Здравословно хранене за децата - 7

• 66 961
  • 741
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Мда, черпенето по площадките...винаги съм се чудила, как е възможно да изведеш дете към 10.30 и с пристигането да му отвориш и бутнеш в ръцете зрънчо или солети, пуканки и т.н. Ами че предполага се че това дете е закусило и непосредствено след това е изведено навън. Установила съм,че някои родители печелят спокойствие по този начин, докато детето яде не ги закача за нищо.

Абе в 10.30 едва ли е непосредствено преди това закусило като знаем децата как обичат да стават раничко:)  Peace
За мене това е времето за плод и винаги имам и плод, нарязан или не, в себе си.
Иначе аз пък се дразнех, че в 18-19 почват да предлагат зрънчовци, бонбони, курабийки и каквото се сетиш на децата си по площадките, че и за другите деца. Тези хора не вечерят ли нормално в къщи съм се чудела....
А имам и прятелка, коато също много държи на здравословното хранене на децата си и голямата й щерка до 3 години сигурно не беше опитвала мноого неща вкл и шоколад. Обаче.....дъвчи дъвки:) Ама те били БИО......Както се казва " No comments"Simple Smile

# 676
  • Rock & Roll feeling ...
Изключително полезна тема . ( понеже се разписвам за първи път  Blush )
Моят проблем са  заобикалящите ни деца, които се тъпкат с всевъзможни боклуци . И как да съумея да балансирам между това и да възпитам правилни хранителни навици у дете ,което не живее в изолатор . Четейки тук оставам с впечатление ,че много родители са информирани и наистина има една нова вълна провокирана от големия достъп за информираност в съвремието ни. Но излизайки на вън в градинката  #Crazy

Има ли конкретна тема ,в която разменяте рецепти в стил " какво сготвих днес " като в готварския но базирано на информацията тук ? Имам нужда от идеи за рецепти  и разнообразие и с радост бих прочела не просто рецепти ,ами конкретни менюта  Blush

# 677
Имаше преди години такава тема, но вече никой не пише в нея. Аз черпя идеи от веганската тема, мнооого инфо има там  Simple Smile Следя разни блогове и в комбинация с моите идеи се получава едно добро меню.

Да се похваля, че вече бера плодовете на моите напъни за здр. хранене. Синът ми е на 4,5 г и отказва да яде боклуци, дори и когато го черпят. Е, като всяко дете има и моменти, в които поддава, но като цяло съм доволна и много щастлива, че трудът ми не е на вятъра. Години наред, все ме критикуват и "успокояват" да не си давам зор, че ще яде боклуци и т.н. Да, ама не, почти успях. Извинете за лиричното отклонение, но само вие може да ме разберете  Heart Eyes

# 678
Веганската  newsm78 Има една за мами вегетарианки .. Трябва да се поогледам .
Браво за " лиричното отклонение" . Все такива да четеме !!! Това си е голяма победа !!  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Да ти е живо и здраво детето и само да те радва  Wink Радвам се за постигнатия резултат !

# 679
  • София
  Да не пропусна и аз да се изкажа  Laughing - на рожден ден в Макдоналдс не бих ги завела.
  По диспута за храненето в 10,30 и аз мога да потвърдя, че децата стават рано, поне моите, в седем са на крак и за 10,30 винаги имам или плод, сушени плодове, ядки или някоя здравословна гризина. Открих едни в Лидл от ръжено брашно и сусам - широки и плоски с червена опаковка - на някой може да му послужи откритието ми Laughing или кръглите  от ДМ.
  Напоследък съм зациклила с готвенето, едно и също въртя. Ще се радвам ако освежите с някоя идея темата.

# 680
Записвам се и аз при вас Hug Много се радвам, че има доста хора, които споделят здравословното хранене на децата. Моето дете е на 1 година и напоследък все повече се чудех аз ли съм луда, но добре че ви открих вас.  Масово майките около нас дават на децата си храни без да четат етикетите, гледат ме като извънземно, че не давам захар на детето си или какви да е бисквити и едва ли не ме обявяват, че го държа гладно. Тъй като тя се роди недоносена и си върви слабичка, някак си ме гледат укорително. Да ви изкажа и възмущението си от уж известен детски гастроентеролог, при който я водих, защото много й се надуваше корема. Тя ми каза, че защото е слабичка трябва да яде 2 пъти на ден АМ, 2 пъти месна манджа, 1 път каша с жълтък и 1 път кисело мляко с бисквити....еми извинявам се, ама за мен това не е нормално. А къде отиват плодовете, зеленчуците и разни други неща newsm78 И после защо масово децата са с наднормено тегло.

# 681
Не мисля ,че нещата опират само до това дали ще го пуснем в МД или не . Въпроса е да се изгради една хранителна култура ,в която и самото дете да вижда смисъл и да харесва и да  чусвтва сигурност. Изкушения под път и над път .  Боклуци дебнат отвсякъде  Close

# 682
  Открих едни в Лидл от ръжено брашно и сусам - широки и плоски с червена опаковка - на някой може да му послужи откритието ми Laughing или кръглите  от ДМ.

Интересувам се и от двата продукта  Simple Smile Може ли име или линк?

# 683
  • София
Сега погледнах RIVERCOTE са тези от Лидл, а за тези от ДМ нямам производител - те са на щанда с Био продукти, както писах кръгли, цилиндрични пакети, от различни зърнени култури, има и безглутенови. Няма начин да не ги видиш.

# 684
Сега погледнах RIVERCOTE са тези от Лидл, а за тези от ДМ нямам производител - те са на щанда с Био продукти, както писах кръгли, цилиндрични пакети, от различни зърнени култури, има и безглутенови. Няма начин да не ги видиш.

Идеално  Peace И аз ще се възползвам  Hug

# 685
Благодаря  Simple Smile Първите ги видях в гугъл вече, но другите едва ли ще ги има в нашия ДМ - не е толкова добре зареден, както в големите градове.

# 686
Имаше преди години такава тема, но вече никой не пише в нея. Аз черпя идеи от веганската тема, мнооого инфо има там  Simple Smile Следя разни блогове и в комбинация с моите идеи се получава едно добро меню.

Да се похваля, че вече бера плодовете на моите напъни за здр. хранене. Синът ми е на 4,5 г и отказва да яде боклуци, дори и когато го черпят. Е, като всяко дете има и моменти, в които поддава, но като цяло съм доволна и много щастлива, че трудът ми не е на вятъра. Години наред, все ме критикуват и "успокояват" да не си давам зор, че ще яде боклуци и т.н. Да, ама не, почти успях. Извинете за лиричното отклонение, но само вие може да ме разберете  Heart Eyes
може ли да "нахвърляш" някакви основни черти от "борбата" ти, за "плодотворен" пример на всички, които още не можем да се похвалим като теб Wink

# 687
Отдавна чета темата, но до сега не съм се включвала с мнение.
И аз се опитвам да опазя дъщеря ми от буклучавите храни, които ни заобикалят. За сега успявам частично, защото детската градина е мястото, в което тя за първи път опита близалка и подобни. В самото ОДЗ менюто е що-годе здравословно. Не се дават салами, кренвирши и подобни. дават им овесени ядки, пълнозърнест хляб, плод в 10ч. и т.н., но на рождени дни и по разни празници им купуват пакетирани гадости. Разрешавам само няколко храни, които са в списъка джънк-фууд, но много рядко.
При нас проблема с храната по площадките го няма, понеже тя не е много контактна и не се заглежда по това, което ядат децата. Дори и да й предлагат храна тя отказва от непознати. Яде си нейните неща, които аз правя, и то яде в случаите когато отидем на площадката веднага от детската градина. За всички е ясно, че децата си тръгват от там прегладнели.
Случи ми се веднъж, обаче, когато бяхме в една градинка без детски съоражения, а само с пейки да си седим на пейката и тя да си поиска от бисквитките. От съседната пейка майката на едно дете й каза, че трябвало да го почерпи, защото "който яде в парка черпи и другите"  Shocked Това направо ме изуми ....

# 688
може ли да "нахвърляш" някакви основни черти от "борбата" ти, за "плодотворен" пример на всички, които още не можем да се похвалим като теб Wink

На първо място личен пример  и после обяснения до откат  Laughing Винаги имам нещо здравословно - плод, зеленчук, ядки, домашни сладки и т.н. До 3 години не му позволявах да яде нищо вредно. След това започна да опитва едно по едно. Реших все пак да пробва и се започна борбата. Солети, сокове, шоколад, бисквити, близалки .. преди месец опита дъвки и прословутото зрънчо. Сега вече обяснявам по-хард, какво точно се случва с тялото му, ако яде боклуци и обяснявам какво има в нещата, които му предлагам аз. Няма формула обаче, защото децата са различни и се "връзват" на различни теории. Трябва да откриете своя подход и да не се отказвате, въпреки провалите. Пак казвам, яде и боклуци понякога, последната година беше ад, след като тръгна на градина. Ноооо започна да влиза в час  Laughing Естествено осигурявам и здравословни алтернативи - сок-фреш; кроасан - домашен; солети -био или домашни и т.н

# 689
Puff, аз съм писала и пиша меню, но не съм много от полза, защото не съм в България и защото консумираме само растителна храна.

Общи условия

Активация на акаунт