Любители на котки тема 59

• 81 043
  • 746
  •   1
Отговори
# 555
  • Варна
Грей май е по- добре вече. Вчера ясно- само  спане и пикаене, обаче днес вече ме притесни- не яде, не пие вода, поне малко. И започнах да давам с лъжичка вода и малко пауч- пак течен.Надвечер започна да мяука вече- че и това не правеше. А по едно време отиде при гранулките и лапна няколко. Чак от радост го наобиколихме.  Laughing Уф, олекна ми. Струва ми се, че днес, за първи път от месец и половина видях нечервена урина- и да има кръв, не е като преди.

Има надежда значи. Heart Eyes А колко се изтерзах, дали като го подложат на операция, ще помогнат!
Дано болките са за последно и да си заслужава.

# 556
  • София
Браво на героят Грей  Hug  Бързо и успешно възстановяване и дано няма никакви проблеми повече Peace

# 557
Дано се оправи Грейчо, дано.
Моят Мацухи също не е в кондиция нещо.
Вчера като се прибра от разходката веднага  се пльосна на дивана. Нямаше игри, фучене. Не яде от сухата храна и пауча. Нарязах му малко пуешко филе, но го яде, защото му го носих в ръчичка.
Пробвах да го разиграя с мишката. Гледа я с интерес, но не я гони. Питах мъжа ми как се е държал навън. Бил пасал трева, но не я бил повърнал както обикновено.
Цяла нощ спа като заклан и дори не ме тормози както обикновено сутрин, но аз пък за сметка на това не можах да спя от притеснения. Топличък ми се струва сякаш....
Иначе мърка и се изтяга, ходи на терасата и даже започна да чепка платненото покритие на стълбичките, които сме му направили за да се качва на гардероба.
Сега хапна от онези деликатеси на Уискас против космени топки и рибка, та се моля да се оправи.
Допускаме, че може да има запек и затова да не яде и да не му се скача много.

# 558
  • София
И аз стискам палци на Грей.
Нашия Оникс също беше болен.По-назад в темата се оплаках,че кашля и киха,и сякаш носа му бе запушен.Ден-два след това започна като киха да излиза кръв от носа му и пръскаше навсякъде.Много се уплашихме и го заведохме.Дадохме ако и ни пратиха на ренгенова снимка/която между другото ми струваше 50 лв,това нормална цена ли е? Shocked/.След като излязоха резултатите от ако-то се оказа,че има микроби там,които по мнение на ветеринаря били в белите дробове.Снимката не му трябвала и дори и не я погледна.

Ние скоро водихме Перс на доктор, че хриптеше, хъркаше докато спи и често дишаше тежко, по думите на вет - като изморено куче. Правихме ренгенова снимка - 20 лв. на Овча купел (доколкото знам е най-добрият ренген в София). Наложи се три пъти да го щракнем, че все мърдаше, но не са ни взели 3х20... С защитно облекло го държах. Латерална позиция мисля се води (диафрагма и бял дроб). Може би това има значение... Да не са ти взели толкова пари защото включват и разчитането/консултацията... Не знам, не е нормална цена според мен. Иначе миналата година на същото място дадохме 30 лв. за снимка на гризач (чинчила). Относно нашия проблем, дадохме и ако със същите подозрения, като при вас, но при нас всичко беше ок, на снимката също всичко беше наред, направихме профилактичен курс с антибиотик за хронично заболяване и малко намаляха хриповете, но пак ги прави отвреме навреме. Важното е че не му пречи на котанчо, не се мъчи, то при него е хронично - от малък така дишаше, прегледите ги направихме с цел да не стане гаф при упойката (при кастрацията), но всичко мина ок.

# 559
  • София
Може би зависи от големината на снимката. Точно на автогарата в Овча купел (101 любимци) в края на 2009-та дадохме 40 лв за снимка на таз. 50-те лева ги дадохме лятото в ЦВК, но дори не помня каква беше снимката, дали изобщо е имало такава на филм или е била само на диск. Твърде разстроена бях и ми се губят подробностите. Със сигурност и на двете места не са разчитали снимките, защото бяхме изпратени само за снимка от друга клиника.

А дали няма различни тарифи за техни пациенти и изпратени от други клиники?   newsm78

# 560
  • София
То по тази логика трябваше да платя повече, че и аз бях изпратена от друга клиника, докато с чинчилата там я "лекувахме". Гледам им сега ценоразписа в интернет - пише 20 лв, без да е уточнено котка/куче/гризач или тип снимка.
Сега обаче се сещам, че през 2009 или само те, или максимум още една-две клиники в цяла София имаха ренген, т.е. голям лукс си беше. Може би заради това тогава цените да са били по-високи... Както и е логично сега по другите градове да са високи цените за ренген на единствените клиники, които изобщо имат такъв, то като нямаш избор и се възползват...

# 561
  • Варна
Моето мнение е,че може би кварталните ветеринари,при които ходим,са в "партия" с тези клиники, които имат ренген.При нас кварталния бе писал на някакъв лист какво да се снима и ни предложи две места да го направим - Овча Купел и едно близо до Зоопарка /не се сещам улицата/.Избрахме 2-рото,защото ни е по-близо.Взеха ни котето и след 10 мин ни го върнаха. Сумата - 50 лв.Снимките били две и ми ги дадоха на диск. Rolling Eyes

# 562
Леле, че сладко коте си показала tonni123! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Не е лошо да напишеш и кое е населеното място. Преди 3-4 страници от тази тема ninochka търсеше коте, по възможност малко, но не беше много сигурна какво точно търси.

Благодаря на всички за съветите Hug
Котанчето намери дом при мили хора. Обещаха да поддържаме връзка,така че се надявам скоро да го видя вече пораснало и обичано.

