Отговори
# 180
  • Пловдив
Здравейте момичета Simple Smile!
Времето се оправи и съвсем не ми остава време за форума. Но да ви споделя набързо, какво ни се случи, за да имате и вие 1 на ум!
Петък. От детската кухня, риба с доматен сос. Дават често и децата я хапват с удоволствие. Но към края на бурканчето,  Алекс, започва да се държи странно и да си дърпа с ръчичката от врата, сякаш иска да махне нещо и да скимти.. Веднага ми светна, че има забита кост някъде из гърлото... Sad Викам тати от работа, да ни кара на УНГ, викам кака от училище, да гледа Крисито и заминаваме веднага. Кост имаше, 2 см. дълга и доста дебела. Забила се под сливицата. Извадиха я, като го упоиха малкия с пълна упойка. Наспа се в болницата и в 5 часа си бяхме в къщи и играехме весели вече Simple Smile
Та, мами, имайте винаги едно на ум! Проверявайте добре рибата! Доктора ни каза, че добре че сме отишли..., голяма беля можело да стане с тая голяма кост, ако била тръгнала надолу...
За моя радост, всичко приключи успешно!!!
Днес ходих в яслата да поговора с Директорката. Беше много мила и ми се извини няколко пъти. Давали им филе от Хек и винаги го проверявали за кости..., но белята станала... Тя каза, че за толкова дълъг стаж, това и е бил винаги големия страх, но досега ние сме били първия и случай... Обеща че ще завишат контрола! Аз също Simple Smile
Та, така... Simple Smile Внимавайте с рибата много Simple Smile!
Иначе, много е хубаво на разходки в топлото временцце Simple Smile Ние обикаляме за ръчичка и правим доста дълги преходи вече Simple Smile
Усмивки и поздрави от нас Simple Smile))

# 181
ilik, ужас,добре,че всичко е минало благополучно. то и аз като готвя риба за Ивчо,все ме е страх да не изпусна някоя кост.... В нашата кухня риба не предлагат, та само домашно сготвена яде,но то гаранция няма,че не може да се случи белята.  Добре,че вече си показват къде го боли.

# 182
bubolechence, вече мога да се похваля с успешно отбиване след година и половина кърмене!  bowuu Да ти кажа, нехайство към гърдите все още няма  Laughing, но се правя, че не разбирам намеците.  Wink Преди две седмици спрях да го кърмя през деня, а от три нощи спряхме изцяло. Е, продължава да се буди и аз дори сега будувам повече, защото преди само давах гърдата и заспивах, а сега се разсънвам, но се надявам да е временно.

ilik123
, кофти случка сте преживяли, но браво за бързата реакция и за добрата развръзка. Много е страшно наистина, човек не може да предвиди всичко, но да се надяваме някаква сила да пази дечицата!

# 183
  • София
Ох ,Илик ,това ми е много голям страх.Рядко в кухнята ни има риба и винаги е била много дребно накъсана ,но май ще почна да я претривам през цедка или нещо подобно.Вкъщи й готвя само филета ,за които знам ,че няма кости и все пак хубаво ги проверявам.

# 184
  • Пловдив
Леле Илиянка, добре че всичко е свършило добре Hug
В нашата кухня всеки понеделник има риба и досега не е имало проблеми...

Относно сенната ми хрема - за мен хич не е рано - други години ме подваща още от края на февруари Shocked Ужас е #2gunfire ...Друг е въпроса, че съм и болна Rolling Eyes
...Добре, че поне малкия е добре Praynig

Айде оставям Ви, че ме чакат домашни задължения Hug

# 185
  • Пловдив
Мъниче, и ние досега не сме имали проблеми Wink
Аз, каката като беше бебе, много ме беше страх от риба и я преглеждах много внимателно тогава. И може би, защото никога не се е случвало да намеря нещо, сега я карах на доверие Simple Smile Щом тогава не се е случило, и сега няма да има... Simple Smile Но..., имаше... Просто, внимавайте повече Simple Smile
Усмихнат пролетен ден Simple Smile))
И Честита Първа Пролет на всички Simple Smile!!!!

