Отговори
# 165
  • В царството на мечтите
Мога да кажа със сигурност като я вземат ама има големи шансове.
Хем ми писна от 1годин а и половина да не правя нищо ама сега като стана така с работата ми е гадно.

# 166
Велизарче, мерси за линка с темата за калкареята - ще я прегледам. Но Михайлов явно я дава и по двата начина (то все е 6 общата бройка на зрънцата на ден), защото точно негово мнение имаше за калкареята в една тема за Вибуркола, пак в Часът на мама, бях дала линк и аз преди.

Щица, много странно ми се видя това, че на хората им се вижда малка такава разлика. Че това са си две години! Всеки може да се сети за такива свои близки или познати с такава разлика. Може би навремето е била често срещана, но не и сега. Докато тук е понякога обратното - още не си се окопитил, че имаш вече дете, и започват да те питат кога планирате второто Laughing. Доста често има много малки разлики, хората не се плашат от това. То знаеш - всяко нещо с предимствата и недостатъците си.

По повод отварянето на врати и прозорци - смятате ли да обезопасявате някак си? Мирка, ти казваш, че отваряш само при поветряване, но лятото като дойде си е все отворено Confused... Дара изобщо още няма такива мераци, обаче ще доде и този момент, предполагам. Нашите прозорци не са големи, имат и мрежа за комари, но това не е изобщо надеждна преграда. Та се чудя решетки ли ще слагаме newsm78.. Тя е под постоянен надзор, но то стават за секунди тия неща, и ще трябва нещо да се направи.

aissa80, не знам за тези гелчета, предпазващи от кариес, но нашата педиатърка на два пъти до сега й маза зъбите на Дара с нещо, съдържащо флуор. Каза, че е точно с тази цел. Може би тук го правят точно защото децата не могат да си мият добре зъбите, и рядко дават на родителите си да го правят вместо тях.  Питай и вашата докторка - може да има нещо такова, а може зъболекарите да го правят.

За тръгването по-рано от предвиденото на работа - няма да взимам отношение, че то моето съчувствие ще дойде малко ни в клин, ни в ръкав, при моето тръгване на работа детето като беше на 5 месеца Simple Smile. Само ще изкажа личното си мнение кога смятам, че е най-удачно детето да тръгне на ясла - мисля, че около две годинки е много добре, защото децата си имат вече голяма нужда от общуване с други деца, а и от допълнителните занимания, които се провеждат там. При нас със сигурност няма да стане даването преди двете годинки, но нямам идея и кога ще стане след това.. въобще много ни е неясна семейната ситуация в близкото бъдеще. Със сигурност ще ми е много кофти, ако няма да можем да я дадем до две годинки и половина примерно.

Тонинце, на нас допълнителните ни занимания са: рисуване - с пастели за сега, миещи се слава богу. В началото я слагах само на столчето за хранене и й залепвах един лист, за да не мърда, и така. Мисля скоро да й взема и боички за рисуване с пръсти. Скоро направихме домашен пластелин Simple Smile - от брашно, сол и вода, не съм го оцветявала, но ще й взема по-натам и истински. Издържа май доста дълго в хладилника, но на топло се размеква доста бързо. А и все още я наблюдавам от близо, въпреки че се съмнявам да тръгне да го яде Laughing. Дара обича много да реди пъзели, взех й тези дни още един. Преди ви бях споменала, че й взехме за годинката и половина един конструктор тип Лего, но с много по-големи части. Тогава ви казах, че нямаше много голям интерес, но сега сама се сеща за него и всеки ден реди по малко. Предполагам на момченцата също ще им е много интересна всяка играчка от тоя тип. То и на мен ми е много приятно като седнем да измисляме разни конструкции Simple Smile. Иначе си играем и по-момичешките игри - храним куклите и животните, обличаме ги, слагаме ги да спят, и такива разни. Това аз като съм си вкъщи де, иначе се занимават тука с дядо си, и татко си - боричкане общо взето, и самостоятелни занимания Simple Smile.
В тази връзка да ви питам - колко често купувате на децата нови играчки? Питам от любопитство, а и за сверяване на часовника Simple Smile. Аз й взимам по една не скъпа играчка един път в месеца общо взето, и примерно по две-три по-скъпи и не толкова, играчки за рожден ден, Коледа и т.н. Хем гледам да има по нещо ново и интересно от време на време, но не ми се ще да я превръщам и в голям консуматор, искащ все нови и нови неща  Simple Smile.

