Отговори
# 240
Последния път, когато малката разви хрема, не сме ползвали капки. Само хомеопатия. Резултатът беше същия - хремата си мина и без капки, макар още да хрипти. Но и с капки беше същото. Можеш да слагаш и сребърна вода за дезинфекция. Ако държиш на капки -  Макситрол.

# 241
  • Варна
Зависи от хремата, най-добре лекар да си ви каже. Ние сме слагали детски Олинт, Виброцил, Гаразон и Тобрадекс в носа в различни ситуации, но само след консултация с лекар. На своя глава само промивки с физиологичен разтвор правя.

# 242
Да се включа и аз с питане за Плевен Simple Smile. Къде ще ми препоръчате да отида на козметик? Че в Сф няма на кой да оставя детето за подобни глезотии, а там ще имам време и възможност?

# 243
Привет и от мен! За капки за нос, аз също като Антония слагам такива, които са предписани от лекар. Все пак хремата може да е от различен тип и се повлиява от различни съставки на лекарството. Дори и сироп за кашлица рядко давам на своя глава, там пък вариантите са безброй и в зависимост от случая действа различна марка или дори комбинация от два, за което не бих могла да се сетя.  Peace

Не съм си кръстила децата и нямам и намерение да го правя скоро.  Grinning Аз самата се кръстих непосредствено преди сватбата.  Wink (макар че като по-млада редовно ходех на църква. Никога, дори и сега, не съм виждала противоречие в това). Усмихнат ден на всички!

# 244
  • Пловдив
Момичета, минавам с един въпрос... Етървата е бременна с  второто си детенце Simple Smile Тя е с отрицателен резус фактор, а девера - с положителен. Казали са и, че трябвало нещо да се прави, но тя не помни какво, а аз си нямам и идея, та затова питам Вас - някой ако е запознат, нека ми каже (може и на ЛС), благодаря Hug

# 245
sweet_maniche доколкото съм чувала от една позната, защото и тя е с отрицателен резус фактор е трябвало да и поставят само една инжекция, но не помня нито каква, нито времето на поставяне, дали преди да се забременее или след това. Ще се опитам да се свържа с нея и ще пиша по подробно когато разбера повече.
Относно капките, изписаха ни Тобрадекс. Още не съм и слагала, защото прочетох малко за тях, че не било много хубаво да се поставят в нослето. Хремата е много оскъдна, само засъхват сополките около нослето, а като заспи започва да сумти и това и пречи на съня. За довечера може и да и сложа от тях, не съм решила окончателно ще ги ползвам ли или не.
Слънчев ден на всички   Nature Sunny

# 246
Мъниче и аз не съм от най-вещите по въпроса, но доколкото знам, при раждането на първото и дете е трябвало да му проверят веднага кръвната група и ако то е положителна, веднага да и сложат въпросната инженкция, чиято цел е да предотврати образуването на антитела след раждането, тъй като кръвни клетки от бебето попадат в майката и ако са с различни резуси, тя ще образува срешу положителния резус антитела, така при следваща бременност ако детето е с + то имунната и ситема ще реагира и ще се опита да го унишожи...най-грубо казано и не твърдя, че е много точно, аз така си го представям, моля по-запознатите да ме поправят, ако съм казала некви страшни глупости Wink
Ааа и да добавя, че това си е сериозно работа, с смисъл ако не се действа както трябва има риск за бебето, така че е най-добре да не се съветва толкова с форуми, а с лекаря си, който да се надяваме е достатъчно компетентен и отговорен  Peace

# 247
vesy_evi, и аз така знам. Моя приятелка е с отрицателен резус фактор и редовно я следяха за антитела по време на втората бременност. Така че наистина да се консултира с гинеколога си.

# 248
  • София
Инжекция (Анти D-гама глобулин) се слага, ако бебето е +. Ако е - , не се слага.
Моите и двамата са -, не са ми слагали инжекция.

През бременността трябва да се пускат антитела - 2 или 3 пъти беше.
Лекарят ще каже какво тр. да се направи, не е са малко случаите на (-) майка и (+)татко.

