Здравословно хранене за децата - 7

• 67 029
  • 741
  •   1
Отговори
# 345
В кафемелачката, ако ми трябва само тя. Иначе в разни смески за кремове - в блендера като слагам първо нея, за да е на дъното.

# 346

Хмелбред
има на Красно село в магазинчетата съвсем близо до светофара, на бул Гоце Делчев, гледащи към баничарниците

Само да питам - за кръстовището на Г.Делчев и бул. България ли става въпрос?

# 347
Хмелбред има и в магазинчето на ъгъла на Пиротска и пазара Д.Петков.

# 348
  • София (Възраждане)

Устройва ме идеално, само дано да зареждат редовно, защото в друг пак квартален магазин бързо приключиха с доставката му, явно не се купува а и продавачките трудно се  и сещаха за кой хляб става дума, просто народът масово си търси белия "евтин и питателен" Sad

# 349
Лагард пуснаха хляб без мая.Засега ни харесва,да видим до кога...

# 350

Устройва ме идеално, само дано да зареждат редовно, защото в друг пак квартален магазин бързо приключиха с доставката му, явно не се купува а и продавачките трудно се  и сещаха за кой хляб става дума, просто народът масово си търси белия "евтин и питателен" Sad

Вчера минах и взех последните два, питах ги кога зареждат, те казаха когато мине момчето, няма определен ден. Дано минава често.

# 351
  • София
Красно село е на бул Цар Борис III Simple Smile

# 352
Намерих въпросните Тарали в магазин Макао в Каварна Crazy Мен ми харесаха, но детето не ги одобри. Там купих и едни кръгчета Фокус, които пак ми се видяха с добро съдържание. Пишеше нехидрогенирани раст. мазнини. Имат и мая, но ние така или иначе ядем хляб, така че маята не я виждам като проблем.

Сега имам друга питанка. Царевичните пръчици от грис без други екстри  пържени ли са?

# 353
  • София
Soleil според мене царевичните пръчици са пържени, въпреки че твърдят, че не са. Преди време бях говорила с една дама на детската площадка, която ми се кле, че е така понеже е работила там. Ама от къде са толкоз мазни тогава????

# 354
За царевичните пръчици намерих това видео How its made-potato chips - първо е за чипса, за пръчиците е след 3-та минута.
Тук преди доста време са коментирали по темата.

Ама от къде са толкоз мазни тогава????
Печена храна също може да бъде мазна. Но в случая мисля, че заедно с овкусяването явно става и омазняването им - на видеото се вижда как една машинка впръсква нещо. Не мога да съм сигурна обаче - дали са пържени или печени знае този, който ги произвежда  Simple Smile  Peace

Последна редакция: чт, 02 авг 2012, 11:58 от Palia

# 355
Хлябът Хмелбред вече не го зареждат в магазинчето на Красно село срещу баничарницата.
Вчера минах оттам и продавачката ми каза, че повече няма да го продават, така че да не се разкарвате.
Тези дни ще мина покрай баня Мадара и ще претърся магазинчетата и там и ще пиша.

# 356
  • София
Обадих се на телефона посочен върху опаковката на Хмелбред 0884 84 48 68 за да разпитам за обектите.
Обаче на този телефон само са приемат поръчки, за вече стари клиенти.

Вместо да търчим по далечни магазинчета, трябва да дадем офертата на най-подходящото съседно магазинче, както и да му направим малко реклама между съседи и случайни купувачи.

моля някой да го направи след 17 ч, защото аз няма да мога

paleto, буквално преди дни имаше Sad
стой, не ходи околоМадара, да не те подведа пак  Embarassed

Последна редакция: пн, 13 авг 2012, 14:57 от Tatti

# 357
Бих искала да алармирам всички, който четат този форум, че детска кухня Ян бибиян според мен не спазва хигиенните изиквания. През ваканцията редовно поръчвахме, но това ще спре. Миналата година сина ми беше  на 1 1/2 и всеки месец беше с диария. Аз започнах работа и го оставих на бабите за отглеждане  и съответно подсигурена храна от кухня. Тогава не бях 100% сигурна. Но ето тази седмица се върнахме от почивка поръчахме храна , оставих детето при майка ми и петък от обяд той повръща през 2 часа и майка ми  след като яде от храната му днес започна и тя. Не вярвам в съвпаденията....

# 358
  • София
Оставено дете при баба си и да повръща - в този форум не е изненада защо.
Не е от детската кухня, 100%!

Няма никакво съвпадение!

В детските кухни може да предлагат боклучава храна, но не и заразена!!! (е, с малки изключения в Русе)

# 359
е как да не могат?!?! Ако някоя от готвачките е пипнала ентеровирус, но е в началото и не се е била усетила още? Оооо, моля ви, живеем в Бг все пак, всякакви гадости са "в реда на нещата" Sad...
Не обвинявам точно въпросната ДК в случая, но е факт, че покрай нея се отказах от детските кухни въобще (3-4 месеца само съм ползвала, първо "Мама Люси". която ми се видя много тестена, еднообразна и белобрашнена и смених с "Ян") - намирах кокалче от пилешко(!!!), а и като цяло не може да стъпне и на нокътя на малкия ми "готварски" пръст по качество и дори вкус, макар че общо взето не съм изявена кулинарка. Още около годинка и 3-4 месеца му схванах цаката на вкусното, полезно бебешко-детско ядене, съчетаемо с нашата храна, та всички бяха и са доволни. Препоръчвам! А да не говорим за пластмасовите кутийки, в които пълнят горещата току-що приготвена храна и не ми се мисли...

Общи условия

Активация на акаунт