Отговори
# 570
Не зная какъв диалог очакваш, след като при споменаване на проблема с кучешките изпражнения, като аргумент неизвестно за какво, посочваш наличието на човешки такива из парковете.
А при изтъкването на неудобствата, меко казано, и заплахите за здравето на децата, противостоиш с драмата какво намира, яде и т.н. кучето ти в храстите.

Лека вечер и на теб!
Прекалено досадихме на аудиторията.

Елица, точно там е проблема, че аз не ПРОТИВОПОСТАВЯМ проблемите, просто показвам, че има още един, който може би защото не виждате, че човешките такива поставят децата и нас  в риск заболяване от хепатит примерно. Двете неща вървят паралелно - и двете са опасни. И срещу двете трябва да се борим, дори и едното да е с по-голям процент.
Но никъде не ги противопоставям, напротив.
Млъквам!

# 571
  • София
annie2002, защо обсъждаме този толкова важен за теб проблем в тази тема?
Прочете ли заглавието на темата?

# 572
  • Под липата
 smile3537

По принцип не съм истеричен човек, още по-малко истерична майка. Л****та да ги оставим на страна, въпреки че всеки път щом 2 годишният ми син, понечи да хукне напред по някоя затревена площ, все си ги представям размазани по дрехите и обувките му. Да не говорим, че и действително на няколко пъти се е случвало да падне върху огромно л... и разходката ни да свърши рязко. В такива моменти, признавам, не съм далеч от истерията.  
   Такаааа.... Тук сме се хванали за гушите и мятаме като аргументи кучешки и детски фекалии, но освен да си остане форумско джафкане и оплакване, не постигаме нищо. На мен, лично, търпението ми започва да се изчерпва и не искам да се явявам като пъдарин по парковете и да звъня на органите, отговорни за съблюдаване на закона, вместо те да са организирали така нещата, че да оказват пряк и постоянен контрол - има ли, няма ли кучета по  местата, където не е разрешено за тях; имат ли паспорти; почистват ли стопаните им след дефекацията им; имат ли повод или са пуснати свободно. То, ясно, че формулиран закон има, но е ясно като бял ден, че не почнат ли санкциите, кучетата ще са навсякъде със съпътстващите ги...хайде пак ги споменавам...л...а.
 Трябва да има действащи контролни органи с необходимите правомощия, налагащи цялата тежест на закона и въпросът с песовете ще се реши ( защото, явно стопаните не могат да проявят  самоконтрол и на 1 редовен, има 10, дето не са ).
 Изключително се дразня, когато водейки детето си за ръка по алеята, по която предимно се движат хора и не е място за каквито и да е било животни, насреща ми да изскочи  голямо куче без каишка, а стопанинът отдалечен на едни 100-150 метра да крещи '' Спокойно, не хапе!'' Пука ми, че не хапе след като ми е изкарало акъла и е довело до ужас детето ми.
 Ей това, е безумието - повечето стопани на кучета, забравят, че любимците им са животни и като такива, не бива да им придават човешки качества, нито да очакват кучето им да реагира като човек. Как да съм сигурна, че ''кроткото'' куче, тежащо почти колкото мен, няма също да се стресне от моята или на детето ми реакция и няма да постъпи инстинктивно, както повелява природата му, т.е., да нападне? В този случай заплаха не е ''истеричната майка'' и ''лигавото'' дете ( защото не са в състояние жестоко да нахапят кучето ), а кучето, защото е куче и е подчинено на инстинкта си.
 П.п
 Аз също съм гледала куче.

Последна редакция: вт, 24 апр 2012, 02:59 от Raffaella

# 573
  • София
Много добре написано от Raffaella!!Аргументирана и не излиза от темата, с един прост въпрос, къде са съответните органи за контрол?? Закон има , но в момента е "врата в полето".Когато се приложат съответните санкции, ще има и  контрол, ние не сме "истерични" майки и баби. Не съм против животинките, но и не искам да ми е стресирано детето.Просто и логично.Всеки да си знае мястото , каишката и разходката.