# 249
  • При моето слънце
Аз съм с отрицателен резус фактор, а мъжът и детето са с +, та ми след раждането още в болницата ми боцнаха дупето  Mr. Green През бремеността ме изследваха 2 пъти за антитела. Но за всяко изследване АГто ми даваше направление, така че лекарят, водещ ЖК, би трябвало да знае и да каже. Лека бременност на етърва ти  Hug
Ако знаете каква носталгия ме обзема, като видя бременни, ехххх .... искам пак... но не съм готова (психически) за второ  Rolling Eyes

# 250
Здарвейте по късни доби:)
Тонинце, аз пак да си кажа - моя мъник проговори много рано, изречения от две думи започна да прави на 10-11 месеца! Shocked И така докато проходи на 13 месеца. След това детето се промени много; за сметка на физическата активност не научаваше нови думи, за изречения да не говорим. Само с беглите усилия на майка ми, беше научил животните, казваше колко голям ще порасне, на колко е годинки. Но след прохождането - всичко живо е бау-бау, а като го питаш на колко е годинки седи като пън. След време обаче лека полека се разгърна. С тази разлика, че говори когато и на когото пожелае Laughing Сигурна съм, че не е нищо сериозно при вас. На най-добрата ми приятелка гаджето ѝ не е проронил и думичка до 3 годишна възраст - сега не можем да му запушим устата Laughing
За капки за нос, като един привърженик на хомеопатията ще кажа, че има хреми, които не могат да бъдат преборени само с хомеопатични капки Tired При нас добър ефект имаше Виброцил. Веднъж се наложи и Декстобрин (с антибиотик) и също останах доволна. За щастие повече от половин година не е бил болничък. Praynig
Ох, у нас имахме гостенка за няколко дни и вече се нуждая от преинсталиране на нервната система.. Rolling Eyes  Crossing Arms
Лека нощ!

# 251
  • София
Момичета ,не знам да се оплаквам ли ,да се похваля ли Mr. Green ,но вчера Йоана буквално наби едно комшийче Sad .Умрях си от срам ,не знам какво да предприема ,като възпитателни методи ,но тя става все по-нападателна и тъпото е че не го прави от лошотия:забавно и е и се смее.Тя го приема като част от играта.Нямам идея от къде й е дошло на акъла ,никой в къщи не се държи по подобен начин ,не е и от филмчета ....опитвам се да й обясня ,че така не се прави ,но не ме разбира или не иска  ooooh! .Някакви съвети Crazy ?

# 252
Гери, и аз ще чакам за съвети, защото Ивайло е същият Simple Smile. Не си дава играчките, бие децата ако искат да му ги вземат, не дава на децата да се държат за пързалката, когато той е там... Абе диване Simple Smile.
Но аз предупредих майките на площадката, че детето ми не си дава играчките, и се бие ако се опитат да му ги вземат. Но чужди не взима, или ако вземе - ги дава без проблем Simple Smile. Така че явно си пази своето Simple Smile. И има разбиране от другите майки. Освен това вече не го карам да си дава неговите. Щом не иска - добре. Негово право си е да си пази своето. Поне така мисля аз.

Аз заминавам за Плевен за 10ина дни. Хубав ден!

# 253
  • София
Ники ,при нас проблема е по различен.Налага децата без някое да я предизвика ,а вчера направо събори детето в храстите и започна да го скубе ,бие и дърпа за качулката  ooooh! ,то горкото се разплака ,а нашата си умря от кеф ,и това се разигра пред майката за секунди ,едва успях да се кача при тях ,да ги разтърва  ooooh! .А относно играчките ,понякога дава- друг път не ,но и иска да взима чуждите и не иска да ги връща  Confused И при мен майките уж проявяват разбиране ,но аз вече започвам да се чувствам неудобно Sad .

# 254
  • Варна
Още са много малки дечицата. У дома Дани няма проблем да споделя играчките си с Влади. Обаче вчера на площадката не си даваше играчката за бутане. Но пък имаше една майка, която на тръгване изкоментира как можело да не я даде и тяхното детенце следващия път няма да си дава играчките.
Много се чудя дали аз не съм нормална, но не мога да изисквам от дете на година и половина да се държи като на 4-5. newsm78
Гери, обяснявай, че така не е хубаво, че децата ги боли, все в един момент ще те чуе и разбере. Ако прояви подона радост към теб, "разплачи се", покажи колко зле се чувстваш ще помогне.

Общи условия

Активация на акаунт