Giada, аз знам, че само кашлица като има покрай настинка, не е опасно и може да се влачи и по-дълго, ако не се лекува по-агресивно с обичайните средства. Според мен важното е да са й чисти гърдичките на Николета, от там нататък чакате да й отшуми кашлицата. Затова аз ако бях на твое място и исках да я лекува хомеопат, щях все пак първо да я заведа на лекар да я преслушат, и ако са й чисти гърдите, да се доверя на хомеопата, а и да действам с домашни илачи. Пожелавам ви по-бързо да се оправите и двете, и да не се притесняваш!

# 167
Люляче за играчките, аз купувам често, но купувам сравнително евтини, в смисъл не залитам по някакви супер маркови, не виждам особен смисъл, всичко им омръзва. Иначе различно, но от 5 до 10 на месец може би....бързо растат, сменят им се интересите, но сега идва хубаво време и по малко играчки ще купувам, защото повече време сме навън, а там има пръчки, камъчета, пясък, тревички, кучето, котето и т.н. и какви ли не още интересни играчки Wink Но и за навън купувам де, сега ще и вземам камионче за бутане с крачета, тя има едно и много добре го кара, но него ще си го оставим за вкъщи, за навън друго ще и взема.
Иначе за заниманията, Мая също много отдавна рисува, преди годинката на магнитна дъска, а сега вече с всичко, отскоро и с боички, вече си имаме вкъщи една стена облепена с нейни рисунки, тези с боичките са най-колоритни, много яки стават  Laughing Laughing
Пластелин или по скоро моделин ползваме също и там е забавно, правим си всякакви формички, режем, мажем...въобще цапаница, ама аз съм от тези дето не ме притеснява цапаницата, важното е на детето да му е интересно и полезно.
Научи се вече да скача и с тези гумените играчки за скачане.

# 168
Ние май доста често купуваме играчки Simple Smile. Ама евтини боклучета. И без това той всичко чупи, не си струва да даваме много пари.

Аз мислех,че са малки за пластелин, ама май ще пробвам. Само трябва някак да го огранича да не излиза от детската, че не си представям как се чисти от килимите Simple Smile.  А в детската е ламинат и гумени пъзели - да цапа на воля Simple Smile. vesy_evi, от Play Dough ли взимате,или някакъв обикновен? А ако го изяде - опасен ли е? А какви боички ползвате? Водни или от тези с ръце които се рисува?

За навън засега взимаме само  кофичка,лопатка и от тези търкала,дето всички деца бутат и дрънчат. И му е достатъчно. А ако и пързалка,не го търсете Simple Smile.

И да се похваля - имам си нов лаптоп.  Hug Старият го завещавам на Ивчо - да прави каквото желае Simple Smile Е те т'ва е. На година и половина със собствен лаптоп  Rolling Eyes

# 169
Jerry, благодаря тиза отговора! Това в Славейков ми е близо, ще проверя.

Гледам, много рисуват вашите малчовци:). Моя много много не зацепва какво да прави с химикала, пък ако ще и в ръката му да го сложа hahaha Играчки не купувам често, бързо му омръзват и предпочита да бърка в нещата на големите вместо да реди конструктор. Той има доста неща като повечето са му подарени. Скривам едните, после му ги давам и скривам другите. Сега съм решила, че трябва да му купя нещо вече Laughing
На мен ми е криво, още обмислям даването на ясла от септември месец... да го бъде и ли да не го бъде  Laughing Thinking Tired

