МБАЛ Дева Мария, кв. Ветрен, Бургас - тема 10

• 65 156
  • 742
  •   1
Отговори
# 75
А на мен ми е интересно, кога за пръв път ти дават бебчето при нормално раждане, дали ти го слагат веднага на теб или първо го почистват и обдишват. Кога ти го оставят за постоянно?Пъпната връв веднага ли я режат т.е. оставят ли я известно време да пулсира?
Подробности за това дали ти го дават на теб като не е почистено не зная. Но за постоянно ти го носят когато те качат в стаята, до колкото зная 2 часа след раждането. И за пъпната връв не мога да ти отговоря... Аз също мисля да раждам веднага, не погледнах имаш ли лентичка и в коя седмица си, но ще разкажа след това как е било...

# 76
А на мен ми е интересно, кога за пръв път ти дават бебчето при нормално раждане, дали ти го слагат веднага на теб или първо го почистват и обдишват. Кога ти го оставят за постоянно?Пъпната връв веднага ли я режат т.е. оставят ли я известно време да пулсира?
Подробности за това дали ти го дават на теб като не е почистено не зная. Но за постоянно ти го носят когато те качат в стаята, до колкото зная 2 часа след раждането. И за пъпната връв не мога да ти отговоря... Аз също мисля да раждам веднага, не погледнах имаш ли лентичка и в коя седмица си, но ще разкажа след това как е било...
когато родих го оставиха в родилното с мен,но не да го гушкам а само да го гледам Simple Smile после като ме качиха в стаята веднага го донесоха и го взимаха през 3 часа за смяна на памперс

# 77
Здравейте!Термина ми е за 4.04.2012г и вече подадох заявление за нормално раждане в ДМ към което включих 2-те изследвания за бебето.Като осигурени неща от болницата бяха отметнати - закуска,обяд и вечеря,както и хавлии,нощници и чаршафи,НО преди 5 дни моя приятелка роди и ми сподели,че храната си я заплатила а останалите неща ги нямало.Моля за малко разяснение - какво наистина е включено- искам да бъда подготвена,благодаря Ви предварително Peace

# 78
Ketunkа как така другите неща ги е нямало? Нямало е хавлии, нощници и чаршафи ли??? Ако е така, моля от болницата да ни осведомят за да можем да се подготвим.
А за храната, до колкото ми е известно на мен се заплаща разликата, понеже от здравната каса поемат само 3 лв. на ден.

# 79
Цитат на: The Flower в Съб., 10 Март 2012, 21:40
След като го извадят го почистват и увиват и ти го дават за малко да го гушнеш, след това го оставят да лежи близо до теб докато минат 2 часа от раждането. След това ви качват заедно с бебо в стаята, него го взимат за 5 мин. да го изкъпят и ти го носят за постоянно. Взимат го само за смяна на памперса и вечер за къпане. А за пъпната връв мисля, че веднага я режат.
Ketunka наистина се доплаща за храната, нощници и чаршафи има и когато поискаш ти ги сменят. При мен хавлии нямаше и аз си носех, но после чух от други майки, че ако си поискаш хавлия ти дават.

# 80
Аз също останах изненадана-в заявлението е описано достатъчно ясно,че е включено а по думите на приятелката ми не е така.Това за храната също не го знаех - там има отметка и всеки би си помислил,че е осигурена както е пояснено по-горе.Разбирайте,че не правя проблем - просто искам да съм наясно и каквото си пише да го видя в действителност а ако го няма-да си го набавя предварително без неприятни изненади ...

# 81
Ketunka наистина се доплаща за храната, нощници и чаршафи има и когато поискаш ти ги сменят. При мен хавлии нямаше и аз си носех, но после чух от други майки, че ако си поискаш хавлия ти дават.

Благодаря за информацията Peace

# 82
Ах ,ставам досадна ,но избирахте ли си анестезиолог?Анестезиолог е много важен при операция ,а пък аз не познавам никой Sad
На мен също ми се падна на смяна д-р Янев! Страхотен, спокоен, усмихнат - чувстваш се в сигурни ръце! А на консултация ходих при д-р Милушев (пак не съм избирала кой да е на смяна) и той подходи много професионално, обясни ми плюсовете и минусите на двете упойки. Бях качила 24 кг. и имах отоци по краката (не знам защо е важно, но обърна много внимание на това), та се притесняваше дали ще нацелят къде да бучнат за спинална, защото съм ниска, а съм качила доста. Та той препоръча пълната. Но пак каза, че избора е само мой. Много зависи и от психиката. Как ще си на самия ден, как ще приемаш случващото се и такива неща. Аз се познавам добре, докато ме вкарат в операционната бях усмихната, но там ми увиснаха ъгълчетата на устата  hahaha.....затова избрах пълната и не съжалявам.

