Отговори
# 195
  • София
Алекса, честит празник на Ачето! Все така да ви радва и да изпълва живота ви с много обич! 

Момичета, няма нужда да се извинявате за думите си. Всяка споделя гледната си точка, на база опита, който има. То и аз принципно съм на вашето мнение, ама на практика се налага да бия отбой. Blush

aissa80, благородно завиждам за почивката!  Wink Изобщо не се чувствай виновна, Ивайло ще си изкара добре с баба и дядо. Нали и ти си човек и ти имаш нужда да помислиш малко за себе си.
Аз засега мога само да си мечтая за поне една нощ без двамата, за да се наспя. Особено след нощ като тази, в която се борихме да свалим температурата на Никола, а от сополите и кашлицата и той не е спал.  Tired
Дана, как няма да си притеснена, след всички болести, които ви се струпаха. Дано този път се разминете леко!  Praynig

# 196
Здравейте момичета.
Отдавна не съм писала, ама нямам време. Сега е топло и повечко излизаме навън.
Ема точно като й мина шарката я гепи някакъв вирус с висока температура, и си я поддържаше такава 4 дена (нещо като при Райчето на Рали). Сега е добре, мъчат я предкътниците.

За яденето няма да си отварям устата, Ема засега яде прилично, само като беше болна се опъваше, ама не съм я карала насила, то няма смисъл като не му е добре на детето. При злоядите деца обаче положението е различно. Там съм сигурна, че майката ще е готова на всичко само и само детето й да хапне поне мъничко. Че то на фотосинтеза може ли да се расте.  Wink

Със свекърите си също нямам проблеми (не много поне  Mr. Green). Жената изпълнява каквото й кажа, дразня се само като иска постоянно да ги тъпче моите. Все едно гладни ги държим горките. Майка ми прави същото, а освен това и храни Део, тъй като според нея се бил мотал като яде сам. А аз изрично забранявам да го правят, да не е бебе, все пак е на 5 години.  Shocked

aissa, и аз ти завиждам за пътуването без дете.  Wink Откакто се е родила Ема не сме оставали без дете и за час. Део го даваме на бабите, но Ема с това кърмене нямаше как. Явно ще трябва скоро да поправя грешката си.  newsm78

Леле, Илияна, изтръпнах като прочетох за рибената кост. Добре, че детето си е показало какво му е и бързо сте реагирали. Аз тъкмо вчера й давах рибена супа от кухнята и бая се поразрових да няма някоя костица.

Мъниче оправяй се по-бързо.  Hug

Дана, вие също да се оправяте. Ема и тя няма много ваксини, всъщност има двете хепатитни (1 и 2ри прием) първата пентаксим и първата синфлурикс. Другите заради астмата й ги отложиха за неопределено време. А и тя постоянно влачи едни сополи и болести покрай брат си, та не знам кога ще им дойде реда.

Сега подозирам покрай спирането и на второто лекарство и подобряването й ще трябва да почнем да ги наваксваме. От една страна ме е страх, тъй като смятам че всичко стана в следствие на алергична реакция към някакъв имуностимулант в противококлюшната ваксина и се притеснявам да не се повтори същото като миналата година. От друга страна пък искам да й ги бия, все пак са по-малкото зло отколкото да се разболее от дадена болест.

Друго ново при нас няма. А, вчера ми обявиха датата за кормуването. Та на 29-ти стискайте палци.

# 197
Здравейте, от много време не съм писала - в хубавото време сме по цял ден навън. Оставам без крака, но са толкова приятни разходките с малчо  Heart Eyes Става толкова забавен, а аз се забавлявам повече от него с всички игри. Вчера бяхме в зоопарка, много весело беше. Днес разпънахме една палатка в хола, то бяха писъци, то беше радост. От разходки се чудя как да смогна с домакинската работа, при нас няма и детска кухня и няма как да не готвя.