# 574
smile3537

По принцип не съм истеричен човек, още по-малко истерична майка. Л****та да ги оставим на страна, въпреки че всеки път щом 2 годишният ми син, понечи да хукне напред по някоя затревена площ, все си ги представям размазани по дрехите и обувките му. Да не говорим, че и действително на няколко пъти се е случвало да падне върху огромно л... и разходката ни да свърши рязко. В такива моменти, признавам, не съм далеч от истерията.  

А как според Вас се чувства кучкаря, когато кучето му се завре в храсите и след малко се върне с уста смърдяща на ла*на. Отиваш да видиш къкво по дяволите е ял и виждаш хубаво човешко изпражнение и наредената до него салфетка с която е забърсано сладкото дупенце. И това се случва в парка който според общтината и цитираните от вас органи на реда е обявено за място за разходка на кучета...тоест можеш да го разхождаш без повод. До сега между другото не съм видял кучкар да се кара на майките да си сабират децата от кучешките полянки понеже дигат врява, пищят, реват или просто тичат безконтролно и може да стресират някое животинче. Да не говорим за вида на полянките след прекрасните ви пикници. Когато кошовете по парковете са пълни, никой явно няма достатъчно акъл да се сети да си вземе торбичката със B-day дески чашки, пластмасовите бирени бутилки на татковците и останките от KFC etc... и да си ги занесе в колата за да ги хвърли в някой празен казан.

smile3537
   Такаааа.... Тук сме се хванали за гушите и мятаме като аргументи кучешки и детски фекалии, но освен да си остане форумско джафкане и оплакване, не постигаме нищо. На мен, лично, търпението ми започва да се изчерпва и не искам да се явявам като пъдарин по парковете и да звъня на органите, отговорни за съблюдаване на закона, вместо те да са организирали така нещата, че да оказват пряк и постоянен контрол - има ли, няма ли кучета по  местата, където не е разрешено за тях; имат ли паспорти; почистват ли стопаните им след дефекацията им; имат ли повод или са пуснати свободно. То, ясно, че формулиран закон има, но е ясно като бял ден, че не почнат ли санкциите, кучетата ще са навсякъде със съпътстващите ги...хайде пак ги споменавам...л...а.
 Трябва да има действащи контролни органи с необходимите правомощия, налагащи цялата тежест на закона и въпросът с песовете ще се реши ( защото, явно стопаните не могат да проявят  самоконтрол и на 1 редовен, има 10, дето не са ).
 Изключително се дразня, когато водейки детето си за ръка по алеята, по която предимно се движат хора и не е място за каквито и да е било животни, насреща ми да изскочи  голямо куче без каишка, а стопанинът отдалечен на едни 100-150 метра да крещи '' Спокойно, не хапе!'' Пука ми, че не хапе след като ми е изкарало акъла и е довело до ужас детето ми.

И аз ли изключително да се дразня, когато разхождам свободно кучето си на определеното за това място и към нас идва безконтролно бягащо дете, чиято майка вместо да намери начин да го контролира вика на мен да си прибера кучето? Моя ли е вината, че децата ви повечето случаи ви слушат по-малко от колкото нас кучетата ни? Като говорите за закони и правила за разхождането на домашни любимци, ще е хубаво да се запознаете с тях и вие също да ги спазвате.

smile3537
 Ей това, е безумието - повечето стопани на кучета, забравят, че любимците им са животни и като такива, не бива да им придават човешки качества, нито да очакват кучето им да реагира като човек. Как да съм сигурна, че ''кроткото'' куче, тежащо почти колкото мен, няма също да се стресне от моята или на детето ми реакция и няма да постъпи инстинктивно, както повелява природата му, т.е., да нападне? В този случай заплаха не е ''истеричната майка'' и ''лигавото'' дете ( защото не са в състояние жестоко да нахапят кучето ), а кучето, защото е куче и е подчинено на инстинкта си.
 П.п
 Аз също съм гледала куче.