# 170
Люляче, не знам как е правилно, аз карам по този вариант, но като помага не се и замислям. Доколкото съм чела, не е важно количеството, а честотата на приема. Например Осцилококцинум можеш и 3 зрънца да глътнеш и пак ще е същия ефект. Затова сега давам 2 пъти по 2 гранулки от Калкареята и да ти кажа няма разлика, действат си му. Ще пробвам и по 1 гранулка като си почине няколко дни, нали правя някакви си паузи с Калкареята и аз не знам за какво  Rolling Eyes По-скоро очаквам да спре да се буди като не му ги давам, но това сигурно ще стане като избият всички зъби. То не че много се буди - 2 или 3 пъти, но преревава доста сериозно.
И да ви се похваля. Почти махнахме бибата. Само сутрин като се събуди към 6-7 почва да реве и си я търси. Иначе заспива без нея, е на обяд е по-трудно, но вечер е толкова изморен че не се и сеща за нея. Слагам го на гърне през 45 мин. Още малко да се стопли и махам изцяло памперите да ми е хладничко на дупето. Е, само за разходка ще слагам, няма как. И през нощта. Но това си е напредък за нас. Откато разбрах, че ще е на ясла и започнах дресировка, както се изразява майка ми. Остава да се научи да яде изцяло сам и да разбере, че това не е забавляние, а важно нещо - да се напълни коремчето. Е, като остане 2-3 пъти гладен ще схване  Joy Мнооооого е ящен, но няма да се оплаквам. Не можеш нищо да ядеш пред него, страшно положение! А шкембенцето е.......като на дядо му  hahaha няма само името да му е взел  Joy
_Dana_, чудесно! Плевенското музикално е с големи традиции и е много хубаво, че фолклористи и класици са на едно място. Това отваря мирогледа и не стават коне с капаци, както се изразявам аз. Има много какво да учат едни от други. Плевенската школа си е на много добро ниво. По-добро от музикалните училища в Ш. Лъка и Котел, смело го заявявам, все пак постоянно съм по конкурси с децата и виждам и слушам какво показват. Пък и в Пловдив и имах състуденти отвсякъде. Та от там още забелязах това положение. Ейййй, много се събирахме с плевенската школа, бяха си страхотни! Уффффф, спомени...
Giada, дано се оправи с по-топлото време, но и от своя страна е хубаво да се направи посявка, както е казала Тонинце. А може кашличката да е от хремата. Имай предвид, че хомеопатията първо задълбочава проблема, системата си я обяснявам така: клин - клин избива. Когато взимах Коризалия, носа ми беше река 2 дни и на третия забравих че съм имала хрема.

Последна редакция: сб, 17 мар 2012, 14:15 от velizarka_8

# 171
vesy_evi, то и мен мацаници не ме притесняват кой знае колко. Ей преди малко, преди да заспи, я сложих пак на столчето за хранене, да си поиграе с ориз. Но съм я сложила в кухнята на балатума, а не на мокета в трапезарията. Мъжа ми направи някаква физиономия, че щяло да се разнася по краката, не знам-си-кво.. Аз му казах, че нищо не ми пречи тя като приключи да замета за две минути. А детето се е забавлявало половин час с нещо, което не правим всеки ден. Та така. Но си е хубаво, когато може да се минимизира мацаницата де - с лесно миещи се боички, и т.н.

aissa80, те наистина с пластелина не могат да сътворят кой знае какво на този етап, обаче си им е много интересно, това си е непозната за тях консистенция, форми и така. Дара например си мушка пръстчетата в топката тесто/пластелин, къса парчета, мачка там нещо - то си е забавно за нея. Днес след ориза й дадох точно пластелинчето пак малко да си поиграе, и забучихме една от нейните пластмасови лъжички в топката, и то нали е твърдо, но не съвсем, и лъжичката като я пуснеш и съвсем бавно падаше надолу, и тя се заливаше от смях... такива прозаични неща ги интересуват Simple Smile. За истинския пластелин си мисля, че няма да е безвреден, ако се налапа - трябва си постоянен надзор - поне докато си сигурна след няколко пъти, че няма да тръгне да го яде. За боичките - аз още не съм взимала, но си мислех да взема такива за пръсти. Гледах за разни идеи какво да се парви с тях - примерно изсипваш боичките някъде и се топят формички за сладки, и с тях после ги отбелязваш на листа да кажем. Разни такива. За истински водни бои май им е рано. Но тези за по-малките според мен могат да се ползват и с четки вече.

Велизарче, много си права за това, че трябва да се научат, че храната не е за забавление и че трябва да се яде, когато си гладен, а не от скука или нещо друго. Тя Дара е точно обратното на твоя Ники - слаба и ядяща сравнително малки количества, но съм абсолютно съгласна с теб. Тая сутрин свекър ми така ме ядоса! Понеже Дара снощи заради зъби се буди ужасно често и накрая разбира се се разсъни, та изкарахме 4 часа будни през нощта (добре, че днес съм почивка Rolling Eyes), та като стана дядо й, аз отидох в другата стая да легна малко. Ставам после и какво гледам - Дара седи в детското си кътче, а дядо й клекнал до нея с купичка в ръце и я храни, а в тоя момент тя взе даже да плюе - при положение, че това, което ядеше, го обича, а тя плюе само неща, които не й харесват. Той много добре знае, че съм казала да не се залъгва по никакъв начин детето, за да яде - 5 хапки - 5 хапки - значи не е гладна. Като е гладна, ще яде. Някой път и от зъби разбира се не яде много, но и тогава не я насилвам естествено. И като попитах защо го прави и така ли правят мен като ме няма, и той "Ами детето трябвало да яде" Rolling Eyes. Добро утро! Трябва да яде, когато й се яде.. на тебе някой да ти бута лъжицата в устата?! #Cussing out А свекърва ми понеже беше на скайпа и ми казва "Ама той не й дава насила". Аз й казах, че знам, че не е насила, но че съм казала детето да си яде основно на столчето, рядко по някоя хапка плод или нещо друго междинно й давам на крак, въпреки че избягвам, и това е. Детето трябва да знае къде се храни, и най-важното само да си прецени кога се е наяло. Ако не иска нещо в момента, й предлагам и друг вариант - все пак на човек не винаги му се яде дадено нещо, дори и да го обича. Но това да я гоня и да й бутам лъжицата из стаята, въобще не го одобрявам. А ме дразни това, че не се спазват моите изисквания (с които мъжа ми също като цяло е съгласен, все пак и той има думата естествено), не се проявява уважение към мен като родител... това е за доста неща от тяхна страна.. А аз съм много толерантен човек - ако нещо го притеснява толкова много, че се притеснява за детето, винаги съм готова на дълго и на широко да обясня защо го правя - за да може да разбере, че не съм нехайна или нещо подобно. Но той не ще да слуша, знае си неговото и това е! И мъжа ми да тръген да обяснява, и него не го слуша. Те си знаят - две деца са отгледали, повече опит имали, не знам си какво... аааа! ... Оплаках ви се! Давайте следващата тема Mr. Green.

# 172
Велизарче, попрегледах темата за калкареата и на трета страница Михайлов отговаря, че може при нужда да се дава нон-стоп по схемата седмици, дори и месеци! ... Така поне е написал той, не знам дали и друг хомеопат би го потвърдил. Аз ще го имам предвид, а трябва май да пробваме точно по схемата, а не само с две зрънца преди лягане, пък да видим.