# 186
Ауу Илиянка изтеглили сте черния петър, наистина на всеки може да се случи, трябва да се внимава. Хубаво че всичко е минало така добре и без проблеми!
За храненето, охххх момичета с ящни деца, не казвайте никога и какво трябва и какво не, че да не ви чуе дяволът, защото както казва Буболечето, просто не знаете какво е. И аз съм много против правенето насила на каквото и да е и общо взето много се съобразявам с нуждите и желанията на детето си, НООООО храненето на едно наистина злоядо дете е истински кошмар, който не пожелавам на никого. Както повече тук знаят аз винаги съм имала проблем с храненето на Мая от мига в който се роди....знаете, че така и не успях да я захраня на времето и тя реално започна да опитва някаква храна към годинката. През цялото време тогава и сега съм пробвала и прилага всички възможн методи и всичко, което ми е подсказвал интуицията, но тя просто няма никакъв интерес към храната. Сега хапва горе-долу нормално, но всеки път са мъки и разни похвати от моя страна, които определено включват всякакъв вид разсейване, защото иначе шанс да хапне никакъв. Просто такова си ми е детето, много е будна и енергична, изпълнена с желание да учи нови неща, взима от живота с пълни шепи, много бързо учи и обикновено прави всичко доста преди определеното за възрастта и, НО всичко, което е свързано с неща като хранене, обличане, ходене на гърне и въобще всички тези как да ги нарека неща не знам, но никакъв, никакъв интерес, чета че много дечица вече правят опити да се обличат, да се хранят сами, въобще да се обгрижват по някакъв начин, Мая не я интересуват тези неща хич, ако и дам купичка с храна и лъжица ще нахрани всеки, който види, но никога няма да си го пъхне в нейната уста, куклите съблича и прави опит да облича, но към собствените си дрехи не посяга, само ги констатира Wink в смисъл съобщава кое какво е от това, което и обличам.....
Така че деца всякакви...разбира се роля в това как ще се развият сътветните особености на детето има и родителя, аз отчитам и някои мои грешки, сега от позицията на времето не мисля, че така бих направила за някои неща, но така или иначе като си е злоядо детето, то си е такова и това е...за съжаление е адска мъка за родителя! Аз съм била такава...сега ми се връща Sad

# 187
  • София
Илик, слава богу, че всичко е завършило добре!  Hug И аз уж много внимавам, когато давам риба на Никола, но се е случвало да плюе малки костички. Човек колкото и да се старае, понякога стават такива неща.
За храненето напълно съм съгласна с написаното от Буболечето и Веси. Колкото и да не ми се иска, се налага да гоня Никола с лъжицата или да го залисвам с нещо. Blush И то не, че е злояд, ами му е много трудно, направо невъзможно да стои мирен за повече от 2-3 минутки.   Party Обикновено започва да се храни в столчето или седнал в мен и така успява да хапне няколко лъжички, след което решава, че трябва да стане прав и да се катери по масата или директно скача и отива да си играе. Crazy  Ако го оставя така, след половин час ще се сети, че е гладен и ще потърси нещо за хапване и цял ден ще се храним на почивки.  Confused Лошото е, че каката го копира и сега иска и тя да се храни пред компютъра или да си играе и да идва до масата за поредната хапка.  Ако някой ми беше казал, че в моята къща ще се разиграват такива сценки, нямаше да повярвам. Иначе не насилвам да се хранят, ако не са гладни. В момента, в който затвори уста и откаже да поеме поредната лъжица, спирам.
Играчки вкъщи имаме за цял детски клуб и то основно останали от каката. Crazy  За Никола купувам рядко нещо ново, може би веднъж в месеца. В момента, освен с количките, които са хит, много си играе да сортира формички и да реди рингове, а също и се занимава с тази дървена низанка. Много задобря с дървените пъзели, при които фигурките трябва да се поставят на правилното място, като любим му е един с превозни средства. Обича също да кара "кололото" си даже налита на тротинетката на кака.  Crazy С рисуването и моделирането е на етап да яде моливите, флумастерите и пастелите на кака, а и на пластелина не прощава.  Mr. Green Най-много му се разрешава да "рисува" с химикал по лист. Затова в момента в който докопа някакво пишещо средство и види, че никой не го гледа, започва да драска по най-близката повърхност. Party
_Dana_ и нашата кака от сега иска да учи точно класическа китара. Peace  Даже тази събота ходихме на Дни на отворените врати в Националното музикално училище и беше доста впечатлена. И ние сме я нарочили за музикална и артистична и е време да се ориентираме към някоя школа. Успех на изпита! Simple Smile