Всъщност влизам с едно питане - водих сина ми на дерматолог, има червенина и ситни пъпчици по бузките, които от нищо не се повлияват. Сложиха му една диагноза за наследствено кожно заболяване което не се лекува  Confused Толкова ми и болно, като му гледам красивото личице.
Някоя от вас знае ли добър дерматолог в Пловдив? Имам чувството за съжаление, че много от кожните лекари действат наизуст и за съжаление, когато аз съм имала кожни проблеми, сама съм си ги решавала по-добре, макар че съм ходила при много и много хвалени дерматолози.

# 198
  • на североизток
Наистина откога го чакаме това топло време и сега сме като изтървани  Mr. Green По цял ден маАме крачоли по улиците и не ни се прибира  Laughing А пък Елито като види пързалка, милото, и хуква да се катери. Много е смела и сама се справя с всичко. Последно като ходихме по площадките миналата година още не можеше да ходи самостоятелно, а сега търчи като голяма Heart Eyes Колко бързо растат сладурчетата Confused
Да ви я похваля още, вече втори ден я оставям съвсем сама да се храни(като говорите за хранене и злояди деца) и е толкова старателна и внимателна, пу-пу! Но колкото и да и е интересно да се храни сама, дори и това не може да я накара да яде това, което не иска Mr. Green
Ааа, и от вълнение, че времето се стопли, даже и пробихме ушите и вече сме съвсем "големи" Grinning

Общо взето, това е новото около нас. Другата седмица ще ходим на ДК да видим колко сме пораснали. Иначе аз като си я тегля вкъщи е 9300гр и все още си е финна мадама.

Люляче и на мен много често ми се случва свекървата и най-вече зълвата, да не зачитат подходите ми на гледане и възпитание...и само гледат да оставя децата насаме с тях и си правят каквото те си знаят(щото като съм там веднага ги скастрям Mr. Green) нали две деца са отгледали и т.н... всички го знаете продължението Laughing  Но какво да се прави, нали все пак помагат и ни отменят, когато имаме нужда, ще си траем Wink

# 199
Здравейте и от нас! Пак се шашкам, че изоставаме - и с храненето, и с другите реакции Sad Дано да навакса Теди по някое време, особено ако тръгне на ясла. Иначе е голямо сладурче (нали си е мое), но е ужасно труден за гледане, амааа да сме живи и здрави! Браво на Елито и на другите пораснали дечица, които толкова добре се справят, радвам се от сърце! А болничките да оздравяват, е това ми е кошмарът, всичко друго е подробност!

Браун, мога да ти дам телефона на дерматоложката, която открих след доста лутане, когато Теди беше много зле (с атопичен дерматит е). Аз направо съм очарована от тази жена, много е човечна и е супер в диагнози и лечение. Винаги ми е казвала - мажеш с това еди колко си време, резултат ще има на еди кой си ден - и винаги е ставало точно така. Казва се д-р Стоилова, телефонът й е 0888/77-58-23. Кабинетът й е точно след моста на Герджика.

И ние сме доста време навън, но за цял ден разходки нямам сили, пък и Теди сякаш се изнервя. Иначе и на него много му се играе и е като хала.  Heart Eyes Хайде, слънчев и усмиихнат ден от мен!  Hug

# 200
Тонинце, наистина много ти благодаря  Hug Щом сте имали кожни проблеми, знаеш колко са упорити  Tired Знам как действа на самочувствието на човек да му има нещо на лицето.

# 201
Наистина е ужасно, Теди скоро не е имал обриви, но явно кожата му ще си бъде доста проблемна. Бяха му излезли две пъпчици още в началото на зимата на лицето и още си стоят като белези Sad, много неприятно. Ти от Пловдив ли си? Доколкото знам живееш някъде в чужбина, ако си идваш скоро може пък в твоя чест да организираме срещичка.  Laughing Иначе от пловдивчанки никоя нищо не казва, давайте докато не сме се върнали на работа да се видим, че за повечето наближава този момент май.  Wink

# 202
Даа, от Пловдив съм. Живот и здраве през юни ще сме в Пловдив, става за срещата, да. Ние сме по цял ден в Градската градина, когато се прибираме.