Сигурен съм, че сте била прекрасен стопанин и кученцето ви е нямало търпение да излезете на разходка само на повод, да си пойграе сам със себе си на места където слънце не огрява за да не притеснявате оклния свят.

# 575
Уважаеми, Nick1, при положение, че дъщеря ми никога не е ползвала храсчетата за тоалетна, никога не е търчала да стресира кучета и наши пакетчета от чипс и кутийки от кока-кола няма как да срещнеш разпръснати по полянките, разрешаваш ли ми да се възмущавам от домашните кучета, тичащи и акащи свободно из парка и по детските площадки или не ми разрешаваш? newsm78

# 576
  • Под липата
 Жаве, то никоя форумска майка не ползва храстчетата  Wink, ама има и такива. Лично съм виждала. Пак не е приятно. Но..., както каза някой по горе ( съжалявам, не си спомням кой, но беше много прав) - изхождането на деца по градинките е по скоро инцидентно, от колкото редовна практика.

Nick1,  горкичкият! Детенцето, дето не е слушало майка си, да не е пригризало гърлото на кучето ти? Да го е докарало до стрес? Ами, дай да забраним на хората и децата им да се разхождат по улиците и парковете, че истериите им ви дразнят?
Кучетата са си кучета, не са хора. Що за безумие е да се сравняват с децата не мога да разбера?

Да, имала съм куче и живя 14 години. Ако съм го гледала зле, нямаше да живее толкова  Wink

# 577
А как според Вас се чувства кучкаря, когато кучето му се завре в храсите и след малко се върне с уста смърдяща на ла*на. Отиваш да видиш къкво по дяволите е ял ........

Ако кучето Ви е било с намордник, няма как да яде каквото и да било по градинките и парковете. Между другото, поставянето на намордник е елементарна предпазна мярка и за самото куче, не само за околните. Защо не сте му я осигурили?

# 578
И кучето как точно се завря в храстчето? Ако беше с повод щеше ли да се случи?
Между другото много често човешките екскременти, увити надлежно и сложени в кофа за боклук биват вадени от оттам от случайно движещи се общински кучета. Прилична част от човешката мърсотия излиза наяве точно по този начин.
Искам да попитам - алея за кучета значи ли автоматично свободно пуснати, без намордник и без повод животни?

# 579
  • София

Искам да попитам - алея за кучета значи ли автоматично свободно пуснати, без намордник и без повод животни?

Да, по желание на собственика, по закон има това право.

А относно храстчетата, понеже моето куче е постоянно вързано, независимо от това, че сме на място за кучета, това автоматично означава, че аз постоянно се завирам по храстчетата и трънаците заедно с него. Добре, че е гнусливо и не му минава през акъла да яде лайна. Лошото е, че нашето място за разходка някой го е взел за сметище и постоянно се натъкваме на натрошени стъкла и други боклуци.

# 580
  • София
Nick1, "безконтролно тичащи деца"!???? Какво искаш да кажеш, да има закон за такива деца!!?? Я, да си приберете на законни места кученцата и да им сложите наморник и да се спазват разпоредбите. Май не си благоразположен за дечицата.....

# 581
Ник1, не си от София. Проблемите ни тук са малко по различни.

# 582
  тука е настанала пълна лудост...
  Може ли да се присъединя към нея, като попитам, как, по дяволите, разбирате, че лайната дето ги е изяло кученцето ви са детски, а не на евентуално себеподобно?

# 583
Ирис, някои кучета ядат човешки, но никога кучешки.
Така че онова в храстите може да е било на голям човек, а не на дете.

# 584
  Божке...  това сигурно ли е? Joy

Общи условия

Активация на акаунт