Интериорен стил по аматьорски 5

• 82 432
  • 748
  •   1
Отговори
# 615
  • Варна
Те тука видях едни столчета, за подходящ интериор разбира се.
http://www.---naglost---/campaign/philippe-starck-13301/
Не го отварям!! newsm78
Исках да дам линк fashiondays където са на промоция столчетата на  Philippe Starck, но явно не става Simple Smile

http://www.vinccistyle.com/en-be/living-c165/bubu-1er-by-philipp … -starck-p447.html

# 616
  • гр.Варна
hrisi74,благородно ти завиждам за етажерката.Видях я вчера в един любим магазин на Владислав,но нямах достатъчно пари в себе си.Със здраве да си я ползваш.  bouquet

# 617
Благодаря,pars!Точно от това магазинче си я купих!Бях тръгнала за съвсем друго нещо,но понеже магазинчето и на мен ми е любимо реших да надзърна и...така  Mr. Green
Sote,магазинчето се намира,като тръгнеш от зимно кино Тракия към кръглата банка в дясно,някъде посредата на тази отсечка!Отпред има изкаран един люлеещ стол!

# 618
А, това е едно от така наречените алтернативни магазинчета  Simple Smile за западни стоки от фалирали магазини, всъщност всичко е френско. От там съм си купувала чинии, купички, свещници, вина, платнени салфетки за сервиране и др. Любимо ми е. Има същото такова и на ул. Преслав точно срещу Областната управа.

# 619
да,pina,точно така!Преди наистина всичко беше френско,но напоследък не е точно така,има и други стоки /както и тази етажерка/!Такова магазинче има и на Цар Освободител,към Орбита!
Ами тогава ние с теб имаме еднаква посюда и свещници и пием едни и същи вина /шегичка/ Mr. Green  Mr. Green  Mr. Green

# 620
Момичета, за моите стени, колкото повече сте за сиво , толкова аз осъзнах как не го искам  Grinning
Харесвам сиво и жълто, но в някакво много светло помещение, а жълтото да е сигнално  Mr. Green А моите пердета греят и светят цел ден, дори навън да е мрачно, но залезе ли слънцето увяхват и стават една охра. Трябва ми топлина, колкото повече, толкова повече Simple Smile Като предприема нещо ще споделя с вас Simple Smile

# 621
# 622
Уау, много стълби, много нива, много висящо и въздушно Laughing
Интересна е идеята, но бих я възприела ако къщата беше ситуирана
в някоя гора.
 Шанта, ако си светната с фотошопа пробвай снимка на стаята с
различни цветове. Пък и може да си намериш някакви интересни
тапети.

# 623
Barba тази къща е известна, но си струва да се спомене, че всъщност е офис  Wink Иначе е гениална просто! Както се вижда уличката е малка и погледната откъм уличката многопластовите подове играят ролята на параван за погледа. А използването на пода като мебел е традиционно, много ми харесва, много е функционално и удобно, но иска малко...свикване на възприятията. Правиш пода на различни нива и той ти служи като стол, маса, бюро, диван, шкаф, етажерка...

Стълбовидната къща също е хитра - там се постига най-вече интимност с този дизайн . Целта е много светлина, но и интимна обстановка (така пише в описанието) - пред къщата има парк и предполагам е доста оживен точно в почивните дни. От друга страна - цялата къщае play ground, място за релакс и "двор" - именно защото парцелите са малки и скъпи. Сега са на мода покривните тераси тук.

гост22 - тази къщае откъм японско море и едва ли ги тревожат тайфуните много.

Шанта  newsm20 ама се намерих и аз на теб да давам съвети за преправяне на мебели  doh дето съм боядисала два стола и една маса и погледала малко клипчета по темата в тубата... Embarassed А твоята детска стая е  Heart Eyes уникат  Heart Eyes Толкоз са впИчИтлих и рИспИктирах, че сега не смея да изкоментирам цветовите ти терзания. Но ако позволиш на мен, недостойната, колкото да се изкажа само...Според мен добре подбрано сиво би подчертало слънчевите зайчета в стаята, а не би ги туширало.

Харесва ми и зрялата ти джанка, но е малко смела замоя боязлив вкус.Аз...малко имам проблем с цветовете - знам какво искам, ма не знам как да го постигна и в крайна сметка минавам на нещо безопасно. Бледосиньото в интериора беше една малка революция за постната ми интериорна палитра, варираща от бяло та чааак до бежово  Laughing
А и от сиво до сиво има много разлика.
Ако се "светнеш" с фотошопа вземи ме светни и мен.

