ЮНСКИТЕ мами с големите кореми през Март са здрави и засмени

• 37 740
  • 737
  •   1
Отговори
# 690
  • София
sugar baby, fiore kameliq, значи ако искам по-добра хигиена и бебето да може да е при мен през нощта - трябва да избера предварително 12 етаж в Майчин дом, така ли? А може ли без избор на екип, но да искам епидурална упойка? Всъщност, какво е вашето мнение за упойките - нужни ли са при нормално раждане? Ще се радвам на още мнения за Майчин дом - никога не е излишно да се споделят впечатления. Wink
Петя78, браво бе, две бебчета, пък големи! Моето днес го гледаха на частен преглед - 770 грама, вървяло малко по-едно, но не е проблем. А на едно момиче преди мен бебето по размери изоставало с 2-3 седмици, но пък си било пропорционално и съразмерно. Просто по-мъничко с килограм от нормата за нейната седмица.
За новата тема съм за Пролет иде вече, силно рита юнското човече.

# 691
Ех,   fiore kameliq толкова добре ми стана от това което каза за Майчин дом,поуспокоих се малко и макар и да си е до късмет да раждаш без познат,(дето се казва на сляпо) май и аз съм с две ръце за там... preggo preggo preggo smile3501

# 692
sugar baby, fiore kameliq, значи ако искам по-добра хигиена и бебето да може да е при мен през нощта - трябва да избера предварително 12 етаж в Майчин дом, така ли? А може ли без избор на екип, но да искам епидурална упойка? Всъщност, какво е вашето мнение за упойките - нужни ли са при нормално раждане? Ще се радвам на още мнения за Майчин дом - никога не е излишно да се споделят впечатления. Wink

Ами аз когато раждах 2008г не беше платено,сега обаче етажа е ремонтиран,доколкото разбрах и се заплаща по 30лв на вечер.Аз не съм ползвала упойки,честно казано съм против,но това е моето мнение разбира се  Peace За мен няма по прекрасно изживяване от това да родиш нормално детето си,всички усещания свързани с раждането са уникални.Не е чак болка за умиране,даже смея да твърдя,че за мен е най-прекрасната болка на света!Искрено се надявам и сега да мога да родя нормално,Дай Боже без усложения и го пожелавам на всички майчици!!  Praynig Ако си решила да ти сложат анестезия,доколкото знам се слага на не повече от 3 см разкритие.Дано има мами,които могат да ти дадат повече инфо за процедурата по самата анестезия,но със сигурност можеш при самото постъпване в болницата да си заплатиш за нея. Когато аз бях в родилното отделение,момичето което беше до моето легло искаше епидурална упойка,но акушерката и каза че вече е късно защото е с 6см разкритие и не може да и се сложи.

В края на месеца съм на преглед и ще попитам моята лекарка за 12 етаж,как стоят нещата и дали на място се заплаща.Тя работи в Майчин дом,но в момента е по майчинство и няма да може да присъства на моето раждане за съжаление,но инфо ще ми даде със сигурност,бих могла да попитам и за епиуралната упойка,но ще ти дам адекватен отговор след 25.03    bouquet

Тединка,аз също бях изправена пред голяма дилема къде да раждам и се притеснявах,съвсем нормално е,а като си без познат страха е двоен...разбираемо!Но ето ,че След като родих в Майчин дом още 2 мои приятелки родиха там,те са със същите впечатления като мен.Това ми дава допълнителна сигурност и при сегашното ми предстоящо раждане  Peace Затова и го споделям с вас,мамите,които не знаят накъде да се ориентират  Peace Всеки има право на избор и се молим той да е най добрия както за нас,така и за нашите дечица!!   bouquet

# 693
  • София
fiore kameliq, ще чакаме актуални сведения относно подробностите в Майчин дом. Мисля, че много са се насочили натам, но тези от нас, които не са били - и представа си нямат как е.

