Интериорен стил по аматьорски 5

• 82 534
  • 748
  •   1
Отговори
# 585
Укийо-е - литографии, издълбават се и се оцветяват върху дърво и после се отпечатват на хартия. Традиционно изкуство, често ползвано за илюстрации. Май в линка за десетте начина да променим стена с картини ги мернах - на кафява стена всичките в синкави тонове - много хубаво седяха, но сега не мога да ги изровя...аз доста ръшках из сайта, че ми хареса. Не са чаши. Тук ги има и в магазините за "едно леФче"  Simple Smile

Не съм очаквала синьо-кафявата комбинация да има толкова много фенове! Браво, значи не досаждам  Blush че ме налегна съвест - едва ли не обсебих темата, извинявам се за което.

pina права си - в крайна сметка класиците на модернизма са творили за масите (народните, не мебелните  Mr. Green ) , затова и материалите им са пластмаса и талашит, само дето са пропуснали да го отразят в цените  Mr. Green Барселоната е изключение, тя е с кралски дизайн, не стои хубаво от изкуствена кожа, няма да слагам барселона  Crossing Arms И въобще ... продължавам да съм в несъгласие с тренда "по един класик на всеки декор". Дори тук се мъдри една лежанка Le Corbusier до калиграфията...Сайта е интересен, показвам още няколко подобни за да не е само спам и питанки по отношение на моите blues  Mr. Green
изчистено
минимализъм и интересни хрумки
за любителите на японския интериор

Шанта, що така плахо?

Tatitt ми ще пращам, щом трябва. Mr. Green Радвам се , че се хареса, опасявах се да не е твърде радикален.

Red Velvet аз много харесвам ефекта на  newsm78 ха сега де - тонираните тъмни стени??? Боята не е нанесена гладко, а в смесица с гланц и седи малко мраморно и на петна.

Иначе всички тоналности на сивото и бежовото ми харесват. Ето малко съвети за тъмните стени

Шанта смело слагай сиво или патладжанено - ще подчертаеш розово-оранжевата гама. А за шкафа - съвет от събиращ вдъхновение като теб- пробваш се на нещо еФтино и прежалимо, ако ти хареса - дерзаеш. И вдъхновението идва с мацането, бих казАла аз! (моля всичките ми писания да се считат за лаишки и не-дизайнерски, тургам един голям дисклеймър!!!)

И да се похваля - речено-сторено! Вчера отидох в един вехтошарски магазин и си тръгнах с два градински стола, единият е вече готов и боядисан  Flutter Много съм доволна от себе си, да ми се ненадява човек  Blush пуста скромност... Разучавах разни състаряващи техники и има някои, които не са трудни и сложни. Намислила съм да се пробвам върху една масичка и ако съм доволна от резултата може да продължа и нататък.

# 586
Samuraika, браво на теб и добре дошла в клуба  Mr. Green
А скринът е предостатъчно евтин и прежалим, в "наследство" е така да се каже и не съм го запратила само, за да не образувам допълнително боклук.
И аз много харесвам така боядисани стени, техника с бърсане или там както му се вика. Даже ходих да си търся веднъж необходимия за целта гланц, но на няколко места ме отрязаха, че не било модерно вече и се предлага само тониран в много ограничен избор от цветове (явно не търсих където трябва).

А японският модерен! дизайн колко е различен... (японски Simple Smile ),  от едни твои разкази съм запомнила само за фурните, че почти не ползват и че си имат нещо до котлоните специално за приготвяне на риба  Blush

Днес сменях чаршафите и първия комплект, който ми попадна е  на едни намусени японки и японски къщички, грозничък е (но е подарък от свекървата, а от нея всички подаръци са ценни:)), и ми стана смешно покрай обсъжданите тук въпроси.

Red Velvet , ще чакаме снимките  Party, а за коридора - още осветление, огледала... (на съвети съм много щедра  Laughing )

# 587
Шанта, аз съм за сиви стени. Снощи гледах един филм, в който едното жилище беше със сиви стени и направо ми се прииска да пребоядисам  Crazy Пък и с пердетата ти мисля, че ще е страхотно.

