Първа пролет наближава, АВГУСТовско бебе шава

• 31 855
  • 743
  •   1
Отговори
# 600
  • София - град
Онзи ден като бях на преглед разглеждах една брошура и там я имаше. А и в интернет във всеки списък я има.  Разглеждах и списъка който от Токуда дават за постъпване в болница за раждане там също я имаше.
Може и да не трябва, но аз се изнервям като нещо ми липсва  и трябва да чакам да ми го донесат...

dbs "Биберона да е мек, а бутилката твърда." Това ще рече, че ако гърдадта е препълнена на бебето ще му е трудно да засуче, затова е хубаво да се изцеди мъничко (на ръка), за да стане мекичко зърното и ареолата около него. " Много полезно!

# 601
На нас ни забраниха секса още от началото на бременността, защото бях с частично отлепен плоден сак. Сега докторката каза, че няма проблем, но ние продължаваме да се въздържаме и май този страх да не му стане нещо на бебо ще продължи до края.
За помпата, ако се наложи да ползвам такава, мисля първо да пробвам с механична.

# 602
  • Обетованата земя
Разбира се, пак казвам, всеки си преценя според себе си. Всяка двойка майка-бебе е различна!  Peace Софи, ако ще ти донесе спокойствие, нищо не пречи да се подсигуриш  Hug Цеденето определено е необходимо в много случаи, особено когато има непредвидени ситуации. Но аз познавам и момичета, които си докараха хиперлактация, така че трябва да се внимава и да не се увличаме. И тук съм за естественото случване на нещата, бебето си суче, мама произвежда Wink Едно време да не са имали помпи  Laughing Бебето суче по-добре от всяка една помпа Wink Аз съм за нощното кърмене в първите месеци, така вместо помпата, бебо суче в момента, когато се произвежда най-много. Simple Smile
 От колички и кошари минахме на помпи и кърмене  Joy И после пак отначало, и така до края ....  Mr. Green

Последна редакция: нд, 11 мар 2012, 19:45 от didi24

# 603
Софи, това важи само когато гърдите са препълнени. После когато нещата се регулират гърдата може да спокойна и мека и въпреки това да си има предостатъчно мляко за бебето Simple Smile (Това, за да не реши някой, че като не са му твърди гърдите и вече няма кърма  Mr. Green )

Диди24 - както казва един познат: "Престараването............на старанието." Ясно е, че не бива да има крайности.   Hug

# 604
От колички и кошари минахме на помпи и кърмене  Joy И после пак отначало, и така до края ....  Mr. Green

Вярно е, ама на мен винаги ми е полезно  Hug

Кърменето при мен не се получи, защото в болницата никой не ми обясни как се поставя бебето, нито пък аз се бях подготвила теоретически. По начало бях решила да не кърмя и изобщо не се итересувах от въпроса, после малко преди раждане реших, че ще кърмя, ама то малко знания трябва. Съответно държах Криско в ръцете ми легнал по гръб, той си извърташе главата настрани, 3 дни не можа да засуче изобщо, после уж успя някакси, но от тази поза зърната ми след седмица се превърнаха в кървави парцали и той сучеше повече кръв, отколкото кърма, а болката беше неописуема. Спря ми и кръмата от толкова болка и минахме две седмици след раждането на АМ. Кърмата ми също за два дни изчезна. Та нищо отникъде  Tired

В тукашните болници изобщо не искат помпа за кърма. Много ми е странно подобно изискване при влизане за раждане  Thinking

# 605

В тукашните болници изобщо не искат помпа за кърма. Много ми е странно подобно изискване при влизане за раждане  Thinking
На сестра ми в Америка просто й подаряваха в болницата ръчна помпа.