# 173
Ползваме моделина на Play Dough, обикновения пластелин е отвратителен...мое мнение, моделина е мноооого по-приятен. За лапане даже не ми беше хрумвало, че може да имате такива притеснения, Мая не си слага нищо в устата, което за такива ситуации е ок, но иначе си е проблем Wink Но то така или иначе са още малки да си играят сами, не знаят какво толкова да правят с пластелина и не могат кой знае какво, та така или иначе играем заедно с него. Имаме комплект с формички и разни други приспособления за игра с пластелин и отделно и ние подобно на Люляк играем да бучим разни неща по него, но не лъжики, а мъниста, правим си едно слънце или сърчице например и го украсяваме с мъниста и разни ей такива забавления Wink
За боичките имаме и такива за пръстчета и едни други дето се изстискват от тубички ( Embarassed не знам какви се водят), тези за пръсти на самите кутийки си има формички на капачетата, но както е казала и Люляк може и с други формички да се играе, но с ръчичките така или иначе е най-забавно. Мая рисува и с четка, сипвам и в пластмасова чинийка различни боички и тя бърка с четката и маже на листа Simple Smile Но да поясня, че тук мацаницата е много голяма, в къщи сме го правили 1 или 2 пъти, иначе повечето и такива занимания се случват на двора.
Между другото правихме и опит за разни апликации, ама вече там съвсем сама си играя, хахахаха, Мая гледа с интерес и реже с ножичка един лист, ама до толкова....а аз и изразявам, лепя и оцветявам разни неща, които после кичим тук-там.
Въобще труд и творчество кипи.

# 174
vesy_evi - шапка ти свалям за времето и желанието за такова труд и творчество Simple Smile. А аз само се чудя, как да го отлепя от себе си за 5 мин. Simple Smile Simple Smile.  И много мерси за идеите Simple Smile. Аз намерих рецепта за домашен пластелин. И април мисля да отидем за седмица две при бабите, та там ще експериментираме, защото има дворове, а и бабите имат повече време и желание от мен за такива игри Simple Smile

СЛънчев ден и дъълги разходки днес  Hug

# 175
Благодаря и аз на всички за споделените игри.  Hug Вариантите са безброй, не ми идва отвътре много, но какво да се правя, за доброто на мъниците трябва да сме изобретелни. Аз да се похваля, тази нощ за първи път не кърмих, ако и довечера е така, мисля с чиста съвест можем да се броим за отбити.  newsm44 Честно ви казвам, направо не вярвах, че ще дойде този миг. Сега, ако трябва да съм честна, съм малко със смесени чувства, ама гледам да не обръщам внимание на онези, носталгично-съжалителните. Време беше, убедена съм!

Мъниче, как беше в Графа? Хареса ли ви шоуто?

Прекрасен ден ви желая!

# 176
Велизарче, попрегледах темата за калкареата и на трета страница Михайлов отговаря, че може при нужда да се дава нон-стоп по схемата седмици, дори и месеци! ... Така поне е написал той, не знам дали и друг хомеопат би го потвърдил. Аз ще го имам предвид, а трябва май да пробваме точно по схемата, а не само с две зрънца преди лягане, пък да видим.
Да, и аз така прочетох. То почивка правя не от Калкареята, а просто се надявам, че вече няма да му е нужна да спи така добре. Ето снощи пак съм ставала да чуя диша ли това дете, чак не ми се вярва така да спи! Още и още не мога да свикна. Но като спра да давам, на втората нощ започва да се буди по 2-3 пъти с рев. Иначе заспива като види, че никой не го отразява, но с гранулките не се пробужда дори. Пробвай да даваш по схема, дано да подейства така!
А за храненето не мога да кажа с твърда ръка така трябва, защото нямам голям опит, но така го чувствам, а и не мога да си представя що за хранене е гоненето с лъжица. Но съм благодарна, че Ники е доооста ящен и си стои на стола, даже сам отива като огладнее. Застава до него, хваща масата и ръмжи и едновременно казва "Мам -мам"  hahaha Все пак факт е, че има такива деца, но не знам от характер ли е, от свикване ли е!? Нямам представа! По-буйните деца как да ги вържеш, не знам.... Добре, че си ми е кротан и нямаме проблеми с това, но ще си оскубя косите с това акане  #Cussing out Седи на гърнето и като му сложа чистия памперс и хоп в него. Направо издивявам, е колкото си мога аз, но много се ядосвам...
Тонинце, щом така си го почувствала, значи е било време! А и като е минала нощта без проблем това означава и за двете страни е дошъл момента! Успех довечера!

