Отговори
# 540
Здравейте момичета.
Отдавна не съм писала, ама няма какво.

Веси, много е приятно да го чуеш, нали. Особено първия път.

В.Спасова, Джада, и Ема не е от най-разговорливите. Ама аз и не бързам, после няма да можем да им затворим устите, колкото и да ни се иска. За пример брат й - ей, не млъква това дете.

И аз имам наблюдението, казвала съм го и преди, че по-тихичките и скромни (тъй да се каже) дечица по-отрано почват да бърборят смислено и ясно, а диванетата са заети с физическата си активност, демек в дивеенето. Та в тази връзка нашата маймуна вчера така си цапна челото във вертикалния ръб на вратата че направо сега не е за гледане. Добре, че й наложих челото веднага с лъжичка, та да не стане поне огромнейша цицина, но дълго време ще се разхожда синя.

Нас ни приеха в ясла. Но с тези ваксини (тя има само 3) брахме големи ядове. Нали не ги записват без ваксини. Директорката направи компромис, но сега ще видим какво ще става по-нататък. Кофтито е, че нейната педиатърка не иска (а то и аз не искам вече) да й ги бие, за да не се почне наново с цялата история. Тя тъкмо спря всички лекарства, след едногодишен прием, че не ми се иска наново да ги почва.

Рали, дано се наредят нещата при вас. Дано Райчето бързо свикне, та поне за това да не се притесняваш като си на работа.

За зъби си говорите. Ема има 16 зъба. Мисля си, че добре върви. На брат й растяха горе-долу по същия начин. Лесно й избиват и нямаме кой-знае какво истерии покрай тях. Останаха долните два кучешки и задните кътници, ама за тях е още раничко. Тях даже няма и да ги разберем.

# 541
  • на североизток
Ох, момичета и моята мома не говори Sad Само вика пу-па на влакчето, та-те и та-ти на баща си и отвреме навреме ба-ба на кучетата и мау на котетата. Останалото е както казвате възклицания - а, ооо, ъ, и доста често напоследък ох, оп, направо пъшка като стара бабичка hahaha много ми е смешна Joy
Но иначе е като хала по пързалки, катерушки, стълби, колички и всичко което става и не става за катерене. А как се кара на децата като искат да и вземат играчките hahaha Ама като и се скара някое по-голямо дете на нея отстъпва без да се сърди. Общо взето всичко разбира и изпълнява каквото и се каже, само дето не говори. Мисля си, че след време изведнъж ще се отприщи. Дано!

За зъбите имаме 14, като горните кучешки още не са излезли целите, а долните нямат намерение скоро да излизат.
Но като говоря за зъби, днес имах неописуемо преживяване с Никола Laughing Водих го да му вадят първия клатещ се млечен зъб, защото отвътре вече има избил постоянен. Иначе мислих да го оставя сам да падне, но така новия зъб ще расте много навътре, та ми разказа играта това дете. Като каза не искам клещи, аз сам ще си го извадя и край. Не отваря и не отваря тая уста. Какво ли не говорихме и не го убеждавахме, но той все повече се дърпа и не ще. Но цялата работа си има предистория. Някъде преди около месец го водихме да му срежат юздичката на горната устна и тогава с местна упойка цяла операция изтърпя и гък не каза. После и конците ходихме да махат, пак беше спокоен. Но явно е понатрупал стрес и днеска му изби Mr. Green Та да ви кажа как свърши историята. Зъболекарката му държи огледалото насреща и нашия сам си вади зъба Laughing текат кървища от устата му, целия се изпоцапа, но не дава тя да му помогне Laughing Даже го карахме и клещите да вземе сам, но не. А той зъба дребен като оризче и се държи на едно косъмче Joy , но човека умира от страх hahaha Голяма емоция беше за всички и незнам другите млечни зъби как ще ги вадим Mr. Green Направо трябваше да взема и камера да го снимам, че след време да се види колко смешен е бил. Тя и зъболекарката вика: "Ей, голям характер има това дете, човек ще стане от него!" А на мен сърцето ми се свива, че ме излага ooooh! Че накрая и пари не ни взеха, направо голям резил Embarassed

# 542
  • София
Маша, а щом и вашето педи не иска, защо не говориш с нея да се осводобите от ваксини?
Не знам каква е точно процедурата, но знам че може.