# 606
  • Където си поискам:)
Ох мацки, малко ще сменя темата, не че кърменето не ме интересува - чета ви, но мисля да си купя и някоя книга като за такива като мен , които изобщо и представа си нямат.
Та да ви попитам вие какво ядете? Аз все още повръщам,и имам ужасни киселини.. Confused писна ми от макарони, препечени филийки и тем подобни. Снощи пържих кюфтета и не се сдържах и ядох от тях и днес умирам от киселини, а като пийна хапчета против тях и повръщам . Въртя се в един омагьосан кръг #Crazy Охх оплаках се.
И другият ми въпрос по няколко пъти на ден чувствам едно пулсиране на корема горе в лявата част newsm78 четох, че бебо хълцал??? така ли е ? че ми е притеснено Praynig
За колички само ги гледам , още нищо не сме купували. Предстои ни основен ремонт на жилището и искам първо това да мине . Не , че аз с тумбака много ще участвам, но..
Благодаря много за вниманието  bouquet

# 607
  • София
Smile_K пробвала ли си газирана вода за киселините? На мен ми помага.

Явно всяка болница си има различни изисквания какво да си носиш  newsm78 Така че май ще изчакам да реша първо къде ще раждам пък после ще му мисля какво да нося, може би ще си взема ръчна за всеки случай.
А тези списъци в интернет изобщо не им обръщам внимание - то те са написали всичко дето се продава по магазините.
И в тоя ред на мисли аз пък да питам вие решили ли сте къде ще раждате?

# 608
Здравейте!  wavey
От два дни ви чета и едва сега наваксах... Добре, че сме си сами с Бобо, та съм се отдала малко повече на мързел, за съжаление не по-добър повод - бяхме на ски уикенд в Боровец, но снощи се прибрахме безславно, ние вкъщи, а татито директно в болница със счупен крак. Усещам, че ми предстои тежък месец с три деца вкъщи, добре че едното е още в корема Wink
Цитат
Еlsun - явно живеем доста близо една до друга  

dbs, и сме с еднакъв термин... Laughing Laughing...Хайде да се затопля това време най-сетне и да  мислим срещичка, та да се запознаваме!   thumbsup
Накратко по темите: за кошара - категорично дървена, макар че моят син спи повече при мен, отколкото в леглото си, но напоследък взе да проявява интерес и желание да си ляга там. Нямам идея обаче какво ще правя с бебето, че нямаме никакво място, май се виждам с децата на спалнята, а таткото в хола...  Thinking ще видим...
За количките мога много да пиша, ако можех да си го позволя щях да имам 4-5 поне, вече има наистина толкова прекрасни на пазара, но разбира се никоя не олицетворява пълното щастие... Със сигурност си заслужават по-високия клас марки, по-големите гуми, широка седяща част, пълно легнало положение...
magi_g, Mutsy е една от любимите ми колички, определено бих си взела такава ако трябваше да купувам сега. В БГ абсолютно всяка част им се продава отделно - шаси, кош, седяща част, столче, дъждобран, чанта и т.н. екстри, което от една страна си е супер, можеш да си вземеш различни цветове например и не е задължително да плащаш много пари накуп. Освен това имат добро обслужване като гаранции и сервиз. Ако се интересуваш повече пиши на лични, че тук ще стане много дълго. Някой беше питал за разликата между купена количка тук и в чужбина - за мен основно е важно да се проучи въпроса с гаранционното обслужване, защото определено са големи главоболия ако се наложи.
beauty_ леглото ти е страхотно, на количката определено ме притесняват гумите, но Britax са яка фирма, дано са ги направили здрави...макар че съм убедена че западните производители хич си нямат представа колко са разбити нашите улици и тротоари  Mr. Green...Ох, сега виждам че доста хора са ти отговорили и аз се повтарям, но няма да трия...
mimiss, сега забелязвам че децата ни ще са с абсолютно еднаква разлика... И аз ги имам същите притеснения как ще се случат нещата...
За кърменето и помпата подкрепям разсъжденията на Червената Соня и beauty_. Аз този път много искам да се науча да се цедя на ръка, но може и да се изкуша  - помпата е едно от наистина полезните неща и най-малко трябва да сте я харесали и да има кой да ви я купи, че едно момиче в чудо се видя в родилното, докато се намери кой да и донесе помпа. като марки определено съм за Медела и  Авент. Току-що прочетох и чудесните отговори  на didi24  и dbsHeart Eyes...така е като паралелно чета и пиша... Трябва да публикувам най-сетне, че така мога да си карам до утре и вече съвсем никой няма да ме прочете..  Mr. Green Grinning
Лека вечер!  Hug[/color]