Такааа и за финал да се оплача - в неделя Никола, както беше здрав и цял ден дивя навън, се събуди от следобеден сън с ужасяваща ларингитна кашлица.  Sad През нощта ситуацията се влоши и едвам дишаше. Слава богу се разминахме само с инхалации и хомеопатия, но бяхме готови да го водим в болница. Сега е по-добре, вече диша по-спокойно, но се появи страшна хрема, от която се дави и кашля и не може да спи спокойно, а преди малко вдигна и Т 38,3. Tired  Гърлото също е червено, отказва да се храни и за капак го боли и дясното уше. Според педиатъра ни се касае за постваксинална реакция на Приорикса.  Sad То си и пише в листовката, че рискът от инфекция на горните дихателни пътища е по-голям от 1 на 100, така че и ние сме в статистиката.  Crossing Arms

И за да не завършвам толкова минорно, да пожелая и аз
Честита Първа Пролет!!! Нека ни донесе много усмивки, слънчево настроение и повече весели мигове с нашите малки съкровища!!!

# 188
Честита първа пролет и от мен!

Ilik, ей кошмарна случка сте преживели! Слава богу всичко е наред!
Аз миналата седмица точно готвих риба с доматен сос, и проверих порцията на Дара, но не съм го правила винаги. От години взимаме филе от тилапия, и едва наскоро за първи път уцелих една малка костичка, но си беше знак за мен, че трябва поне на нея да й проверявам рибата.

Ей, момичета, каква дискусия заформихте покрай храненето... а аз просто имах крещяща нужда да се оплача от свекър ми! Laughing И подхвърленото от Велизарка просто ми дойде тъкмо навреме да изпусна малко парата Simple Smile. Сега като си чета поста, наистина провокира към ответен удар от майките на най-злоядите деца Laughing (шегичка, да не ми се обиди някой Wink... много си ви ценя, за да го правя). Но мнението си е мнение, а то е, че не одобрявам гонене с лъжицата.. поне за моето (първо Mr. Green) дете. А писах тук само и единствено, за да се оплача затова, че не ми се зачитат основни изисквания и се правят разни неща зад гърба ми... и просто очаквах малко съчувствие на тема свекъри и свекърви Laughing... пък аз ви провокирах Crazy.

Мъниче, наистина Михайлов предписва масово лечения по форумите, което е в разрез уж с истинската хомеопатия. Но в случая се реших да й давам тази калкареа, защото ми е позната съставка - тя е една от четирите съставки на хомеопатичните таблетки, които съм й взела от тук. А тях ме е страх да ги давам много продължително, защото не знам другите съставки дали е ок да се дават дълго време.

Мирка, пожелавам бързо оздравяване на Никола! Мъниче, и Giada, и на вас!

# 189
Леле, ilik, изтръпнах, като те четях  Shocked Ужас. Добре, че Алекс не е пострадал.

У нас често се яде риба, нооо никакви филета не признавам аз, всяка хапчица преглеждам основно и така давам. Което не пречи веднъж да бях пропуснала една поне 1 см. яка костица, но Дани някак се усети и си я извади с 2 пръстчета като фокусник. Големите деца си хапват рибата сами отдавна и с тях грижи нямам, но с бебе и риба наистина не е шега.