Имам колежка, нейното дете със сигурност е освободено от ДТК-то понеже беше с много тежка алергия към кравето мляко.

# 543
  • на североизток
Особено след като имате основателни причини, мисля че няма да ви откажат. По принцип трябва да се явите пред комисия и да кажете поради какви причини искате да се освободите. Но щом са ви приели вече на ясла, какъв е проблема?

# 544
Ох, момичета много е сложна цялата работа с освобождаването. Значи, по принцип ОПЛ на детето има право да го освободи с протокол за 6 месеца, за всеки следващ период  (примерно за година и повече ) се явяваш на комисия в педиатрията с наличните документи. На мен за да ми дадат бележка от РЗИ, че може да посещава ДГ ми искаха решенията от ОПЛ за първите 6м и след това от комисията за следващия период (т.е. за година и половина назад, защото последната ваксина, която са й били е била през месец декември 2010). Но ние такива бележки нямаме, защото моята педиатърка не си знае работата явно и си измива ръцете с лекарите в болницата където лежахме. Та бележка от РЗИ не получих, приеха ни на добра воля.  Tired

Тъпото е друго,т.к. Ема вече не пие лекарства (това е добре де), съответно в книжката за лекарства по НЗОК лекарствата, които сме взимали са до април 2012. От тогава не сме й купували и давали нищо. И на комисията това ще го видят, демек че детето е добре и няма нужда от освобождаване от ваксини. А нас всъщност ни бърка ДТК най-вече.

Малко хаотично го описах, ама дано сте ме разбрали. Ще мисля други варианти. Ивчи, а при вас как е? Ели нали не е с ваксини, та как седят нещата с яслите?

# 545
нещо не можех да вляза в профила си, та само ви четях.
това за ваксините е ужасно, винаги натръхвах като й биеха поредната на дъщеря ми.
много съжалявам, че така се е получило с детенцето, но се борете с всички сили, по докторите пак по обратния път, по комисии, да го освободите от тази ваксина и да си кара яслата по живо здраво.
при нас ваксина не е закъснявала, но ми идеше да се гръмна след оная на 13тия месец... но, да не отварям широката тема за ваксините.
хубаво е, че диркторката е разбрала за какво иде реч, надявам се и документално да го оправите.

мойта пък е от снощи в 3 ч. с няква почти висока температура и се моля да не е скарлатината в групата им... и каквото и да е, да минава бързо  Praynig
вчера ми пя, както си играехме с едни животинки "хепи бъ..дей" няколко пъти, стана права и пляска с ръце:) и наужким духа свещички, нали имаха в градината скоро РД и тя запомнила, милата Simple Smile

# 546
  • София
мойта пък е от снощи в 3 ч. с няква почти висока температура и се моля да не е скарлатината в групата им... и каквото и да е, да минава бързо  Praynig
Дано не е скарлатината  Praynig

# 547
  • на североизток
Маша, и ние имаме три ваксини като вас, не сме съвсем без хич! А за яслата за сега нищо. Аз само съм я записала да пази ред, пък септември вече ще оформяме документи и ще правим прегледи. Тогава ако кажат нещо ще видим какво ще правим. Но се надявам, че в малкия град, където нямаме такъв наплив за яслите няма да са толкова педантични. Абе, каквото стане, ако трябва ще си я гледам, бабите вече се пенсионираха, а и аз съм все още без работа. По-добре да ми е здраво детето, пък че не било ходило на ясла, голяма работа!
А ти не се отказвай, набави си всички документи, макар и късно. Щом сте убедени, че от ваксината се влошава, не може заради едната ясла и заради нередности в системата да си разболяваш детето. Звучи ми доста абсурдно Naughty
И не забравяйте, че няма закон, който да ни задължава да слагаме ваксини!!! Има наредба, но наредбата е юридически по-слаба от закона!!! А закона и Конституцията ни дават право на избор!!! Така че, начини има, стига да сме решили да вървим по този път Peace

jos при скарлатината се появяват налепи на гърлото, и на третия ден излизат ситни пъпки. Разбира се може и да протече атипично. Лекува се с антибиотик(за разлика от шарките) и се доказва със секрет.
Дано да не е това и да се оправите бързо!!!