# 609
И другият ми въпрос по няколко пъти на ден чувствам едно пулсиране на корема горе в лявата част newsm78 четох, че бебо хълцал??? така ли е ? че ми е притеснено Praynig

Мисля, че бебето все още не хълца, освен това е прекалено рано да го усещаш това хълцане. Явно е дискомфорт от киселините и гаденето.

# 610
еха, как ме зарадвахте за леглото, вече си го представих в спалнята с едно слънчице вътре  Laughing
Абе за секса да кажа  Joy аз нямам желание въобще, което не е характерно за мен  Laughing добре, че мъж ми предпочита рядко, ама качествено  Laughing
 за яденето, аз си ям каквото ми се яде, ама киселото зеле хич не ми влияе добре например  Laughing
 за киселини не знам, газирана вода, сода помагат  Peace
 за раждането аз съм си избрала болница, и даже другия четвъртък, когато ми е прегледа ( на 22 март-пак хубава дата  Laughing) има отворени врати на родилното отделение там, та ще идем с мъжо да видим  Mr. Green

# 611
Цитат
Аз съм за нощното кърмене в първите месеци, така вместо помпата, бебо суче в момента, когато се произвежда най-много.

Диди24, сега го прочетох. Стана ми интересно дали си събуждала Иво, за да суче. Ема беше на 1 1/2м. когато спря да се буди и така докато не стана на 4 1/2 м. това съвпадна с пробиването на зъбките през костта и с увеличените й потребности от мляко.  Започна да си суче и за хапване и за успокоение. Heart Eyes Не съм я будила, лично за мен сънят е по-важен, но аз си се събуждах и още как  Mr. Green В този ред на мисли се сетих как се бяхме приготвили за екшън след прибирането от родилното. А тя мъничката ни, такъв сън му удари, пък ние цяла нощ ставахме да я проверяваме дали е добре. На сутринта дойде педиатърката и ни каза, че през първите една, две седмици ще трябва да я будим и да суче заради жълтеницата.

# 612
  • Обетованата земя
Цитат
Аз съм за нощното кърмене в първите месеци, така вместо помпата, бебо суче в момента, когато се произвежда най-много.