# 83
  • Където морето целува небето...
Здравейте!Термина ми е за 4.04.2012г и вече подадох заявление за нормално раждане в ДМ към което включих 2-те изследвания за бебето.Като осигурени неща от болницата бяха отметнати - закуска,обяд и вечеря,както и хавлии,нощници и чаршафи,НО преди 5 дни моя приятелка роди и ми сподели,че храната си я заплатила а останалите неща ги нямало.Моля за малко разяснение - какво наистина е включено- искам да бъда подготвена,благодаря Ви предварително Peace
Аз родих преди 20 дни и всички неща си ги имаше - чаршафи и калъфки, нощници, чехли и еднократни чаршафи дават когато си поискаш (също и лигнин, ако желаеш да ползваш). Единствено незнам за хавлиите, тъй като си носих мои и не съм искала. За храната се доплаща ако се надвиши сумата по ЗК, но не мога да кажа колко беше сумата.

# 84
Благодаря на родилите вече момичета за споделения опит относно естественото раждане. Сега когато имам информация е съвсем различна картинката Wink.

# 85
Искам да попитам - в болницата с каква марка козметика се третира кожата на новородените и съответно препоръчително ли е да се продължи със същата и след изписването?
И ако позволите още един въпрос - предлагат ли се услугите на фотограф, който може да се наеме за самото изписване (допускам, че не, но все пак да си попитам  Wink )?

В болницата се използват козметика и адаптирано мляко на HIPP и вашите бебенца са доволни от тях  Hug
При отварянето на болницата наистина се предлагаше такава услуга за заснемане на изписване. Сами разбирате, че това няма как да се поддържа при така намалените цени за раждане. Самото изписване се извършва в отделна зала (която се намира точно до детския кабинет) и сте отделени от потока на болницата. Има много фирми, които предлагат услуга за фотозаснемане и могат да се наемат за случая.
По отношение на храненето, всяка родилка има определен дневен порцион. Ако сумата за хранене на ден надвиши тази сума, то разликата се поема от пациента.

# 86
Здравейте!
И аз съм се ориентирала за раждане към тази болница, термина ми е 27.06.2012г, имам момиченце на 4г7м и сега пак очаквам госпожица  Grinning

# 87
anipalaz благодарим за информацията, значи има къде да се правят снимки с новото популнение на семейството Simple Smile
Искам да попитам кога са часовете за нормални посешения, при положение, че мамите на са заплатили за неограничени?

# 88
  • Бургас
Ах ,ставам досадна ,но избирахте ли си анестезиолог?Анестезиолог е много важен при операция ,а пък аз не познавам никой Sad

reni72, не си досадна въобще, просто си бременна, а когато жените сме в този период сме по-любопитни отвсякога и по-притеснени, всички те разбираме, не се притеснявай да питаш... затова сме тук за да си обменяме информация. За анестезиолог, аз не си избрах. Падна се на смяна д-р Янев - много ведър и спокоен лекар! Аз предварително си бях с убеждението, че искам пълна упойка, защото съм много страхлива и исках да заспя и да не усещам нищо. Така и стана. Когато се събудих ми съобщиха, че съм мама на две сладурчета, които сега вече са големи момчета - година и три месеца ще правим скоро, и са ми страшни бандюги, но да са ми живи и здрави:)

# 89
Слава Деси багодаря ти за разбиране ,наистина забелязах ,че станах много пъти по чувствителна и за нещо малко мога да се разплака.Аз също сигурно ще съм с пълна упойка ,защото съм страхлива Embarassed и ако нещо непредвиденно стане по добре не знам на операционната маса .Синчетата ти да са живи здрави и да растат на радост на мама .Като поотраснат ще видиш колко весело е с тях ,все нещо измислят и говорят...

Общи условия

Активация на акаунт