Любители на котки тема 59

• 81 044
  • 746
  •   1
Отговори
# 540
  • Варна
Благодаря на всички за подкрепата. Hug
За терасата внимаваме доста.Той обаче сякаш си свикна там и въпреки,че гледа надолу му имам повече доверие.Колкото повече му забранявам да излиза,толкова повече му се иска.Като го оставя бързо му минава интереса и си ляга някъде и кротува.Наблюдаваме го де и Господ да е с нас! Praynig

Извинете и за сигурно глупавия въпрос,но тези белодробни глисти,които се оказа че има нашия,дали се пренасят и на хора?Питахме ветеринаря и той каза "не",но като чета сега из нета не съм много сигурна дали е прав... Rolling Eyes

# 541
  • София
И ми направи впечатление, че докторът  държа Грей за снимката, без предпазно облекло. Сестрата поне сложи престилка.

При нас докторите се пазят и не се облъчват  Mr. Green. И двата пъти аз бях облъчената. Поне ми дадоха от специалните престилки. Говоря за 2 различни клиники.  Grinning

Да, при него е комплексно. Има и артрит, и остеопороза, а възпаленията не са само в ставите на краката, а и в гръбнака. Предупредиха ни, че всяко едно неразположение ще го засяга по болните места. Предполагам, че и това е било тези дни, защото днес скача. Преди малко отвори вратата на спалнята. Явно не го боли като предните дни. А хапчето си го хапва без проблем.  Laughing  Само го слагам пред него и му казвам да го хапне. И той слуша.  Laughing

br, спокойно. Почти няма котешка болест, която да се пренася на хората. Само лишеите и гъбичките се предават.

# 542
  • Варна
А хапчето си го хапва без проблем.  Laughing  Само го слагам пред него и му казвам да го хапне. И той слуша.  Laughing
Тук не може да няма намесен висш интелект.  Naughty И аз слагам първо хапчето, ама Грей го подушва и изчезва зад леглото.  Laughing

Скрит текст:
Танче, в една тема в клюто няколко пъти засичам харесващи аватарът и подписът ти.  GrinningА  Сглоби им пъзела, че една две дами правят асоциации с разфасована котка  Laughing

# 543
Дидитка, пратих ти снимката на ЛС.
Мерси! Много е нежна и трогателна, не виждам защо да не е за показване. Ако знаете въображението ми какви страховити възможности разви, пък то какво било  Laughing

Радвам се че има развитие по проблема на Грей! Дано това да е било всичко и от тук нататък да го чака само здраве!

А хапчето си го хапва без проблем.  Laughing  Само го слагам пред него и му казвам да го хапне. И той слуша.  Laughing
Милият той! Ей такива котки обичам  Heart Eyes

# 544
Здравейте,
Пиша с молба за помощ и се надявам тук да намеря подкрепа.
Става въпрос за едно мъниче, намерено вчера от деца, които буквално ми го подхвърлиха в ръцете.
Котенцето е доста мъничко, може би на около месец. Вероятно скоро е прогледнало и проходило. Опитва се да хапва само млекце, дори опита и накиснати в топло прясно мляко гранулки за бебета(макар и по-големи от него). Ходи си нормално и по двете нужди, даже се заиграва,мърка и се гали.
Прибрах го за през нощта, но нямам възможност да го задържа. Родителите ми са против, а и имаме котарак, който реагира доста зле на малкото.
След семеен скандал ми дадоха срок до днес Sad Затова се опитвам да намеря приемен дом или постоянен..като цяло бих била благодарна на всякаква помощ.
Само тази снимка съм му направила на бебока за сега

Опитах да направя още снимки,което беше почти невъзможно, защото колкото е малко ,толкова е мърдащо,хапещо и подскачащо

Последна редакция: пт, 06 апр 2012, 11:12 от tonni123

# 545
  • София
Tonni, бебчето е невероятно сладко! Бих те посъветвала да пуснеш обява в някоя от фейсбук групите. Там четат много повече хора и според мен ще го "лапнат" веднага.  Laughing  Само прочети някои съвети как да изберем осиновители (мисля, че в първия пост има), защото сред тях  има много недобросъвестни. Oсвен това много от администраторите на тези групи могат да ти съдействат със съвети при избирането на кандидати.

# 546
Благодаря за съвета. Наистина се надявам да си намери хора, защото не би оцеляло самичко, а е уникален сладур.
Аз, колкото и странно да звучи се отказах от фейсбук, но съм ангажирала приятели да пуснат обяви.
А съветите със сигурност ще прочета

# 547
ох, че е сладко това бебенце Heart Eyes Дано му намериш бързо добри стопани Praynig Peace
Тaня67, специално виртуално намачкване за Мъро:)
Познавате ли Моли- калпазанката? Беснееше и ми разсипа туша, с който рисувах и цялото бюро стана черно, полудях- щях да я обезкостя, ако беше разляла и по себе си  #2gunfire Laughing
 И ест, докато чистя и й се карам, тя скрита в торбата и гледа лошо.... ей, опасна лимонка Grinning

Поздрави и мнооооого лежерен петък на всички.