*Мирка*, дано Никола се оправя по-бързо  Hug

Дани има много пропуснати ваксини - всичките Синфлорикс, поне един Пентаксим, както и тази, която се поставя на годинка - MMR (против рубеола, морбили и заушка). Причината е, че първо лекувахме 4 месеца анемията (при хемоглобин под 100 ваксини не се поставят, в случай че не знаете!), после макар и с перфектен хемоглобин той или е болен, или е след болест точно. Отсега ме тресе страх и ужас от поставянето им. Но докато не се закрепи напълно детето, няма да слагаме нищо. Ето точно си беше здрав, и от 2 дена почна една хрема, нервност и подкашляне, много ми е гадно Confused

# 190
Люляк - за свекърите и свекървите като прочетох ми стана много забавно Simple Smile. И аз засичах няколко пъти свекървата да гони Ивайло с филийката, ама ние го обръщаме на майтап и все обяснявам, че той яде по 4 пъти на ден в определени часове“ През друото време - НЕ. И тя вече пита "време ли му е за ядене" Simple Smile.

Аз пък този уикенд за сефте ще го оставям при свекъра и свекървата, за да отидем в Сандански с мъжа. Имаме нужда от почивка. Много е див Ивайло, много трудно е напоследък, и като включим и постоянните събуждания нощем... Адски съм се изнервила, и си го изкарвам на мъжа ми,нищо че не е виновен. Та..отиваме сами. Много ми е притеснено,дали ще плаче за нас, дали ще спи нормално. Чувствам се виновна, че го оставям. Но поне няма да остане гладен  Mr. Green

# 191
Люляче, аз да си призная съм пропуснала твоя пост някъде между редовете, даже не знаех, че си писала за това, явно съм прочела само мненията след твоето  Embarassed За гонене и аз не го правя, въпреки злоядостта на детето, стои на стола и забавлявам и разсейвам там, нямам нито време, нито нерви да гоня с храната. Та каквото хапне на стола, това. Иначе за намесата в отглеждането, ами май е неизжбежно, когато все пак и те я гледат, на мен например никой не ми се меси, ама то няма и желаещи, хахахха, тя без мен е оставала само няколко пъти за максимум 2 часа и то с баща си. Но си представям, че би ми било много, ама много гадно, ако някои не ми следва инструкциите за гледането на детето ми  Rolling Eyes
aissa80, дано успееш да си починеш, имаме нужда от почивка и ние сме хора...знам, че ще се притесняваш за него, но все пак това ти да си починеш пак е за негово добро...аз ако можех да си почина малко от нея бих го направила само и само, защото пак за нея би било по-добре...и аз съм много изнервена.....да ми е жива и здрава, ама е адски трудно дете...ако взема да ви разправям няма да ми стигне форума...за това си мълча  ooooh! Как ще се боря с нея понякога ъкъла не ми го побира....и все по-трудно става и така, айде стога толкова Wink
Ох, Дана, пак ли се разболявате  ooooh! дано не е нещо сериозно и мине бързо, не мога да си представя какво ти е, измъчихте се много, защо така...трябва да има някакво обяснение, нещо да се направи...няма ли какво, имунитета ли му е слаб, какво ли....не знам, ама ужасна работа  Hug

# 192
илик, много гадно с тази кост! Аз проверявам всичко.. и все пак... Добре, че всичко е приключило благополучно.
Мирка, почти по същия начин се храни и моят мъник. Стискам палци даму минава неразположението на малчо.
Люляче, леле дано не си разбрала погрешно. Разбира се, че ти съчувствам за неразбирането от страна на свекър ти, даже смятах с това да започна че споделяме долу-горе едно мнение в това отношение. Но реших, че няма да е толкова интересно на аудиторията и минах директно на въпроса за храненето Blush. Иначе, аз на свекърите дете не бих поверила по много причини.. ама да не започвам, че няма да стигне темата  Laughing
Тонинце, бравооооо! Ех, де да ме сполети и мен скоро това щастие Blush