Май ще започна да посещавам темата по-често за съвети и идеи, а и да ви запозная с котарака, с който "се взехме" преди 5-6 месеца и от тогава расте ,и се превръща от шепа коте в голям мъж.

Между другото, понеже си говорите за рентгенови снимки, в ЦВК нещо май злоупотребяват с тея цени. При положение,че цената може да варира м/у 25 и 50 лв, не ми се вижда нормално за коте да ти вземат 50лв. И моя котан беше с дихателен проблем ,когато го взехме и ни се наложи да го снимаме там. Снимка на дробчетата и сърцето-50 лв.
Но има и нещо друго. Дадоха ми някакво номерче , записаха ме като пациент и казаха ,че ако се наложи да ползваме техните услуги отново да представя този номер. Явно цената зависи от това дали си  нов пациент, изпратен от друга клиника или си техен пациент.
Пък и честно казано отношението им е.....разбирам,че са претръпнали вече,ама някак си може малко по-мило да се държат.

Последна редакция: сб, 07 апр 2012, 13:22 от tonni123

# 563
Здравейте момичета с красиви но тарани и котаци От известно време Ви чета и ми е много забавно с вас и много мъчно за проблемите с котенцата Ви Дано всички да оздравеят побърза Аз се казвам Росица и съм от Варна Имаме си писана Мая Сега през май ще стане на една годинка Преди нея имахме Слузи но тя загина по много трагичен начин Мая я взехме от улицата и без малко да я сгази един микробус Беше на около три месеца а сега тежи почти 5 ки и е много кротка и послушна Почти не прави белачки Ще се радвам ако ме приемете във вашата компания Поздрави от мен и Мая за всички вас

Последна редакция: сб, 07 апр 2012, 14:15 от rosi.maq

# 564
йеее, радвам се малкото котенце Simple Smile то такова сладичко, че нямаше съмнение, че бързо ще го осиновят Simple Smile
tonni123, пускай снимка на котаааака Simple Smile
rosi.maq, добре дошли с Мая Simple Smile   bouquet снимка, снимка! Laughing
Днес махнахме конците на Молинозавъра, еее нямаше толкова добро и послушно коте- заслужи си якото намачкване после Crazy Laughing
поздрави и хубав уикенд Simple Smile Hug

# 565
  • София
ros4enka, profesorkata_1, Miss Nellie   Hug благодаря за съветите.Прочетох статията - Шели няма такива признаци- лудее много из нас, направо лети... бих казала че е свръх активна като е будна.И това се получи след кастрацията насам. Храната обикновено е Фрискис пауч или паучовете на Кауфланд, но рядко, макар че много ги ядат -те трудно се намират. Малкото лакомство, което им давам като ги похваля е пак от Кауфланд - едни пръчици -Cat Sticks, а сухата храна - насипна за космени топки, ако не се лъжа на Роял Канин.Понякога им давам сварено месо.
Помислих дали не повръща от космите, които гълта, но пък интересно, при Каси не е така, вероятно тя ги изхвърля по другия начин.
Вчера говорих с доктора и скоро ще го посетим ако продължава така.

# 566
Странна работа с нашия котарачец.
Излиза му се навън, но не ще да хапва и не беснее както си знае. Все му се прилягва, ако не е навън.
Бях за малко извън града и мъжа ми го завел до клиниката. Установили, че има температура и му били няколко инжекции. Казали, че в момента се пръскат тревите с много препарати и много животни се натравяли. Казаха да го следим дали ходи по малка нужда, да не би да се окажело, че бъбреците му не са наред и дадоха някаква пастичка за запичане.
Утре трябвало пак да го заведем и ако няма подобрение сигурно ще го сложат на системи.
Много съм притеснена, още повече, че нямат никакви по-конкретни предположения какво му е.

# 567
  • Кюстендил
Здравейте мацки и маци Hug
Ние вчера имахме инцидент с котьо. Издебнал ме е и излязъл на терасата и по всяка вероятност е скочил или е паднал, гонейки някоя муха Sad Цял следобед обикаляхме квартала да го търсим и никакъв не се показа. Тази сутрин съседът го видял пред къщата, но много бързо се скрил. Пак обиколихме квартала и накрая показа мустак от съседския гараж, където съседът сложил две тухли на вратата, за да не влизат котки, но след като нашият се шмугнал вътре незабелязан. Нищо му няма, няма рани, само малко изпочупени  нокти Mr. Green Изкъпахме го, че беше мръсен, и цял ден спи.

Много се надявам да успея скоро да обезопася тази тераса, за да не се случват такива инциденти повече Sad

buttinsky, дано се оправи Мацухи скоро, стискам палци, на Грей също бързо възстановяване.

# 568
Ох, големи калпазани са тези котараци, значи.
Нашият ни яде, ни пие, но мяука да излиза навън. Той вече едва мяука всъщност Sad

# 569
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
 ooooh! момичета, тъкмо се зарадвах че има раздвижване в темата, а то ...

Трепет..., добре че сте се разминали безболезнено!  Hug Hug Hug
buttinsky, почваме да стискаме палци и лапи и за вас. Praynig Преди всичко дано разберат какво му е на Мацухи, и така да могат да предприемат правилното лечение! Дано се оправи! Чудя се какво може да е newsm78 ? Впрочем Мацухи ваксиниран ли е? Може и да си казвала, ама не помня  ooooh! !

Тези двете случки ме карат да апелирам към мамите на "подрастващото поколение" - моля ви, дИчата ви са още млади-зелени та чак глупави, а по-природа любопитни. Пазете ги! Всичко ги тегли навън, всичко искат да видят, да пипнат, да опитат. Трябва да внимаваме и заради тях. Naughty

Общи условия

Активация на акаунт