Нашия коридор е с тъмни стени. Какво да кажа, не знам  Thinking - не е страшно. За осветлението - може да се реализира една от мечтите ми - показвала съм тук снимки на коридор с 5 различни полилея в редица на тавана - хем интересно, хем красота, хем повече светлина. Ние гледахме по магазините, ама не направихме нищо. У нас сме с най- прости плафониери, които са с датчик за движение и светват сами още при отваряне на врата - доста е удобно.

# 588
Pina, кой филм гледа? Simple Smile

# 589
Ох, страхувах се от този въпрос  Simple Smile Не е за препоръчване, тъпотия е, но поне няколко жилища разгледах  Simple Smile

http://www.imdb.com/title/tt1596350/

В същото жилище и част от тавана беше небесносин, но по друга технология - имаше басейн отгоре Simple Smile

# 590
  • Варна
Напоследък имам време само да ви прочета, че да не ми се насъбира материал Simple Smile
Но тази сутрин бюлетина на Арткафе показа Красива реновирана къща с площ 80 кв.м. В Мадрид
в коментираното синьо
.

# 591
Укийо-е - литографии, издълбават се и се оцветяват върху дърво и после се отпечатват на хартия.

Ксилография.
Литос = камък. Simple Smile
Или може да се каже просто "гравюра".

Една модерна къща в Япония, която ми направи силно впечатление:
http://www.dezeen.com/2010/11/15/stairs-house-by-ym-design-office/
Честно казано, никак не ми допадат външните плочки, по-различна облицовка би ми харесала повече. Обаче ефектът вътре и изобщо цялата идея са разкошни!

Пина, сетих се за какви чаши сме говорили. Не знам защо вчера си помислих, че имаш предвид някакви водни чаши, стъклени, и ми беше трудно да си ги представя. Laughing

# 592
Хм, тая къща за светлината добре - хитро, ама колко неизползван обем (въздух) остава... Ако са им ценни парцелите  Thinking

# 593
Хм, тая къща за светлината добре - хитро, ама колко неизползван обем (въздух) остава... Ако са им ценни парцелите  Thinking

От друга страна,  "дворостълбището" си остава голямо и достъпно.  Peace
Също защитата срещу тайфуни е много по-добра.

# 594
Здравейте,
Наскоро си купихме апартамент и започнахме ремонта. Но проблема е в това, че сега не мога да се реша кое къде да бъде,стените какъв цвят да са боедисани. Най голям проблем ни е дневната чистата и площ е около 20- 22 кв. А в нея трабва да се поберат кухня+трапезария и диван.
Обмислях и варианта за ъглов диван + маса, но ми се ще дивана да е отделно от масата. Искам като седнем да гледаме телевизия да не ми се пречкат столове и маса. Единственото което сме направили е окаченият таван с борд.
Ако имате някакви идей как да го обзаведем моля да ги споделите! Cry

# 595
  • на североизток
Вижте на какво попаднах в Продавалника  Simple Smile http://prodavalnik.com/abazhuri-interesni-i5862243
Помня, че имаше почитатели на тези полилеи тук, та затова.

# 596
 Иси биси защо не погледнеш в темата за малките жилища, там съм виждала доста сполучливи идеи от които може да ти доиде музата поне за хола

# 597
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Прелест! Направо се влюбих в това място. Липсва му дори капка снобизъм според мен и излъчва "домашност" от всеки ъгъл. Страхотно!  Heart Eyes

Шанта, аз гласувам за сиво. От онова леееко лилавеещото  Peace

ici bici, дай нещо - скица, чертеж, по-подробно какво има там сега и т.н. Аз нищо не си представям така както си го описала.  Tired

# 598
Иси биси защо не погледнеш в темата за малките жилища, там съм виждала доста сполучливи идеи от които може да ти доиде музата поне за хола

Благодаря за съвета, ще погледна Simple Smile

# 599
ici bici, моят съвет е да гледаш скандинавски жилища, мисля че те са това, което търсиш. Те са винаги малки, но си имат всичко! Никога не е спествен диван или трапезна маса, никой от обичайните домашки кътове не е съкратен за сметка на друг. Хем нагледно да видиш как е, хем идеи и за цветове. Ама ме мързи да давам линкове, затова си траях досега.

Общи условия

Активация на акаунт