лимон и кисела краставичка), като втори ден от захранването. Киселата краставичка ми е станала фикс идея. За доматите вижте какво намерих:
"Някои зеленчуци, които не се смятат за плодове в готварството, са плодове за ботаниката. Между тях са доматите, патладжаните и чушките. "
Така или иначе доматите в този сезон са изкуствени и пълни с химия, все пак по-добре се придържайте към ябълки и цитруси.
Грейпфрутът е чудесен за тези които обичат киселичко и горчивичко. Ето и малко за него:
Плодовете съдържат много витамин C, минерали, микроелементи и антиоксиданти и имат лечебни свойства - помагат за усилване на имунната защита, възпрепятстват развитието на ракови, сърдечно-съдови заболявания, остеопороза. Известно е, че грейпфрутът способства за намаляване на телесното тегло, подобрява състоянието на кожата, като я прави еластична и свежа. Засилва въздействието на някои лекарства. Внимание! Ако например ядете грейпфрут или пиете сок, и в същото време приемате противозачатъчни таблетки, съдържащи естрадиол, прогестерон, метилпреднизолон, кортизол, тестостерон, рискувате да забременеете неочаквано, тъй като фуранокумаринът значително намалява ефективността на хапчетата.
Имам идея - да даваме кратки факти за плодовете. Така ще ни е по-вкусно и няма да се изкушаваме от други храни. До скоро  Grinning

# 61
Здравейте,при мен ден 9-ти,карам основно на ябълки и портокали,тук там някой банан Simple SmileМинават ми мисли да изкарам и утре и да продължа на зелевата супа Thinking,ама да мине и утре и ще решавам.Започна много да ми се хапва нещо солено и се страхувам да не омажа нещата накрая.
Приятен ден ви пожелавам и успешно плодуване.

# 62
  • Sofia
Здравейте,
аз днес задържам...
Ще видим какво ще хапвам, че ще съм навън доста, за момента съм на сокове от грейпфрут и от морков, имам си и чай за после, а довечера сигурно салата и фреш, че ще се виждам с приятелки. Simple Smile

Мис Оптимист, в чая си слагам предписаните билки - турта, живовляк, жълт кантарион, бял равнец (блях), котешки нокът, троскот (има и още, но ги нямаше в магазина); пу ер за отслабване, за вкус си правя различни комбинации с анасон, канела, парченца ябълка, кардамом, бахар, черен пипер. Особено с канела и най-гадният чай става вкусен.  Laughing

Как я понасяте тая зелева супа? Два пъти съм се пробвала и по-голяма гадост е може би
 единствено варено водорасло.  Laughing

# 63
Шунка,дай инфо за вареното водорасло LaughingДа мина на него,в случай че супата не ми понесе...
Аз четох в темата за супата,че някои я правят с кисело зеле,та обмислям и аз така,само трябва да го изкисна,че е много солено.

# 64
  • Sofia
Ами в магазина, от който си купувам билките, имаше водорасли, дори не помня как се казваха. Взех за проба и гледах рецепти от нета с това водорасло. В общи линии мирише силно на водорасло и е лигаво като китайска гъба.  Laughing Със зор изядох една купичка, останалото замина в кофата (и супата, и останалия пакет - те са сушени и като се накисне малко, се разгъват много водорасли). Със сигурност се отслабва така, защото от гадория нищо не ядеш в крайна сметка.  Joy

# 65
Имам идея - да даваме кратки факти за плодовете. Така ще ни е по-вкусно и няма да се изкушаваме от други храни. До скоро  Grinning
Много добра идея, напълно подкрепям  bouquetЕто и от мен едно плодче:

КИВИ
Киви - малка витаминна “бомба”
Един добър помощник по време на диета

В 100 грама от този екзотичен плод се съдържат 49 килокалории, 0 г мазнини, 1 г белтъчини, 11 г въглехидрати и 2,6 г влакна. Плодовете съдържат 80+ % вода, 18 % сухо вещество, в което 9-12 % захари, 1 % киселини, 1,6 % протеини, над 300 мг витамин С. В състава му влизат също и витамин В1, витамин А, ензимът актиния или актинидин (който помага за смилане на месото),  минерални соли на калия, фосфор, калции, хлор, сяра, магнезий, натрий, желязо и др.
Кивито се нарича от източните народи “плод на здравето”, поради сравнително високото съдържание на витамини. Някои го наричат "витаминна бомба", а причината за това се крие в съдържанието на различни ценни вещества под кората на зеления плод - захари, органични киселини, пектин, фитонциди, витамин Р и най-вече - витамин С.

Кивито е изключително богато на витамин С – съдържа повече от всеки друг цитрусов плод и 8-10 пъти повече от съдържащото се в лимона количество. Не бива да се отминава и съдържанието в него на калий, калций, целулоза, натрий, магнезий и желязо. Всичко изброено дотук предполага лечебни качества. Препоръчва се при изтощение и слабост, след прекарани тежки инфекциозни заболявания, при физическо и умствено претоварване, при проблеми с храносмилането и лениви черва.

Особено полезен е сокът като профилактично средство за повишаване на защитните сили на организма към простудни заболявания и инфекции. Ето защо приемането му е много подходящо през зимните месеци, когато организмът отслабва като цяло. Кивито помага при много болести, свързани с кръвотечения, заразни заболявания, простуда, грип, пневмония, анемии, инфекции.

Плодът е много подходящ за хора, претърпели операции, при които раните трудно зарастват или пък са с тежки фрактури на костите. Благодарение на способността си да "изгаря" мастните натрупвания в артериите и по този начин да снижава риска от образуването на тромби, кивито може да допринесе много в борбата със сърдечно-съдовите заболявания.