# 203
brawn, дано намериш добър лекар, който да лекува ефектно и да му мине на детенцето Praynig Доколкото разбирам не му причинява неудобства от сорта сърбеж, парене, та поне и това да не го мъчи. Пък може да не е толкова отчайващо положението, може да го надживее след някоя друга годинка и след време да не си спомняте дори... Praynig

велизарче, браво за бибата! Напоследък около мен все драми около махане на биберон и отбиване, вече ще почна и да ги сънувам Laughing

# 204
Айде и аз да се присъединя към негодуванието към свекървите  Laughing. Всъщност, моята си е супер, даже повече се разбираме отколкото с майка ми, обаче....Аз си мисля, че аз знам най-добре как се гледа детето! Та много ме дразни, че баба й я глези. Напр. с идването вкъщи я взима на ръце, и я разхожда из стаята да пипа по високите мебели. Аз нещата, които не искам да ги пипа, ги слагам нависоко, защото мисля, че са опасни. Николета знае, че баба й поддава, и я врънка. После детето се било разстроило, и за да я разсее, я да й пуснем малко телевизия. Вместо това аз съм й наредила играчки - пъзели, конструктор и тн, и с малко помощ детето чудесно се занимава с тях. Но не, ох, на детето му е скучно, и милото, какво да прави - трябва да бърника (и ближе) опасни неща - пружинки, стотинки и други такива. Уф, и така, оплаках се. Баща й пък супер разсеян, всичко оставя за последния момент, снощи в 12 часа ми тупна да му гладя ризи. Е, сега вече всичко си казах, и почва да ми олеква. В заключение да кажа, че всъщност и двамата са прекрасни и разбрани хора, но отвреме-навреме ме изнервят  Twisted Evil

# 205
Giada, абсолютно същите са и моите! То голямо глезене, разнасяне на ръце, предимно свекър ми де, още повече се ядосвам като го вземе и го държи пред ключа на осветлението и се почва едно: "Айде, деде, ЦЪК, айде Никито да направи ЦЪК! А аз го пазя от всички контакти и ключове. И ей такива неща много ме дразнят, но пък са си като твоите разбрани и хубави хора. Така че няма да се оплаквам, защото има такива, които не искат внуците да си погледнат. Аз си ги уважавам, както писа Ивчи, да сме благодарни че помагат, пък тези неща ще ги изтраем все някак!
bubolechence, явно съм хванала някакъв спокоен момент, иначе поне 2 пъти съм пробвала, но като видя че не се получва и спирам. След 2-3 седмици пак опитвам и така. Сега пък взе че се получи много леко. И пак да кажа, че при Ники бибата няма връзка със спането! Може и затова да е станало по-лесно отказването. Като беше с нея се будеше през нощта, намираше си я и пак заспиваше. Сега помрънква нещо си, завърта се няколко пъти и пак си заспива. Това е най-много 2 пъти през нощта. Или само веднъж към 5-6 часа.

# 206
  • София
Да кажа каква съм голяма 'бяла' птица - не съм писала в тази тема (а мислех, че съм се записала щото я мернах) и седя и се чудя защо не ми излиза в 'Отговори' с нови отговори...
Отивам да ви чета  Whistling

# 207
v_spasova, ти ако се определяш као голяма, бяла птица, аз какво ли съм... току що разбрах за тази взможност да следиш темите в които си писал, и все се чудех, за какво е толкова мами влизат и пишат само "запис". Simple Smile

и по този случай пийте по едно кафе по случай моя РД. Поздрави от Сандански! Simple Smile