# 694
fiore kameliq мен ме тревожи факта,че искам да отида в Майчин дом направо за раждането,а не знам дори каква е процедурата,какви документи трябва да имам и как стоят нещата без екип без нищо.... newsm78

# 695
fiore kameliq мен ме тревожи факта,че искам да отида в Майчин дом направо за раждането,а не знам дори каква е процедурата,какви документи трябва да имам и как стоят нещата без екип без нищо.... newsm78
Отиваш само с направление за раждане,което ти го издава лекаря,който ти е на ЖК и кръвна група Задължително! Това са нещата,които искат при приемането,но ако нямаш направление за раждане,пак няма да те върнат  Peace

fiore kameliq, ще чакаме актуални сведения относно подробностите в Майчин дом. Мисля, че много са се насочили натам, но тези от нас, които не са били - и представа си нямат как е.
Ще разпитам със сигурност и ще пиша веднага след като разбера подробно!  Peace

# 696
  • София
И на мен не ми е много ясно кога и как се ходи, където си избрал да раждаш - колко по-рано, при кого отиваш, ако си без избор на екип? Нали все пак там трябва да се знае, че ще се появиш да раждаш около някоя дата?  Sunglasses

# 697
момичета,първо искам да ви почерпя по повод навършването на 7 годинки на моята дъщеря днес!!! Heart Eyes
Честито и на теб Аделинче,пожелавам ти много здраве,а всичко останало се постига.Едно сладко бебче на финала  Hug.
Добре дошли на новите мами от мен!  bouquet welcome
количката ще ми я докарат сестра ми и зет ми на великден,като се видим!!!Много се радвам.КАЛИМЕРА количката е chipolino gema с 3 коша,зимен,летен и малък за кола!!!!!!много се радвам,че попаднах на нея!!!!!ОООООО за размяната,ако е мома няма проблеми,веднага сменяме количките Joy съгласна!! Joy
Не успях да ви прочета изцяло,за което се извинявам,но нямах време,утре пак ще тичам по задачи да капарирам детският кът в събота,имаме и майстори,че сменяме тръбите преди да сложим новата кухня,а другите майстори ги чакам  в сряда  ooooh!писна ми ,но няма начин!!!лека вечер мами,до утре Hug Hug

# 698
Момичета аз не съм ходила да предупредя  за  раждането ми.Сега ще ви разкажа подробно как започна моето раждане и приемане в болницата.На 04.05.2008г в 20ч започнаха първите ми контракции,бяхме на ресторант с едно приятелско семейство.Изчаках да се навечерят всички без да казвам на никого и си тръгнахме.Като прибрахме се вкъщи,аз влязох да се изкъпя и да направя тоалета си, контракциите ми ставаха все по често,но все още не бях казала на мъжа ми,за да не го притеснявам излишно.Вече беше станало около 23:30ч когато му направи впечатление,че съм си полегнала в спалнята и не съм много разговорлива,тогава му обясних че раждането на бебо започва и имам контракции.Бях приготвила багажа и документите си и чаках контракциите да станат на по-често, ако водите не са изтекли можеш да изчакаш докато контракциите станат на 4-5 минути.Някъде около 1ч тръгнахме към Майчин дом,контракциите ми бяха на 5 мин и беше време .Там ще ви упътят къде е приемното отделение,минава се от дясната страна на бариерата,през тунела(не се влиза отгоре в самата болницата)там е приемния кабинет,в който ви правят всички прегледи-за разкритие(аз бях с 6см),мерят таза,кръвно и  ви правят клизма  ,както и попълването на документите става там.След приключване на формалностите си слагаш нощницата,казваш чао на мъжа си,взимаш си сакчето с багажа и акушерката те качва с асансиора в родилното отделение.Настаняват те на едно креватче и започва чакане на пълно разкритие и най-пракрасният момент Раждането на бебо.През цялото време си завързан с колан за да слушат тоновете на бебенце и правят преглед на видеозон за положението на детето за да преценят дали ще може да се осъществи нормално раждане.През останалото време си Лежиш  на леглото,от време навреме идват да видят как върви разкритието и чакаш да дойдат напъните,започнат ли те ..Всичко друго е Божа работа!!! Praynig Praynig Hug Моите напъни започнаха в 8:20ч-сутринта,а сина ми се роди  в 8:53ч на 05.05.2008г-много лесно с 2 напъна.
Пожелавам на всички Ви лесно и безпроблемно раждане  Hug и дано не съм ви отегчила с разказа си.