Благодарение на високото съдържание на витамин С и ценния си минерален състав, кивито е мощен имуностимулатор, силен антиоксидант, ензимен кофактор, необходим за протичането на нормалните метаболитни функции в организма, с роля за образуването на колаген, т.е. за възстановяването на съединителната тъкан.

# 66
Здравейте плодоранки-сладуранки, и нови и стари - радвам се че все повече ставаме и дано сме по редовни с режима(визирам себе си най вече). Аз да се отчета от вчера съм на плод-чета и чай за първи ден свалих едва 1 кг (преди и по 2 съм сваляла 1-я ден ) но ще видим как ще се справя другите дни. Виждам че не съм само аз с много килограми и имаме равен старт с някои момичета. Дано имаме сили и ние да станем фиданки-вярвам че с упоритост и постоянство ще го постигнем. Жалко че не можах да запазя повече от свалените кг но сега идва реванша. Няма да казвам какви плодове съм хапвала че Доли (която много уважавам   bouquet) ще ме разпъне на кръст  Grinning и то с право ,но какво да правя като ми се дояждат и не сезонни плодове още повече че тук има какви ли не изкушения . Успех на всички!  Hug

# 67
Леле че яка тема стана и толкова активна,че чак ме мотивира!!!!!
jadiraаз хубаво написах че отивам на басейн с щерката,но не уточних чеее...
ще я гледам как плува,а аз ще си пия чая Joy.По принцип съм фитнес мама,обичам да спортувам,но сега малко нямам ентусиазъм...не знам защо.
mamamishiмоля тееее не се предавай,по добре започни със захранването и хапни нещо солено,защото иначе гладът ще стане неконтролируем.....знам какво е Sad .Аз съм с теб да знаеш Hug!
Шунка супата не е чак толкова гадна,или понеже аз си падам по по нестандартни и по някога безвкусни неща newsm78....ще пробвам чай с канелка,щом казваш че е по вкусен.
До момента съм изяла 700гр ананас и 2 чая.Това е от мен Hug за сега!!!

# 68
  • у дома
Привет момичета. И днес върви добре, само дето цял следобед едва си държа очите отворени. И не мога да установя защо така, при положение че много-много вода пия... Това пък е другото - такава жажда ме гони, още със ставането сутрин Simple Smile
Днес се разминах без чай, но сигурно довечера ще пийна един.
И съм пак на ябълки  newsm78
Трябва да разнообразя малко Simple Smile

До скорооооо!

# 69
  • Sofia
Аз зелевата супа си я пасирам в блендера и си я пийвам,дори в шише си нося , когато съм навън...veseladimitrova,ako си на екзотично място с изобилие от плодове си ги хапвай на воля    bouquet  bouquet .Когато започнах за 1-ви път плодуването през далееечната 1992г.беше зима и изрично ни бяха казали да ядем само ябълки и то до 1 кг./тогава посещавах нещо като семинар-обучение при една от пациентките на Л.Ковачева/.Всеки ден четков масаж на сухо и клизми,което не е лошо,ако решите да правите,по-лесно става пречистването на тялото

# 70
Здравейте!

Темата ми е интересна и бих искал да се включа. Днес ми е 9-ти ден и съм свалил 5кг. Смятам да изкарам 28 дни Simple Smile. Целта е да сваля 12-13 кг. Всъщност основната цел е прочистване на организма и след това идва топенето на килограми. Аз имам нужда и от двете Rolling Eyes. Пия около 1,250 мл билков чай без добавки на ден предимно на малки глътки без точно определено време за това. Приемам 3 пъти плодове - около 14ч., 17ч. и 20:30-21ч. Започвам с ябълка, след това включвам грозде, портокали и киви, като смесвам плодовете. Избягвам плодове с по-малко водно съдържание като банани. Количеството на ден е 600-800 грама. Половин час преди плодовете и половин час след това не пия чай. Захранването, стига да стигна до там Wink, ще бъде опростено и лесно тъй като ще съм на доста строго постене тогава.
Успех на всички ви! newsm10

# 71
Alex стана ми интересно като четох написаното от теб.
А 28 дни не са ли много и принципно,можем ли да махнем 12 досадни кила с тях?!
Ako успея ще е много яко! И за захранването дай инфо,какво точно ще ядеш и по колко?

Лека вечер на всички плодчета от мен Hug!
jedira много полезно инфо за кивито,браво!

Последна редакция: вт, 06 мар 2012, 22:53 от ЛУ МАМИ

# 72
Днес кантарчето ме зарадва-цели 500г надолу, щестлива съм Heart Eyes
Alex L, добре дошъл  bouquet
Аз зелевата супа си я пасирам в блендера и си я пийвам,дори в шише си нося , когато съм навън..
И аз така правя, освин това ми е вкусна, ама аз не спазвам точно пропорциите, правя я с праз, повече домати, а като пасирам зелето почти не се усеща, слагам и пикантина, но за захранването не е подходящо chef

# 73
Добро утрооооооо!!! И мен днес кантарчето ме зарадва 0.700гр съм надолу Laughing.
Вчера през целия ден ядох само ананас и смятам че това ми помогна много,хапвайте ананас,прави чудеса.
Jedira страхотен резултат, браво   bouquet!
Пожелавам на всички много положителни емоции и много минусови резултати на кантарчето!!!!

# 74
Здравейте!

И аз да докладвам за вчера
чай - 4 (разнообразни)
плодове - ябълка, круша и портокал
спорт - никакъв ( но до колкото знам при гладуване не бива да се натоварваме със спорт, а и нямам много воля и време )

резултат: 70.100  Joy

Вие как ще празнувате утре, че аз още умувам?   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт