Отговори
# 525
vany ние имаме 11 израстнали и 2 кучешки показали се само. И на мен ми е проблем това със зъбките,но нищо не може да се направи. От долу е още само с 3 резеца. Надявам се и 4тият да порастне....пък дори и късно.
 Hug

# 526
  • При моето слънце
Не мисля, че има място за притеснение, просто по-късно ще започне да губи зъбчета. Детето на кумата ми, която е зъболекар, е на 2 год и 2 м, а тепърва вади кучешките. Та тя изобщо не се притеснява, пък и нали казват, че колкото по-късно излезнат зъбите, ще са по-здрави  Wink
Оф, това дъждовно време ще ме съсипе, единственото хубаво е, че е хладничко и Мишо спи хубаво и по много  Crazy

# 527
Виждам, че сте коментирали памперсите и гърнето. При нас нещата се получават много бавно, а си имаме и дъщеря с характер  Mr. Green - за добро или лошо! Напоследък на всичко се отговаря с НЕ!, особено на гърнето. Не знам какво му стана на това дете, но след преболедуването влезе в някаква фаза на пълно отрицание. На всичко, ама на всичко отговаря с не, държи да се изпълнява нейната воля, и то веднага! След като една седмица спа без биберон, бях принудена да й го върна, и сега не й пада от устата (слава богу, само по време на спане). Чак тази сутрин благоволи да седне на гърнето, явно поне в това отношение се успокои. С яденето обаче е голям проблем - не че не яде, но предимно си играе с храната, демонстративно я хвърля на пода, разплисква я с лъжицата и тн. Струва ми се, че влиза в някакъв ранен бебешки пубертет, и май ще трябва да почета нещо в дебелите книги.

Та, да ви питам, вашите деца как се държат, и как се справяте с капризите им?

Последна редакция: вт, 15 май 2012, 11:10 от Giada

# 528
  • София
Giada, всички минават през такъв период с ''не' за всичко.
А при нас как беше - рев и тръшкане от страна на Лора и обяснения и крясъци от моя страна ...
И след около час-час и нещо борба - ставаше на моето обикновено.
Но големите драми бяха за обличането и за прибирането в нас. С храната не съм имала проблем - не беше злояда и като не иска, не иска. Тя после си наваксваше.

Моят вече е с пробил 4-ти кучешки - вчера със сигурност видях Simple Smile
Т.е. докарва ги 16 бр., но изостава от кака си. Тя на 2г вече беше с пълния комплект и поне се кротна със спането.

# 529
тия кучешки са голям зор, при нас двата отгоре са пробили колкото върха на игла, отдолу още не са, и с пробилите сме с 14 зъбчета  Mr. Green
като е вкъщи си казва каквото трябва да прави на гърнето, сяда без проблем. В яслата са много деца и дори не я слагат като хората на гърне. Наесен, живот и здраве, е в близката градина, така че ще използвам отпуска преди новата градина да махнем памперса. Ако стане, стане.
Сега е на вълна да се облича сама, особено пижамата следобяд и вечерта за спане Simple Smile
долнището го улучва след 5-10 мин, но не дава на друг, сама-казва, така че я оставяме.
Както и си обува пантофите и кроксовете вкъщи сама.. след неуспешни няколко минути борба, единият е на крака, за другия идва при някой от нас и казва 'може", т.е. не може, питам я да й помогна ли и така се обуваме Simple Smile
иска сама да яде, но обикновено първите десет лъжици/вилици. След това рови с пръсти в салатата, подрежда я на масата...
търпение си казвам и така Simple Smile мисля, че е нормално да се утвърждават и да осъзнават, че растат.
Ако започне да проявява инат, ще се намеся,обаче.
Имаше един период, започна да хвърля храна по земята като не иска нещопо-скоро я пускаше, като игра, обясних й, че не е редно, не е хубаво това и така спря, но с много спокойствие и повтаряне на тия думи Simple Smile

