Здравословно хранене за децата - 7

• 67 048
  • 741
  •   1
Отговори
# 390
  • София
дай свекървата, горката жена Simple Smile
(и аз не обичам посладено жито, няма нужда нещо като е вкусно да се подслажда)

# 391
Темата не е нито деца вегетарианчета, нито такива веганчета. Събрани са всякакви майки с различни разбирания. И никой на никого досега не се е бъркал, нито лял акъл за начина на хранене.

"Как оцеляват се чудя"
Главно заради това ги държа децата на семе и трева - за да се чудят другите как оцеляват.  Joy

# 392
  • София
Имам чудесни новини от Хмелбред -правят хляба със сертифицирано брашно БЕЗ КОНСЕРВАНТИ. Не просто хлябът да е без консерванти.

Докато чакам списъка с обектите ....ми мухляса хлебче в срок на годност, ура ! Бях го забравила разпечатано и на жега едно денонощие.

Прегръдки от мен за всички!

Последна редакция: нд, 12 авг 2012, 02:09 от ЗаСлон

# 393
 Абе, аз жито всякак не го обичам, ама детето го яде, кво да прави. Mr. Green Вери, не си права! Да давам акъл е нещото, което най-малко искам да правя! Naughty Просто изявявам мнение и се чудя, НО С ДОБРО! Mr. Green Извинявай, ако съм те обидила. Peace
П.С. Да попитам само, че ми стана интересно-мухлясал хляб ли ядете? Shocked И ако да-с каква цел?

# 394
Не си ме обидила.  Laughing
Просто винаги са ми били странни всякакви такива изказвания като твоите. Мнение на виждам.
Мухлясъл хляб никой не яде. Не се следи темата... Wink

# 395
Тъкмо вече се бях понаплашила... Mr. Green Е, виж 27стр. ще ми е малко трудно да изчета, но последните...!!!

# 396
Като мухляса хляб значи ли винаги че е ОК? Аз си купих съвсем обикновен бял от магазина и мухляса малко след като го отворихме.

# 397
Аз не давам мухлясало, хвърлям го. Четох, че са някакви гъби, спори или каквото е там, и не е безобидно. Но да се изкажат и по-информираните, аз чак подробности не зная.

# 398
И аз не давам мухлясал хляб  Laughing , но въпроса ми беше, щом дадена марка хляб мухлясва толкова бързо, дали е Ок да се консумира преди да е мухлясал.

# 399
Ако мухлясва за 2-3 дни е ОК Simple Smile Значи няма консервенти Simple Smile
Иначе се слага сорбинова к-на, която "пази" хляба от развала поне за 2 седмици (всички тостерни нарязани са такива).
Обикновеният бял хляб няма такива екстри - иначе няма да се върже и на цена хич  Wink

# 400
А мухлясало сирене? Синьо сирене ядете ли? Grinning Ох, обожавам го в комбинация с боровинково сладко. Heart Eyes

# 401
Ям, но това не е храна за малко дете, пък и ситният няма да го ще.

Ами в жегата всичко в найлонова опаковка, дори продуктите в хладилник, бързо се вмирисват и даже мухлясват.

Преди време в някакво предаване говореха за добрата страна на използване на някои консерванти в опакованите храни и че предпазват от някои бактериални инфекции, от които в миналото хората са страдали ( и умирали) преди да се измислят консервантите, хладилника и подобните екстри за съхранение на храната. Не че съм "за"консервантите, но иначе няма начин хлябът да се запази ядлив, опакован в найлон

# 402
  • София
Обадих се на телефона посочен върху опаковката на Хмелбред 0884 84 48 68 за да разпитам за обектите. Обаче на този телефон само са приемат поръчки, за вече стари клиенти.
На друг телефон щели да ми обяснят кои са обектите за софия (имах идея да ми пратят по мейл списък и да го плясна тук)
както и да ми кажат при какви условия зареждат нови обекти.
Вместо да търчим по далечни магазинчета, трябва да дадем офертата на най-подходящото съседно магазинче, както и да му направим малко реклама между съседи и случайни купувачи.
моля някой да го направи след 17 ч, защото аз няма да мога
paleto, буквално преди дни имаше Sad
стой, не ходи околоМадара, да не те подведа пак  Embarassed

Току-що купих фалшив типов хляб и като се прибирам виждам в мейла си така желания списък  за истински хляб!!!!!

СПИСЪК НА МАЛКИТЕ МАГАЗИНЧЕТА, в които се продават хлебчетата Хмелбред - , пълнозърнест, без консерванти, без Е-та и без мая. С квас.
Има 4 вида - натурален и с 3 вида подправки. Брашното също е сертифицирана, че е без консерванти.
В големите вериги не се продава, надявам се - тенденциозно Simple Smile

1.   ул. Цар Симеон 247 –магазин хранителни стоки
2.   ул. Гюешево 64 – магазин хранителни стоки
3.   бул. Константин Величков 165 – магазин хранителни стоки
4.   ул. Димитър Петков 66 – магазин хранителни стоки
5.   ул. Кирил и Методий 46 – магазин хранителни стоки
6.   ул. Св.Св. Кирил и Методий 72 - магазин хранителни стоки
7.   ул. Охрид 21 – магазин хранителни стоки
8.   ул. Екзарх Стефан / на ъгъла? /, кв. Надежда
9.   ул. А.Велешки 65 – магазин хранителни стоки
10.   ж.к. Връбница , бл.636 – магазин хранителни стоки
11.   ж.к. Обеля, бл. 103 - магазин хранителни стоки
12.   бул. Европа 70 – магазин хранителни стоки
13.   бул. Луи Пастьор 9 – магазин хранителни стоки
14.   ж.к. Люлин , бл. 526, партер – магазин хранителни стоки
15.   ж.к. Люлин, бл. 956 – магазин хранителни стоки
16.   ж.к. Люлин , до бл. 531 – магазин хранителни стоки
17.   ж.к. Люлин, трафопост до бл. 522 – магазин хранителни стоки
18.   ж.к. Люлин, трафопост зад бл. 628 – магазин хранителни стоки
19.   ж.к. Люлин, ул. 501 – магазин хранителни стоки
20.   ул. Чепино 5 – магазин хранителни стоки
21.   ж.к. Люлин - кооперативен пазар -  павилион 48,49,50
22.   ж.к. Стрелбище, ул. Майор Тошев 26 – магазин хранителни стоки
23.   ул. Княз Борис 10 – магазин хранителни стоки
24.   ул. Цар Асен 102 – магазин хранителни стоки
25.   ул. Цар Асен 74-78 – магазин хранителни стоки
26.   ул. Цар Иван Шишман – диетичен магазин - ТУК Е МНОГО СКЪПО ВСИЧКО, освен това е пълно с маргаринени и с бяла захар изделия, внимавайте!
27.   ул.Шипка 20 – специализиран магазин
28.   Патриарх Евтимий 62 – диетичен магазин
29.   Христо Ботев 41 – диетичен магазин

Това е първа част от списъка, ще има и още, надявам се! Липсват магазините на ул.Абоба и зад 73-то СОУ
Много съм щастлива, че ни предоставиха този списък! Може ли да се сложи на първа страница при следващото пускате на темата, но с условност, че списъкът е динамичен

# 403
  • София
Много благодаря за полезната информация.
Този хляб Хмелбред така и не можах да го издиря и останах наистина втрещена за адреса в ж.к.Стрелбище, защото в магазина никога не съм го виждала или май трябва да ходя на очен преглед. Може ли снимка на опаковката. Предварително благодаря!

# 404
  • София
Да се включа с въпрос за сушените плодове и зеленчуциSimple Smile Според вас кой метод е за предпочитане за консервиране - замразяването или сушенето? Миналата седмица импулсивно се сдобихме с уред за сушене от Кауфланд. Температурата на която суши е около 60  гр. И сега се чудя кои зарзавати да замразявам и кои да суша, после за какво мога да ги използвам (освен за ошафи плодовете, а зеленчуците за приготвянето на домашна вегета), как да ги съхранявам (дали е ок в стъклени буркани с пластмасова капачка? newsm78
И понеже говорите за хляб, да споделя че от няколко месеца, когато хлапетата ме залисат и не успея навреме да пусна хляба в хлебопекарната, купувам на Елиаз хляба с лимец. Освен че е много вкусен, със сигурност няма консерванти, защото се разваля за толкова дни, колкото и домашния. С квас е, но има и мая. Купувам го от Фантастико.

Общи условия

Активация на акаунт