Последна редакция: нд, 18 мар 2012, 18:37 от velizarka_8

# 177
  • Пловдив
О и ние правим 3-4 нощи без кърмене, после 2-3 се буди по веднъж- два пъти Mr. Green Мъжа каза, че остави ли ни 7 нощи да спим, без да ни събуди - ще правим второ smile3532

Момичета, гледам че коментирате Михайлов newsm78 Аз съм доста резервирана към него - в някои случаи сам си противоречи, "предписва" лечение, без дори да се е видял с пациента...

Относно заниманията с децата - и Дидо много обича моделина - правим формички, украсяваме ги, мачкаме ги, правим други и така Simple Smile
Голям фен е и на рисуването - засега с моливи, химикали, фулмастри, пастели, а когато се стопли още малко - и с боички Whistling
Тези дни, ще му купя и тебешири, за да може и когато сме навън да рисува.
Друго любимо занимание е, да му правим сапунени балони и той да ги гони и пука - голям смях пада Simple Smile Баща му каза, че ще вземе тръстика и ще му направим и хвърчило - още едно занимание за на вън Simple Smile
Също на вън ритат топка двамата Simple Smile

Люляче, аз също се карах със свекърва му и с баща ми, точно заради това, че се опитват да го разсеят с нещо и да му натъпчат лъжицата в устата #2gunfire Детето изобщо не е злоядо - хапва си с апетит и когато не иска да яде, значи или не  е гладен, или е тръгнало някое зъбче. Това с гоненето с лъжицата не мога да го проумея... или пък да му пускаш песнички, за да се залиса и да го натъпчеш Shocked Ужас...
Най-простият пример е с мен и сестра ми - нея, като първо дете, са я гонили с лъжицата да яде, дори си спомням, как майка ми и запушваше носа, за да си отвори устата и да и бутне поредната порция #Crazy И до момента тя е много зле от към ядене и прилича на бракуван солет Crazy
Аз съм по-малката, никога не са ме хранили насила, даже са ми разказвали, че когато съм била гладна съм си отваряла хладилника и съм взимала нещото, до което се докопам най-напред (обикновено пакетче масло, което стояло на вратичката), сядала съм на земята и съм си хапвала hahaha Е, затова и в момента се боря с едни 7-8 килограма, дори 10 Whistling, които качих зимата Embarassed Но пък никога не съм имала някакви проблеми с храната Mr. Green

Тонинце, идеално си изкарахме - качихме се на МиГ 21 и на 29 newsm44 Направихме сума ти снимки с изложената техника, за пореден път гледахме излитащите и кацащи самолети - авиошоу нямаше, просто "демонстративни полети" Абе оползотворихме си чудесно деня, пък и като се има предвид, че в базата имаше най-много 500 посетителя, от които 200 сигурно бяха деца от градини и малките класове на училищата - изкарахме си страхотно Peace Дори съжалявам, че не взехме малкия с нас, ами го пратихме на ясли #Cussing out Ама баща му е виновен - щяло да има много народ, щяло да бъде блъсканица - нищо подобно #2gunfire
...Здраве да е, другият път и той с нас, стига да не е обявено авиошоу и да не е в почивен ден Simple Smile

И сега да се оплача - страдам от ужасна сенна хрема Cry А вчера цял ден изкарахме навън, по гребната и сега съм като парцал  Sad
Не стига това, ами в петък като взехме малкия, нещо прикашляше - в събота вече беше ОК, но прехвърли бацила на мен и сега плюс запушеният нос, постоянния сърбеж в гърлото и очите и обилното количество секрети, като бонус, се сдобих и с "прекрасна" магарешка кашлица  newsm61 Честно - иде ми да се гръмна #2gunfire

# 178
Мъниче, не е ли рано още за сенна хрема? Да не е вирусче?

Аз да се отчета относно нашето боледуване и лечение - бавно се подобряваме. През уикенда излизахме извън София, ходихме на вилата и към Врачанския Балкан. Дали от това, или от хомеопатията, но имаме подобрение. Почетохме малко по въпроса за хомеопатията, и за едно съм много съгласна - че като подтискаме с разни капки и антибиотици симптомите, пречим на имунната система да се бори ефективно с тях. Хремата на малката отшумява почти по същия начин, както ако й бях капала капки. Така че, ако засега хомеопатията не е повлияла, със сигурност поне не се притеснявам, че се е задълбочила болестта. Пуснахме и едно изследване на секретите за всеки случай. Моя синузит за съжаление не се подобрява много.