# 699
момичета,първо искам да ви почерпя по повод навършването на 7 годинки на моята дъщеря днес!!!
Честит рожден ден на голямата ти принцеса  newsm59  ura  bigdance2  Gift newsm59 Да ви е жива и здрава,много да ви радва и да има едно прекрасно детство изпълнено с много положителни емоции   bouquet

# 700
Ванче, да ви е жива, здрава и много послушна! Пожелавам и безгрижно детство!

# 701
vania81,  да ти е жива и здрава рожденичката!!!   bouquet

fiore cameliq
, страхотно описание на процеса на раждане и много полезно за нас с първо раждане!!!   Hug    Призовавам всички мами, които са минали по този път да опишат своето преживяване, като не забравят подробности /в коя болница, при кой, какво са носили, колко са чакали, какво им се е случило/!!!   Ще е супер за нас наистина!!!    Peace

# 702
благодаря ви момичета за хубавите пожелания  Hug Hug Heart Eyes Heart Eyes
От час се опитвам да заспя и не става  ooooh! Shocked Cryизморено ми е,но.........малчо си поритка малко и пак отихна! Simple Smileсега е 05.00,а вече искам да е 07.00 часа. Sad
Ивичка винаги съм обичала да разказвам преживяното от деня на раждането,така ще е и при вас след време  FlutterЕто и моят ден на раждане:бях определена за 13.03,но вечерта на 11.03 докато чакахме да започне Шоуто на Слави,започнаха леки болки,на никой не казах,свърши Слави и отидохме да си лягаме с моят съпруг,но първо навестих 00.Видях да пада от мен,нещо зеленикаво-кафяво,стреснах се,незнаех какво е това и понеже майка ми беше в Италия(часа беше вече 00.00 часа) и на сутринта трябваше да хваща самолета,не и се обадих,ми звъннах,на леля ми ,която е мед.лице.Тя ми каза,че ми е паднала тапата и да тръгвам.естествено не тръгнах  Laughingбеше ме страх да не ме върнат,като отида!Но в 00.30 контракциите станаха на 3 мин,и хванахме такси с моя и 01.00 вече ме приемаха.След това следва разказаното от Фиоре Камелия Simple Smile ,но родих в 10.30 часа сутринта.Водите ми ги спукаха,след продължително убеждаване на докторите,че не са ми изтекли .Казваха ми,че не съм разбрала.И така екип не съм имала,никого не познавах тогава,т.к. съм от друг град ,Раждах в ПЛевен в 2-ра база,но всичко е на късмет с доктора и отношението на екипа,а спокойствието и доброто внимание са много важни в този важен за теб момент!Аз попаднах на егати селчото и се опитвах,да не се ядосвам!Та затова сега съм решила с екип,но с екип и без екип,раждането е Божа работа,контракциите са си твои  Rolling Eyes и така,но отношението  Naughtyзависи от хората!Но като гушнеш сладкото си съкровище,забравяш всичко останало. HugТова е моята история!Ето стан 06.00 часа и май ще ставам да си направя едно кафе,но май ще си го пия сама,няма ранобудни Grinning

# 703
  • София
Добро утро момиченца  Laughing аз май съм първата за днес, като един сомнамбул съм хахахаха.
Да питам вече раждалите имали такива,родили в окръжна болница софия? някакви мнения?
добре дошли на новите мами.аз си пия желязот,фолиевата киселина и инжекцийките витамин б12
и така,чакам резултат  Hug
мина ми дупeто вече oт последната инжекция. Hубав ден на всички  Joy

Последна редакция: вт, 13 мар 2012, 06:42 от Dragica

# 704
Драгица добро утро и на теб,станахме два сомнамбула споко Simple Smile
Пролет иде вече, силно рита юнското човече. -тази тема ми допада много! Peace Peace Peace,но каквато и да напишете като заглавие,все ще е подходяща Hugприятен ден на всички  bouquet  bouquet  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт