Здравословно хранене за децата - 7

  • 67 044
  • 741
  •   1
Отговори
# 330
  • IT
  • Мнения: 3 702
с минимум съставки са това-брашно, сол, зехтин, бяло вино.

Последна редакция: чт, 26 юли 2012, 23:03 от allexa.7

# 331
  • Мнения: 5 714
И тук има много разновидности на коментитраните. Ние сме в италиано-гръцки квартал. В повечето няма мая, а хлябна сода. Гледам да взимам рядко заради бялото брашно. Иначе децата ги харесват.

# 332
  • IT
  • Мнения: 3 702
Скоро коментирах с девер ми италианската кухня в Сев.Америка и то си има такава разновидност всъщност- американско италианска кухня, която е леко различна от италианската, по причина че когато са се преселвали преди години италианците не са намерили в Америките същите съставки като при тях и са се приспособили. Та с това си обеснявам содата за хляб по канадските ширини.
Правят се и в кампания също подобни с бадемово брашно примерно.

# 333
  • София
  • Мнения: 5 348
Собственикът на българската фирма ми разказа, че пробвали да ги правят със студенопресован зехтин, но били тежки на вкус (или мирис, забравих кое беше Simple Smile ) за купувачите. И върнал обикновения зехтин.

Иначе се закле, че това са съставките и няма никакви други примеси с каквато и да е концентрация (защото по закон може да слага и необявени съставки/подпровки, ако са до някакъв много малък процент)

Италиански тарали-йки, произведени в Пулия, можете да купите в италианския магазин на Костенски водопад. Има над 7-8 вида. Всичките , които аз погледнах бяха с мая.
Нашите са по-хубави и поне 2 пъти по-евтини.

Последна редакция: пт, 27 юли 2012, 10:44 от ЗаСлон

# 334
  • Мнения: 5 714
Та с това си обеснявам содата за хляб по канадските ширини.
Може, възможно е, но точно с маята не мисля, че са имали проблем. Simple Smile
Плюс това те не са местно производство някои от тях, а внос Италия.
Има и такива с мая.
С бадемовото брашно също съм ги виждала, но никога не съм купувала.

Моите наблюдения са, че и двете нации в тукашния квартал - гърци и италианци пазят традициите си. А и в днешно време всичко се намира. Simple Smile

# 335
  • IT
  • Мнения: 3 702
Та с това си обеснявам содата за хляб по канадските ширини.
Може, възможно е, но точно с маята не мисля, че са имали проблем. Simple Smile
Плюс това те не са местно производство някои от тях, а внос Италия.
Има и такива с мая.
С бадемовото брашно също съм ги виждала, но никога не съм купувала.

Моите наблюдения са, че и двете нации в тукашния квартал - гърци и италианци пазят традициите си. А и в днешно време всичко се намира. Simple Smile
всичко е възможно , не споря, аз споделям мнение от 'извора' и 'родината' на таралл-иите.Така или иначе гледам да избягвам всякакви такива 'снаксове'. В този сезон денцето похапва  сурови 'снаксове' -нарязани на ивички краставица или тъмнозелена тиквичка, ябълка и т.н.

# 336
  • Мнения: 2 265
duhi_puhi - мерси за изчерпателния отговор Simple Smile .

глюкозо-фруктозен сироп е ГМО (не по мои проучвания)
заводът за фруктоза в България произвежда фруктоза без ГМО, но само за износ , и то за държави, от които ние не внасяме храни................
дявол на магаре!

далече от глюкозо-фруктозен сироп!

Е, разбира се, че е ГМО, щом се прави от царевица... И аз стоя далеч от този подсладител, не само, защото е ГМО, но и при консумирането на храни съдържащи сиропа, мозъкът не получава сигнал, че храненето е приключило и човек може да изяде невъобразимо много. Веднъж изядох цял буркан ягодово сладко в което имаше глюкозо-фруктозен сироп и пак бях гладна Blush .

Впрочем, съдържа се в кока-колата, дори и в сандвичите на някои от веригите за бързо хранене. Много хитро от страна на производителя, човек си яде, но не се засища и купува пак, и пак, и пак.

# 337
  • Мнения: 4 370
Какво приготвяте с чиа?

# 338
  • Мнения: 5 714
Чиа слагам в кремове най-вече (направо в блендера на дъното цели зрънца и тогава останалите продукти), в крекери (може да се замени с лена), в бонбони и блатове на торта (цели или смлени зрънца в кафемелачката), смляна в зърнена закуска, поръсвам и салати с нея пак смляна.

# 339
  • Мнения: 549
Моля за линк към вегетарианска или веганска тема, ако някоя от вас има такива навици. Откриха бъбречно заболяване баща ми и са му забранени абсолютно всички меса плюс риба, включително соя и ядки. Странно, млечни продукти по малко можело

# 340
# 341
  • Мнения: 549
Благодаря, Вери

# 342
  • Мнения: 4 370
Вери, излиза че чиата може да се консумира без термична обработка! А аз се чудех в какво да я наготвя. Мислех със спагети, но не знам как ще се получи.

# 343
  • Мнения: 5 714
Никога не съм я готвила термично, но съм срещала да я слагат в хляб.

# 344
  • Мнения: 7 699
а как я мелите чията?-аз днес правих супер елементарно мляко-накиснати семена чия, за около 30 мин. в студена вода+ шепа орехи-в блендера,после сервирах като фрапе  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт