Отговори
# 555
аисса, вани, вие в Меден Рудник или в центъра кандидатствахте? Доколкото знам само там са проблемните класирания иначе принципно има места за дечицата. Аз да не ви казвам ясленските ни вълнения, че съм леко ядосана на великата електронна система Crossing Arms Моя е приет в градината на второ желание. И понеже предположих, че от градината на първо желание ще могат да предвидят долу-горе дали има шансове да се вредим при тях на второ класиране, отидох да проверя. И каква беше изненадата ми като разбрах, че системата изобщо не ги е уведомила за кандидатстването на моя син! Нямало го и сред отхвърлените, при все че разполагаха с информация и за тях, и за деца, чието второ желание е въпросното ОДЗ. Според тях изобщо не съм подала документи и бяха в шах като влязох в профила си през техния компютър! Ходих да поразпитам в дирекция Образование и според тях щом е приет на второ желание, автоматично отпадал от класирането за първото. Поправете ме ако греша, но не трябва ли да се пробва на първо желание с приоритет, след това на второто и накрая на третото; или от дирекцията започват да броят от 2? Сега седя глупаво и дебна колко деца от класираните ще се запишат, та белким се отвори едно ъгълче за горкото ми дете на второ класиране Crossing Arms
Оплаках се пък Tired

# 556
  • София
Ние отново не сме приети Sad .Щанса беше малък 60 деца за 5 места.Втора под чертата е ,но това изобщо не ме грее  Cry .

Дано другите кандидатстващи се похвалят с успех!

# 557
Здравейте,мили мами,,,,
ние доста отдавна не сме се включвали,но аз почнах работа,докато си оправя режима
Така за нас-ходим на ясла,без проблем,яде,спи,играе с децата,на 1 юни ще имаме и първо тържество,за което съм страшно развълнувана,толкова са мили тези душици,като ги погледна в яслата,как танцуват всички,за ръце,уникални са,а сега ще видим и първото ни тържество Hug
За адаптирането,аз съм казвала и друг път,не мина лесно,ревовете бяха огромни,тръшкане,сочене на вратат да си ходи и подобни,ноо упоритост,няма начин момичета,когато се налага да се ходи наработа!Катрин също не е искала да яде,камо ли да спи,да общува,но това е съвсем нормална реакция,както казват лелките,ако не плачеше и пр.трябваше да се притеснчвате,всички са минали по този път,и наистина беше така,след като походи до обяд 1 седмица,аз реших да я оставя да спи,звънях през 1 час,докато заспи и стоях с ключовете за колата до вратата,да излзитам ако има проблем,естествено,първия ден не се получи,казаха ми елате,реве,като ме види,че я взимам до скоро ,също мн плачеше,от радост е това.И така до след 2-3 пъти,с нон-стоп говорене за яслата,за децата,за лелите в къщи и сякаш се получиха нещата.Сега да я видите,все едно не е моето дете,толкова е самостоятелна,отприщи се да казва думи,имам чуството ,че като махнахме биберона и и се отпуши устата Joy Joy Joy
Сутрин става,взима гърнето,върши работа и се надупва да я изтрием,първия път като я видяхме с баща и се спукахме от смях hahaha hahaha hahaha
И много други неща,просто съм възхитена,сиг и аз щях да я науча на всичко това,но едва ли толкова бързо,там като гледа децата,как се хранят сами,как се държат и става едно copy-paste...
Абе с 2 думи-много доволна съм!!!!
Аз по-трудно се адаптирам на работа,от нея на яслата,при нас съкратиха всички от отдела ни,мен ме държи това,че имам дете,и докато тя стане на 3 ще съм там,после с голямата лопата ще ме пометат...та постоянно съм в мисли и чудене как ще е после...
Малеее голямо писане стане,хайде да ви дочитам Hug Hug Hug

# 558
приеха ни Simple Smile. Извади късмет диването и го изтеглиха на лотарията Simple Smile. Хубав ден и късмет на 3то класиране на тези, които не успяха сега да влязат.

bubolechence - в софия кандидатствам. Тук местата не стигат навсякъде, освен в Кремиковци Simple Smile.

# 559
Здравейте, майчета!
Аз се завърнах от Балкана без Ники. Засега добре се справя, няма ревове и т.н., само където звъня по 10 пъти на ден  Joy, не знам как ще изтърпя цяла седмица...
Вани, в центъра ли сте кандидатствали? В нашата ясла само 3 деца не са приети. Очаквах да е по-зле, но явно наплива е за ЦГЧ. Логично - по месторабота. Така е удобно на родителите. Нищо, има и второ и трето класиране, има време, само че ще се притесняваш до тогава...
bubolechence, на мен изобщо не ми е ясна тази система, но в края на април отидох до детската градина да проверят дали при тях фигурира нашето заявление и така ми беше по-спокойно. Имах такива опасения, за това което е станало с вас. Не знам какво да те посъветвам, освен това, което си предприела. Получи ли код, като изпрати заявлението? Сигурно е някаква грешка в системата.
v_spasova, все едно описваш Ники  Laughing като малко шимпанзе е, а за репертоара му няма да ви говоря. Много блещи но неразбираемо и то в напевен тон. Като индиански шаман е. Пак ще сме последни и по проговаряне, но да ми е жив и здрав пък ще почакам, какво да правя.
aissa80, чудесно! Роден с късмет адаша на мъжо!
geryaleksandrova, това, което пишеш е просто абсурдно - 11:1  Shocked  Много е сериозно положението в София. Но все още има шанс!!! Може да има късмета на Ивчо!
vesy_evi, браво на твоята мома!
jos, дано ви се размине!!! Но щом казваш, че трудно вади зъбки, може и от това да е температурата.
И да ви кажа как добре му се отразява планинския въздух на Ники - ачка по 2 пъти на ден!!! Обаче не случихме на време, то дъжд, дъжд и все затворени. Ухххххх, аз за един ден не съм се разделяла с него, а сега цели 7  Sad Май се надцених, ако не ми се обадят за работа тръгвам натам, не мога да издържа...

# 560
  • София
geryaleksandrova, това, което пишеш е просто абсурдно - 11:1  Shocked  Много е сериозно положението в София.
Такъв обикновено е шанса на средностатистическото здраво дете с 2-ма работещи родители  Confused
Гери, късмет. Дано в новата градина в Младост имате шанс.

aissa80, честито. Много се радвам. Къде ще бъде мъничето? Не бяхте ли в Слатина?

# 561
в Надежда ще е. И се надявам до септември да пуснат Метро до там Simple Smile. Иначе транспорта ще е АД. Ама там имаше много места и извади късмет Ивайло!

# 562
velizarka, иска ми се да вярвам, че системата е еднаква за всички и че не греши, очевидно не е така. В началото си служителките в ОДЗ'то си помислиха, че не съм успяла да подам документите си правилно. Затова им показах уведомителния мейл и самия профил в системата през техния компютър- няма липсващи или некоректно попълнени данни. Въпреки това излиза, че моето дете изобщо не е кандидатсвало там! Crossing Arms В същата ясла има класирано бебе на два месеца Shocked Аз кандидатсвах по-късничко, но все пак абсолютно в срок. Дори и това да е причината за грешката не виждам защо трябва да понасям негативите от нея. Намирам предимството на датата и часът за кандидатстване за много глупаво, родителите да не са хрътки на хиподрум. Все пак в правилата има указан период за кандидатсване, а не "първите 80 кандидаствали се класират...."
Съжалявам, че ви натоварвам, но ми е много тъпо да седя на тръни и в неведение Tired
А пък Ники, ако има кой да го забавлява там, изобщо не се притеснявай.
Браво на принцеската на веси–еви:)
Броя на зъбите - има още 4 да вади... да видим кога и как, че понякога е нетърпим Rolling Eyes

# 563
  • София
в Надежда ще е. И се надявам до септември да пуснат Метро до там Simple Smile. Иначе транспорта ще е АД. Ама там имаше много места и извади късмет Ивайло!
Според живуща позната там, ще има метро от есента. Че тя мн. му се надява, за да може детето й да ходи на училище без прикачване.

