Интериорен стил по аматьорски 5

• 82 462
  • 748
  •   1
Отговори
# 645
Сами , благодаря ти за класическия поздрав !!!! Peace Hug  bouquet

# 646
Ето една малка къща в типично кварталче. Интересни решения засветлина и обеми.Но питането ми е друго - каквомислите за комбинацията бяло и тъмносиньо за външна облицовка?
Ох че хубава къща! Голямото огледало ми е фаворит  Heart Eyes
Бих живяла с удоволствие в такава  Flutter

За комбинацията - на мен ми харесва много, особено за нашата архитектура е оригинално. По...ща ми се от прасковено, жълто и керемида по отделно и в комбинация.

# 647
За комбинацията - на мен ми харесва много, особено за нашата архитектура е оригинално. По...ща ми се от прасковено, жълто и керемида по отделно и в комбинация.
Grinning Е, за тукашната не е много оригинално, да не кажа че въгленово синкаво черното си е направо традиционно , но те разбирам за гамата от охра до пембе  Crazy - нападнала е не само къщите ми и панелките напоследък  Mr. Green

# 648
  • Пловдив
Добре, жълто-червено-ранжево не е оригинално, кафяво също. Кое е оригинално? Да почвам да си мечтая за спретната ... зелена?.....къщурка Simple Smile

# 649
Янтре, нашата /незапочната още Laughing/ ще е някакъв нюанс на бялото към сиво.
Един цвят цялата къща и без изолация, само мазилка.. Ох, след снощния
екшън на осмия етаж в блока все по-силно я искам.
Между другото преди 14 години едни съседи в селото боядисаха тяхната къща в
розово-оранжево с бели орнаменти около прозорците (с разчупената си архитектура прилича
на малка тортичка) и наскоро я загледах колко е избледнял цвета й. И не че преди е
била много красива, но с времето много грозно остарява тая къща.

# 650
  • Пловдив
Бяло и мръсно бяла са всеизвестна скука. Аз живея в бяла кооперация Simple Smile

# 651
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Мммм, екстериори........  Flutter

И аз като Вениз само мечтая за къща, но един ден..... та скоро се замислих каква бих я направила и май нещо такова ми се върти:
1, 2, 3 и 4
Иначе, жълто-оранжево-розовите вече просто ми идват в повече. По-скоро нещо като жълтеещо екрю бих избрала.

Та Самурайка, твърдо "да" за комбинацията.  Peace

# 652
  Шанта, бях в Германия, дори заминахме с идеята да не се връщаме. Ама нещо не се получиха нещата, та го обърнахме на екскурзийка и това е. Нагледах се на спретнати къщи и кооперации и тъй като няма как да им снимам интериорите, нащраках сума ти и екстериори. Обичам облицовките с камък и дърво, не толкова боя. Ако трябва да е само цвят вероятно някакво сиво-зеленикаво с бяло.
http://picbg.net/img.php?file=091d41102505a7c6.JPG
http://store.picbg.net/pubpic/5A/AB/5f6f07706fa15aab.JPG
http://store.picbg.net/pubpic/CC/CE/91072b1286a1ccce.JPG

# 653
Ели , ако не е много лично били споделила кое те разочарова в германия ?
И снимките от кой град са ?

# 654
Бяло и мръсно бяла са всеизвестна скука. Аз живея в бяла кооперация Simple Smile

Ами аз не мисля че всички къщи трябва да са оригинални и различни, напротив. За да изглежда един град спретнат е добре да има стил и някаква типичност, която характеризира региона. Мисля че и Нивиана беше споманавала някъде нещо в нейната тема - у нас къщите са бели по традиция, в Прованс са екрю със сини капаци, в Англия - с тухли и камък...Всяко място си има облик.
В България в последните години няма облик...но ако тренда продължи ще е нещо като мутробарок с възрожденски елементи и ще е много стилно  Mr. Green

# 655

Ами аз не мисля че всички къщи трябва да са оригинални и различни, напротив. За да изглежда един град спретнат е добре да има стил и някаква типичност, която характеризира региона. Мисля че и Нивиана беше споманавала някъде нещо в нейната тема - у нас къщите са бели по традиция, в Прованс са екрю със сини капаци, в Англия - с тухли и камък...Всяко място си има облик.
В България в последните години няма облик...но ако тренда продължи ще е нещо като мутробарок с възрожденски елементи и ще е много стилно  Mr. Green

E и в италия са си типични . Peace

# 656
  Гледах и немски селца в Бавария и Есен - толкова са различни. Едните всички са със сиви покриви с пластини, които се застъпват, другите са оранжеви. Но да, дъщеря ми каза, че не е само въпрос на избор, има изисквания към фасадите и облика на един град или  село, недопустимо е разностилие и разноцветност.
 Марктит, не точно ме разочарова, прекрасно е там, но не мога да преживявам с рисуване. А аз ще умра, ако не рисувам. Затова се върнахме.
 В Мюнхен и Франкфурт бяхме - различни и красиви в различието си градове.

Последна редакция: вт, 22 май 2012, 18:06 от Елинор 777

# 657
  • Варна
 Обичам облицовките с камък и дърво, не толкова боя.
+1! Може и фасадни тухли също. Като гледам на какво заприличват мазилките, особено тук в града от смог и прахоляк, а като се и напукат.... Simple Smile В къщи мазилката е в окаяно състояние и обмислям какво да правя с минимум средства, ама незнам за такъв вариант. Иска ми се някаква облицовка да и удрям маркуча от време на време и да забравя за изронена и напукана мазилка, избеляла и замърсена... Засега най-приемлив ценови вариант е необработен гнайс.
Много ми харесва обработен врачански камък или травертин.
За дървена облицовка само съм гледала за кедрови и някакви други екзотични, за морския климат във Варна го изключвам като вариант.
Всъщност най-евтино е с мозайка, няма да повярвате, но бяла мозайка с бял цимент с оставени хоризонтални фуги - учудващо добре изглежда. Там проблемът е, че почти не са останали добри майстори, които да я работят. Ще потърся снимка на къщата на моя близка при нея направиха цокъла по тази идея.

# 658
  • Варна
pina виж каква крушка има в продавалника Simple Smile
http://prodavalnik.com/photos/ad/6244369/2/

# 659
Здравейте, момичета! Събирам идеи за обзавеждане на трапезария. Разглеждам из инернет, но не мога да намеря онагледяване на това, което ми се върти в главата. Цветът на стаята ще е светло бежово/ шампанско. Смятам да има един шкаф, над който да има закачено огледало. Може би и някаква витрина. За цвят на мебелите харесвам по-светлите. Неяснотата ми е масата и столовете. Изобщо не ми харесват тези стандарнтите маси и столове, които се продават масово. Представям си бяла маса и столове, на които да сложа калъфи. Точно калъфите да са акцент, например на райе с цветове тъмно сиво, тюркоаз , бяло, тъмно лилаво ... нещо от този сорт. Търся по-скоро модерен вид. Как ви се струва идеята? Ако някой може да предложи снимки, ще съм много благодарна.

Сетих се да ви покажа един сайт на който попаднах: http://initodesign.com/residential.php
Харесва ми, че всичко има собствен почерк.

Последна редакция: ср, 23 май 2012, 11:51 от skica

Общи условия

Активация на акаунт