Аз трайно се пристрастявам към вехтошарските магазини, базарите и бълха-пазарите. Ужасна е онази другата , самоделната тема  Twisted Evil трябва да й се сложат предупредителни знаци "влизай на свой риск!!!". И палет довлякох в къщи, махни остави се, какво ми дойдедо главата   Joy Все още нямам напълно завършен продукт, но като имам ще се накипря и аз там да показвам  4470

# 624
Samuraika, ако знаеш как ме развесели  Hug

Цитат
Аз...малко имам проблем с цветовете - знам какво искам, ма не знам как да го постигна и в крайна сметка минавам на нещо безопасно
Ей това е и моят проблем!, а като знам колко съвети съм раздала, че и в темата на Нивиана чак  Blush Blush Blush

Като бях малка майка ми все се заричаше, че на следващото боядисване ще е нещо различно. И като се върнехме от гостуване при баба по случай ремонта все си беше същото светло жълто  hahaha Та затова сега съм твърдо решена, че ще пробвам нещо по-така  Wink.
Искам поне стената с масата да е тъмна и дълбока и да закачам разни цветни неща. От друга страна съм предубедена малко към боядисването само на една стена, освен ако не е по-разчупено и отворено помещение, (и  Barbabeau, това въобще не се отнася за вашия хол  Heart Eyes). Признавам си обаче, че си мисля и за по-светъл цвят, наистина има много нюанси и вече съм страшно объркана.
Фотошоша не ми помага (не че съм толкова добра), то аз една снимка не мога да направя като хората, какво остава да я ползвам за ориентация, освен това самите цветове се променят в различните часове на деня. Закачам дрехи или каквото намеря по стените и така...

Хм, още една точка (голяма) за сивото
http://lh4.ggpht.com/_4FCrQ8qkZc8/S1xZphuhZbI/AAAAAAAAAFI/Rb_YDs … 5D.jpg?imgmax=800

samuraika, за твоята къща ще чакаме всички със затаен дъх (и стискам плаци)  Simple Smile

Последна редакция: пт, 18 май 2012, 11:48 от Шанта

# 625
То тъй лесно, да даваш акъл на другите, ама като опре до твойто и глей кво става  Mr. Green
Аз съм типичен пример за същото  hahaha

# 626
  • Пловдив
Дали бихте ми дали съвети и предложения за разпределението на уредите в кухнята? Тук ви гледам имате визия.... Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig

Нарисувах една скица за да добиете представа. И сложих 2-3 уреда, но не е окончателно. Приемам всякакви мнения.http://klimentina.snimka.bg/daily/razni.140592.27265067.big Липсват ми мивка, миялна и печка (или вграден плот и фурна).

# 627
Янтра, според мен хладилника там ще ти пречи  Peace

# 628
Шанта, благодаря, ама само със стискането на палци няма да се оттървете - много разчитам на съвети  Flutter

Янтра - и аз така мисля за хладилника, щеемного неудобно там. За уредите специално трябва даси представиш движенията, които ще извършваш в кухнята, както и придвижването из самата стая. Точно там е адски неудобно за хладилник, според мен. Моето виждане,запомещението,което си дала е да развиеш работен плот от отдушника (печка или вграден плот) и натам покрай дясната стена (гледано на картинката) като включиш и колоната - плотът да я обкантва, тя да е вградена в него- разбираш ли какво имам предвид? Та там край колоната да са мивката имиялната - добре е да са една до друга , идеално е миялната да ти е отдясно на мивката - като я отвориши застанеш пред мивката да можеш да зачистваш чиниите от остатъци и да редиш направо в машината. Арката накъде води? ако е към трапезария или дневна аз бих сложила хладилника там, където си сложила пералнята- малкопо-напред, да сеизравни с отдушника. Така ще е удобно да се отскача и взима биричка,сокче, лед, десертче от хладилнка докато си в дневната, а ще е удобно и за готвещия. Пералнята и сушилнята са свързани с изводи- там ли трябва да са? Има ли начин да саедно над друго?Мисля, че така е удобно и се пести място.
Относно фурната , ако ми позволиш един съвет (ма и мен ма бива на съвети, а  Wink ), от много години съм на вариянт вграден плот и свободно стояща комбинирана фурна-микровълнова. Абсолютно всичко пека на нея - от мусака до пуйка (е, не цяло агне), кексове, курабийки и прочее. Много пести място,можеш да я сложиш дори върху хладилника с термоустойчив плот между тях, да я качиш на полица някъде и т.н. Казвам ти го, защото няма да ти остане място за долни шкафове почти никакво.
Сега загледах пак схемата - ако сложиш пред отдушника плот за готвене с шкаф 60 см, ще ти остане място за един ъглов шкаф и още една 60тка до колоната  newsm78 И мивката тогава трябва да е на ъгловия шкаф - ъглова? Дали би ти харесало? Така примерно . Не изглеждат неудобни, даже напротив, но не съм ползвала, та не знам от опит. И до ъгловата мивка - миялната.
Успех!

# 629
Подредбата се прави според дейностите:
1. Врата ( влизаш)
2. плот ( слагаш продукти)
3. мивка ( миеш ги)
4. плот ( обработваш ги)
5. печка ( готвиш ги)
Хладилникът може да се разположи по-свободно в началото или края на тази редица. Добре е да е близо и до масата за хранене, както отбелязаха по-горе, защото много продукти се вземат от него готови за употреба.
 Под/ над плотовете разполагате необходимата посуда за съответното действие ( или пералня/ миялна ... по желание). Тежките и обемни неща - долу.
Плотът за готвене да е поне 70 см, за да има място за 2 тенджери една до друга или купа + тенджера. Друг вариант е да се извършват белене, рязане и др. върху печката, но така тя се нацапва.

Общи условия

Активация на акаунт