МБАЛ Дева Мария, кв. Ветрен, Бургас - тема 10

• 65 098
  • 742
  •   1
Отговори
# 630
  • в кукувиче гнездо
Още едно въпросче-кога поставят катетъра  при секцио,преди или след като ти сложат упойката и кога го махат,боли ли,и прави ли се клизма при секцио?
Аз помолих анастезиологът да ми сложат катетъра след като ми сложат упойката - раждала съм със спинална - и така стана. Въпреки че една нахъсана сестра беше готова да ми го сложи в предродилна, докато ми слушаха тоновете, аз й казах, че имам уговорка с анестезиолога за след това. Д-р Янев дойде, потвърди и ми пести едно неприятно усещане. Нямам представа защо не практикуват при всички, които не раждат с пълна упойка така, а ги мъчат с тия катетри..

# 631
  • Ямбол
Това е доста успокоителна новина за мен,аз съм много страхлива и немога да търпя на болка,дано и при мен да се съгласят  Simple Smile

# 632
  • в кукувиче гнездо
Няма проблем да не стане, ако ще раждаш с местна, а не с пълна упойка. При пълна го слагат предварително, за да не губят време после, защото бебето трябва да бъде извадено до пет минти след слагане на упойката. Разбери се педварително с доктора. Дано да ти се падне Янев, най-добрият и човечен лекар, кгото познавам. След упойката, която ми постави перфектно, не съм имала нито главоболие, нито ми се е гадело, нито ме е боляла главата, нито ме е тресяло. Нищо от редовните последици от упойки. Да не говорим, че преди да ми я сложи обезболи мястото и не съм усетила нищо. Златни ръце има този човек.

# 633
  • Ямбол
Мисля да съм с пълна,едва ли ще мога да издържа ако не е пълна  Sad

# 634
  • Бургас
Момичета, имах записан час за ФМ при Хубчев за неделя, но ми го отложиха за четвъртък. В четвъртък ще бъда 14г.с.+2д. Нали ранната ФМ се прави най-късно до 13 г.с.+6д. Питах момичето по телефона за това, ама тя каза, че нямало проблем. Все пак кажете ми и вие мнение?
Другият вариант е да се запиша при Драгнева в понеделник. Вие какви впечатления имате от ФМ при нея? Успява ли да види всичко?

# 635
Момичета, имах записан час за ФМ при Хубчев за неделя, но ми го отложиха за четвъртък. В четвъртък ще бъда 14г.с.+2д. Нали ранната ФМ се прави най-късно до 13 г.с.+6д. Питах момичето по телефона за това, ама тя каза, че нямало проблем. Все пак кажете ми и вие мнение?
Другият вариант е да се запиша при Драгнева в понеделник. Вие какви впечатления имате от ФМ при нея? Успява ли да види всичко?

Първо не мисля, че момичето по телефона е наясно с каквото и да е Wink А инъче мисля, че всички които правят ФМ тряба да са наясно, така че както си прецениш ти. Аз бях 5 месец като ходих на 4Д и ФМ.

# 636
  • By the sea

Остани си при Хубчев и не се притеснявай въобще.2-3 дни нямат никакво значение, бебчо щом си е на място всичко ще му се види Simple Smile Hug

# 637

Е значи, ще трябва да изтърпиш поставянето на катетъра преди това  Peace  Един съвет от мен /като раждала и с двете упойки/: страх не страх, по-добрия вариант е спиналната упойка. Няма да имаш време да се страхуваш, ще извадят толкова бързо бебчето, че изобщо и през ум няма да ти мине за страха от толкова други положителни емоции!

# 638
  • у дома
Сигурна ли си, че инфаркт? Една мама беше писала за операция на ръката...Не мисля, че след инфаркт би се върнал на работа месец по-късно...Дано да е добре!
Ами, тука в темата го четох  Rolling Eyes

# 639
  • в кукувиче гнездо

Е значи, ще трябва да изтърпиш поставянето на катетъра преди това  Peace  Един съвет от мен /като раждала и с двете упойки/: страх не страх, по-добрия вариант е спиналната упойка. Няма да имаш време да се страхуваш, ще извадят толкова бързо бебчето, че изобщо и през ум няма да ти мине за страха от толкова други положителни емоции!
Точно казано! Какво значи да не издржиш? Няма такова нещо. Дори и пак да ме линчуват тук ще кажа, че е хубаво човек да се информира добре преди да си сложи пълна упойка. За всички рискове, които носи тя за здравето на бебето и на самата майка. Няма да навлизам в подробности.

# 640
  • By the sea
Сигурна ли си, че инфаркт? Една мама беше писала за операция на ръката...Не мисля, че след инфаркт би се върнал на работа месец по-късно...Дано да е добре!

Не един, а тъкмо почти 3 месеца...Г-н Абумелих също го потвърди на една от лекциите преди време. Не виждам какъв е проблемът да води ЖК, това, че е имал здравословни проблеми не го прави наполовина професионалист.Peace

# 641

Да и аз, но после една бъдеща мама беше писала друго...

# 642
  • Burgas, Bulgaria
правилно сте прочели , доктора имаше проблем със сърцето ,но слава Богу вече е на работа, надявам се с облекчен режим  Hug Hug Hug Hug

# 643
Това е доста успокоителна новина за мен,аз съм много страхлива и немога да търпя на болка,дано и при мен да се съгласят  Simple Smile
Ако те заболи, то ще е само за секунда, толкова отнема слагането. В същност усещането е леко бодване, не е чак болка и то само ако се стиснеш и не си отпусната. Други мами дори не са усетили слагането. 

# 644
Здравейте,  дали е възможно накой от болницата да публикува графика на лекарите за месец август. Преди го имаше редовно, скоро не съм посещавала форума, да не би вече да няма практика да се публикува?
Подобна информация не можах да открия и на сайта. Предстоят ми доста пътувания и ще е по-удобно, за да реша кога да дойда за преглед. Предварително Ви благодаря за съдействието!

Общи условия

Активация на акаунт