# 208
aissa80, честит рожден ден Heart Eyes

Ей, аз давам децата си да ги глезят баби и дядовци колкото искат  Grinning Ама то само едните искат Laughing Свекърите ми умират за внуците си, само чакат да дойде уикенда, та да им идат на гости, понякога и Дани взимат даже. Не мога да изброя колко са се грижили за тях през годините и как ги гледат. Живеят в голяма къща с двор и децата там са постоянно навън и по игри. Виж, моите родители не се престарават чак така, никога не са гледали децата и един ден, виждат ги средно 1 път на година или по-рядко. Откакто се роди Дани обаче, настъпи промяна и вече са идвали да ги видят 3 пъти за година и половина, даже големият ми син изкоментира, че вече много често се появяват Simple Smile Но аз иска ли някой да гледа деца и да ги глези - нямам против, давам ги веднага  Mr. Green Нямам притеснения нито за възпитание, нито за друго. Май съм единствената като гледам. Simple Smile

Дани го водихме вчера на преглед, ушетата са му здрави, има обаче секрети, които се стичат в гърлото и  уголемена трета сливица. Лекарят беше категоричен, че не е за АБ и ще се борим със Стеримар и детско спрейче Назик засега. Дани е станал 13.9 кг на домашния ни ел. кантар и е голямо пухче в момента. Навсякъде го взимат за момиче заради дългата коса с къдрици, въпреки че според мен има направо разбойнически вид  Mr. Green

Тонинце, не знам какво те притеснява за твоето детенце, че  в нещо изостава, аз например за Дани виждам, че не е номер едно с говора. Кака му на тази възраст говореше с изречения от по 5-6 думи, правилно подредени, като голям човек. Сега като го гледам него, няма подобни напъни, ама хич.  Simple Smile Казва мама, кака, тате, ало, хайде, разни бръмчащи звуци за каране на кола и отскоро една нова дума Laughing Баща му се пошегува веднъж при свалянето на памперса там ли е "бубата" и оттгава Дани щом свалим памперса, почва да обяснява: "Тубата, тубата", тоест бубата, не знам защо обаче на това се скъсваме от смях Laughing

Иначе Дани е невероятно общителен. Когото и да срещне, той го обикаля, намига му, закача се, просто е уникално за мен, защото и двете ми по-големи деца бяха много предпазливи като бебета. Освен това види ли деца, веднага отива при тях, почва да завързва контакт, усмихва им се, иска да играят. Според мен в ясла или градина ще се впише веднага, което е супер.

Поздрави и весел уикенд на всички Simple Smile

# 209
Аааа Дана не си само ти, не си Simple Smile И аз съм като теб, приемам с отворени обятия всеки, който иска да ми гледа и глези детето, НО няма желаещи. Моите родители са супер за тази работа, но са далеч (аз съм от варна по принцип и те са си там) ходим си във варна три пъти в годината и ми е такъв кеф да я оставям да я глезят, то и те имат желание де, нали рядко ни виждат Wink И аз не виждам нищо лошо в това, напротив толкова ми е хубаво като я гледам щастлива и заобиколена от внимание и забавления, какво по-хубаво! Ако искат могат и театри да и разиграват докато я хранят, само бих се радвала, ако искат на луната да я качат, за да и дадат нещо пак съм ок, то и аз бих го правила постоянно ако имах сили и време за това. Виж свекърите са друга работа, те я виждат мноооого рядко, ако аз реша да съм благосклонна към тях и им я закарам, те никога не идват! Но в тях не обичам да ходя, детето също, всеки път се изнервя и е много неприятно изживяване общо взето, те са и като непознати хора и не им се радва, а и те не я познават и не знаят как да общуват с нея, та не вършат работа Wink
А по повод на общителността Мая е много резервирана към възрастни, ако някои се приближи към нея бяга и ме търси, ноооо с децата е много обичлива, само като види дете, тича към него вика "тенце" (детенце) и отива да го гушка и целува....много е целувателна и гушлива Wink и с момченцата се получават много смешни ситуации, защото повечето се дърпат, ама тя е упорита и често ги приклещва някъде, за да ги нагушка  Mr. Green Mr. Green и е голям смях!
aissa80 честит рожден ден, да сте живи и здрави цялото ти семейство!

Общи условия

Активация на акаунт