Здравословно хранене за децата - 7

• 67 023
  • 741
  •   1
Отговори
# 375
моите закусваха плодове преди,но миналата година въведохме обща, втора закуска плод в градината и им беше гладно до обяд само на плодове,затова замених закуската вкъщи с нещо по-стабилно
най-често е мюсли-ядат го сухо с пръсти  Wink и пият напитка покрай него
много по-рядко палачинки или домашни курабии/бисквити,и то само,ако си поръчат предварително
но,моите деца ,не са капризни и могат цял месец една и съща закуска да ядат  Heart Eyes

# 376
На дъщеря ми любимата и закуска са палачинките, кифличките, домашни милинки и прочие. Ако и въведа само плод сутрин, рискувам да колабира някъде, тя не се спира за една секунда. Иначе плодове винаги ядем и двете на гладно, никога не ги предлагам като десерт, това ми е ясно.
Сандвичи обича, но примерно на тостер с масло и шарена сол, или сирене, или с кашкавал.
Ако и направя с настърган зеленчук, ще трябва да я карам насила, което не е вариант...

# 377
Принцес, води се по детето. Simple Smile Това, което иска и и се яде.
Моите главно плодове ядат сутрин, но не всеки ден е това за първо хранене.

# 378
Вери, ако се водя по нея, значи да си продължаваме, както сега. Simple Smile Тя хич не обича промените, а и вече е с обособен вкус. Мюсли, примерно мрази, имам предвид с кисело мляко и 30% плодове (любимото на татко и), което и на мен ми е омразно, имам чувството, че ям фураж за кокошки. Laughing
А много ми се искаше и двете да можем да го ядем, но не. Насила хубост... Simple Smile

# 379
Моите най-чести предложения са плодове, зърнена закуска (няма млечни продукти), крем, плодово-ядков шейк.

"закуската трябва да е плод и чай"
Какво "трябва" го определяме ние. Хич не я обичам тая дума.  Laughing

Ти сама писа, че според теб няма да и понесе само плод сутрин. А и че не обича промените.
Другият вариант е да пробваш, пък каквото-такова. Тя сама ще си покаже.

# 380
А към плода някоя бисквитка? От тези, които не съдържат много захар.
Така процедирам с малкия, откакто отказа шишето с мляко.
Или към плода предлагам препечен хляб - половин филия се изяжда без зор, почти с желание при нас.
Друга идея - научиля съм го сам да си сам бели сварено яйце (на две е). Почти винаги, когато дам, изяжда повече от половината, плюс плод

Предлагам и прясно приготвени домашни печива, но това е предимно след обяд, след сън. Към тях - плод. Или следния лесен фреш - разгрязан на две портикал, изваждам семената с нож и изцеждам двете половини в чашка

И да не забравя класическото: домати и краставици, към тях някой залък, с или без сирене

# 381
Вери, би ли споделила как приготвящ зърнените без млечни и вкусни ли стават, бих искала и аз да ги заменя, но се страхувам, че няма да се одобри на вкус... Hug

# 382
Ми моите ядат и ушите им плющят.  Laughing
Правя от овесени ядки или покълнала елда, кокосови стърготини, сушени плодове (стафиди, годжи бери, ябълки, ягоди - последните 2 аз си ги суших), вода или кокосова такава; ако няма стафиди, слагам банан, може да се сложи и мед; слагам чиа на прах (може смлени лен и сусам), тиквени и/или слънчогледови семки; какао или какаови трохи, пчелен прашец, спирулина; ядки.
Избирам м/у тези продукти, не слагам всичко накуп.

Преди 4 години, когато ядяхме млечни, правех овесени или други пресовани ядки варени за около 5мин + масло и сирене. Понякога заливах с горещ чай.

# 383
Аз напоследък накисвам овесените ядки във вода, после добавям мед и тахан и така ги ям - много ми е вкусно.

# 384
  • София
Аз напоследък накисвам овесените ядки във вода, после добавям мед и тахан и така ги ям - много ми е вкусно.

И моите деца така  ядат и правят номера с ушите Simple Smile
Екстрите са - орехи на големи парчета, слънчоглед, счукано сурово какао, брашно рожков, тиквени семки, стафиди.

аз не го ям това, дори не мога да го опитам (нито с кисело мляко, никак)

# 385
 Боже, с какво тровите горките деца?! Свекърва ми е същата-храни детето с някакви мюслита и пр.-гадории с една дума. /не се обиждайте, мили мами!  bouquet/ Това дори аз не мога да го ям. Добре, че не ми е пред очите, че няма да издържа на психическото натоварване. Аз едно време за закуска какво ли не съм яла... палачинки/катми, мекиченца Heart Eyes, пържени филийки... като се замисля, че ми става мъчно. Блян! Heart Eyes

# 386
Ми всеки избира с какво да си натрови и психически натовари милото детенце... Joy
И всеки според разбиранията си за гадориите. Надали щеше да се яде от всичко, което предлагам, ако беше толкова ужасно, неописуемо и несметно гадно.  Joy

# 387
  • София
Ех, Миризливка, дай свекървата насам!!!!!

За да туря и последния пирон - могат всяка сутрин да го ядат.
Но забележи, не са мюслита! Такава дума нямам в моя речник.
Моите ядат овес -  Joy храна за коне
(и папагалска храна също  Laughing)

# 388
Аха - и при нас така - могат всеки ден; от любимите им закуски е.  Laughing

# 389
Ех, Миризливка, дай свекървата насам!!!!!

За да туря и последния пирон - могат всяка сутрин да го ядат.
Но забележи, не са мюслита! Такава дума нямам в моя речник.
Моите ядат овес -  Joy храна за коне
(и папагалска храна също  Laughing)

Joy Убедих се, че трябва да има и раздел, в който децата да се оплакват! Шегувам се, разбира се. Знам, че са свикнали да ги ядат тези ''полезнотии''. Mr. Green Ама само със семе и трева ли ги храните тези деца? Как оцеляват се чудя. Я, ги дайте насам-ще им дам кебапченце, кюфтенце, саламче, пържолка, може и някой друг хамбургер, пък тогава да видим няма ли да им хареса... Twisted Evil Свекървата /слава на Бог вече бивша/ я давам, детето сигурно и то. Не го знам, милото, как издържа.. че и е далеч сега не може да ми се оплаче, ама и не искам. Mr. Green От как я помня ми разправя, че най-полезното ядене било варено жито, ама чисто... без захар, без нищо. Sick Айде, мами, приятна закуска ви желая! hahaha

Общи условия

Активация на акаунт