Каква е вината на Фатмагюл ?(Fatmagül'ün Suçu Ne ?)~ 84

• 58 376
  • 721
  •   1
Отговори
# 90
  • София
За Облака:
 Ех, колко много сте обсъждали Облака, а аз съм изпуснала. Дано не възразите да се включа чак сега.
Първо искам да подчертая, че мненията на miranda78 много ми допадат, горе долу се препокриват с всичко, което си мисля и аз...
Второ, този филм мисля, че ще не си изясни чак когато свърши! Малко ми е объркан и ме кара самата аз да се обърквам...
Но все пак, ето мнението ми,а понеже дългичко го слагам в скрит текст:
Скрит текст:
Моето мнение е/като майка, защото и аз съм майка/, че никога няма един единствен фактор който да определя възпитанието на децата. Освен това всеки фактор се отразява много различно върху различните характери. В този ред на мисли, Мустафа и Яшар са два много различни образа, тъй като и двамата са много различни като характери, а и животът им се е стекъл различно. Да не говорим, че Яшар е мъж, със споделена любов, той обича и има най-големият "ангел" във филма, докато Мустафа...има една невъзможна любов...
Отношенията Мустафа - Нарин. Ясно е, Мустафа е болен от любов, влюбен до болка, същността и душата му е любовта към Нарин. Това определя повечето от действията му, всъщност определя възприятието му на всичко. Да, деспотичен е, да, жената за него трябва да е тиха и смирена... Това е така. Но както никой не може да ви обеди вас, че Нарин и Мустафа не биха били щастливи заедно, така и мен никой не би могъл да ме обеди, че и обратното не е възможно. Тези причини, които изтъквате за мен са непонятни. За мен всичко е Любов, а когато я има любовта никой не може да каже между двама души, кога и как настъпва щастието и мира.
Най- голямата загадка за мен е отношението на Нарин към Мустафа. Сравнявам нощта, в която той взе "честта й" и нощта, в която я изнасили съпругът й. Помислете за различната й реакция... Да, когато беше с Мустафа беше примирена, беше отчаяна, но защо не реагира, в противовес на всички нейни думи и действия към него?
Ще ви кажа нещо!Според мен тази жена никога не си е позволявала да мисли за любов между нея и Мустафа. За нея това е грях-първо те са братовчеди, второ не й е даден шансът сама да го пожелае.Отвлечена е насила,което определя отношението й в зародиш.
Не случаен, според мен е и  погледът й. Забелязвате ли, как го гледа? Не го гледа с омраза, а предизвикателно. Като, че сякаш казва : "Няма да ме имаш никога", с което го разпалва още повече. Така ли гледа жена, която мрази, която изпитва безразличие? Аз не бих гледала така,определено!Дори самият Мустафа й го каза- Не ме гледай по този влудяващ начин.
Сердар за Нарин е тази любов, която всяка жена би искала да има. Тя трябва да обича такъв мъж, такъв мъж е редно да е нейната любов...Но думи като "трябва" и "редно" в любовта са безсмислени.Нарин харесва Сердар и защото е пълната противоположност на огнения Мустафа.Но Нарин е една неосъзната за мен жена, неузряла все още.Тук е голямата грешка на Мустафа към нея-той никога не й е позволил сама да се влюби в него, да порасне и сама да го забележи.
Аз вече писах- ще изпитам истинско удовлетворение от филма, не ако Нарин и Мустафа се съберат и открият един за друг. По -вълнуващият момент за мен е израстването на образа на Мустафа Булут. Осъзнаването на всичките му грешки, на грешните му позиции към жените и най-вече начинът по който обича. Ако Мустафа израстне, което според мен вече се случва, до такава степен, че да разбере собствените си грешки, за мен това ще е истиският хепи енд.

Малко объркан е постът ми, за което се извинявам! Както и за това,че се получи толкова дълъг!

п.п. Доктор Сердар ще умре???????? Така ли????

Последна редакция: сб, 03 мар 2012, 21:23 от Л_Д

# 91
Л_Д - Имаш интересно тълкувание на връзката на Мустафа и Нарин....Не се бях замисляла в такива детайли. И трябва да призная, че има резон в това, което пишеш. Нарин винаги казва "Обичам те като брат" , "помниш, като съм се родила" и сякаш си забранява да мисли за него по друг начин, освен като за роднина. Показателно е и това, че не го излъга за детето, а отговори уклончиво. Впрочем без да съм гледала епизодите напред, съм убедена, че той ще разбере че е бащата.

# 92
  • Разград

Beren Saat ile birlikte 32 ünlü kadının kamera karşısına geçtiği “KANATLANDILAR” fotoğraf sergisi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde açılacak.

# 93

Момичета , днес прочетох едно излияние в Пепел от рози... Момичетата направиха паралел с по-леки случки в живота си.., това ми напомни , че на 20 години ме нападнаха във входа пред вратата на апартамента ни...  Четири етажа ме гониха и накрая ме хванаха с кални ръце - радвам се , че не изгубих дар слово и се развиках...Тази случка ме караше пет години да не смея да ходя сама в тъмното , да подскачам като се зададе мъж на среща ми и още много подобни последици...  Направете разлика между моето и на Фатмагюл преживяно - даже мисля , че две години е прекалено малък срок да допусне интимно мъж до себе си...!? ooooh!

nelka123, ужасно е!  Sad
И аз съм на мнение, че на ФГ й трябва време, за да преодолее преживяното, да приеме К изцяло и безрезервно, за да се стигне до интимност.

# 94

Beren Saat ile birlikte 32 ünlü kadının kamera karşısına geçtiği “KANATLANDILAR” fotoğraf sergisi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde açılacak.
Доколкото разбрах Берен се снима във фотосесия за 8 март  Simple Smile

# 95
За Облака!
Л_Д наистина и аз се надявам Мустафа да промени мнението си за жените. Дано това да се случи! И на мен ми прави впечатление, че твоите изказвания доста се припокриват с моите разсъждения за Облака.

# 96
  • София

Момичета , днес прочетох едно излияние в Пепел от рози... Момичетата направиха паралел с по-леки случки в живота си.., това ми напомни , че на 20 години ме нападнаха във входа пред вратата на апартамента ни...  Четири етажа ме гониха и накрая ме хванаха с кални ръце - радвам се , че не изгубих дар слово и се развиках...Тази случка ме караше пет години да не смея да ходя сама в тъмното , да подскачам като се зададе мъж на среща ми и още много подобни последици...  Направете разлика между моето и на Фатмагюл преживяно - даже мисля , че две години е прекалено малък срок да допусне интимно мъж до себе си...!? ooooh!

nelka123, ужасно е!  Sad
И аз съм на мнение, че на ФГ й трябва време, за да преодолее преживяното, да приеме К изцяло и безрезервно, за да се стигне до интимност.

И аз казвам,че е ужасно преживяване,аз съм писала и в по-стари теми,но повярвайте ми преодолява се..........и когато в живота ти се случи нещо много по-ужасно-родителите ми починаха един след друг от страшната болест...тогава онази нощ избледня и почти я забравих,сега за мен най-тъжното нещо е загубата на мама и татко.Съжалявам,че ви натъжавам може би,но това е истината за мен,а след изнасилването ако до теб имаш такъв чудесен мъж до себе си,то интимността ще си дойде скоро...... Hug

# 97

Ето погледа на влюбена и желаеща любимия Фатма .
Берен не го е показала с Керим
/никой не очаква креватни изпълнения /

# 98
  • Разград
Sen İste ENGİN AKYÜREK

# 99
Л_Д Нарин никога не е казвала, че мрази Мустафа. Напротив, тя го обича, но като братовчед. Тя се моли за душата му, иска той да намери мир и спокойствие. Тя е загрижена той да не извърши грях. Но тя не го приема като съпруг. Първо, защото чувствата и са сестрински, и второ, те са роднини и според нейния Бог, това е грях.
Тази сутрин в поста си цитирах думи от еп. 4, които номагат да се разбере поведението на Нарин, сега пак ще ги добавя:
Скрит текст:
Тук е центърът на самотата, страха и отчуждението. Тук има господари и роби. Такива, които убиват, и такива, които умират. Има и такива, готови да сведат глава, за да останат живи. Има ли тук справедливост? Не. Нарин прилича на крехка клонка. Тя се бори за живота си на жена на място, където насилието е общоприето. На място, където е заобиколена само от мъже. Тя кротко чака тяхното решение, дали ще живее или ще умре. Със ситни крачки, върви напред. Приела е тази несправедлива съдба, само за да не пострада семейството и. Приела е насилието на съпруга си Мустафа като своя съдба. Единственият и подслон са нейните молитви. Разтваря сърцето си единствено пред високите облаци..................................Но как да изчистиш мините, които са в сърцата на хората и могат всеки миг да избухнат.
Желанието ти Мустафа Булут да израстне, ще се сбъдне. Има развитие на образа му. Мисля си, че Нарин променя себе си, променя и него.

# 100
evelin благодаря ти, щом казваш, че ужасното преживяване може да се забрави, значи и ФГ ще го забрави. Значи е естествено да очакваме романтични сцени. Дано са щастливи най-после!

# 101
  • софия
evelinHug

# 102
Лелеее започнах да гледам Ако бях облак,още от първите 5 мин сърцето ми затоптя силно.А  Мустафа Булут /Енгин/ е голям симпатяга с мустак Grinning Благодаря на тези който ми го препоръчаха,страхотен е.

# 103
Компанията се увеличи както забелязвам, пообсъдихме/хте и ФГ и Облака... Обаче всички седим на балкона и чакаме, чакаме, познайте каквооо....ех това си е направо садистично истезание ...

# 104
  • София
ValentinaP,freespirit-и аз ви благодаря!!!

Общи условия

Активация на акаунт