Първа пролет наближава, АВГУСТовско бебе шава

• 31 807
  • 743
  •   1
Отговори
# 735
Маги и при мен  така  Laughing а да ви кажа, че и ние напоследък обсъждахме дали да не идем да подпишем  newsm78 ще видим  Joy

# 736
  • Добрич
Шийката на мен също не са ми я мерили, но док ме предупреди предния път, че на следващата консултация (утре) ще я проверим. Аз малко се притеснявам, че от това носене на дребс по цял ден, може и да съм я скъсила, дано да греша, но от два дни вечер си ме понаболява корема и си взимам по едно но шпа.

Колкото до отглеждането на момчетата или момичетата... днес цял ден се моля следващото да е момиче. Голямата глупост... днес идва педиатъра и реши да погледне до колко е забелено пишлето... Камен така подскочи, веднага се разплака и цял ден немога да си позная детето. Спокойното ми и кротко детенце, милото, плака през 10 минути при всеки опит да се изпишка. И аз съответно цял ден го разнасям на ръце и го гушкам да се успокои...  Cry Дано да е по-добре утре, засега си спи спокойно, та имам надежда.  Praynig
Уф, имаше и още нещо, но така е, като не си отворих друг таб...

# 737
Vaseto29 Hug аз си мислих,че само аз от групата съм останала повръщаща, но явно не съм сама. И аз така вече през ден-два повръщам , което си е цяло постижение за мен.
Иначе и аз съм сама, моя любим още не се е прибрал от работа, ама така е аз като лежа, той трябва да работи.
Не скъпа, правя ти компания! Сега се сещам, че като лежах последния път в болницата, с мен имаше едно момиче в стаята - също на системи, което ме заговори (аз не съм от най-приказливите). Чудеше се милата как щяла да издържи още толкова време и ме пита в коя седмица съм, а аз без да се замисля много, отговарям че съм в 15-та... А тя била в 8-ма...  ooooh! Тя казва, че я успокоявали, че ще и мине към края на 3, началото на 4 месец... а аз й казах, че мен вече ме успокояват, че ще ми мине към шестия... Peace Много я успокоих и аз, значи...  ooooh!

# 738
Thinking И аз мисля, че е нормално да се проверява шийката на матката. Момичета на вас гледат ли ви я на Жк или на частно? Май тук, в Бг не са толкова стриктни за жалост Confused
Да като се записвах на ЖК и като ми вземаха секрет за цитонамазка ми провериха . Това предния път ми го "правиха"(не знам каква дума да използвам) чак в девети месец, но сегашната ми лекарка е много по- мила и по- внимателна и някак все едно й пука за мен, това ми харесва.
Лека нощ, драги!

# 739
  • София
Добръ вечер  Hug
Наистина нещо не искат да се отворят страниците за останалите 2 колички и ги махнах.Те бяха почти същите.Наистина излизат евтино но ще видим.Утре ще звънна в Марковс за час за ФМ да видим кога ще ме вместят...Таткото явно вече няма търпение да го види та ми дава зор  Joy
Да ви се оплача днес ми беше много зле.Простирах преди работа и изведнъж ми се зави свят,не можех да дишам,причерня ми...Веднага легнах за 5 мин да ми отмине малко и тръгнах за работа.Пих кола,айрян,шоколад ядох и накрая в 16:30-17:00 ми поотмина...Това бяха кошмарни 6-7 часа.И други имали проблем с кръвно,глава и тн.Явно имало някакво изригване пак...
Айде чакам с нетърпение вече новата тема   bouquet
Лека вечер и лека нощ от мен Simple Smile

# 740
Брейй, само аз чета темата, чак ми е странно и самотно  Mr. Green Laughing... Ама така е като се събуждам по никое време и се сетих че имам недовършени неща - да простра една пералня и да си дочета тук... пък не е като да нямам за наваксване  Smile