Диди24, сега го прочетох. Стана ми интересно дали си събуждала Иво, за да суче. Ема беше на 1 1/2м. когато спря да се буди и така докато не стана на 4 1/2 м. това съвпадна с пробиването на зъбките през костта и с увеличените й потребности от мляко.  Започна да си суче и за хапване и за успокоение. Heart Eyes Не съм я будила, лично за мен сънят е по-важен, но аз си се събуждах и още как  Mr. Green В този ред на мисли се сетих как се бяхме приготвили за екшън след прибирането от родилното. А тя мъничката ни, такъв сън му удари, пък ние цяла нощ ставахме да я проверяваме дали е добре. На сутринта дойде педиатърката и ни каза, че през първите една, две седмици ще трябва да я будим и да суче заради жълтеницата.
Не си спомням да съм го будила, но той не беше от поспаливите бебета  Mr. Green Иначе, ако беше със сигурност щях да будя. Иначе е заспивал на гърдата, ял, недоял и съм го будила. По спомени периода на най-силна лактация беше от 2 до 8 часа сутринта и е хубаво в този период бебето да има 1-2 сукания, за да се стимулира лактацията. Тогава гърдите наистина се препълват. Иво също към 1,5-2 м за първи път една вечер ме изненада и от 12 вечерта до 6 спа непробудно, но като се събуди си сучеше, не съм цедила. Имаше такъв период. Човек се нагажда според ситуацията и постъпва инстинктивно понякога. След това дълги месеци, някъде май до към годинката Иво се будеше нощем, за да суче и сме се кърмили поне по веднъж на нощ. В просъница ставам, взимам го, кърмим се и пак лягаме  Laughing  Към годинката вече се будеше от жажда, бяха най-горещите месеци и постепенно давах водичка. И сега и сега ако се събуди случайно, пие водичка и пак заспива, но вече много рядко се буди. На нас пък първия зъб ни излезе чак на 9 месеца  Mr. Green. А това, че съм за нощното хранене, го казах от гледна точка на това, че съм против стриктното хранене под час и педиатърските препоръки да се премахне нощното хранене, защото натоварвало коремчето. Може да е вярно, но за АМ. Незнам, Червената Соня да каже, но си мисля, че нощното кърмене е добър начин да си осигуриш стабилна лактация. Също съм против бабините съвети да се изцежда след всяко кърмене.  Rolling Eyes Върна ме назад във времето, спомени, спомени  Hug Ще си припомням, имам чувството че съм забравила всички подробности, а не беше никак отдавна.  Laughing
 По повод часовете, в които не се кърми бебето, си спомням , че имаше връзка с цикъла. Ако започне бебето да има чести периоди на кърмене с пауза 4 часа и повече и на мама й идва. Simple Smile На мен ми дойде 5 месеца след раждането Simple Smile
 Ето една интересна статия http://www.bg-mamma.com/index.php?action=article;id=859

Последна редакция: нд, 11 мар 2012, 22:57 от didi24

# 613
  • София
и моето дете се отказа от нощното хранене на края на първия месец, в началото ставах да се цедя, ама лека полека кърмата се нормализира и със топ не можеха да ме вдигнат да се цедя  Laughing
а пък то тогава нали е най-стимулиращо, ама на Naughty. Та изкарах до края на 3 м. така и тогава почна да ми намалява кърмата, защото тя правеше паузи от по 10 час нощно време  #Crazy, та за съня беше екстра, ама за кърмата хич. Та имаше период в който спи ми се, не ми се спи съм ставала да се цедя и замразявам... Иначе доста успокояващо ми действаше че имам кърма в камерата, и накрая си я използвах до последно, включително и с нея бърках кашите при захранването
Незнам дали има връзка но веднъж бях болна и от Т не можех да спя, и реших така или иначе съм будна да поцедя малко, ей такива количества изцедих тогава, и направо ми се ревеше че трябваше да я изхвърля  #2gunfire

като обобщение - помпата ми трябваше още в родилното, защото на 2рата нощ като ми дойде кърмата, беше голямо чудо, а бебето не може да изсуче такива големи количества, че общо взето ако я нямаше помпата, да съм направила задължително мастит.
за първите месеци когато я ползвах само за облекчение на гърдите, си беше ок, но накрая когато трябваше да я ползвам за стимулация на лактацията, определено си мечтаех за електрическа. Всъщност сега като се сетя за скрибуцащия звук на авента и за това как ме болеше ръката, определено ще си купя ел. Crossing Arms В тази връзка мерси за мнението на мамата с мини електрическата на Медела. Цената е задоволителна, марката по принцип е хвалена, единствено това определение "мини" ме притесняваше малко, но щом мнението е от опит, го приемам  Hug Hug

за киселините - аз не съм имала, но съм чувала че талцид помага  newsm78

ехе сори за дългия пост

# 614
Аз даже знам, че бебето и да спи, трябва да го будиш, за да го кърмиш  Laughing ох, искам да кърмя вечее  Joy Joy лека нощ от мен мамите и ползотворна седмица  Hug
талцид е за киселини да, ама дали е подходящ за бременни  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт