Отговори
# 135
  • у нас
е това се казва женско мислене и асоциация Wink Joy hahaha Joy Joy

# 136
Здравейте,

Рали,за сандалките - онзи ден пробвах Ивайло с едни отворени сандали вкъщи, да видя дали вече може да ходи. И.. не му беше удобно, спъваше се, одраска се. Та май и тази година ще търся затворени. Но Рая ако е по-кротка и ако не тича много много навън като нашият бяс,може и да са и удобни. Simple Smile

Аз пък да ви се оплача,Иво ми счупи капака на лаптопа и не се застопорява, само подпрян на нещо мога да го държа. Огледах се за нов лаптоп, и този да му го подаря,ама пусто все супер скъпи (около 2000лв) си харесвам. Та май ще си остана с този,от толкова претенции Simple Smile

И още да се оплача,преди няколко дни мъжа ми вика,Иво има черна точка на единият зъб. Дали е кариес? Пипна го и Иво подсккочи. Сви ми се сърцето,представих си машинки,зъболекари,писъци. Взех четката му за зъби и петънцето падна. Оказа се,че е от киселата краставичка която беше ял,нали има едни черни топченца подправки. Леле, как си отдъхнах Praynig
Но в тази връзка,четох за разни гелчета,които предпазвали от кариеси. Някой знае ли нещо по въпроса? И аз и баща му сме зле със зъбите, и какво мога да направя,за да го предпазя малкия?

# 137

Пловдивчанки и другите, които сте наблизо... В петък ще има отворени врати в поделението в Граф Игнатиево - ще има демонстративни полети и т.н.т... Търся си компания hahaha

Първоначално се изкуших, но после прецених, че сигурно ще се поизнервим в навалицата и смятам да отложим.  hahaha

Щица, честита бременност от най-новия член на бандата!   bouquet Дано все така леко изкараш до края, а за килограмите не се тревожи - съмнявам се да качиш много с малката хала.  Joy А на хората не се сърди за изказванията, едва ли го правят с лошо чувство. Две деца наистина си е изпитание, а с такава малка разлика предполагам е още по-трудно. Но пък ще отраснат заедно и ще ви е весело.  Hug

# 138
  • Пловдив
така... и аз да се изкажа за сандалките, които много харесах... Crazy
1. отворени са от пред, а това ще е проблем
2. отзад нямат борд, а било добре, до към 3 годишна възраст да има
3, не се вижда дали мат сводче, а ако нямат - поставянето на стелка е невъзможно
та така, Рали, аз се разубедих Simple Smile
Сега ще търся подходящи Wink

# 139
  • у нас
и аз Peace

# 140
Оффффф, малко съм разочарована!
Ходих до работа да си взема трудовата книжка, че трябвало вече да са в нас. Та говорих с шефката, за да знам дали да го записвам на ясла и какво ми отсече тя: Отпуската не може да ми я даде от септември, защото бюджета не позволява и има два варианта. 1-я е да изляза в неплатена една година, а втория е да се върна на работа. И следващата година (4-тата му година) ще ми даде натрупаните отпуски. Той вече ще си е на градина, а аз ще си седя в къщи. Много криво. Това е защото сме 3 майки в една година и аз съм последната родила през 2010. Та първата мама и съкращават щата и трябва да и изплатят отпуската. Втората ще си излезе в отпуск и за мен вече няма да има пари, защото път трябва да ми назначи заместник и така да изплаща 2 заплати за един щат. Не я виня жената, винаги гледа най-доброто да направи, но обстоятелствата са такива. Малко ми е криво, даже много. Имах една нагласа - да си го гледам до 3 годинки, но....А имам 170 дни отпуск и като влезем в 2013 ще станат 226. Сигурно ще си кажете "Какво иска повече с толкова много отпуск?" Че е така, така е, обаче това е много криво - през 4-тата му година да съм си в къщи, а през 3-тата да го давам на ясла. Уфффффф, поне шефката каза, че ще говори с директорката на ОДЗ-то да го вземат в яслата, която е зад училище и така ще ми е лесно да се водим. Едно положително нещо!