Като една върла почитателка и защитничка на кърменето да се изкажа и аз, не се сдържам.  Mr. Green Не бях чела нищо предварително, бях събрала няколко книжлета и брошурки с доста противоречиви неща в тях и реших че ще разчитам единствено на истинкта си, това е най-важното според мен. Категорична съм, че всяка майка знае точно кое е най-доброто за нейното дете и никой не може да го направи по-добре от нея. Постоянно си го повтарях когато имах някакво колебание и си казвах, че след като така го усещам, значи е така! Просто бях сигурна, че ще се справя. Иначе и аз си казвах, че ще кърмя поне 6 месеца...после си казвах, айде поне до годинка... и сега мога гордо да заявя, че съвсеем скоро -може би от 3-4 седмици вече не се кърмим, но до 2г и 3м си беше голям кеф и за двамата.  Flutter Би Би, според мен няма нужда да разбираш колко точно грама е изпило бебето, когато е щастливо и доволно си личи, ако е гладно също...ако плаче от някакво друго неразположение просто повече гушкане е необходимо, това е от което най-много се нуждае едно мъниче. Препоръчвам определено т.нар. "кенгуру грижа" - коликите почти не съм ги усетила, защото съм си носила детето в слинг дори и в къщи, а и сме прекарали доста нощи гушнато и спящо върху гърдите ми, докато се успокои - никакви капки и медикаменти не помагат толкова, колкото това. Освен това не съм съгласна, че има някакви определени минути в които бебето суче качествено и после те използва за залъгалка. Всяко бебе си има различен ритъм, едни са по-лакоми, други по-лениви...самите ние се храним толкова различно, от къде на къде при бебетата ще има някаква мярка? И ако седи повечко време на гърда, то е защото има нужда от това, бебетата нямат користни цели.  Laughing Определено това, което на мен най-ми допадна и помогна за кърменето беше една обикновена мъничка брошурка на ЛЛЛ, доста по-късно започнах да ходя на срещите само като вид разнообразие, а не защото имах някакви въпроси и притеснения и все още съм доста редовна, та който има намерения да ходи - ще се засичаме и там!  Peace
simi лекциите са абсолютно неформални и много приятни, препоръчвам ти да ходиш!

val_sm, количката ми се струва доста добра! kem4o и твоята изглежда готино, но не съм я виждала на живо и имам някакво притеснение, че няма да е толкова прекрасна като на снимката. (Ей, полудявам като прочета тая глупост "зимен кош, летен кош"  - така и не се научиха... Twisted Evil)

Честито на всички разбрали пола. БлондиHug Bg trinity (Тъкмо се бях сетила, че отдавна не съм те виждала, а ти с каква прекрасна новина се появи) Hug  bouquet
Аз ще си чакам още...

Чудя се дали да кажа лека нощ или добро утро...!  Grinning Grinning

# 741
Добро утро  smile3525 Шийката на матката не знам дали са ми я мерили, на първата консултация ме бърничкаха нещо, секрет ми взимаха, но дали са я измерили не ми казаха. Миналата седмица пак бях на консултация и АГ-то каза, че в 4-ти месец се полага гинекологичен преглед, но повечето не обичали да ги бъркат и ми каза, че всичко при мен било наред.  Rolling Eyes Тегло, кръвно и обиколка на корема - това ми мериха.
Ох, аз днес съм много притеснена. Посред нощ усетих нещо като боцкане и дърпане много ниско долу вляво. Тази сутрин пак същото. Обикновено редовно си усещам нещо като придърпване, но в средата и не толкова остро. Утре мислих да си направя една хубава разходка, но сега ме хвана шубе. И до преди 1 месец бях с отлепване и снощи даже не можах да убедя мъжа ми да се разходя с една колежка, защото му е известно, че при мен кратки разходки не съществуват  Mr. Green Та може и да го послушам, но ако знаете колко много ми се излиза  ooooh!

# 742
Марлей, още някой искаше момиче, защото не знаел какво да прави със забелването. Ами просто такова чудо като забелване няма. Има само бг простотии  Twisted Evil  Не се пипа нищо! Във форума има много хубава статия по темата, а и не само. Няма от какво да се притеснявате.  Hug

Пускам едно кафе и отивам да намеря снимки на някоя бременна star  Mr. Green

# 743
Хайде, заповядайте в новата тема  Hug

Общи условия

Активация на акаунт