Трудова борса и обезщетение

• 250 480
  • 1 706
  •   1
Отговори
# 1 395
  • Тук и там
Здравейте,
надявам се да пиша в точната тема  bouquet
Моля за информация, ако някой може да помогне: Подисах предложение от работодателя си да бъда освободена по чл. 331 срещу договорено обезщетение. Договора ми приключва на 30.12.2017.

Днес прочетох за следните промени:

От 01.01.2018 г. безработните лица, чиито правоотношения са били прекратени по чл. 331 от КТ (по инициатива на работодателя срещу уговорено обезщетение), получават минималния размер на паричното обезщетение за безработица за срок 4 месеца. До тази дата получаваха в пълен размер и за целия срок, за който се полагат според стажа.

Може ли някой да ми каже при трудов стаж над 18 години /осигуряване на реална заплата/, ще имам ли право на 12 м. обезщетения от БТ или само на 4 месеца, съгласно новите промени ?

Планувах да си почина половин година, да изкарам курсове, за които нямах време, докато тичах на работа  Peace

Притеснявам се, че ще ми се объркат плановете, защото на Борсата ще се регистрирам в първата седмица на януари.

Ще съм благодарна ако някой може да внесе яснота по този мой въпрос.

Предварително благодаря на отзовалите се  Peace

# 1 396
хаха режат отвсякъде. закривай НОИ.

# 1 397
Здравейте,
надявам се да пиша в точната тема  bouquet
Моля за информация, ако някой може да помогне: Подисах предложение от работодателя си да бъда освободена по чл. 331 срещу договорено обезщетение. Договора ми приключва на 30.12.2017.

Днес прочетох за следните промени:

От 01.01.2018 г. безработните лица, чиито правоотношения са били прекратени по чл. 331 от КТ (по инициатива на работодателя срещу уговорено обезщетение), получават минималния размер на паричното обезщетение за безработица за срок 4 месеца. До тази дата получаваха в пълен размер и за целия срок, за който се полагат според стажа.

Може ли някой да ми каже при трудов стаж над 18 години /осигуряване на реална заплата/, ще имам ли право на 12 м. обезщетения от БТ или само на 4 месеца, съгласно новите промени ?

Планувах да си почина половин година, да изкарам курсове, за които нямах време, докато тичах на работа  Peace

Притеснявам се, че ще ми се объркат плановете, защото на Борсата ще се регистрирам в първата седмица на януари.

Ще съм благодарна ако някой може да внесе яснота по този мой въпрос.

Предварително благодаря на отзовалите се  Peace

Хубаво си направи справката, защото 4 месеца на минимално осигуряване е изключително малко!

# 1 398
Освен да се опиташ да се регистрираш на 30-ти... Но пък сигурно ще е голяма навалица, ако и други разберат за тези промени...

# 1 399
Много гадна промяна! Rage

# 1 400
Ако дговорът ти приключва на 30-ти, то няма как да се регистрираш в 2017 освен на 31-ви, който е неработен ден. Така че най-вероятно ще те хванат промените. Явно вече отвсякъде цепят стотинката...

# 1 401
Ако ѝ дадат ТК същия ден, може.
Аз съм го правила.

# 1 402
Успех, то всъщност и 30-ти е в събота, как така на 30-ти свършва договора, имате работни дни в събота по принцип?

# 1 403
Значи не става, щом е събота.

# 1 404
  • до най-прекрасния мъж
Освен да преправят датите и да Ви изготвят нови документи и договорът Ви да свърши на 28.12, та да се регистрирате на 28 или 29.12, които са работни дни.
Друг начин не виждам. На 30 и 31.12 никой няма да работи.

# 1 405
  • Тук и там
Освен да преправят датите и да Ви изготвят нови документи и договорът Ви да свърши на 28.12, та да се регистрирате на 28 или 29.12, които са работни дни.
Друг начин не виждам. На 30 и 31.12 никой няма да работи.

Явно това ще е единственият вариант...
Направо съм в шок - за пореден път се убеждавам, че в нашата мила родина приятните изненади нямат край...
Утре ще опитам да поговоря - стискайте палци.

# 1 406
Това е култово. Народа не просто спи. Той дори одобрява. Няма такъв строй просто. Ким Чен некой си пасти да яде.

# 1 407
  • Варна
Здравейте.Аз също одобрявам новите промени защото в крайна сметка това е напускане с ваше съгласие.Нещо като взаимното съгласие,но за разлика от напусналите по чл.325 ал.1 т.1 получавате все пак минимум четири заплати. Това,че чл.331 беше изключено от основанието за минимална борса не беше справедливо и по скоро беше пропуск на законодателя

Затова и моя съвет е да ви освободят през декември месец.Така дори да се регистрирате януари ще имате право на пълна борса.Водеща е датата на прекратяване

# 1 408
  • София
Може би промените влизат в сила за освободените след 01/01/2018 по въпросния член.
30/12 е събота, няма как да Ви освободят тогава.
Срока за регистрация в БТ е 7 дни, така че ако новите правила влизат в сила от НГ, то освободените през старата и спазили срока би трябвало да се "таксуват" по старите правила .

# 1 409
Освобождаване по чл.331 не винаги означава, че имаш избор, независимо, че се води по взаимно съгласие.
При нас закриха локацията. И да искаш да останеш, няма къде.

Общи условия

Активация на акаунт