# 548
  • София
Момичета ,не съм ви чела ,извинете ме за което ,но влизам да си изкажа болката.Преди малко разбрах ,че офисът ни се е преместил в Младост ,преди около месец и никой не се сети да ми каже.Можеха да ни приемат на ясла ,само някой да ми беше казал ,а знаят ,че ме интересува това!А не като да не съм се чувала с колегите си .......

Така .... до изчетох ви и леко ми по премина ядосаното  Laughing .Майната му!Каквото ,такова!Винаги съм казвала ,че при свършен факт няма смисъл да се ядосва човек!

Веси
,браво на Майчето!Аз преди няколко дни за пръв път чух "мама"  Mr. Green да не говорим и за обичам те.

Писах ,писах ,писах ,още доста по разискваните от вас въпроси ,ам адиването дойде и ми изключи компютъра  Mr. Green .
Ейййй големи хуни излезнаха тези деви!А в това лошо време направо ми вижда сметката.Да се похваля преди малко прегракнах от крещене  Mr. Green .Уж се опитвам все с добро и да обяснявам ,ама нещо не винаги успявам ,а днес хлапето прави беля след беля  ooooh! .
Писах и за нашия речник ,ноооо за друг път ще го оставя.

jos ,оправйте се!

Последна редакция: чт, 17 май 2012, 17:35 от geryaleksandrova

# 549
Ще проговорят всичките къде ще ходят, но на мен определено ми е по-забавно така като говори...все ги ръси някакви смешни, а и релно комуникацията ни е вербална...всичко си казва, а вече използва и думи като мисля, че... прилича на......обаче, всъщност, значи...разказва приказки, песнички, филмчета...е, доста пропуска, но си прави кратки разказчета и много ни забавлява Simple Smile
А Мая специално хич не е от кротките и тихите, много е енергична, не се спира, общо взето навън рядко върви, все тича нанякъде с бясна скорост, катери се по доста големи катерушки и пързалки, кара колички за бутане с крачета, научи се вече и да скача и въобще е бяс голям Wink

# 550
благодаря ви, дано изкара по-спокойно нощта, утре рано сме при педиатъра.

много е хубаво като са в яслата вече и да могат да кажат нещо по-разбираемо, особено като питаме за там, че информацията оттам все е малко Wink

по-хубаво време за всички тия дни, по-кратки дъждове и повече слънце!

# 551
идва ред на второ класиране за яслите. успех на всички, които тръпнат с надежда, като мен.... Praynig

# 552
идва ред на второ класиране за яслите. успех на всички, които тръпнат с надежда, като мен.... Praynig

това се отнася и за мен  Praynig Praynig Praynig 

П.С. Срам, не срам да кажа ние колко зъба имаме  Cry 8 резци и 1 наскоро пробил кътник (съответно има още да си го мъчим) Няма такъв зор ви казвам/пиша. Излизат мега бавно и още толкова трудно. Почти не спим, трудно се храним, да не ви казвам за другото.....оплаках се  smile3518

# 553
пожелавам късмет на всички, които се редят по опашки за второ класиране Simple Smile
и аз стискам палци за приятелчетата на дъщеря ми от пред блока да влязат в близката градинка, почти десет деца за едно място са, но дано имат късмет и те  Praynig

и дано по-лесно излизат следващите зъбки. досега всичко минаваше леко, до кучешките... много бавно излизат и то, четирите наведнъж...

# 554
Здравейте момичета, ние се класирахме и
днес записах Мити на ясла... да видим Simple Smile
надявам се че няма да го пусна и ще успеем да го гледаме, но може и да се наложи да ходи веднъж дваж седмично..
живот и здраве септември ще му мислим

поздрави на всички

Общи условия

Активация на акаунт