# 564
v_spasova - стискам и аз палци да е от тогава Simple Smile.

# 565
на Балкана е супер за децата, ние все гледаме уикенд, когато можем да се качим на Витоша и малката да походи боса по тревата Wink

от вчера й давам АБ клацид, за пръв път пие, преди малко й измерих т 37 градуса. вече трети ден, ту има 37.7, 38.6-38.7, ту няма, спадам през 12 часа някъде с панадол, миг, лепенки...
кошмар. иначе не е отпаднала, но ако продължи и утре т пак ще я водя на лекар.

пожелавам на всички, чиито деца са класирани вчера в софийски ОДЗ, ясли да съберат документите бързо и да нямат проблеми при записването Simple Smile
че в нашата връщаха деца дори и за това, че нямат след 7 мес. проба манту и т.н.

# 566
jos, извинявай, не открих по-заден пост с обяснение от теб, та да те питам - защо даваш антибиотик? За мен това е много сериозна стъпка при лекуването на дете, температурата сама по себе си не е показател за даване на антибиотик. Надявам се детенцето ти бързо да се излекува, защото знам колко е тежко и за него, и за родителя.  Hug Моята Николета преди 10 дни беше така, 3 дни с 38-39 градуса, след това още няколко дни докато се възстанови и прояде.....Всички вкъщи бяхме изтощени от тревоги и безсъние.

# 567
jos, извинявай, не открих по-заден пост с обяснение от теб, та да те питам - защо даваш антибиотик? За мен това е много сериозна стъпка при лекуването на дете, температурата сама по себе си не е показател за даване на антибиотик. Надявам се детенцето ти бързо да се излекува, защото знам колко е тежко и за него, и за родителя.  Hug Моята Николета преди 10 дни беше така, 3 дни с 38-39 градуса, след това още няколко дни докато се възстанови и прояде.....Всички вкъщи бяхме изтощени от тревоги и безсъние.

и аз съм на нокти за АБ, особено предвид съдържанието им, а и аз никога не съм пила АБ, алергия съм проявила на 3 г. и оттогава само бисептол съм пила помня като малка пак. За мен това е най-ужасното нещо в медицината след ваксините, но за съжаление започнах лечение с АБ, по препоръка на педиатъра.
Ходихме на втория ден от т на преглед, т.к. в групата им има скарлатина карантина, а тя беше контактна. Имаше и някакви налепчета, възпалено гърло и док каза, ако и утре не спадне т, да започнем АБ, едва ли с хомеопатия ще се оправи, бяха думите й.
Та, след третия ден с т изпълних рецептата на педиатъра.
Миналия месец пак вдигна така т, но 5-6 дена я мъчех, оцет, мед на крачетата, обтривки, та мина и замина т, като пак съгласувах с педиатъра, но имунната й система пребори каквато инфекция, каквото и да беше, после си изкара цял месец на градината по живо-здраво без прекъсване освен два дни.
Ако беше по-голяма, нямаше и до 5тия ден да започна АБ, щях да опитвам с каквото мога да спадам т, но сега не мога да поема този риск  Crazy не съм толкова компетентна.
иначе педиатъра ни е малко хомеопатка, и АБ не изписва току-така, но предвид и инфекцията в групата в градината, и състоянието й тогава...
лоша работа. та, така като съм започнала 5 дни ще давам... освен ако днес или утре пак се появи т, отиваме на док.

да питам и тук, понеже не съм й прекъсвала съня никога, през деня е лесно да дам пробиотика, но после пада се в 1 ч. през нощта да дам пробиотика, 4 ч. след аб (който е на 12 часа), та да я будя ли? кърмя я, после сигурно лесно ще я приспя, ама се чудя?

# 568
Без изобщо да се пиша компетентна, но аз не бих будила детето за пробиотика. И аз съм чувала, че от шарките единствено скарлатината се лекува с АБ.

# 569
Без изобщо да се пиша компетентна, но аз не бих будила детето за пробиотика. И аз съм чувала, че от шарките единствено скарлатината се лекува с АБ.
да, благодаря. и аз не я будих.
а и Сърчи от форума в друга тема, ми обясни за пробиотика Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт