Здравословно хранене за децата - 7

• 67 012
  • 741
  •   1
Отговори
# 600
  • FRANCE
Благодаря ви за съветите. За калция някъде бях чела че гио има в бадемите, портокалите и още не ги момня.

# 601
за портокалите, може би става дума за фортифицирания с калций портокалов сок Peace

ето онагледени някои източници на калций, за които аз съм чела:

# 602
Вие сутрин давате ли нещо за пиене на децата като станат от сън преди закуска, ние в къщи пиеме някакви цитрусови плодове с топла вода и малко мед, ама взех да се чудя, че май това не е най-добрият вариант и се чудех да го сменя с пчелен прашец разтворен с малко вода та реших да попитам, как е при вас?

# 603
  • София
Много съм въодушевена!
Отивам да си взема детето в петък от дообедното занимание (взе много да не ми харесва думата "забавачка") и собственичката на школата ми казва:
Моля те, дай идеи, децата днес правиха биксвитена торта с плодове и орехи, другият път да правят сурова, да е здравословна!

Аз спрях да дишам......

Миналата година правихме опити да запалим родителите, но искахме да е допълнително занимание, въпреки че щеше да е безплатно, родителите не намериха време в ритъма на ежедневието. Но сега, когато е в програмата, вече кой ще ги пита Simple Smile Трябва само да направим анкета за алергии и започваме!!!

"Слънчев ден с превалявания" !!! Четеш ли? Случват се чудеса!

Ще правим сандвичи от черен хляб украсени с много сурови зеленчуци....
после ще печем хълнозърнесто-типови хлебчета...(в съседно кафене имат фурна и ще ни съдействат, йе!)

Пожелавам на всички да им се случват такива здравословни неща!

# 604
  • София
 А сега дай инфо за забавачката  Joy

# 605
  • София
Ще споделя непременно, но да видим как потръгват нещата с готвенето Simple Smile
Каквото и да става, и дотук е голям успех Simple Smile

Междувременно си пазарувам, когато си поискам, хляб с квас на Хмелбред, от близкия магазин  Laughing

(за потребителите , които не следят темата - това да малки борбички, които ако всеки направи за себе си и около себе си, нашият свят ще стане по-удобен за живеене...Simple Smile )

# 606
ЗаСлон, браво!!! И успех! Hug
Хмелбред започнаха да зареждат в магазинчето до нас по моя инициатива, аз купувам, споделих на доста места, но ми казаха, че не се купувал като цяло! Sad А ние най-много 2 хлебчета да изядем седмично..

# 607
И аз многократно молих собствениците на кварталното магазинче да зареждат редовно хляб Лагард(приготвя се без мая),но те зареждаха по два хляба през вторник.Обаче  белия псевдохляб в найлонова опаковка-запотен и химизиран пристига като по часовник,три пъти на ден.

# 608
  • София
И аз многократно молих собствениците на кварталното магазинче да зареждат редовно хляб Лагард(приготвя се без мая),но те зареждаха по два хляба през вторник.Обаче  белия псевдохляб в найлонова опаковка-запотен и химизиран пристига като по часовник,три пъти на ден.

Предполагам, защото е по-евтин и по-достъпен за хората.
А и доста хора имат сравнително ниска култура на хранене да го наречем и кое е полезно и кое не.

# 609
  • София (Възраждане)
Дори и при еднаква цена белият хляб щеше да върви по-добре, културата на масовия потребител е ниска определено. За мнозинството бЕл хлЕб и кебапчета е най-добрата храна Close

# 610
Интересно ми е да видя тоя хляб за който говорите какво представлява. Тук има магазин в който всеки вторник доставят хляб с квас от лимец, който се пече 18часа. Купих си веднъж, но няма да повторя. Хляба беше толкова твърд, че можеше да ми служи само за самоотбрана. Едва го нарязах с нож първия ден, следващите дни вече беше невъзможно. Купих го два дни след дата му на производство. Може и това да е от значение, но го взех , защото исках да опитам какво представлява хляб без мая. Това е първото ми впечатление, надявам се да има по приемливи варианти от тоя. Ако трябва да направя избор между хляба, който купих и белия хляб, предпочитам белия. Изключвам цената като фактор.

# 611
хляб,печен на фурна с дърва,няма как да е мек
а пък,още повече,и без мая-съвсем !
такъв хляб се пече на много места ,все още е запазена традиция в южните части на Европа,и наистина е много,много търсен
зависи си от културата на хранене,но си зависи и от традициите-в България топлите месени питки,топлите баници и погачи,няма как да бъдат лесно изместени...за съжаление Sad

# 612
Още една тема за хляб с квас:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=685592.0

Laughing

# 613
хляб,печен на фурна с дърва,няма как да е мек
а пък,още повече,и без мая-съвсем !
такъв хляб се пече на много места ,все още е запазена традиция в южните части на Европа,и наистина е много,много търсен
зависи си от културата на хранене,но си зависи и от традициите-в България топлите месени питки,топлите баници и погачи,няма как да бъдат лесно изместени...за съжаление Sad

Хляб на фурна с дърва може да е мек! Аз съм правила и правя. Не виждам причина да изместваме месените български вкусотии и задължително да ги добавяме в графата вредни  Peace Домашно приготвени с читави продукти, с хубаво масло, сирене, мая естествено  и много любов  Simple Smile

# 614
  • София
Ето какво има закачено от днес на таблото в забавачката, както и се раздава копирано на родителите:

Мили деца, заповядайте заедно да направим
 сурова торта, от която се става здрав и силен!

В петък, 09 ноември 2012 г. от 9.00ч до 10.00ч.

Моля, всяко дете да избере съвместно с родителите си какво ще донесе, за да почувства пълна ангажиарност в здравословното готвене Simple Smile

Списък на продукти за суровата торта:
Скрит текст:
За крема:
4 банана среден размер
300 гр сурово кашу
една малка опаковка кокосови стърготини за декорация
1 чепка българско ТЪМНО  грозде за декорация
За "блата":
половин кутия пресни фурми
200 гр сурови бадеми, накиснати от вечерта с минерална вода
200 гр сурови орехи
150 гр кокосово масло
150 гр натурален мед

Следващата ни кулинарна задача: сандвичи с пълнозърнест хляб, пастет направен от нас тип "Крема сирене" и украса сурови зеленчуци.

Общи условия

Активация на акаунт