За играчките, аз наблягам на образователните, а бабите обичат да купуват кукли  Laughing. Като цяло, не купуваме много играчки, но пък съм и разрешила да пипа в шкафа с купите и черпаците, и с тях пада голяма игра. Вчера обаче и взех един "пъзел" с животни, препоръча ми го приятелка. От Джъмбо е, струва 3 лв и се оказа голям хит. Малката бързо разбра идеята, и почва с все по-малко грешки да разпознава и реди животните. Също й взех и една свиреща играчка, подобна на Жабата, за която си говорехте по-назад, само че е мечка. Ние я имахме, но се счупи, и сега Николета я преоткрива наново. Има пиано, песнички, и произнася имена на плодове и животни. Само нервите на родителите малко се опъват  Mr. Green

Относно яденето - аз си признавам, че понякога гоня с лъжицата, но това е когато сме на някакво ново и страшно инетерсно място, и нея не я свърта на стол. Лошото е, че дори и да й се яде, понякога просто си играе с храната, и я маже по масата. Тогава правя нещо изключително непедагогично - пускам Бебетв, и устата сама почва да се отваря. Повечето време обаче я оставяме да се храни самостоятелно, като сме и взели един лигавник-дрешка от Икеа.

А да, и ние рисуваме, за съжаление  и по стените  Twisted Evil, а също по кожата и ядем химикалките. Затова засега маркери и боички няма да ползваме!

# 179
Тонинце, оползотвори момента и отбивай, мен ако питаш Laughing. Поне аз на твое място с радост бих посрещнала такова нехайство към гърдите ми Wink
Мъниче, според мен е вирус. Наистина е рано за сенна хрема. Аз очаквам с трепет края на април, началото на май да видим дали пак няма да ме подмине тази гадност. Докато бях бременна и миналата година нямах, иначе знам за какво иде реч - кихавици, запишен нос, сълзящи очи и гъделичкане вътре в ушите - кошмар.
Момичета, за храненето аз съм на по-различно мнение. Мамите на ящни деца, не разбират на какво са подложени мамите на злояди дечица. Моeто не е злоядо, просто яде по-малки количества и при определени обстоятелства. Не винаги "гоненето с лъжица" означава, че детето е насилвано да яде. Съдя по децата на сестра ми и по моя. Нейните чинно отварят уста, затварят уста, дъвчат и преглъщат. Моя се нуждае от малко помощ в първата част на занятието Laughing Това се налага, защото иначе моят син няма да се сети, че е гладен. Пробвала съм да не му давам храна, докато не си поиска, чувала съм как му къркори коремчето и въпреки че вече говори добре, не казва "искам да ям"! Нито пък посяга да яде от бисквити или солети, които съм оставила на достъпно място. За да яде той трябва да е или добре концентриран или достатъчно добре разсеян, за да го прави несъзнателно. В първия случай трябва да получи лъжица и заедно с мен да рови в паничката си, да цапа, да маже, т.е. да вижда храната и да я яде. Във втория случай чакаме реклами по телевизията и се възползвам от разсеяността му. И в двата случая яде - дебело подчертавам - колкото иска. Започне ли да върти главата прекратяваме храненето. Никога не бих отворила устата му със сила, но съм готова да стана на палячо за всеки залък, който би изял. Той е около 11 кг, не се притеснявам от това, но и не мисля, че има аванс да слабее, само защото съм си поставила за цел да не го "гоня с лъжица" Peace

Общи условия

Активация на акаунт