# 548
След като не посяга да те бие е добре.
Взех витамини на Рижко, обаче продавачката не можа да ми каже това, че са различни цветове има ли значение за съдържанието им или са с еднакво съдържание на различните витамини.

# 549
  • София
Привет!
Да ви попитам има ли тук коте с гастрит?Какви са признаците и какво е лечението?
Шели  повръща понякога и лекаря каза, че ако зачести повръщанията може да е гастрит.Притеснява ме, че започна да ги зачестява - и вчера и днес намирам петна,преди 3-4 дни пак...

# 550
sabah , нали са дългокосмести и Шели и Каси...може от това да е. Едно време моята Пуфи така повръщаше или връщаше само косми и имахме съмнение за гастрит, но се оказа фалш тревога- просто й взехме суха храна за 'изхвърляне' на косми- не помня точно каква, но предполагам не са мн видове Simple Smile  Направи изследвания, да си спокойна!
А чудя се, да не си сменила нещо рязко храната или да е яла нещо специфично, което може да й е подразнило стомахчето... че то ако е гастрит, сигурно ще има мяучене, с нещо ще показва, че я боли, знам ли- като при хората...  newsm78 Дано не е гастрит, да спре да повръща. Да се оправя бързо красавицата!
ето някакво инфо от нета: http://kak-da.bg/viewpost.php?idto=1673

"След като не посяга да те бие е добре."
Снежа63  Laughing абе не е като да не посяга, ама бързо й минава, пък и на мен Simple Smile А какви са тези витамини...аз не съм давала на Молинозавъра до сега в чист вид, само като не наддаваше й бяхме взели някаква храна с мн вит и мин...

# 551
Котьо ми каза да взема витамини защото му пада козината. Мисля, че по един и същи сезон.
Попитах на магазина за домашни животни и ми казаха, че тези са за котка. Излъгах го и му дадох един. Във вид на сърчице са.
Навремето когато имах куче се опитвах да му дам, но онези миришеха ужасно и така не го излъгах. Тези не миришат само, че са големи, не много но доста се притеснявах, че ако го сложа в храната, че ще я яде.

# 552
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Леле, че сладко коте си показала tonni123! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Не е лошо да напишеш и кое е населеното място. Преди 3-4 страници от тази тема ninochka търсеше коте, по възможност малко, но не беше много сигурна какво точно търси.

ros4enka, ах каква е хитруша тази Моли! Hug

sabah, моят Силвестър напоследък е зачестил повръщанията, но ги прави като попасе малко "китки" за прочистване от космите, щото майка му  Mr. Green hahaha все забравя да му купи от специалната храна  ooooh!. А сезонът е такъв, че отделянето на косми се увеличава.

Взех витамини на Рижко, обаче продавачката не можа да ми каже това, че са различни цветове има ли значение за съдържанието им или са с еднакво съдържание на различните витамини.

Не са с еднакво съдържание, но не уточняват кой цвят какво съдържа. Ползвам от ето тези
http://www.miazoo.com/showcategory-%E2%E8%F2%E0%EC%E8%ED%E8.html/146
от видовете посочени на четвъртото място отгоре надолу в лявата колона и на третото място в дясната колона, като купувам разфасовките от по 180 таблетки /така е по-евтино/. Купувам сърчица, досега не съм му взимала от рибките и не знам дали има разлика във вкуса. Embarassed От трицветните му давам дневно по 1 сърчице от всеки цвят, като му ги слагам най-отгоре върху сухата храна. Хапва си ги веднага и без протести. Ако не съм му намерила от трицветните, от двуцветните му слагам по 2 от цвят, т.е. по 4 сърчица дневно. Започнах да му ги давам преди може би две години точно по повод недобро състояние на козината. Определено имаше ефект - стана още по-мекичък и пухен Heart Eyes, намаляха кожните проблеми и скубането. Така че, Снеже, давай и не се бой! Досега не съм чула някой котак да ги е отказал! Mr. Green
П.С. Видях, че имаш още един пост докато аз се напиша, сори. hahaha

# 553

Беконче, ако посегна да го тупна по главата че прави нещо лошо, ми посяга и ме перва той с лапа по ръката.

Снежа63 сега е сезон за смяна на козина - пролетно време по-дебелата зимна козина се сменя с по-рядка лятна, а наесен пак с по-дебела зимна, за да е по-добре приспособено животното към температурните промени. И при хората се среща все още т..н. сезонен косопад, като генетичен спомен от времена, когато сме били по-пухкави. Естествен процес е и аз не бих се притеснявала.

sabah с какво храните, колко често, какво количество? Подаръчетата - несмляна храна, полу смляна или напълно смляна са?

# 554
profesorka, тези са три цвята. Дават ги на бройка от такава кутия . Явно, защото района ни е по- беден и хората трудно си позволяват.

Мис Нели, и аз така си помислих, но понеже попадам все на злояди и капризни деца, реших да го подсиля малко. Той и яде само, колкото и да се опитвам да му купувам различна, една храна от агне на сърца.
Въобще много е любвеобилен.

Общи условия

Активация на акаунт