Здравословно хранене за децата - 7

• 67 060
  • 741
  •   1
Отговори
# 405
Не знам какво е по-добре в твоя случай,  Мирка - да замразяваш или да сушиш. Заависи какви количества зарзават имаш, какво искаш после да правиш и какво място имаш във фризера.
Миналата година суших само домати, а от плодовете - ябълки, ягоди; портокал, грейпфрут, лимон и лайм за Коледна украса; тази година ще суша череши и боровинки. Плодовете ги ползвам в закуските на децата.
А доматите са ми по-скоро като подправка към разни сосове, супи...
Съхранявам ги в стъклени буркани.

# 406
ЗаСлон, много благодаря за списъка с магазините. Hug
Дано да има продължение списъка, че тези са ми далече.

Имам молба -  кое е магазинчето зад 73СОУ, че ми е относително по път, карам детето на училище в района.  bouquet

# 407
  • София
Вери, благодаря за отговора! Всъщност въпросът ми е при кой от двата начина за консервиране се запазват по-добре хранителните свойства и дали при някои зарзавати единият е за предпочитане пред другият.

# 408
Нещо изпуснах май  newsm78 Може ли бърз въпрос - какво й е на маята  Rolling Eyes

# 409
Мирка, според мен сушенето запазва повече витамини, особено ако е на слънце. Минерали се запзват и в двата случая. При сушенето пък се губи водата.

# 410
  • София
духи, не е бърз Simple Smile
чети , аз съм забравила вече

paleto, това е магазинче тип гараж, под "нова" кооперация, точно срещу филиала на читалище Д.Динев

# 411
А колко ти излезе като цена този уред за сушене от Кауфланд, Мирка ?

# 412
  • София
Fall, цената на уреда е 50 лв, с 5 тавички е и ми се стори изгодна. Затова и без много да му мислим го взехме. За момента пробвахме да изсушим праскови и допълнихме с банан, който стана на чипс. Доволни сме от резултата и смятаме да го ползваме активно.

# 413
Благодарности за отговора ти, изгодно е  наистина

# 414
  • София
  Мирка, би ли погледнала от каква пластмаса е уреда? На тавичките или корпуса трябва да има цифра.

# 415
Баба ми прави домашен хляб и може да стои навън не в хладилника 1 седмица, без да мухляса и да стане на камък. Естествено няма консерванти. Мен всякакъв хляб ми мухлясва. Този гадният нарязан бял хляб и той мухлясва за няколко дена. Бонусът също.
А този хмел бред няма ли да го пускат по големите магазини?  Колко човека ще отидат за един хляб в някакви забутани магазини...

Аз ям синьо сирене. Много обичам горгонцола.

# 416

А този хмел бред няма ли да го пускат по големите магазини?  Колко човека ще отидат за един хляб в някакви забутани магазини...

Аз ям синьо сирене. Много обичам горгонцола.

И аз това щях да питам. Много рядко ходя по малки магазинчета, обичам да пазарувам един път седмично, на едро.

Какво е горгонцола? Simple Smile
Не само аз, но и дъщеря ми от 3 годишна яде синьо сирене, само че тя го обича само в спагети, от тези със сирена, докато аз го ям всякак.

# 417
И аз така пазарувам и ми е по-удобно. Отделно имам алергия към малки магазинчета със стоки със съмнителен срок на годност и цени над големите вериги.

Горгонзолата е вид синьо сирене от Северна Италия. Със спагети е много вкусно. Възможно е на български да се казва по друг начин.

# 418
И аз така пазарувам и ми е по-удобно. Отделно имам алергия към малки магазинчета със стоки със съмнителен срок на годност и цени над големите вериги.

Горгонзолата е вид синьо сирене от Северна Италия. Със спагети е много вкусно.

Мен ме е гнус от малки магазинчета, колкото и крайно да звучи. Мога да влеза за сок, примерно, но храна, тип сирене и дори в случая хляб, не ми е комфортно да си купувам.

При първа възможност ще пробвам горгонзолата! bowuu

# 419
  • София
Слънчев ден, корпусът на уреда е от 6(PS) - полистирол, но на тавичките освен символите >AS< не откривам друга маркировка. Досега се опитвах да разгадая, какво означава, но безуспешно.

Общи условия

Активация на акаунт