Трудова борса и обезщетение

• 250 389
  • 1 706
  •   1
Отговори
# 1 575
  • София
Аз съм към уникредит и досега винаги преди 9 часа ми ги превеждат .

# 1 576
  • София
Някой пробвал ли се е за бърз кредит (знам че ДСК може да даде кредитна карта, но от тези които стават само на ПОС терминал се плаща). Ако имаш 5-6 месеца - би следвало да ти дадат Peace

# 1 577
  • Бг
Здравейте,
обезщетението ми за безработица е до 31.01.2018. Днес отидох до НОИ да ми оформят трудовата книжка и ми казаха, че е рано и че щом нямам нова работа ще ми я оформят най-рано на 15-ти. Това, че е рано вярно ли е?

Вече не оформят обезщетението в ТК.

# 1 578
Здравейте,
обезщетението ми за безработица е до 31.01.2018. Днес отидох до НОИ да ми оформят трудовата книжка и ми казаха, че е рано и че щом нямам нова работа ще ми я оформят най-рано на 15-ти. Това, че е рано вярно ли е?

Вече не оформят обезщетението в ТК.

Благодаря за отговора  bouquet

# 1 579
Здравейте. Сигурно е коментирано, но как да изчета 100страници Simple Smile

В момента съм на борсата след напускане по взаймно съгласие. Ако след това започна работа, но нещо не ме удовлетворя и напусна или ме съкратят имам ли право отново да на парично обезщетение? Или ако почна работа преди да са ми изтекли 4-те месеца промерно? 

# 1 580
  • София
След напускане по взаИмно съгласие и ако новата работа не ти хареса - може да си доизкараш до 4те месеца. Ако вече са минали следващо обезщетение ще вземеш след 3 години.

# 1 581
След напускане по взаИмно съгласие и ако новата работа не ти хареса - може да си доизкараш до 4те месеца. Ако вече са минали следващо обезщетение ще вземеш след 3 години.

Благодаря.

# 1 582
Има ли някой работещ в БТ..искам да помоля да ми пише на лични за съвет и насоки  Embarassed

Става дума за регистрация в БТ на лице като безработно, без право на обезщетение, но от там са го подвели, като са му дали да подпише насочващо писмо, без да му обяснят, че не е задължително да подписва същото. Работодателят не е съгласен да отбележи, че човекът е неподходящ. Работата е поз квалификацията му, пътува се до съседен град...изобщо неизгодна. Запознах се, че от БТ са си вързали здраво гащите и почти не намирам полезен ход, но все пак се надявам и на вас ...  Blush

# 1 583
Аз не работя в БТ, но не разбирам какъв е проблема тук.
Първо казвате, че лицето е регистрирано, но без право на обезщетение.
Защо просто не откаже?
Дори при регистрация с право на обезщетение има възможност за отказ.

# 1 584
При отказ прекратяват регистрацията на основание чл. 20, ал.4, т.3 от ЗНЗ...това е проблема.

# 1 585
  • до най-прекрасния мъж
Не се ли изискват 3 отказа? Такива спомени имам, извинете ме, ако греша.

# 1 586
Аз почнах работа, като подпиша трудовия договор къде да вървя в БТ или НОИ да ми спрат обезщетението. И доколкото разбрах, ако нещо не ми хареса тази работа  мога да си се върна на борсата.

# 1 587
1. Първо в БТ, после в НОИ.
2. Можеш.

# 1 588
Мерси, мила!

# 1 589
  • някъде
.

Последна редакция: пт, 23 фев 2018, 11:36 от D S

Общи условия

Активация на акаунт