Последна редакция: вт, 15 май 2012, 16:14 от jos

# 530
  • у нас
добро утро Mr. Green аз след малко отивам на работа Crazy Райчето вчера беше доста отпусната и тази Т само я мъчи. Баща и като ми се обади спрях да предавам   приемам каквато и да е информация. Доста трудно ми беше от гледна точка на това че се отделих от нея за бая часове и че е болна и аз разчитам др да я гледа Confused  Дано вече започне да се възстановява Praynig др седмица като я изпратим на ясла милата пак от начало ще бъде Cry ревове и писъци и тамън ще посвикне и сигурно пак вкъщи Confused

желая ви хубав ден

# 531
лека работа,Рали и дано малката бързо се оправя  Hug

# 532
  • София
Рали, как добре те разбирам!  Hug  Хайде дано скоро премине болестта и Райчето посвикне в яслата.

... за съжаление, щом опира до ясла и ходене на работа, нямаме много избор. Децата все пак трябва някой да ги гледа. Лошото е, че от тези ревове и уплаха много им пада имунитета и затова така бързо започват с боледуванията.

И при нас се беше получило така, уж здраво дете беше каката, но първите месеци беше много драматично и два пъти беше болна. После посвикна, спря да плаче и спря да боледува и така вече три години...пу-пу...

Не ми се мисли за малката как ще е, но наситина като нямаме баби наоколо, как да се справим иначе?

# 533
Нали аз отворих думата за ината, да дам сводка. При нас има подобрение, явно това ужасно настроение на Николета е било някакво следствие от болестта, защото постепенно се превърна в любвеобвилното дете отпреди това. Пишка в гърнето, дава целувки...(хихи, не че слагам двете неща на една плоскост!). Пак си казваме "не', но нещата са много по-спокойни вече.

# 534
Рали, успех, няма да ви лесно....но всички това ни чака Sad
Аз пък да се похваля вчера Мая ми каза - Мамо, обичам те! Както можете да се досетите са размазах от кефффф  Mr. Green Mr. Green

# 535
  • София
Аз пък да се похваля вчера Мая ми каза - Мамо, обичам те! Както можете да се досетите са размазах от кефффф  Mr. Green Mr. Green
Уау, супер  Simple Smile

А при моя напредъкът с говоренето е, че започна като види куче, да казва 'ба-ба' ... Това се добавя към 'мама', 'тата' и 'ъъъ'  Mr. Green

# 536
v_spasova, и наша Николета е на същия хал Simple Smile Наистина се възхищавам на Майчето, че толкова много говори! Гледам другите деца - играят тихи игри в пясъка, но пък говорят. На моето му дай катерушки, и за друго не го търси! Има няколко забавни думи в репертоара освен стандартните мама и тати - Бауая, Сзи, куоти, ба-баа!, коко, пъц - в превод - Благодаря, Свърши, коте, бай-бай!, око, пръц! Но всичко друго е мучене и рев - когато си иска водата, или когато иска някое от хилядите други неща  #2gunfire.

Рали, като чета за вашите перипетии, и на мен ми се свива душичката! Дано да свикне по-бързо детенцето!

# 537
  • София
Giada, ама щом имате още от репертора, то сте по-напред от нас Simple Smile
Моя буквално казва тези 3 неща - мама, тата, ъъъ. И от миналата седмица - 'ба-ба' за куче. Това е, няма друго.
Каката и тя не говореше много, но поне казваше да, не, няма на тази възраст.
Сами само върти главата когато не иска и се бие по гърдите като маймунка.

Надявам се яслата да повлия положително на комуникацята. Само че за целта тр .да походи малко. Днес е 9-ти ден на ясла  Mr. Green

# 538
е, всичко ще си дойде на мястото, после ще се молим да млъкнат за малко, ама не.... Mr. Green

# 539
А отговарят ли смислено на въпроси с да и не децата ви? Моят син още не го прави.

Общи условия

Активация на акаунт