# 141
  • у нас
velizarka_8 не се отчайвай. Много от нас ще са принудени да дадат децата си на ясла преди навършване на 2 год Peace  така че няма да си сама в това "изпитание" Hug, а после като вземеш отпуска, съвсем спокойно може да не го даваш на ясла или градина и да си стои при теб докато и ти си си вкъщи Peace

# 142
velizarka_8, няма страшно.  Hug Който и вариант да избереш, ще се адаптирате всички и нещата ще бъдат ОК. Аз също ще давам Теди на ясла - или от другия месец, или от септември. Притеснявам се много дали ще се адаптира бързо, но без да пробваме, няма как да разберем. А иначе, като майка и на по-голямо дете, ще ти кажа, че не е престъпление детето да е на градина, а ти в отпуск вкъщи.  bowuu Даже е много приятно в един момент. А и можеш да си го вземаш на обяд в този период - така хем ще си имаш половин ден лично за себе си, хем другата половина от деня ще използвате да сте заедно.  Hug

Искам да благодаря на Щица за споделеното за играчката, ще я потърся непременно.  Simple Smile Ако може, напишете и на какво си играете с мъниците? Теди доста се заиграва с играчки, но все си мисля, че не се занимавам достатъчно с него. Общо-взето съвместните ни игри се състоят в боричкане, мачкане, целуване и гонене. А ми се иска и нещо по-креативно  Joy, така че приемам съвети.

# 143
  • В царството на мечтите
момичета някои да е чул нещо от рода че искат да гласуват ако родителите искат и директорите на градините може да приемат децата направо по градините от 2години. Това ми го каза една позната, и че се говорило много че ще го приемат и от септември ще може да ни приемат директно в градините

# 144
Здравейте на всички! Имам един въпрос?!  Малката няма хрема, но като че ли нещо я тормози в нослето. От малко повече от 2 седмици непрекъснато си бърка с пръст в носа, няма секрет, огледах я, нищо не виждам. Малко сумти на моменти, но си спи със затворена уста. Мислих да не е нещо носна сливица, незнам какви са симптомите при нея когато е възпалена. Нямам идея защо така прави, но определено има някакъв дискомфорт в нослето, който аз не мога да разбера какъв е, и се чудя дали да я закарам на лекар. Вие някакви предположения да имате  newsm78

# 145
Благодаря ви, момичета!  Hug
Аз не съм притеснена, нито отчаяна. Просто имах една нагласа....а то друго стана и съм леко разочарована. Не се плаша и от тръгването на ясла, но пък после не виждам смисъл да го вземам от градината посред обед или пък въобще да не го давам и съответно така ще се чувствам като паразит в къщи. Но аз съм си такава, ако можех целия си живот щях да наредя по план график   Sad но не може, както е казал Джон Ленън :Животът е това, което ти се случва, докато правиш планове за него."
Тонинце, може и да е приятно да съм си в къщи, но това ще е в първите 2-3 седмици. След това ще изкуфея  Joy аз съм шило и в торба не стоя, а и някак ще ми е гузно. Рали, въобще не обмислям вариант да не го пускам и да си е при мен. Искам да си ходи на градина, да си играе с децата, друго си е сред връстници.

# 146
  • у нас
погрешно съм разбрала Peace, нали знаеш че онзи отгоре се залива от смях, докато ние си правим планове Wink

# 147
Ей сега взех да се притеснявам.... Ако имаме работа лятото, като го пусна септември ще бъда на 2 места - през деня на училище, вечер на програма! Съвсем забравих за сезона...лелееееее няма да си виждам детето един месец. Дано се адаптира бързо и да не боледува много!

# 148
  • у нас
какво работиш newsm78

# 149
основна работа - учител по нар. пеене и вок. състави, сезонна - фолклорни програми пред чужденци

Последна редакция: чт, 15 мар 2012, 19:23 от velizarka_8

Общи условия

Активация на акаунт