# 193
Здравейте, мами!
И аз на свой ред да се извиня, ако поста ми е засегнал някоя от вас. Не е било с такава цел. По-скоро написах, че не си представям ако Ники е злояд как ще го гоня с лъжицата. А и нямам опита с деца, за да изказвам мнение или още по-мако да давам съвети. След това и Люляче се включи да се оплаче от свекър си и така се подде темата. Но в никакъв случай не става въпрос за това кой как и защо така храни детето си. Аз в същност разсъждавах как да го накарам да яде сам и да не мисли, че това е игра, а да разбере че е важно да се нахрани, защото едва ли в яслата ще му дават с лъжицата.
Още веднъж, ако съм засегнала някоя мама, взимам си бележка и се извинявам най-искрено!
А за свекърите и свекървите - не мога се оплача, защото в повечето случаи се съобразяват с моите изисквания. Е, все ще му даде нещо от масата като седнем, но това не го отбелязвам. За много неща сме единодушни със свекърва ми, та и там нямаме проблем. Нооооо това не важи за майка ми! Прави всичко, което искам наобратно. Носи го на конче, пее му като го храни и следва "Хайде, едно за мама, едно за тати" И аз започвам да се вбесявам. Той зяпа като гардже, а тя го подканва, защо като няма смисъл, той си яде без много разкатаване, за по-малко от 5 мин. е омахал бурканчето. Просто нямам думи за нея. То да е само това....
А за злояди деца и племенника ми и племенницата са такива. Знам какво е, затова се благодаря, че с храненето нямаме проблеми. А от днес и с бибата! Мога официално да го заявя. Вече сме я изключили напълно, без много ексцесии и рев. Помрънкваше преди сън, но за 3 дни отмина. Сега го слагам в кошарата излизам и след 15 мин. е заспал, влизам да го завия и така. Вече можем да си обърнем внимание с таткото без да се ослушваме  Wink
Иличе, много съжалявам за преживяното! Аз лично всеки вторник (тогава има риба) проверявам много щателно супата, защото и на мен ми се е случвало като дете. Но съм била по-голяма (поне на 4-5 год.), щом го помня и този спомен не е никак приятен! Сега може би затова не обичам риба. Важното е, че сте реагирали бързо и всичко вече е минало. Но винаги трябва да имаме едно на ум! А лошото което аз правя е, че не вкусвам яденето му. Само помирисвам, защото не мога така, и като готвя пак не опитвам, ама пък ми се получава  newsm78
aissa80, взех като вашите четки за зъби, тройката, обаче много твърд ми се вижда силикона, а и Ники се мръщи. Само четката ползваме, а с третото си чеше сам венците. Това силиконовото, което е като напръстника за какво го ползвате?
Ох, спирам че голям ферман стана.

Последна редакция: ср, 21 мар 2012, 09:34 от velizarka_8

# 194
  • Пловдив
И аз да се извиня на засегнатите от думите ми   bouquet Не съм искала никой да засегна или обидя, просто споделих какво мисля по въпроса...

Люляче, аз мога доооооста да пиша за свекитата, но вярвай ми, ще трябва да направим поне още 2 темички hahaha Избягвам да оставям малкия там - единствено ако няма друг начин (общо, да е стоял там, без мен 7-8 пъти за по час-два) Twisted Evil И не, че не ги уважавам - напротив - все пак са родители на мъжа, с който живея - избягвам "грижите" им за малкия, точно поради факта, който спомена и ти - не зачитат моето мнение #Cussing out Според свекърва ми, това, че е отгледала двама сина и дава право да взима решения вместо мен за МОЕТО дете, което пък на мен някак си, не ми се нрави Twisted Evil Joy И така - карам им малкия да му се порадват, но задължително и аз съм там Twisted Evil

Болничките да се оправят Hug

Аз съм ОК вече, минах и през хомеопатичката да ме види, но съм само със зачервено гърло Simple Smile Сега си пия гранулките и се надявам до ден-два вече съвсем да съм във форма, че нали се стопли времето и така ми се пие студена биричка Heart Eyes Mr. Green
...А носът ми продължава да е запушен, гърлото и очите да ме сърбят и да кихам постоянно #2gunfire Мъжът ми се шегува, да съм се затворила вкъщи до юни месец, да не отварям вратите и прозорците и тогава няма да приличам на зомби с кървясали очи smile3532

Общи условия

Активация на акаунт